Ένα χρήσιμο μάθημα

Το παρακάτω άρθρο είναι από τον φίλο του blog Πάνο.

~~~~~~~

Πρόσφατα βρέθηκα σε ένα χώρο προσφέροντας περιστασιακά ολιγόωρη εθελοντική εργασία.

Είχε αρκετές κοπέλες και έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω κάποιες μεθόδους και κάποια κλασικά ανοίγματα και να δω πως θα πάει.

Το είδα σαν πείραμα. Να δοκιμάσω της ικανότητες μου «στο πεδίο» μια και μέχρι τότε είχα σχεδόν μόνο ιντερνετικές επαφές.

Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, και έτσι σιγά- σιγά κέρδισα όχι μόνο το ενδιαφέρων των κοριτσιών αλλά και ολόκληρης σχεδόν της ομάδος.

Φυσικά έκανα και κάποια λάθη. Ένα από αυτά κόντεψα να το πληρώσω αρκετά.

Σε μία κοπέλα η οποία μου φάνηκε αρχικά ενδιαφέρουσα και ενώ η κατάσταση εξελισσόταν νορμάλ, κάπου έκανα λάθος, κάπου βιάστηκα, κάπου αυτή δεν ήταν στα καλά της, με αποτέλεσμα στο τέλος αυτή να σηκώσει άμυνες.

Αδιαφόρησα και μην δίνοντας σημασία, αποφάσισα να συνεχίσω «το παιχνίδι» με τις υπόλοιπες, εξάλλου μέχρι τότε «έπαιζα» με όλες όσες με ενδιέφεραν, δίχως αυτό να δείχνει να ενοχλεί καμιά τους.

Το αντίθετο μάλιστα, όσο περνούσαν οι μέρες γινόμουν όλο και ποιό αγαπητός.

Μέχρι που ξαφνικά είδα μία παράξενη αλλαγή κλίματος σταδιακά σχεδόν από όλες τις κοπέλες εκτός από αυτές που δεν είχα παίξει μαζί τους.

Ότι και να δοκίμαζα έπεφτε σε τοίχο και συναντούσα μία αδιαφορία και μια ψυχρότητα άνευ προηγουμένου.

Άρχισα να αμφιβάλω για την μέθοδο, μέχρι που ένας φίλος μου, μου αποκάλυψε ότι η κοπέλα που είχε σηκώσει άμυνες, είχε βγάλει βρώμα και στις υπόλοιπες ότι την ενοχλούσα (καμία σχέση, αλλά τέλος πάντων αυτό είχε πει αυτή) .

Έτσι μετά από λίγο τέλειωσα την εθελοντική μου εργασία και ευχαρίστησα την τύχη που δεν είχα δοκιμάσει κάτι τέτοιο στην πραγματική μου εργασία.

Είχα πάρει λοιπόν ένα χρήσιμο μάθημα.

ΠΟΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΟΡΟ
(Εκτός και αν είσαστε πολύ έμπειροι ή σας ενδιαφέρει πάρα πολύ κάποια αλλά και πάλι θέλει πολύ προσοχή).