Απελπισία μήτηρ πάσης κακίας

Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που προσπαθεί να βελτιωθεί, δεν είναι (κατά την άποψη μου) να αρχίσει να μαθαίνει πως να είναι alpha male, αλλά να αρχίσει προσπαθώντας να αποβάλλει από επάνω του κάθε σημάδι που δηλώνει απελπισία ή υποδούλωση σε μια γυναίκα.

Αν και με τον όρο «απελπισία» θα μπορούσα να αναφερθώ γενικά σε ότι έχει να κάνει με την συμπεριφορά ενός άντρα, θα επικεντρωθώ στο όταν ερωτεύεται κάποιος μια γυναίκα και αυτήν τον χωρίσει/παρατήσει. Γιατί κακά τα ψέματα, ο μεγαλύτερος πόνος ενός άντρα είναι όταν τον παρατήσει η κοπέλα του, ενώ οι πιο τρελές κινήσεις από έναν άντρα έχουν γίνει λόγω του χωρισμού και τα πρόσφατα νέα απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Γιε μου, όταν θα παντρευτείς, κάνε είδωλο την γυναίκα σου, αλλά μην την λατρέψεις. Γιατί αν την λατρέψεις, αυτήν θα επιμένει για όλο και περισσότερη λατρεία. Αυτό είναι κάτι που οι γηραιότεροι συνήθιζαν να λένε. Πάντα κήρυτταν για τους ανθρώπους που έδιναν μεγάλη προσοχή στα λόγια των γυναικών, που ήταν σκλάβοι τους. Μπορεί να τύχει έναν άντρα να τον προειδοποιήσουν [οι άλλοι] για την συμπεριφορά του και να μην δώσει προσοχή. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα, όταν θα του ζητήσουν να πάει σε κάποιο γλέντι, εκείνος να αρνηθεί.

Μετά από λίγο, δεν θα του επιτρέπεται να πάει σε κανένα γλέντι, δεν θα τον αφήνει η γυναίκα του. Θα ακούει την φωνή της γυναίκας του. Οι συγγενείς του μπορεί να τον κατσαδιάσουν, οι αδερφές του να τον ξεχάσουν. Τελικά, όταν γίνει ένας αληθινός σκλάβος της γυναίκας του, μπορεί ακόμη και να χτυπήσει τους συγγενείς του αν αυτή του το ζητήσει. Γι’αυτούς τους λόγους σε προειδοποιώ να μην ακούς τις γυναίκες.
Crashing Thunder. Από το βιβλίο «Crashing Thunder: The Autobiography of an American Indian«

Ας πούμε ότι έχεις μια σχέση με μια κοπέλα. Όπως και σε μια σοβαρή ασθένεια, έτσι και σε μια σχέση τα σημάδια του… κακού δεν εμφανίζονται ξαφνικά, αλλά σε προειδοποιούν από καιρό. Για παράδειγμα βλέπεις μια διαφορά στην συμπεριφορά της, την οποία ίσως να την δικαιολογείς ότι έτυχε και ότι ίσως είναι κουρασμένη. Με τον καιρό τα σημάδια δυναμώνουν, ίσως να μειώνεται η συχνότητα του σεξ, ώσπου μια ημέρα σου λέει «ότι χρειάζεται χώρο» ή την πιάνεις να σε απατά με κάποιον άλλο (ο… χώρος που λέγαμε).

Όπως και να έχει, σε πονάει πολύ κάτι τέτοιο. Ίσως αρχίζεις να την μισείς, ή να την βρίζεις ότι είναι πουτάνα ή ακόμη να την απειλείς ότι θα βγάλεις τις προσωπικές σας στιγμές στην φόρα αν δεν γυρίσει σε εσένα ή ακόμη και να σκέφτεσαι κάθε απελπιστική κίνηση που μπορείς να κάνεις ώστε να την πείσεις να γυρίσει πίσω μαζί σου. Ίσως και να έκλαψες ή και να την παρακάλεσες να δείξει έλεος και να αφήσει τον άλλο και να έρθει σε εσένα. Ίσως ακόμη και να την απείλησες ότι θα κάνεις πιο σοβαρές ενέργειες αν δεν γυρίσει σε εσένα (δείτε και τις πρόσφατες ειδήσεις και θα καταλάβετε).

Το θέμα είναι ότι όταν μια γυναίκα αποφασίσει να σε αφήσει, θα το κάνει και μάλιστα χωρίς ενδοιασμούς. Και αν αρχίσεις τα παρακαλετά ή τις απειλές για να την κάνεις να αλλάξει γνώμη, το σίγουρο είναι ότι απλά επιβεβαιώνεις μέσα της τον λόγο που την έκανε να σε αφήσει εξ αρχής. Και ακόμη και αν καταφέρεις να την πείσεις να μείνει για λίγο, το σίγουρο είναι ότι θα σε φέρεται σαν σκουπίδι, μιας και της έδωσες να καταλάβει ότι είναι η ζωή σου όλη και δεν πρόκειται να σε σεβαστεί ποτέ γι’αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την βάλεις σε σοβαρή σκέψη για το αν σου τα «φορέσει» μπροστά στα μάτια σου ή πίσω από την πλάτη σου, γιατί το κέρατο είναι πιο δεδομένο και από την περιστροφή της γης.

Αλλά για μια στιγμή, γιατί σε πονάει αν θα φύγει; Μήπως σου έκανε καλή παρέα; Μήπως σου μαγείρευε τέλεια; Ήταν η γυναίκα που σε πίεζαν οι γονείς σου να παντρευτείς; ΌΧΙ!!!

Το 90% των περιπτώσεων χωρισμού, δεν σε πονάει επειδή θα χάσεις την Μαρία ή την Χρύσα ή την Κατερίνα, σε πονάει γιατί θα χάσεις το αιδοίο. Αυτό το καταπληκτικό εργαλείο που σου έπαιρνε την κούραση με υπέροχο τρόπο. Το δικό ΣΟΥ αιδοίο, το οποίο δεν θέλεις να το χαίρεται κάποιος άλλος. Ναι γιατί δεν σε ενδιαφέρει αν βγαίνει με κάποιον άλλο, σε πονάει που κάποιος άλλος θα μπαίνει εκεί μέσα και θα μαγαρίζει το αιδοίο ΣΟΥ και αυτό είναι κάτι που ΔΕΝ το επιτρέπεις να συμβεί και που στην ιδέα και μόνο, είσαι ικανός να κάνεις τα πάντα. Και φυσικά στην ιδέα ότι ο άλλος ίσως είναι πιο αλάνι ή πιο προικισμένος από εσένα, σε τρελαίνει.

Αλλά ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα. Ας πούμε ότι το αιδοίο μιας γυναίκας είναι κάτι που μπορεί να αφαιρεθεί, κάτι σαν μια μπλούζα ή γυαλιά. Τότε τι θα έκανες; Ας πούμε ότι σου λέει «θα φύγω» και εσύ ξέρεις ότι το αιδοίο της θα το κρατήσεις σπίτι σου, τότε πως θα φερόσουν; Θα έκλαιγες και θα απειλούσες πάλι; Το πιο πιθανό είναι να της έλεγες «στο καλό» και θα την βοήθαγες με τα πράγματα της, εφόσον θα γνώριζες ότι το βράδυ σε περιμένει το ζεστό αιδοίο της που τόσο πολύ λάτρεψες και αγάπησες, το οποίο είναι εκεί και σε περιμένει, έτοιμο να σου προσφέρει ξανά απολαυστικές στιγμές.

Δεν λέω ότι το σεξ δεν είναι υπέροχο ή ότι δεν είναι και ένας λόγος που έκανες σχέση με μια γυναίκα, αλλά θα πρέπει να μάθεις την αλήθεια, η οποία αλήθεια θα σε ελευθερώσει και θα σε κάνει να μην κολλάς με μια γυναίκα ή να μην φέρεσαι σαν σκυλάκι της ή ακόμη και να μην κάνεις σαν τρελός για πάρτι της. Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι ΔΕΝ σου ανήκει το αιδοίο της κοπέλας σου, επίσης δεν σου ανήκει η ίδια η κοπέλα και ποτέ ΔΕΝ πρόκειται να σου ανήκουν. Τα μόνα που ίσως να σου ανήκουν είναι το κινητό και το αυτοκίνητο σου, αλλά σίγουρα όχι μια γυναίκα.

Ακόμη και μακροχρόνια σχέση να έχετε ή να είστε παντρεμένοι, η γυναίκα ΔΕΝ σου ανήκει, με τον ιδιόκτητο δηλαδή όρο, αλλά είναι μια γυναίκα που για ένα X χρονικό διάστημα θα είστε μαζί και θα είστε μαζί για όσο καιρό περνάει η ίδια καλά ή τέλος πάντως έχει συναισθήματα για εσένα.

ΠΟΤΕ η γυναίκα ΔΕΝ σου άνηκε και καμία γυναίκα ΔΕΝ πρόκειται να σου ανήκει ΠΟΤΈ. Απλά εκείνη την χρονική στιγμή ένιωσε κάτι για εσένα και αποφάσισε να περάσει χρόνο μαζί σου ή ίσως να ένιωσε ότι είσαι ο άντρας που θέλει να περάσει την ζωή της μαζί σου και να αποφάσισε να σε παντρευτεί. Και αν μια γυναίκα ΔΕΝ σε θέλει, δεν πρόκειται ποτέ της να σε θέλει, όσα τρικ και τεχνικές διαβάσεις και εφαρμόσεις στην ίδια.

Ναι, αποφάσισε να είναι μαζί σου γιατί -μάντεψε- η γυναίκα είναι αυτήν που επιλέγει και όχι εσύ ή εγώ. Η γυναίκα είναι αυτήν που θα πει το ναι για να κάνετε σχέση ή που θα πει το ΝΑΙ για να παντρευτείτε. Εμείς απλώς θα πρέπει να είμαστε ή να γίνουμε οι τύποι που οι γυναίκες επιθυμούν να αφιερώσουν είτε χρόνο μαζί τους, είτε απλά να περάσουν καλά για μια βραδιά. Γιατί αν ήταν δική σου όταν κάνατε σχέση, δεν θα χρειαζόταν να την ρωτήσεις αν θέλει να σε παντρευτεί, αλλά θα την έλεγες όμορφα και ωραία μια ωραία πρωία «Τον Ιούνιο αποφάσισα να παντρευτούμε, σε βολεύει ή να το κάνω Σεπτέμβριο;».

Οι περισσότεροι άντρες όταν κάνουν σχέση με κάποια, θεωρούν αυτόματα ότι τους ανήκει και ότι απαγορεύεται να ακουμπήσει κάποιος άλλος το χέρι του επάνω της. Ζηλεύουν, φωνάζουν αν την δουν να μιλάει ή να κοιτάει κάποιον άλλο, ενώ είναι ικανοί ακόμη και να μαλώσουν με κάποιον, επειδή ίσως να μίλησε μαζί της, γιατί είναι η κοπέλα τους και τους ανήκει. Ε, λοιπόν παλικάρια, θα πρέπει να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι καμία γυναίκα ΔΕΝ σας ανήκει, όσο και να θέλετε να σας ανήκει. Ποτέ ΔΕΝ σας άνηκε και ποτέ ΔΕΝ θα σας ανήκει.

Μια σχέση, κατά κάποιον τρόπο, είναι σαν μίσθωση του χρόνου της, όπου όποτε και όταν το αποφασίσει, σας παρατάει και πηγαίνει αλλού για να δώσει τον χρόνο και το αιδοίο της, τόσο απλά. Και αν δεν το βάλετε στο μυαλό σας καλά, τότε απλά θα κλαίτε σαν κοριτσάκια κάθε φορά που θα θέλει να φύγει από κοντά σας. Και είναι χίλιες φορές προτιμότερο να την αφήσεις ήσυχα να φύγει, γιατί ΔΕΝ σε ενδιαφέρει και γιατί γνώριζες ότι κάτι τέτοιο ίσως και να συνέβαινε κάποτε, παρά να κάθεσαι και να λιώνεις στο αλκοόλ και στο τσιγάρο για πάρτι της, κοιτάζοντας κάθε 10″ το κινητό σου για να δεις αν σου έστειλε έστω ένα μήνυμα.

Και το αστείο είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και αν η γυναίκα/γκόμενα του έχει κονέ με άλλον, θα μαλώσει με τον άντρα αλλά στην γυναίκα θα κάνει τουμπεκί και θα το ξεχάσει άμεσα, εφόσον θεωρεί ότι κάπως παραστράτησε και δεν θα επαναληφθεί. Σιγά να μην γλίστρησε ο άλλος μέσα της, όταν μια γυναίκα κερατώσει τον άντρα της, δεν το κάνει επειδή έσπασε ο διάολος το πόδι του, αλλά επειδή το ήθελε.

