Ένας καλός φίλος, είναι το μισό παιχνίδι σου

Αν θέλεις να ασχοληθείς με την αυτό βελτίωση σου ή το να μπορέσεις να γνωρίσεις (άγνωστες, όχι του κύκλου σου) γυναίκες, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να βρεις κάποιον που να σε καταλαβαίνει.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον μέσο -εργένη- άντρα. Η παρέα του θα είναι στην ίδια κατάσταση (οι κολλητοί του συνήθως) και φυσικά ούτε κουβέντα για νέες γνωριμίες με «πέσιμο», μιας και οι συζητήσεις αφορούν άλλα θέματα.

Ας πούμε ότι κάποιος από την παρέα αποφασίσει να αλλάξει. Η παρέα του, όσοι δεν θέλουν να αλλάξουν γιατί φοβούνται ή γιατί πιστεύουν ότι δεν μπορεί κάποιος που δεν έχει τέλεια εμφάνιση ή λεφτά. Κάτι σαν ζόμπι, που ακούν μόνο ότι τους «λέει» η κοινωνία.
Θα προσπαθήσουν να «κρατήσουν» στην θέση του, αυτόν που θέλει να αλλάξει. Στην χειρότερη, θα τον κάνουν πέρα, γιατί δεν είναι «ο ίδιος» που έκαναν παρέα.

Η αλλαγή σε έναν άντρα, από nerd σε κάποιον που ελκύει τις γυναίκες, φαίνεται στους άλλους. Φαίνεται στον τρόπο που στέκεσαι, που μιλάς και συμπεριφέρεσαι.
Για τους υπόλοιπους που σε ξέρουν από παλιά, αυτήν η συμπεριφορά είναι περίεργη. Κάτι «σου συμβαίνει» και φέρεσαι έτσι, ενώ η άνεση σου με τις γυναίκες ή το ότι μιλάς άνετα -πλέον- για σεξ κλπ, τους κάνει να νιώθουν άβολα και ότι «μπορεί να τους κάνεις ρεζίλι».

Οπότε τι κάνεις;
Το καλό με το internet είναι ότι μπορείς να βρεις άτομα από την πόλη σου που πιθανών να ασχολούνται με το ίδιο θέμα, χάρη στα ελληνικά forums.

Αν βρεις ένα άτομο με το ίδιο ενδιαφέρων, θα σε καταλάβει.
Αν σε απορρίψει κάποια γυναίκα (ειδικά στις αρχές ή γιατί -όπως εγώ πολλές φορές- θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο να δεις πως πάει), θα σε καταλάβει.
Θα σε βοηθήσει να προσπεράσεις κάποια φοβία σου ή κάποιο κόλλημα σου, γιατί πιθανών να έχει και ο ίδιος παρόμοιο κόλλημα. Θα μπορείς να μιλάς για γκουρού και άλλους, να δέχεσαι συμβουλές πάνω σε κάποιο χρήσιμο βιβλίο που μάντεψε, οι φίλοι σου τα nerds δεν θα γνωρίζουν και θα σου λένε ότι είναι μαλακίες.
Επίσης σε κάθε απόρριψη θα σε ενθαρρύνει και δεν θα σε αποθαρρύνει, όπως θα κάνει ο κάθε «άσχετος» (δεν σου τα έλεγα εγώ; Θα θέλει κάποιον με λεφτά). Αν το «εγώ» σου δεν είναι ισχυρό, ειδικά στην αρχή που το χτίζεις δεν θα είναι, θα ακούει τις «συμβουλές» των φίλων σου και θα κάνει πίσω, αντί μπροστά για να «χτιστεί».
Θέλει καιρό και δουλειά για να κάνεις το «εγώ» σου «ατσάλι» και να μην «ενοχλείται» από τίποτα, παρά μόνο από το τι πραγματικά θέλεις εσύ.

Έτσι, επειδή μιλάω εκ πείρας και γνωρίζω καλά από πρώτο χέρι τις συνέπειες, σου συνιστώ να βρεις κάποιον που θα θέλει να κάνει το ίδιο με εσένα.
Μπορείς να πας και μόνος σου, αλλά δεν σου στο συνιστώ.
Εγώ πχ έχει τύχει να γνωρίσω άτομα που ενδιαφέρονται να αλλάξουν και μόνο αν δω ότι μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους, τους κάνω παρέα και τους βοηθώ να βελτιωθούν.
Το όλο παιχνίδι παίζεται και με το τι άτομα συναναστρέφεσαι, μην το ξεχνάς.
Ωστόσο, πολλοί απλά βρίσκουν άτομα και βρίσκονται μαζί μόνο για ένα Σάββατο βράδυ να βγουν για παιχνίδι.
Εγώ πάλι προτιμώ να κρατώ πιο συχνή επαφή, από το να βγαίνω απλά για ένα βράδυ με κάποιον για να «κυνηγήσω».