Αρσενικά και ανταγωνισμός

Μπορεί να έχουμε επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας στο αντίθετο φύλο, ωστόσο τι γίνεται με τους άλλους άντρες και συγκεκριμένα όταν μια γυναίκα την διεκδικούν και άλλοι ή αν τύχει να την πέσεις σε κοπέλα που συνοδεύεται; Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω τις περισσότερες περιπτώσεις που χρήζουν προσοχής, μαζί με κάποια περιστατικά.

Σίγουρα οι θεωρίες των PUA είναι πολλές, αλλά μερικές φορές είναι απλώς θεωρίες, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος γράφει απλά για να γράψει κάτι. Ξέρω είναι χαζό να «γκρεμίζω» αγαπημένες θεωρίες και δασκάλους, αλλά εδώ μιλάμε για πράγματα που σίγουρα θα σου τύχουν και σίγουρα θα πρέπει να είσαι έτοιμος και όχι για απόψεις του στυλ «τι θα έκανα αν…«.
Θα μπορούσα να αναλύσω θεωρίες περί James Bond και Californication, αλλά δεν είναι παντού Hollywood και σίγουρα ο άλλος δεν θα σκεφτεί «ωχ, είναι ένα alpha male και μου έκανε amog χρησιμοποιώντας την ρουτίνα από τον φιλοαγνοητή, ας καθίσω ήσυχα στην άκρη όσο θα ψήνει την γκόμενα μου«.

Θυμάμαι κάποιος που έλεγε ότι θα πρέπει να φέρεσαι σαν το λιοντάρι σε τέτοιες περιπτώσεις. Και εγώ ρε μάστορα που δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται το λιοντάρι, τι κάνω; Να πάω στην σαβάνα; Και άντε πες πάω. Αν εκεί συναντήσω τον Σίμπα πάει καλός. Αν όμως βρω τον Σκαρ που είναι badboy, εκεί τι κάνω;

Καμιά φορά παρατηρώντας τα ζώα παίρνεις και λάθος μηνύματα…

Ένας άλλος πάλι έλεγε ότι θα πρέπει σε κάθε στιγμή της ημέρας να δείχνεις ότι είσαι alpha και όταν συναντιέσαι με άλλους άντρες (πχ στον δρόμο), να τους κοιτάς στα μάτια, ως ότου να γυρίσουν αυτοί πρώτοι το βλέμμα τους αλλού. Δεν έλεγε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως να φέρει και καυγά, χωρίς να το περιμένεις μάλιστα, μιας και πολλοί είναι αυτοί που «τσαμπουκαλεύονται» με το παραμικρό. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά και να δούμε μερικές περιπτώσεις που σίγουρα θα σου τύχουν, αν δεν σου έχουν ήδη τύχει.

Άπειρες οι πληροφορίες «εκεί έξω» επάνω στο θέμα

Μια περίπτωση είναι όταν προσεγγίζεις μια κοπέλα και έρχεται κάποιος μετά, είτε γνωστός της, είτε όχι. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάνεις ένα άνοιγμα και εκεί που μιλάς να έρθει κάποιος άλλος για να την γνωρίσει και αυτός, ιδιαίτερα δε αν είναι μεγάλη παρέα και εσύ τυχαίνει να μιλάς σε μια φίλη της εκείνη την στιγμή ή να μιλάς στο φλου στην παρέα και δεν δείχνεις έτσι ότι είσαι με καμία πιο κοντά.

Ας δούμε την πρώτη περίπτωση, να έρθει κάποιος γνωστός της. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος της, κάποιος που την γουστάρει ή ακόμη και κάποιος πρώην, ο οποίος μπορεί να είναι και κάποιος με μεγαλύτερη αξία (για εκείνη) από εσένα, πχ το αφεντικό του μαγαζιού, ένας καλλιτέχνης που δουλεύει εκεί που είσαι κλπ. Αυτό το σενάριο είναι και το πιο δύσκολο, αφού (αν δεν έχεις πολύ ώρα μαζί της) ενδέχεται να σε ξεχάσει άμεσα και να στρέψει την προσοχή της στον γνωστό της. Σε αυτό το σημείο σίγουρα θα σκεφτείς να προσπαθήσεις να «ρίξεις» τον ανταγωνισμό.

Δείτε τι γίνεται όταν εκεί που τα πας καλά, ξαφνικά μιλάνε με άλλον και χάνεις το set (ο μαύρος είναι που το χάνει και πως φαίνεται στο σώμα του αυτό, στο 2:10 και μετά).

