Γιατί δεν βλέπεις αποτελέσματα;

Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Γιατί κάποιος δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα στην προσπάθεια που κάνει να βελτιωθεί; Το συγκεκριμένο ερώτημα έχει να κάνει με το κάθε πράγμα που θέλει κανείς να μάθει, δηλαδή παίρνει χρόνο και υπομονή.
Όπως μου είχε πει κάποτε ένας φίλος μου, «θα πρέπει να βγεις από το σπίτι και να κυνηγάς τις γυναίκες, μην περιμένεις αυτές να σου χτυπήσουν την πόρτα σου«.

Πάντα θα πρέπει να θυμάσαι το εξής, «εσύ ελέγχεις το μέλλον σου και κανείς άλλος«. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι «όλα είναι γραμμένα να γίνουν έτσι» κλπ. Εμείς παίρνουνε την ζωή μας στα χέρια μας.

Αν θέλεις να γίνεις καλύτερος κοινωνικά ή οικονομικά, θα πρέπει να προσπαθήσεις και να μην κάθεσαι σπίτι σου και να κλαίγεσαι για το πόσο άδικη είναι η «κενωνία».

Ας δούμε μερικά πράγματα που μπορεί να σε «κρατάνε» πίσω.

Ο φόβος της απόρριψης είναι μακράν η Νο1 αιτία.
Ο φόβος της απόρριψης είναι και ο πιο δύσκολος σε κάθε μας προσπάθεια, είναι η αιτία που κρατάει κάνει μερικούς άντρες να παραμένουν στο «καβούκι» τους, ή να κρύβουν τα συναισθήματα τους. Αποφεύγουν να πλησιάσουν κάποια που τους αρέσει γιατί φοβούνται ότι θα τους απορρίψει, χωρίς καν να προσπαθήσουν.

Αναρωτήσου, εσύ θα έβγαινες ραντεβού με εσένα; Αν όχι, τότε δεν σου αρέσει το πως είσαι, άρα πως περιμένεις να αρέσεις και εσύ. Κάτι θα πρέπει να αλλάξεις επάνω σου και δεν εννοώ μόνο εξωτερικά.
Κάποια απόρριψη στο παρελθόν πιθανών να σε φοβίζει ακόμη και σήμερα, κάνοντας σε να μην έχεις αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Βασικά με το να μην πλησιάζει ένας άντρας μια γυναίκα που του αρέσει, αυτόματα παραδίνεται χωρίς καν να δοκιμάσει το αποτέλεσμα που θα είχε αν την πλησίαζε.
Αν πιστεύεις ότι κάθε γυναίκα θεωρεί «περίεργους» όσους τις πλησιάζουν ή ο υπόλοιπος κόσμος γελάει με όσους πλησιάζουν γυναίκες, απατάσαι. Κανένας δεν δίνει σημασία τι θα κάνεις και όσοι κοιτάζουν τις δουλειές των άλλων, είναι απλά οι ίδιοι γελοίοι.

Μπορεί να πιστεύεις ότι έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση. Παίζει ρόλο φυσικά, αλλά δεν είναι και ο απόλυτος λόγος που μια γυναίκα κάνει σχέση με έναν άντρα. Το σημαντικότερο θέμα είναι το «εσωτερικό» ενός άντρα και όχι τόσο η εμφάνιση του.

Σίγουρα θα έχεις δει άτομα (μπορεί και γνωστούς σου) που δεν είναι εμφανίσιμοι να βγαίνουν με ωραίες γυναίκες, οπότε δεν είναι η εμφάνιση το παν.

Δεν λέω φυσικά ότι δεν υπάρχουν και άσχημα άτομα με λεφτά ή φήμη και δεν θέλω να σε βάλω να «κοντραριστείς» με κάποιον διάσημο. Αυτό που θέλω να πω είναι να μην ακούς όταν κάποιος σου λέει ότι δεν θα τα καταφέρεις ή ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Όσοι το λένε αυτό στους άλλους, είναι όσοι δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα οι ίδιοι και δεν θέλουν να καταφέρει κάτι και κάποιος άλλος.