Θυμάμαι κάποιος γνωστός μου όταν τον είχε παρατήσει η γκόμενα του για κάποιον άλλο, έκλαιγε και έλεγε (σε εμάς) ότι είναι πουτάνα και ότι δεν θέλει να της ξανά μιλήσει, αλλά τελικά μια περίεργη δύναμη τον έσπρωξε στο να της ζητήσει συγνώμη. Και όταν αυτή του είπε να την αφήσει ήσυχη, πείσμωσε και είπε δεν θα την ξανά πάρει, μάλιστα έσβησε και το τηλέφωνο της από το κινητό του. Αλλά μετά από 2-3 ημέρες αυτό το αντριλίκι εξαφανίστηκε και άρχισε να πηγαίνει στο μαγαζί της και να την παρακαλάει να γυρίσει πίσω, αδιαφορώντας για το αν υπήρχε κόσμος εκεί. Για τόσο χάλι μιλάμε ορισμένοι.

Φυσικά δεν λέω να μην γουστάρεις την κοπέλα σου, ή να μην την υπερασπίζεσαι στην σχέση σας ή ακόμη να την έχεις απλά για σεξ και μετά να την παρατάς μέχρι το επόμενο χέρι. Αυτό που λέω είναι ότι αν σε χωρίσει ή ακόμη και αν σε απορρίψει όταν της ζητήσεις να τα φτιάξετε, να μην το πάρεις σαν κάτι σημαντικό και να αρχίσεις να ξεφτιλίζεσαι στα μάτια της και ίσως και στα μάτια του επόμενου εραστή της, όπου ίσως να βλέπουν αγκαλιά τα μηνύματα που θα στέλνεις και θα γελάνε με τα χάλια σου.

Αν καθίσεις λίγο να το σκεφτείς, χωρίς δάκρυα και αγάπες, θα καταλάβεις ότι εκτός του αιδοίου και του στήθους της, αλλά και των όποιων συζητήσεων που μπορεί να έχεις με κάποια, δεν σου προσφέρει κάτι το οποίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Και δεν σου το λέω αυτό για να μισείς τις γυναίκες, ούτε και να μην κάνεις σχέση μαζί τους, σου το λέω για να καταλάβεις ότι σαν άντρες είμαστε ανώτεροι και έτσι πρέπει να σκέφτεσαι.

Το να αλλάξεις τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Αλλά όταν καταλάβεις ότι μια γυναίκα ΔΕΝ σου ανήκει, ότι μπορεί να σου φύγει αν δεν την ικανοποιείς πλέον και αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα το δεχτείς και θα πεις ότι θα αλλάξεις για να μην ξανά συμβεί με άλλη και όχι να κλαις και να πέφτεις στα πατώματα για να γυρίσει, τότε μόνο έχεις πραγματική δύναμη στις γυναίκες. Δεν νοείται να προσπαθείς να το παίξεις σκληρός άντρας και μούρη και στην πρώτη της κουτσουκέλα να είσαι έτοιμος ακόμη και να κλάψεις, ώστε να μην σου φύγει. Που πήγε εκείνο το αρσενικό άραγε;

Με τον καιρό και όσο θα συμπεριφέρεσαι σε μια σχέση με ένα στυλάκι «μπορείς να πηγαίνεις όποτε θέλεις», τόσο και η συμπεριφορά σου θα αλλάξει και τόσο οι γυναίκες θα βλέπουν ότι ΔΕΝ σου καίγεται καρφί αν φύγουν (ή ακόμη αν σου «πάρουν» το μοναδικό τους όπλο, το αιδοίο τους), τότε μόνο θα τρελαίνονται οι ίδιες και δεν θα θέλουν να φύγουν, γιατί απλά δεν μπορούν να σε επηρεάσουν, δεν έχουν ΚΑΜΙΆ δύναμη επάνω σου και αυτό θα τις τρελαίνει. Ναι, μπορεί να σου πω ότι ο άντρας είναι ζόρικος αν κάνει έτσι ή αλλιώς, αλλά η πραγματική δύναμη είναι να μην σε επηρεάζει πραγματικά αν μια γυναίκα θα φύγει, χέστηκες. Και αυτό είναι πολύ δυνατό χαρτί ενός άντρα, ίσως το πιο δυνατό χαρτί του.

Αφιερωμένο.