Μια φορά σε ένα mixed set, εκεί που γελάγαμε με τον στόχο μου, έρχεται ένας από την παρέα και με ρωτάει αν την γνωρίζω. Δεν τον μίλησα και συνέχισα να μιλάω στην τύπισσα. Αφού με ρώτησε και 2η φορά και απάντηση δεν έλαβε, ρώτησε την τύπισσα μετά αν την ενοχλώ. Αυτήν του είπε ότι δεν την ενοχλώ και ότι με γνωρίζει και ο τύπος πήγε παραδίπλα και συνέχισε το ποτό του. Αυτήν είναι μια περίπτωση όπου κάθεσαι στην παρέα και συνεχίζεις. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα καθόμουν, άλλωστε δεν με ενδιαφέρει να -προσπαθήσω να- αποδείξω κάτι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η κίνηση σου θα πρέπει να γίνει με βάση την συμπεριφορά της γκόμενας απέναντι σου. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να «θιχτείς» και να αρχίσεις τα «πίσω ρε ψευτόμαγκα«, αν δεν δεις πως σε βλέπει η τύπισσα. Σε συστήνει στον τύπο; Πως απαντάει όταν (και αν) την ρωτήσει για εσένα; Μπορεί να πει κάτι του στυλ «ένας που μου την έπεσε» ή «ένας που μόλις γνώρισα» ή ακόμη «δεν τον ξέρω«. Επίσης μπορεί να βαριέται την κουβέντα μαζί σου και να δει τον γνωστό της σαν σανίδα σωτηρίας, οπότε για ποιον λόγο να καθίσεις να κάνεις κάτι; Θα πρέπει απλά να φύγεις σε μια τέτοια περίπτωση, για να μην χαλαστείς περισσότερο. Αν ωστόσο σε συστήσει ή πει κάτι καλό για εσένα, εννοείται ότι τότε «παίζεις» και τον τύπο μαζί.

Τι γίνεται αν είναι κάποιος με μεγάλη αξία; Πχ το αφεντικό του μαγαζιού ή κάποιος διάσημος; Θυμάμαι μια φορά ήμουν σε ένα κλαμπάκι με έναν φίλο/wing και εκεί που ψάχναμε σαν τα λιοντάρια (όχι τα παραπάνω στο πρώτο video 🙂 ) για κάποιο μικρό και τρυφερό chick-άκι, ακούσαμε τον κόσμο να φέρεται περίεργα. Τι έγινε, σκέφτηκα, η Μαντόνα μπήκε στο μαγαζί; Εκεί είδα ότι είχε μπει ένας ποδοσφαιριστής (ξένος και γνωστός, σε επαρχιακή ομάδα) και οι άντρες μόνο οι ίδιοι δεν του έκατσαν. Έλεος, σκέφτηκα, πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος; Μάλιστα ο τυπάς (ο οποίος είχε και γραμμένους τους άντρες, άλλος ήταν ο σκοπός του) πήγαινε σε παρέες όπου υπήρχαν καλά γκομενάκια, τα οποία όταν έβλεπαν τους άντρες της παρέας να κάνουν όπως κάνουν κάτι βλαμμένα μόλις δουν τον Bieber μπροστά τους, άρχισαν να τον γουστάρουν. Και μάντεψε, γνωστός μου είπε ότι αμέσως το επόμενο βράδυ είχε νταραβέρι με την γκόμενα γνωστού του (η οποία αργότερα είπε άσχημα λόγια για τον ποδοσφαιριστή και τις επιδώσεις του στο κρεβάτι, αλλά never mind).

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να ρίχνεις ούτε τα μούτρα σου, ούτε την αξία σου επειδή έτυχε ήρθε κάποιος διάσημος (ή μη) στην παρέα. Όπως σε έχει αυτός γραμμένο (ΝΑΙ, σε έχει ΓΡΑΜΜΕΝΟ, ακόμη και αν βγαίνει φωτογραφίες μαζί σου και γελάει), άλλο τόσο να τον έχεις και εσύ. Είχα πάει μια φορά να την πέσω σε μια τραγουδίστρια ενός γκρουπ (μικρού, από αυτά όμως που γυρνάνε την Ελλάδα), σε ένα διάλειμμα τους και στην προσπάθεια τους να με δώσουν «χ» οι υπόλοιποι του γκρουπ (ενώ ο κόσμος κοιτούσε), απλά την πάτησαν, μιας και τους φερόμουν στο στυλ «πίσω γατάκια«. Παρότι είχαν κάνει όντως πίσω, δεν μπόρεσα ωστόσο να κάνω κάτι με τον στόχο μου. Κάτι παρόμοιο έγινε όταν είχε έρθει στο τραπέζι μας ο τραγουδιστής (ψιλογνωστός, σε τοπικά μπουζουξίδικα) του μαγαζιού γιατί του γυάλισε η γκόμενα ενός φίλου, όπου στο τέλος της… σύγκρουσης μας (όχι φραστική, σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει απλώς η δυναμική που έχει ο καθένας στην παρέα), μου έδωσε το χέρι και μιλήσαμε για λίγο.

Έτσι "χειρίζομαι" όσους πουλάνε μούρη
Έτσι «χειρίζομαι» όσους πουλάνε μούρη

Υπάρχει επίσης και η περίπτωση να προσεγγίσεις κάποια και να έρθει στο καπάκι και κάποιος άλλος για την ίδια, ο οποίος μπορεί να’ναι και PUA. Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζεις ότι για να έρθει ο άλλος έτσι χύμα, πάει να πει ότι είναι ήδη άνετος και έχει αυτοπεποίθηση, άλλωστε εσύ με την παρουσία σου το έχεις κάνει mixed το set που θέλει άνεση για να προσεγγίσει κάποιος. Εκεί θα πρέπει να ζυγίσεις τον τύπο, να υπολογίσεις δηλαδή το πόσο άνετος είναι, την συμπεριφορά της γκόμενας απέναντι του και φυσικά τον χρόνο που έχεις εσύ στην παρέα. Για παράδειγμα, αν προσεγγίσει ένας που είναι περισσότερο άνετος από εσένα, η γκόμενα «μουσκεύει» μιλώντας τον και εσύ είχες μόλις 2-3 λεπτά στο σετ, τότε το έχασες το κορμί πατριώτη και θα είναι χαμένος κόπος να καθίσεις να κάνεις παιχνίδι. Αυτό γιατί θα βρεις και την γκόμενα απέναντι σου, όχι μόνο τον τυπά. Αν ωστόσο από την άλλη η γκόμενα τον βλέπει χλιαρά, εσύ είσαι πιο άνετος από αυτόν και έχεις καθίσει κανένα 15λεπτο στην παρέα, τότε απλά αναλαμβάνεις να επιβάλεις την κυριαρχία σου.

Τι γίνεται αν κάνεις μια προσέγγιση και η κοπέλα συνοδεύεται, αλλά ο γκόμενος της είναι κάπου αλλού εκείνη την στιγμή (bar, τουαλέτα, τηλέφωνο κλπ); Οι γκόμενες έχουν έναν «κώδικα» στο πρόσωπο τους σε τέτοιες περιπτώσεις, σαν να σε προειδοποιούν «παίζει γκόμενος, θα γίνει μαλακία, φύγε«, που αν σου έχει τύχει πολλές φορές, μπορείς να το καταλάβεις με την μια. Αν τύχει έρθει ο άλλος, θα πρέπει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και την άνεση σου, ακόμα και αν αρχίσει να τσαμπουκαλεύεται (αν είναι βόδι-builder, καρατέκα ή ψώνιο θα το κάνει). Θα πρέπει να του πεις ήρεμα ότι ΔΕΝ γνώριζες ότι συνοδεύεται και να φύγεις. Μου έχει τύχει να βγάλω και γνωστό από τέτοια περίπτωση, ενώ ένας γνωστός μου σε αντίστοιχη περίπτωση κάθισε στο ζευγάρι και τα έπιναν μαζί, δεν είναι όμως πάντα έτσι ρόδινα τα πράγματα. Γι’αυτό και σε όσους θέλουν να προσεγγίσουν με πιο χύμα τρόπο, τους συνιστώ να περιμένουν κανένα 5λεπτο από την στιγμή που θα δουν μια τύπισσα, προτού την προσεγγίσουν, ιδιαίτερα δε αν υπάρχει ποτήρι… ασυνόδευτο στο τραπέζι.

Φυσικά θα πρέπει να κάνεις την προσευχή σου αν πέσεις στην γκόμενα του βλακ-dragon, μιας και εδώ αναιρούνται όλοι οι κανόνες, αφού ακόμη και ο Τσακ Νόρις θα κώλωνε 🙂

Μια άλλη περίπτωση είναι όταν καλέσουν στην παρέα κάποιον οι φίλες του στόχου για να σε διώξει ή όταν παίζεις με τα μάτια κάποια που συνοδεύεται. Μια φορά, η φίλη ενός στόχου μου επέμενε να μπαίνει ανάμεσα μας (όταν είδε ότι η φίλη της γούσταρε) και όταν είδε και απόειδε, κάλεσε έναν σε μια διπλανή παρέα, ο οποίος έσταζε στεροειδή και βρήκε την ευκαιρία να το δείξει και στις γκόμενες. Εγώ δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί και συνέχιζα να μιλάω στην γκόμενα, ως ότου με την άκρη του ματιού μου τον είδα να έρχεται καταπάνω μου. Άθελα μου, του έβγαλα -ασυναίσθητα- άμυνα (θα καταλάβουν όσοι γνωρίζουν κάποια μαχητική τέχνη) και ο τυπάς βλέποντας το, έστριψε και πήγε σε μια άλλη τύπισα της παρέας να ρωτήσει τι συνέβαινε. Αν δεν το έβλεπε αυτό ο τυπάς, σίγουρα θα είχαμε πιαστεί στα χέρια (έτσι τουλάχιστον έδειχνε στην αρχή). Γενικά αυτές οι περιπτώσεις, ειδικά αν παίζεις με τα μάτια κάποια που συνοδεύεται και κολλήσει και αυτή (ο τύπος που είναι μαζί της θα το προσέξει και θα γυρίσει να δει που κοιτάζει συνέχεια), ενδεχομένως να μην έχουν καλά αποτελέσματα, αλλά και πάλι κρίνεται και από τους δικούς σου χειρισμούς επάνω στο θέμα.

Δεν ψάχνονται βέβαια όλοι για τσαμπουκά.

Μια παρόμοια φάση έγινε σε έναν γνωστό μου, ο οποίος θέλησε να δοκιμάσει σε μια τύπισσα την μέθοδο Julien και Sasha (τρέλα και χύμα μαζί), όπου στο τσακ γλύτωσε κάτι χειρότερο (δυο φορές μάλιστα όπου ήμουν παρών). Ο γνωστός μου όταν αντιλήφθηκε τι θα συνέβαινε, τρόμαξε (επόμενο ήταν, δεν είναι ο τύπος που είναι ψημένος σε αυτά) και σίγουρα θα ξανά σκεφτεί καλά πριν δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο σε γυναίκες που είτε έχουν παρέα, είτε την περιμένουν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να μην θελήσεις να παίξεις την γκόμενα...
Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να μην θελήσεις να παίξεις την γκόμενα…

Ένα θέμα που μπορεί να υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα, είναι όταν η παρέα είναι mixed. Πολλές φορές οι γκόμενες απλά τους έχουν στην παρέα για τον χαβαλέ τους, ωστόσο υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια με κάποιον από την παρέα, όπου αυτός απλά θα πήγε να πει κάτι με τον φίλο του που κάθεται απέναντι. Μου έχει τύχει παρόμοιο σκηνικό, όπου ο γκόμενος απλά καθόταν και με κοίταζε, ωστόσο σε μια άλλη περίπτωση που μου είπε φίλος μου, είχαν βγει έξω από το μαγαζί για να λύσουν τις διαφορές τους. Σε γενικές γραμμές δεν πρέπει να προσεγγίζεις mixed sets αν πρώτον δεν το έχεις και 2ον αν δεν παρατηρήσεις καλά τον στόχο σου, αφού αν είναι ζευγάρι με κάποιον αυτό θα φανεί. Ωστόσο μπορείς να το κάνεις και πιο απλά, όπως πχ είχα πάει σε μια mixed παρέα και τους ρώτησα αν έχουν σχέση με την κοπέλα μου με ενδιέφερε.
Κάτι τέτοια πράγματα θέλουν μεγάλη προσοχή και λεπτούς χειρισμούς, αφού το μάλωμα παραμονεύει παντού.

Τι τραβάει και ο PUA

Κάτι που επίσης θέλει μεγάλη προσοχή, είναι να μην σε σταμπάρουν τα μαγαζιά. Αν για παράδειγμα την πέφτεις με άσχημο τρόπο στις γκόμενες ή γενικά δείχνεις σαν πεινασμένος, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μαγαζιά θα σε σταμπάρουν και δεν θα σε αφήνουν να μπεις μέσα, ακόμη και με τον χειρότερο τρόπο. Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν επιτρέψαν την είσοδο σε καμάκια, ακόμη και σε μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας (όπου σίγουρα χάνεις τον αριθμό από τον κόσμο). Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να μην αντισταθείς σε αυτούς, εκτός αν εκεί κοντά υπάρχει αστυνομία (ώστε να τους καλέσεις αν θες, άσχετα αν καμιά φορά παίζει να γνωρίζονται με το αφεντικό ή τους μπράβους και να κάνουν τα στραβά μάτια, προστασία του πολίτη και τρίχες κατσαρές).

Σίγουρα οι περιπτώσεις είναι πολλές, αλλά οι παραπάνω είναι οι πιο στάνταρ. Για να φτάσουμε έτσι και στο επόμενο θέμα μας.

Φίλε τι τρέχει, μανούρα;
Ένα θέμα που κανονικά θα σήκωνε μπόλικη συζήτηση και θα έπρεπε να μπει σε δικό του άρθρο, είναι το θέμα του μαλώματος, γνωστό και ως μανούρα. Εδώ θα αναφερθώ ελάχιστα, μιας και είναι μεγάλο σαν θέμα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο φόβος της μανούρας υπάρχει σε πολλές παρέες, άλλωστε έχουν χωρίσει πολλές από αυτές επειδή κάποιος ήθελε να προσέγγιση και οι άλλοι φοβόταν μην φάνε ξύλο (κλασικός φόβος).

Σε τέτοιες περιπτώσεις που βλέπεις ότι πάει να γίνει φασαρία, καλό είναι να μην το συνεχίσεις, άλλωστε «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ» που λέει και ο σοφός λαός και αυτό επειδή ή δεν γνωρίζεις με ποιους και πόσους είναι παρέα κάποιος, το ποιόν του και φυσικά αν κουβαλά και κάτι επάνω του το οποίο και μπορεί να σου κάνει ζημιά. Πάντα να προσέχεις και τους άλλους που ίσως να βγουν μαζί του έξω, αφού πολλές φορές ενδέχεται να σου την πέσουν από πίσω. Γι’αυτό άλλωστε και οι τέχνες που έχουν να κάνουν με ξύλο του δρόμου (πχ Krav Maga), δίνουν μεγάλη σημασία και στους άλλους πλην του ενός αντιπάλου.

Να θυμάσαι ότι πολλά άτομα ζουν για να μαλώνουν και το έχουν 2η φύση τους. Αν για παράδειγμα αναφέρουν τους «natural» στο θέμα καμάκι και πόσο καλά το έχουν, φαντάσου στο ίδιο επίπεδο κινούνται και αυτοί. Μαλώνουν και χτυπιούνται από μικρή ηλικία και σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά το βρωμόξυλο. Εδώ είναι καλό να γνωρίζεις τα βασικά περί αυτοάμυνας, όχι για να χτυπήσεις κάποιον, όσο το να προστατεύσεις τον εαυτό σου ή την παρέα σου αν χρειαστεί. Η νύχτα είναι περίεργη και κρύβει πολλά και σίγουρα αν τριγυρνάς και παίζεις (ειδικά δε αν θες να φτάσεις το παιχνίδι όσο πιο χύμα μπορείς), κάποια πράγματα θα χτυπήσουν και την δική σου πόρτα κάποια στιγμή. Και σίγουρα τέτοια δεν συμβαίνουν μόνο την νύχτα, αλλά μπορεί να συμβούν σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Αν τώρα δεις ότι δεν γίνεται κάτι και ο άλλος επιμένει (ειδικά αν έχει πιει και κάτι παραπάνω), τότε θα πρέπει να προσέχεις να μην σου έρθει κάπως απότομα κάποιο χτύπημα. Δεν είναι κάτι που μπορείς να μάθεις από τα videos, ούτε φυσικά μπορείς να μάθεις να διατηρείς την ψυχραιμία σου, αν δεν σου τύχει, ωστόσο θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου να κρατάς απόσταση από τον άλλο.

Το παρακάτω video μας δείχνει την σημασία που έχει να κρατάς απόσταση από κάποιον που έχει επιθετικές προθέσεις. Στο επόμενο το αναλύει καλύτερα με το να χτυπήσεις ή να σε χτυπήσουν εκεί που δεν το περιμένεις.

Αυτά τα ολίγα περί άλλων αρσενικών και κυριαρχίας. Είναι πολλά τα θέματα και οι καταστάσεις, αλλά σε γενικές γραμμές όλα πάνω κάτω στο ίδιο μοτίβο παίζουν. Σίγουρα η εμπειρία είναι αυτήν που θα σου δείξει τι είναι καλό για εσένα σαν συμπεριφορά και τι όχι και πως πρέπει να φέρεσαι στους άλλους. Να θυμάσαι ότι θα πρέπει να υπολογίζεις και την παρέα σου, σίγουρα δεν θέλουν όλοι να τους βλέπουν να μαλώνουν. Εδώ είναι και το καλό που έχει το να γνωρίζεις κόσμο από Pua forums. Από την μία ξέρουν τι κάνεις και τι μπορεί να συμβεί, αλλά από την άλλη αν δεν κάνεις καιρό παρέα μαζί τους, μπορεί και να σε παρατήσουν στα κρύα του λουτρού.