Αν κοιτάξει κανείς στην ιστορία, θα δει πολλές προσωπικότητες που απέτυχαν αλλά δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν μέχρι να τα καταφέρουν. Ένα παράδειγμα είναι ο Thomas Edison. Αν δεν προσπαθούσε ατελείωτες φορές, παρά τα αρνητικά του αποτελέσματα, σήμερα δεν ξέρω πως θα ήταν τα πράγματα που βασίζονται στις ιδέες του.

Εμένα προσωπικά με έχουν απορρίψει ατελείωτες φορές. Ειδικά στα πρώτα μου βήματα, αλλά και ακόμη και όταν προσπαθούσα και δοκίμαζα διάφορα πράγματα και τεχνικές, με απέρριπταν. Αυτό δεν σημαίνει ότι με σταμάτησε ή το έβαλα κάτω.

Οι δικαιολογίες που λέει κάθε άτομο, είναι απλά άδειες. Κάθε φορά που λέει κάποιος μια δικαιολογία, είναι απλά αποτυχημένος. Δικαιολογίες όπως «αν είχα περισσότερα μαλλιά», «αν είχα αρκετά λεφτά» ή «ας είχα καλύτερο σώμα, σαν τον Mr Olympia», είναι απλά αποτυχημένος, γιατί δεν ισχύουν όλα αυτά, δεν του τα είπε κανείς, απλά τα σκέφτεται ο ίδιος.

Ας δούμε όμως μερικά προβλήματα. Κάνε τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σου (ή καλύτερα γράψε τις απαντήσεις κάπου):

  1. Γνωρίζω πραγματικά τι τύπο γυναίκας θέλω;
  2. Οι γυναίκες με απορρίπτουν αμέσως;
  3. Μπορώ να δεχτώ μια απόρριψη;
  4. Πηγαίνω σε Bar/Clubs και απλά κοιτάζω χωρίς να πλησιάζω καμία;
  5. Με βλέπω σαν κάποιον που είναι ντροπαλός;
  6. Είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου εμφανισιακά;
  7. Πως με βλέπουν οι γυναίκες;
  8. Θα ήθελα να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση;
  9. Θέλω όντως μια σοβαρή σχέση;

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αιτίες που θα πρέπει να αναλύσεις καλά. Ωστόσο δεν είναι οι μοναδικές.
Άλλη μια αιτία είναι η αναβολή. Οι περισσότεροι παρατάνε κάτι (συνήθως προτού καν το αρχίσουν) με την δικαιολογία «θα το κάνω την άλλη φορά».
Γνωρίζω άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν να δοκιμάζουν το «παιχνίδι», αλλά τα παρατάνε με την δικαιολογία «δεν γνωρίζω ακόμη αρκετά» ή «θα δοκιμάσω αύριο». Όπως λέω και στους ίδιους, θα πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου να σηκωθείς από την τηλεόραση και να βγεις έξω να δοκιμάσεις. Το να μην διαβάσεις ένα βιβλίο ή δεις ένα DVD που να αφορά Flirt Tips δεν κάνει κακό, αν τον χρόνο αυτόν τον αφιερώσεις στο να δοκιμάσεις και να κάνεις αυτό που θέλεις.

Για να κλείσω το άρθρο, υπάρχουν χιλιάδες άντρες στον κόσμο που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Ωστόσο οι περισσότεροι είτε δεν έχουν αποφασιστικότητα να δοκιμάσουν, είτε δεν έχουν κάποια βοήθεια.
Με την διείσδυση του internet, πιστεύω θα πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που μπορούμε και διαβάζουμε ή συζητάμε με άλλα άτομα και μοιραζόμαστε ιδέες, ενώ η γνώση είναι μερικά κλικ μακρυά. Φαντάσου να ήσουν στην δεκαετία του ’70-’80, όπου δεν θα μπορούσες να έχεις πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφόρηση.