Ένα λάθος που πιθανών να κάνουν πολλοί

Στις χύμα προσεγγίσεις που κάνουμε, έχω παρατηρήσει ότι γίνεται συχνά ένα λάθος, το οποίο πιθανών να ξενερώνει την άλλη.

Έχει να κάνει με τους εμφανίσιμους αλλά και τους παίχτες.
Αν πχ πάει ένας εμφανίσιμος να πλησιάσει κάποια, αυτόματα η εμφάνιση του του δίνει κάποια αξία. Δηλαδή μπορεί να έχει κάποιο είδος έλξης, αν είναι υπερβολικά όμορφος, καλοντυμένος κλπ. Θα του δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει η εμφάνιση του.
Ωστόσο η πορεία μπορεί να διαγραφεί ως εξής:
1)Να το παίξει πολύ μούρη και να την ξενερώσει
2)Να μην μπορεί να κάνει την συνέχεια καλά και να την ξενερώσει
3)Να την κερδίσει

Όταν πάει ένας παίχτης να μιλήσει σε κάποια, αυτόματα ανεβάζει την αξία ο τρόπος του. Ξέρει να την φλερτάρει, να την «παίξει» κλπ, που θα ανεβάσουν την αξία του. Αλλά και πάλι μπορεί:
1)Να παίζει τον δύσκολο ώρα και να την ξενερώσει
2)Να κάνει λάθος στην πορεία και να την ξενερώσει
3)Να την κερδίσει

Με λίγα λόγια λοιπόν, η υπερβολική αξία που δείχνουμε/κάνουμε, μπορεί να μην φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή το ίδιο με το να δείξουμε αδύναμοι, έτσι και με το να δείξουμε υπερβολικά καλοί θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Όταν πλησίαζα παλιότερα κάποιες, υπήρχαν κάποιες φορές που μου φαινόταν σαν να «παγώνουν». Αυτό με είχε κινήσει την περιέργεια, γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω τι παίζει. Όταν ο wingman μου με παρακολουθούσε, παρατήρησε και μου είπε ότι ο τρόπος σου είναι αρκετά «ψηλά», με το που πας. Μέσα λοιπόν στην παρέα, τις μίλαγα/πείραζα κλπ και πολλές φορές άκουγα να μου λένε ότι εσύ είσαι «γυναικάς» και κάπου εκεί ψιλό χαλούσαν. Δεν ίσχυε σε όλες, αλλά τις πιο «μαζεμένες».

Το δούλεψα και κατάλαβα ότι ο τρόπος μας θα πρέπει να είναι σαν ζυγαριά.
-Αν είσαι αρκετά όμορφος, θα πρέπει να μειώσεις το παιχνίδι σου, να ισοφαρίσει την αξία που παίρνεις από την εμφάνιση σου. Δεν χρειάζεται να στηριχτείς μόνο στην εμφάνιση σου.
-Αν θεωρείς τον εαυτό σου άσχημο, θα πρέπει να ανεβάσεις το παιχνίδι σου, να ισοφαρίσεις τους πόντους που χάνεις από την εμφάνιση σου. Με λίγα λόγια, βελτιώνεσαι και δεν το βάζεις κάτω.
-Αν τώρα είσαι καλός παίχτης, θα πρέπει να καλιμπράρεις την κατάσταση, όταν πάει να ξεφύγει προς τα επάνω, να μειώνεις τον εαυτό σου λίγο, ενώ όταν πάνε να σου πάρουν τον αέρα, να τον ανεβάζεις κ.ο.κ.