Αποσύρεται ο Ross Jeffries;

Ο Ross Jeffries αποσύρεται από το παιχνίδι. Στα 55 του αποφάσισε να κρεμάσει τις ρουτίνες του και να σταματήσει, καθώς θεωρεί πως ότι είχε να δώσει, το έδωσε.

Αν και φήμες τα περί παραιτήσεως του, αποφάσισα να του κάνω ένα μικρό αφιέρωμα, γιατί όπου υπάρχει καπνός…

Ο Ross Jeffries. Ευκαιρία τώρα που θα έχει χρόνο, να κάνει πράξη όσα διδάσκει τόσα χρόνια ώστε να βρει μια κοπέλα να παντρευτεί.
rossjeffries

Παρότι ο Neil Strauss έκανε γνωστή την (κρυφή μέχρι τότε) κοινότητα με την κυκλοφορία του βιβλίου του «The Game: Penetrating the Secret Society of Pickup Artists«, εντούτοις ο Ross Jeffries είναι από τους πιο παλιούς στο παιχνίδι. Στην πορεία πολλοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να αποσυρθούν, όπως ο Mystery και ο Neil Strauss, αλλά ο Ross Jeffries επέμενε να συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμη.

Ο Ross Jeffries ξεκίνησε την καριέρα του το 1988, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «How to Get the Women You Desire into Bed«. Παρότι υπήρξαν πολλές δυσκολίες εκείνη την εποχή, ο Ross Jeffries άρχισε να παίρνει τα επάνω του όταν έδωσε τα τελευταία χρήματα που είχε σε ένα μεγάλο διαφημιστικό. Τότε ήταν που έλαβε ένα τηλεφώνημα από το «The Phil Donahue Show», το νούμερο ένα show της Αμερικής -τότε.

Έτσι άρχισε η χρυσή περίοδος για τον Ross Jeffries, ειδικά προς το τέλος της δεκαετίας του ’90. Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη η φήμη του, που ο χαρακτήρας που έπαιζε ο Tom Cruise στην ταινία Magnolia ήταν εμπνευσμένος από τον Jeffries. Έτσι ο Jeffries θεωρείτε και ο «πατέρας της σαγήνης«, τίτλο που θέλει να «κλέψει» ο David X.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η κοινότητα της σαγήνης, από «αγνή και κρυφή», κατάντησε να είναι πηγή πλούτου για κάθε έναν που την είδε guru. Δεκάδες τα βιβλία και τα σχετικά προϊόντα, τα οποία μέχρι το τέλος του 2000 έβγαιναν με ριπή πολυβόλου. Θα κλείσω με αυτό που είπε ο Jeffries στην δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη:

«Σε 100 χρόνια από τώρα, όταν θα πεθάνω και θα γίνω σκόνη, κανείς δεν θα θυμάται τον Neil Strauss. Κανείς δεν θα θυμάται τον Mystery. Αλλά όλοι θα θυμούνται τον Ross Jeffries