Αξίζει να μάθεις σε κάποιον άσχετο το Pickup;

Ας υποθέσουμε ότι ψάχνεις παρέα για να βγεις έξω να σαργάρεις, αλλά είτε δεν έχεις σχετικά άτομα στην περιοχή/πόλη σου, είτε δεν κατάφερες με κανέναν από όσους γνώρισες σε σχετικά forums να «κολλήσεις». Έτσι στρέφεσαι στον κύκλο σου και σκέφτεσαι να πεις περί της κοινότητας στην παρέα σου ή στους πιο κολλητούς σου έστω.

Η ιδέα δείχνει ωραία. Τι καλύτερο από το να «μπάσεις» στα κόλπα τον κολλητό σου, όπου περνάτε ώρες μαζί στον καφέ ή στο σπίτι σου; Ή ακόμη καλύτερα σε όλη την παρέα σου, όπου θα έχεις όχι μόνο έναν, αλλά περισσότερους για παιχνίδι. Ωραία φαντάζει αλλά σαν ιδέα, αφού η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Από την αρχή που πρωτοέμαθα για το Pickup, αλλά και μετέπειτα, έχω προσπαθήσει να πω σε κάποιους σχετικά με το Pickup, είτε μιλώντας για την κοινότητα, με αποτέλεσμα να κοροϊδεύουν την όλη φάση και να μην θέλουν να μιλήσουν γι’αυτό, είτε αποφασίζοντας να προσεγγίζω εγώ μεν στα club/bar (και να μην λέω ότι γίνεται με σύστημα, αλλά ότι έτυχε), όπου πάλι η παρέα άρχισε να γκρινιάζει και να παραπονιέται ότι θα «φάμε ξύλο» από κανέναν, ότι «θα μας διώξουν» από το μαγαζί, ότι «θα τους κάνω ρεζίλι» και άλλα τέτοια.

Κατά καιρούς, παρότι έπαψα να το συζητάω με τους γνωστούς μου (παρά μόνο όταν είναι ψαγμένοι), όταν γνώριζα κάποιον που ενδιαφέρονταν να γνωρίσει γυναίκες μέσο «πεσίματος», του κάναμε μια σχετική συζήτηση (ότι και καλά το κάνουμε και εμείς, αλλά όχι με σύστημα πάλι).
Ενώ στην αρχή οι περισσότεροι ενθουσιάζονταν, στην συνέχεια τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ βγαίναμε και είτε μιλάγαμε σχετικά, είτε προσέγγιζα εγώ και έβλεπαν, αργότερα την έκαναν με ελαφρά. Τρόμαζαν -απ’ότι κατάλαβα- όταν έβαζαν τον εαυτό τους να σκεφτεί ότι θα πρέπει να τα κάνουν και αυτοί αυτά. Είτε direct, είτε indirect, είτε πιο χύμα, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, να φοβούνται.

Γενικά είναι πολλοί αυτοί που έχουν «λακίσει». Και μην νομίζεις ότι τα παλικάρια δεν το είχαν και ίσως δεν είχαν αντιμετωπίσει τις φοβίες, δεν γνώριζαν δηλαδή περί αυτοβελτίωσης, τεχνικών για την φοβία και τα σχετικά, γιατί έχω γνωρίσει και πολλούς από σχετικά forums και όταν έπρεπε να περάσουμε στην πράξη, τότε εξαφανιζόντουσαν απλά. Μερικοί το παραδέχτηκαν, όταν τους συναντούσα αργότερα τυχαία (ότι φοβήθηκαν δηλαδή και γι’αυτό και δεν συνέχισαν). Άλλοι απλά δεν το συζήταγαν καν, απλώς έλεγαν ότι δεν ήταν σε φάση να μάθουν Pickup. Άλλοι πάλι έβλεπαν πχ εμάς να έχουμε μια άνεση, είτε στην συμπεριφορά είτε στην προσέγγιση και ίσως το έβλεπαν κομματάκι εγωιστικό ή κάτι δύσκολο και δεν το συνέχιζαν. Άλλοι πάλι ήθελαν να πηγαίνουμε απλά για καφέ και να μιλάμε με τις ώρες για gurus, θεωρίες και ασκήσεις, αλλά δεν ήθελαν να κάνουμε προσεγγίσεις.

Αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι οι άντρες σε γενικές γραμμές είμαστε κότες, αλλά κάνουμε τις πάπιες. Αποφεύγουμε να δοκιμάσουμε κάτι παραπάνω από όσα έχουμε μάθει τόσο καιρό, αποφεύγουμε να βγούμε από την συνήθεια μας, κυρίως από φόβο. Ναι, είμαστε το ισχυρό φύλο, οι άντρες που θα πρέπει να προστατέψουν μια γυναίκα, αλλά τρέμουμε σαν το ψάρι όταν είναι να τις προσεγγίσουμε. Έχουμε επαναπαυτεί στην ασφάλεια μας και ελπίζουμε να γνωρίσει κάποιος άλλος μια γυναίκα για εμάς. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τις γυναίκες. Γενικά οι περισσότεροι αποφεύγουν να κάνουν κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα, όπως πχ να βγουν έξω με νέα άτομα. Έχω γνωρίσει κάποιους που προτιμούν να μείνουν σπίτι και να βγουν όταν μπορούν οι 2-3 κολλητοί του, παρά να δεχτεί μια πρόσκληση για καφέ από κάποιους που γνώρισε ας πούμε στην δουλειά του. Πιστεύω ότι αν έβαζαν την σημερινή γενιά πίσω στην εποχή των Νεάντερταλ, η ανθρωπότητα θα είχε εξαφανιστεί. Σιγά μην πηγαίναμε να κυνηγήσουμε να φάμε, να μας επιτεθεί και καμία τίγρης ή σιγά να μην τρέχαμε τώρα να βρούμε σπηλιές να προφυλαχτούμε. Θα περνάγαμε τον χρόνο μας με τα tablets της εποχής, ακόμη και αν ήταν από πέτρα 🙂

Έτσι, αν δεν θέλετε να σας κοιτάνε με περίεργο βλέμμα, να σας χλευάζουν πίσω από την πλάτη σας, να σας πετάνε «σπόντες» όταν μπαίνει μια ωραία γυναίκα σε ένα μαγαζί ή να σας «κλάσουν» κιόλας από παρέα, ΜΗΝ το αναφέρετε στην παρέα σας, ούτε καν στον κολλητό σας, αν δεν έχει ανοιχτό μυαλό. Κάποιοι θα το δεχτούν σίγουρα, άλλοι πάλι θα το ακούσουν απλώς δεν θα θέλουν να συμμετέχουν οι ίδιοι σε αυτό, αλλά οι περισσότεροι θα το βλέπουν σαν κάτι εξωγήινο. Προτιμότερο να βγαίνεις έξω μόνος σου, από το να κάθεσαι να σπαταλάς φαιά ουσία για να βάλεις σε μερικούς μυαλό. Και δεν το γράφω εγωιστικά ή νευριασμένος για κάτι, καμία σχέση. Τα βλέπω πάνω από 5 χρόνια αυτά και πλέον είναι κάτι συνηθισμένο για εμένα. Αλλά αν είσαι καινούριος στο Pickup, καλό είναι να γνωρίζεις κάποια πράγματα που κανείς δεν πρόκειται να σου τα πει.