Διαφορά της Ευρωπαϊκής κουλτούρας με την Αμερικάνικη, ή…

άλλος ένας ψεύτικος PUA?

Να ξεκινήσω βασικά με το γεγονός ότι αν αναφέρω (και -κατά-κρίνω) στο blog άτομα που κερδίζουν χρήματα με το να «διδάσκουν» το παιχνίδι σε κάποιους, δεν το κάνω επειδή το παίζω καλύτερος από αυτούς, δεν είμαι άλλωστε, αλλά επειδή θεωρώ μαλακία να λέει ένας κάτι και να το δέχονται όλοι χωρίς καν να βάλουν το μυαλό τους σε σκέψη αν αυτό το κάτι έχει ισχύ, ή αν αυτός ο κάποιος το έχει δουλέψει αυτό που λέει σε βάθος.
Σε πολλές μου συναντήσεις ή και συζητήσεις σε forums με Έλληνες (πολύ παλιότερα), πάντα κρατούσα μικρό καλάθι σε θεωρίες εξ Αμερικής, γιατί πολύ απλά έλεγα ότι το Ελλάντα είναι ένα μεγάλο χωριό (σαν νοοτροπία, χωρίς παρεξήγηση) και ότι δεν μπορούν να περάσουν εύκολα αυτά που λένε στην Αμερική. Μάλιστα έτυχα και σε καταστάσεις που γνωστοί μου εφάρμοζαν την συμβουλή «γίνε κοινωνικός» (και άλλες σχετικές) και οι γύρω μας το έβλεπαν σαν «παιδιά και άλλος gay«, δηλαδή όσο προσπαθούσαν να φερθούν όπως έλεγαν (ή έβλεπαν) στα PU προϊόντα, καθώς επίσης και ορισμένοι από αυτούς όπως είχαν φερθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης (όταν σπούδαζαν), οι Έλληνες εδώ ή θα ρώταγαν «φίλε, είσαι gay;» ή θα νόμιζαν ότι τους την έπεφτες και δεν το είχαν και σε τίποτα να μαλώσουν μαζί σου. Σε επαρχιακές μάλιστα περιοχές, δεν σηκώνει συζήτηση το θέμα αυτό, αν πας με μαύρα νύχια και τίποτα περίεργα καπέλα, θα σε κρεμάσουν σαν καρνάβαλο.

Θέλω να πω με λίγα λόγια, ότι από πολύ νωρίς στην κοινότητα, πάντα κρατούσα μια πισινή στις περισσότερες θεωρίες τους, όχι γιατί ήμουν ο Ζεν πρεμιέ της πόλης μου, αλλά επειδή από μικρός ήμουν κοινωνικός και πάντα ήμουν με μεγάλες παρέες, ώστε να μπορώ να φέρω μια γνώμη για το πως θα περάσει κάποιο πράγμα στους υπολοίπους. Μην σου φανεί παράξενο αν σου πω ότι το 80% της κοινότητας γενικά αποτελείται από πρώην geeks με μηδέν κοινωνικότητα, όπου απλά μοιράζονται ιδέες δικές τους ή φαντασίες τους, με αποτέλεσμα να «κάψουν» κάποιον που θα θέλει να μάθει.
Φυσικά το υπόλοιπο ποσοστό είναι άτομα με ιδιαίτερη γνώση επάνω στο θέμα, αλλά αυτοί σπανίως συμμετέχουν.

Με λίγα λόγια δηλαδή, μην παίρνεται της μετρητής συμβουλές που αφορούν τον Αμερικανό. Καμία σχέση η δική του κουλτούρα με την δική μας. Επειδή έχω βρεθεί και στο εξωτερικό και έχω γνωριστεί και με άλλους εκεί «συναδέλφους» (αλλά και έχω «παίξει» στην ξενιτιά), εκεί ο κόσμος (οι γυναίκες ιδιαίτερα) επειδή νιώθει(ουν) τρομερή μοναξιά, θα σου μιλήσει ακόμη και αν δεν σε γουστάρει. Φαντάσου, την περίοδο που έκανα τα πρώτα μου βήματα στην αυτό βελτίωση και εδώ οι γυναίκες με προσπερνούσαν απλά, δεν μου απαντούσαν εύκολα, λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης, σε χώρες την υπόλοιπης Ευρώπης όχι μόνο δεν με προσπερνούσαν, αλλά μου ζητούσαν να κάνουμε παρέα ή να πάμε κάπου αλλού κλπ, θέλανε δηλαδή να με γνωρίσουν γιατί ο κόσμος εκεί απλά δεν μιλάει εύκολα με αγνώστους, κινείται και φέρεται ρομποτικά και θεωρούσαν (οι γυναίκες) μεγάλη τους τιμή που τις μίλαγα (άντε πείσε την Ελληνίδα τώρα ότι είναι τιμή της που της μιλάω και της ζητάω να βγούμε 🙂 ).
Γι’αυτό και είχα γράψει το άρθρο παλιότερα ότι οι Ελληνίδες είναι διαφορετικές από τις ξένες, όσο και αν δεν θέλουν πολλοί να το πιστέψουν.
Οπότε αν βλέπετε κανένα video όπου η γυναίκα δέχεται εύκολα και με χαμόγελα έναν PUA, μην βιαστείτε να παραγγείλετε όλα του τα προϊόντα, θυμηθείτε ότι εκεί μπορεί έτσι να κάνουν οι γυναίκες.
Μάλιστα, φίλος μου όπου η οικονομική κρίση τον ανάγκασε να πάει στην Σουηδία, μου είπε ότι εκεί οι γυναίκες τον μιλάνε από μόνες τους, σε αντίθεση με εδώ που δεν τον έβλεπαν καν (και δεν είναι και κανένας άσχημος, ώστε να πει κανείς μήπως δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν).

Οπότε ας δούμε και λίγο την αιτία αυτού του άρθρου που είναι ο Roosh, ο οποίος ενώ ξεκίνησε «αγνά», στην συνέχεια έβγαζε τα βιβλία με το τσουβάλι. Ένας χρήστης (με το nickname «neparlepas») μοιράστηκε με πολλούς τα tweets του Roosh από την στιγμή που ανακοίνωσε ότι πηγαίνει Ευρώπη και όπως δείχνουν τα τιτιβίσματα του Roosh, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, ή οι Ευρωπαίες έχουν άλλη κουλτούρα ή ο Roosh δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.

Παρακάτω παραθέτω τα tweets του, όπως αυτά διαδόθηκαν. Δεν τα μεταφράζω, αφού πιστεύω ότι μπορεί εύκολα να τα διαβάσει και κάποιος που δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά. Τα παρακάτω τα γράφει επαγγελματίας PUA, όπου πληρώνεται για να διδάσκει πως να κερδίσει κάποιος γυναίκες. Εδώ να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου και να πω ότι όλοι μας έχουμε τις κακές μας στιγμές στο παιχνίδι και δεν είναι και λίγες οι φορές που δεν μου συνέχιζε κανένα group ή καμία γυναίκα την κουβέντα μετά το «γεια». Αλλά από την στιγμή που πληρώνεις κάποιον, περιμένεις και καλύτερα αποτελέσματα, έτσι δεν είναι;

My first instinct was to think that these girls don’t care about sex, but truth is they’re all getting it from some guy. So this neighborhood guy gets easy pussy, while I’m sweating my ass off for measly droppings. It seems like their entire game is «don’t show any interest.» I can spend an hour with a girl here and have no idea where I stand.

Would you guys call Ukrainian girls «simple minded»? I don’t mean that to insult, but from a Western perspective, that’s the first word that pops to mind.

What a waste of effort. one month here and I know that Western game will lead to paltry results.

Also a lot of girls here don’t drink at all, or just one drink. It’s fucked up my whole dating progression. I’ve never done so many coffee shop dates in my life. And we know that even if a coffee shop date goes well, the odds of sex or even a kiss is very low.

So just when I thought I was figuring it out, last night I was massacred. Just completely shut out. I have to admit that my club ROI is the lowest it’s ever been since Colombia.
My American sarcasm fell off the boat months ago. You can be funny but it’s more of a silly humor they dig instead of the witty/dry humor that Americans dig. They don’t understand dry humor here. You know the deadpan humor I use in my old Youtube videos? That doesn’t fly here.

It’s hard. Night game, anyway.
The initial approach is going fine… I’m getting warm responses. Girls ask me where I’m from, etc. But the conversations are crapping out and I can’t figure out why. It doesn’t help that the girls don’t really talk much, because of both a language barrier and their shy nature.
One night stands… forget it.

It’s not as bad as Latvia, but somewhat similar. I feel like I’m hitting a lot of foul balls. So I am making contact with the ball, but not rounding the bases. Unless the girl is REALLY into me from the beginning, I have no idea what the optimum game is.

I gave up on Russian b/c main girl speaks English and I have enough survival knowledge. It was a good effort, though I faded bad in the end.
And now back to Spanish. :banana:

Από τα παραπάνω τιτιβίσματα, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι και οι γυναίκες δεν τον έβλεπαν ερωτικά, αλλά και ότι ο ίδιος προσπαθεί να βελτιωθεί (ή απορεί για το παιχνίδι του; ).
Όπως και να έχει, πάντοτε τέτοιες απόψεις ή αναφορές από τους PUA είναι ενδιαφέρουσες.

Και αν απορείς ποιος μπορεί να είναι αυτός ο Roosh, ορίστε ένα από τα δεκάδες video του: