Έχει σημασία η εμφάνιση σε έναν άντρα, όταν αφορά το φλερτ (και όχι μόνο);

Ένα θέμα το οποίο «βασανίζει» τους περισσότερους άντρες και φυσικά είναι η χαρά του εμπορικού κόσμου, αφού η αγωνία των αντρών γι’αυτό το θέμα, φέρνει χρήμα σε γυμναστήρια και εμπορικά καταστήματα. Κατά πόσο όμως παίζει ρόλο η εμφάνιση σε έναν άντρα;

A man can be short and dumpy and getting bald but if he has fire, women will like him. ~Mae West

Σημείωση: Το άρθρο αφορά απόψεις, όπως τις έχω δει εγώ από τις κοινωνικές μου συναναστροφές. Κάθε αντίθετη άποψη είναι καλοδεχούμενη.

Αλλά ας δούμε τα πράγματα από την αρχή και ας αναλύσουμε αρχικά την πηγή του συγκεκριμένου κακού, την κοινωνία (την ένοχη, όπως την είπε κάποτε ο Στέλιος).
Από τα παιδικά μας χρόνια, «βομβαρδιζόμαστε» σχεδόν καθημερινά με το θέμα εμφάνιση. Σίγουρα, τους περισσότερους μας έλεγαν οι δικοί μας φράσεις όπως «μην βγεις έτσι έξω σαν «γύφτος», δεν πρόκειται να σε κοιτάξει καμία», «μην κάνεις έτσι το μαλλί σου, θα σε κοροϊδεύουν όλοι» και άλλες παρόμοιες φράσεις, οι οποίες και λειτουργούσαν άψογα, αφού μας έβαζαν «φρένο» στις αποφάσεις μας και φυσικά δυνάμωναν ακόμη περισσότερο την ιδέα ότι η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο και φυσικά θα σου φέρει και τις καλύτερες γυναίκες. Ένα άλλο παράδειγμα είναι και το σχολείο, όπου φυσικά αν δεν είχες τις μάρκες της εποχής, θα σε κορόιδευαν οι υπόλοιποι.

Βλέπετε η κοινωνία λειτουργεί τέλεια, σαν μια καλό ρυθμισμένη μηχανή. Όσοι βγάζουν αρκετό κέρδος, το οποίο φυσικά και θα πρέπει να ξοδεύουν σε πολυτελή αυτοκίνητα, πανάκριβα ρούχα, ακριβά αρώματα και ότι άλλο πουλιέται σαν «καλό», θα πρέπει να έχουν και τις καλύτερες γυναίκες, ενώ όσοι δεν μπορούν να έχουν το απαραίτητο χρήμα, άρα και δεν θα έχουν ακριβά ρούχα, αυτοκίνητα και καλή ζωή, θα πρέπει να παίρνουν λιγότερο εμφανίσιμες γυναίκες.

Και ποιοι είναι οι πιο σωστοί «υπάλληλοι» της κοινωνίας; Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι «φίλοι» σου. Όλοι όσοι ευκολόπιστοι και φυσικά παραμένουν «πιστοί» στις ιδέες τους, ακόμη και αν είναι λανθασμένες και προσπαθούν να σε βάλουν στον δικό τους δρόμο. Φυσικά την «λάντζα» την έχουν αναλάβει τα ΜΜΕ, όπου αναλαμβάνουν να σε βομβαρδίζουν με ιδέες, ως ότου τις δεχτείς ως σωστές.

Έτσι φτάσαμε σε ένα σημείο, οι άντρες να είναι πιο «υστερικοί» με την εμφάνιση τους, από τις ίδιες τις γυναίκες. Κρέμες, μάσκες προσώπου, ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, ειδικά «φάρμακα» για το σώμα τους (με όποιες συνέπειες στην υγεία τους), ακριβά ρούχα με στάμπες καθώς και ότι άλλο έχει να μας πλασάρει η βιομηχανία για να μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι (έτσι γεννήθηκε και ο όρος «Metrosexual«). Δύσκολα να βρεις το καλοκαίρι κάποιον με «κοιλιά» και χωρίς τατουάζ, ενώ δύσκολα να βρεις σε περιοδικό της εποχής, έναν άντρα χωρίς το τέλειο σώμα στο εξώφυλλο του. Τώρα κατά πόσο αρέσουν στις γυναίκες οι Metrosexual άντρες, αυτό θα πρέπει να το ρωτήσεις μόνος σου.

Τι μας προβάλει η κοινωνία ως σωστό «αρσενικό» (προσέξτε την γυναίκα, επίτηδες μπήκε)…

Τι γίνεται όμως με το θέμα του φλερτ; Εκεί έχει σημασία για τις γυναίκες η εμφάνιση σε έναν άντρα, όταν έρθει η ώρα να αποφασίσουν αν θα κάνουν σχέση/σεξ με αυτόν ή όχι;
Εδώ είναι μια δύσκολη απάντηση, την οποία θα την απαντήσω από την δική μου σκοπιά, το πως είδα τα πράγματα από τις εμπειρίες μου.
Βασικά η εμφάνιση παίζει ρόλο, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μικρές ηλικίες γυναικών. Εκεί οι γυναίκες είναι άπειρες και φυσικά από το σχολείο τους ακόμη μαθαίνουν να «γοητεύονται» από τους πιο εμφανίσιμους και από τους πιο «γνωστούς» της τάξης. Φυσικά αυτή η ιδέα κρατάει για λίγο, γιατί με τον καιρό καταλαβαίνουν ότι η εμφάνιση σε έναν άντρα, δεν συνδέεται με το πόσο αρσενικά είναι.
Μπορεί απόψεις σαν αυτήν ακούγονται συχνά, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και η πραγματικότητα.

…και πιο είναι το πραγματικό Αρσενικό, «απρογραμμάτιστο» από τις ιδέες της κοινωνίας. Συγκρίνετε τώρα τον «καραγκιόζη» της πρώτης εικόνας, με τον «άγριο» (όπως τους λένε) της 2ης και αναρωτηθείτε ποιος είναι ο πραγματικός ΑΝΤΡΑΣ και πως μας «σπρώχνουν» να θεωρούμε ωραίο αυτό που θέλουν.

Για να καταλάβεις το κατά πόσο μια γυναίκα την ενδιαφέρει η εμφάνιση σε έναν άντρα, όσο εμείς για την δική τους, βγες μια βόλτα σε ένα κλαμπ/μπαρ, βρες έναν αρκετά εμφανίσιμο σερβιτόρο/μπάρμπαν/DJ και παρατήρησε αν και πόσες γυναίκες τον κοιτάνε επίμονα, όσο κοιτάζουμε εμείς μια πχ χορεύτρια ενός μαγαζιού. Θα εκπλαγείς αν δεις ότι περνάει από δίπλα τους αδιάφορος.
Πήγαινε επίσης σε μια γνωστή παραλία, όπου πηγαίνουν όσοι έχουν κάνει το συκώτι τους «χημείο» από τα φάρμακα και δες αν τους «χαζεύουν» οι γυναίκες. Περισσότερο θα τους «χαζεύει» ένας που θέλει να κάνει το ίδιο σώμα, γιατί μέσα του πιστεύει ότι έτσι θα έχει και περισσότερες γκόμενες, αλλά συνήθως και οι ίδιοι οι «μπρατσωμένοι» μόνοι τους ή με αντροπαρέα είναι στην παραλία.
Περίεργο, ε; Αν οι γκόμενες τρελαινόντανε με την εμφάνιση τόσο, όσο προσπαθούν να μας πείσουν τα διάφορα μέσα, γιατί δεν πηγαίνουν οι γυναίκες να την πέσουν σε αυτούς; Ή γιατί δεν παρατάνε τον καραφλό/εύσωμο που έχουν δίπλα τους, για να πάνε στους «μπρατσό»;
Δεν λέω να παχύνεις, καμία σχέση. Εννοείται ότι θα πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου και να προσέχεις την εμφάνιση σου, αλλά όχι σε σημείο εξάρτησης.
Θα μπορούσα να αναφέρω πάμπολλες περιπτώσεις που έχω δει/βιώσει, αλλά πιστεύω ότι τα παραπάνω θα σε καλύψουν, ώστε να αρχίσεις να αναρωτιέσαι σχετικά με την εμφάνιση.

Φυσικά, να αναφέρω εδώ, ότι ας μην ξεγελιόμαστε, η εμφάνιση σε πολλές γυναίκες, παίζει σημαντικό ρόλο. Φαντάζομαι θα σου έχει τύχει, να γνωρίζεις κάποιον εμφανίσιμο τύπο και κάποιες γνωστές σου να κάνουν σαν τρελές να τους τον γνωρίσεις. Αυτό που έχω παρατηρήσει βασικά, είναι ότι οι γυναίκες που κοιτάζουν επίμονα έναν εμφανίσιμο άντρα, ή θέλουν να τον γνωρίσουν οπωσδήποτε, είναι συνήθως οι λιγότερο ελκυστικές.
Επίσης θα πρέπει να αναφέρω, ότι η εμφάνιση παίζει τον κυριότερο ρόλο στα online social «πεφτάδικα», καθώς επίσης και σε κάποια θέση εργασίας, όπου έρχεσαι σε επαφή με κόσμο (πελάτες) σε καθημερινή βάση.

Επίσης, κάτι που πολλοί δεν σκέφτονται, όταν ένας άντρας έχει πολλά λεφτά, αυτόματα σημαίνει ότι έχει δύναμη και ότι έχει ανθρώπους να τον υπακούνε. Αυτό είναι βασικά και το ελκυστικό σε αυτούς, παρά το όριο της κάρτας τους. Οι γυναίκες επιθυμούν την δύναμη/εξουσία που μπορεί να δείξει ένας άντρας. Παράδειγμα, ένα μέλος από ένα ροκ συγκρότημα σε ένα άγνωστο μέρος, έχει περισσότερες επιλογές για σεξ από έναν «μέσο Γιάννη» σε μια μεγαλούπολη.
Φυσικά από την παραπάνω άποψη εξαιρούνται οι γυναίκες-βδέλλες, η οποίες σκοπό έχουν να αρπάξουν όσο περισσότερο χρήμα μπορούν από έναν άντρα. Ωστόσο αυτές συνήθως δεν μπορούν να πάνε σε έναν ισχυρό άντρα, αλλά σε κάποιον beta που βγάζει καλά λεφτά.

If I see someone who’s not necessarily conventionally beautiful, I can still be attracted based on their intellect or whatever. But fat is a big problem for me. It sets off something in my head that says ‘overindulgent pig’. ~ Dita/Madonna.

Αλίμονο λοιπόν αν η κοινωνία επέτρεπε να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε ωραίες γυναίκες, χωρίς να χρειάζεται να έχουμε παχύ πορτοφόλι ή να είμαστε οι ομορφότεροι άντρες επάνω στην γη. Κάτι τέτοιο δεν συμφέρει κανέναν και ιδιαίτερα τις εταιρίες.
Φαντάσου, οι ίδιοι που μας πουλάνε το άγχος της εμφάνισης, ομορφιάς κλπ, είναι οι ίδιοι που μας πλασάρουν τα χάπια κατά του άγχους. Δες μόνο τα νούμερα της Αμερικής, πόσα άτομα πάσχουν από κάθε λογής άγχους και πόσα από κοινωνική φοβία και θα καταλάβεις.
Η κοινωνία είναι αυτή που σου μαθαίνει να μην μιλάς άσχημα στις γυναίκες, αλλά δεν σου μαθαίνει ότι οι ίδιες μιλάνε χειρότερα από εσένα (ΟΚ, οι περισσότερες τουλάχιστον).

Έτσι λοιπόν τα badboys ξεχωρίζουν. Η δική μου η άποψη γι’αυτούς είναι ότι δεν ασχολούνταν με πράγματα που ασχολούνταν οι υπόλοιποι (PC, Games, Internet με τις ώρες κλπ), δεν ήταν μαμάκηδες, αφού οι περισσότεροι ήταν παραμελημένοι και φυσικά μάθανε από μικρή ηλικία να τα βγάζουν πέρα μόνοι τους και να εκφράζονται όπως αυτοί θέλουν, αφού δεν έχουν τα «φρένα» της κοινωνίας τοποθετημένα μέσα τους.

Αν φορτώσεις με χρήμα και βάλεις το πρόσωπο του Brad Pitt στον τύπο παρακάτω, πιστεύεις ότι θα μαμάει περισσότερο από κάποιον που δεν έχει χρήμα και τέλεια εμφάνιση;

Οπότε πως προκαλείται η έλξη;
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, οι οποίοι δεν έχουν αρκετό χρήμα, μπορούν να γοητεύσουν ωραίες γυναίκες; Δεν έχεις δει ποτέ σου κάποια εμφανίσιμη γυναίκα με έναν χοντρό/άσχημο/καραφλό, ή με κάποιον που εσύ -μπορεί να- θεωρείς σαν «λέτσο»; Έχεις γνωρίσει ποτέ κάποιο τύπο, ο οποίος ούτε εμφανίσιμος είναι, ούτε δουλειά έχει και να συντηρείται από γυναίκες που γνωρίζει και κάνει σεξ μαζί τους (πρόσεξε τον πληθυντικό);
Αυτό συμβαίνει γιατί αντίθετα με τα όσα μας πλασάρουν τα μέσα ως ελκυστικό, η έλξη δημιουργείτε στο μυαλό. Άσχετα με την εμφάνιση σου, μπορείς να δημιουργήσεις έλξη σε μια γυναίκα που σου αρέσει.
Ένας «αλήτης» που υπόσχεται άγριο σεξ, ή ένας τύπος που ξέρει τι ζητάει και το δείχνει, ή ακόμη και ένας τύπος που ξέρει πως να μιλάει και να φέρεται, είναι σαφώς καλύτερος για μια γυναίκα, από ένα βαρετό μοντέλο.
Με λίγα λόγια, μια γυναίκα είναι δυνατόν να σε επιλέξει ανάμεσα από άντρες που γνωρίζει, αν δείξεις ότι έχεις κάτι που ζητάει και οι άλλοι δεν το έχουν.
Εννοείτε φυσικά ότι αν σε μια παρέα, είναι όλοι beta (με λίγα λόγια ντροπαλοί ή άπειροι), τότε αν είναι η γκόμενα να διαλέξει κάποιον, εννοείται ότι θα διαλέξει τον πιο εμφανίσιμο/φραγκάτο.
Και αν ο πιο όμορφος/φραγκάτος κερδίσει την γκόμενα, από τους υπόλοιπους που πιθανών να είναι λιγότερο όμορφοι/φραγκάτοι, τότε η υπόλοιπη παρέα θα βγάλει σαφώς το συμπέρασμα ότι την κέρδισε επειδή είχε λεφτά/εμφάνιση. Βέβαια, αν ένας από αυτούς είχε το θάρρος να της την πέσει στα ίσια, τότε πιθανών να μην ήταν έτσι.
Βέβαια, αν θα μπορέσει ο πλούσιος/φραγκάτος να κρατήσει την γκόμενα και δεν του την «κάνει» με κάποιον άλλο, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Άλλωστε θα έχεις διαβάσει σε πολλά κουτσομπολίστικα περιοδικά/sites για χωρισμούς των celebrities, όπου το χρήμα και η εμφάνιση είναι στο «φόρτε» τους, τρανό παράδειγμα για το ότι η εμφάνιση δεν μπορεί από μόνη της να κρατήσει μια σχέση.

Ένα χρήσιμο άρθρο σχετικά με την επιστήμη πίσω από την «διαδικασία» της έλξης, καθώς και τι κάνει κάποιον ελκυστικό στους άλλους, μπορείτε να διαβάσετε (στα Αγγλικά) και εδώ.

Για να καταλάβουμε περισσότερα, θα πρέπει να αναλύσουμε τον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος μας, αποτελείτε από τρία μέρη. Αρχικά είναι ο ερπετοειδής εγκέφαλος (Reptilian), ο οποίος βασικά είναι το πρώτο τμήμα του εγκεφάλου που είχε ο άνθρωπος και είναι υπεύθυνο για τις λειτουργίες του σώματος, καθώς επίσης και για τα ένστικτα επιβίωσης.
Δεύτερος έρχεται ο θηλαστικός ή συναισθηματικός εγκέφαλος (Limbic), το τμήμα το οποίο δημιουργήθηκε «λίγο αργότερα» από το πρώτο τμήμα και είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα (οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο αυτό το τμήμα του εγκεφάλου από τους άντρες, γι’αυτό και εκδηλώνουν/αντιλαμβάνονται καλύτερα τα συναισθήματα) και μαζί με το πρώτο τμήμα, λειτουργούν «αθόρυβα», χωρίς να μπορεί ο άνθρωπος να επηρεάσει την λειτουργία τους.
Τελευταίο και καθόλου καταϊδρωμένο, είναι το σχετικά «πρόσφατο» τμήμα του εγκεφάλου, γνωστό και ως ανώτερος ανθρώπινος εγκέφαλος ή λογικός εγκέφαλος (Neocortex), το οποίο είναι υπεύθυνο για την σκέψη, την ομιλία και γενικά την λογική.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο ερπετοειδής εγκέφαλος είναι το τμήμα το οποίο είναι το πιο ισχυρό κομμάτι του εγκεφάλου και μπορεί να υπερβεί τα άλλα δύο τμήματα. Το τμήμα αυτό είναι υπεύθυνο για το λεγόμενο «Fight of Flight» και δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για το τμήμα αυτό.
Το επόμενο τμήμα, ο συναισθηματικός εγκέφαλος, είναι το δεύτερο ισχυρότερο τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο υπερβαίνει το τρίτο και λιγότερο ισχυρό τμήμα, τον λογικό εγκέφαλο.
Ένα μεγάλο παράδειγμα για να το καταλάβεις, είναι η διατροφή. Γνωρίζεις ότι η σοκολάτα παχαίνει και ενώ μπορεί να κάνεις δίαιτα και να λες ότι δεν πρέπει να φας σοκολάτα, πιθανότατα στο τέλος δεν κρατιέσαι και τελικά τρως σοκολάτα. Το λογικό κομμάτι σου λέει ότι δεν κάνει να φας, αλλά το πιο ισχυρό και συναισθηματικό κομμάτι επιμένει, στο τέλος νικά και τελικά τρως.
Επίσης μπορεί να λες για μια τύπισσα (που γουστάρεις), η οποία μπορεί να είπε/έκανε κάτι που σε ενόχλησε, ότι δεν θα την ξανά μιλήσεις ή ότι την μισείς, αλλά όταν την δεις αυτόματα κάτι παθαίνεις και θέλεις να την μιλήσεις.
Ή ακόμη, μπορεί να έχεις διαβάσει χίλια δυο βιβλία σχετικά με το «παιχνίδι», αλλά όταν δεις μία πολύ όμορφη γυναίκα, να μην μπορείς να την πλησιάσεις και να φοβάσαι.
Αυτό λοιπόν είναι το συναισθηματικό τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο δεν μπορείς να προσπεράσεις -εύκολα- με την λογική.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το φλερτ;
Αν μια γυναίκα μπορεί να λέει ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνει σχέση/σεξ με κάποιον αλήτη/χοντρό/άνεργο/καραφλό (λογικός εγκέφαλος), αν αυτός ο κάποιος μπορέσει και προσπεράσει τον λογικό εγκέφαλο και πατήσει τα κατάλληλα κουμπάκια του συναισθηματικού εγκεφάλου, τότε δεν θα μπορέσει να αντισταθεί και στο τέλος θα πέσουν και οι τελευταίες άμυνες της.
Φυσικά δεν το καταφέρνουν όλοι οι άντρες αυτό, αλλά οι natural γυναικάδες (καθώς επίσης και τα «badboys») έχουν τον τρόπο να κάνουν τις γυναίκες να βιώνουν πολλά συναισθήματα, κάτι που το καλό παιδί δεν μπορεί.
Βασικά το καλό παιδί δεν φτάνει καν στον συναισθηματικό εγκέφαλο, αφού δεν προκαλεί απολύτως κανένα συναίσθημα στις γυναίκες, γι’αυτό και η σεξουαλική αδιαφορία των γυναικών προς αυτούς.

Ένα καλό παράδειγμα της λογικής με το συναίσθημα που αναφέρω παραπάνω, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video

Οπότε, για να κλείσω το συγκεκριμένο άρθρο, μην αφήνεις ιδέες που μόνο κακό μπορούν να δημιουργήσουν, να σε εμποδίσουν από το να είσαι ευτυχισμένος.
Αν δεις κάποια και επιθυμείς να την γνωρίσεις, μην σκεφτείς το «δεν θα της αρέσω», αλλά πήγαινε και μίλα της. Το αν θα φας κάποιο «άκυρο», είναι αναμενόμενο, ειδικά στην αρχή, όπου μαθαίνεις.