Η Ελληνίδα μάνα

Αυτό το άρθρο είναι πιο πολύ για χαβαλέ και το έγραψα με βάση μια «in» διαφήμιση που παίζει αυτό το διάστημα και την είδα τυχαία (μιας και Ελληνική tv δεν παρακολουθώ).

Ας δούμε αρχικά την διαφήμιση όπου πρωταγωνιστή η -μέση- Ελληνίδα μάνα.

Έχω αναφέρει σε παλιό μου άρθρο ότι μία από τις βασικές πηγές προβλημάτων στους άντρες είναι η οικογένεια του και κυρίως η μάνα του (και ο πατέρας του, δεν λέω ότι αυτός δεν είναι, αλλά αυτός είχε να κάνει με άλλα πράγματα συνήθως, πχ μπορεί να τον έλεγε άχρηστο, κότα ή «γυναικούλα» αν έτρωγε ξύλο από κάποιον κλπ).
Βλέπουμε λοιπόν σε αυτό το video/διαφήμιση ένα τρανό παράδειγμα της θεωρίας που είχα αναφέρει τότε. Την Ελληνίδα μάνα γεμάτη καμάρι να κουβαλά τον χυμό που θα δώσει στον κανακάρη/μπούλη της, ο οποίος προσέξτε, δεν είναι κανένα πιτσιρίκι που πηγαίνει σχολείο, αλλά κοτζάμ μαντράχαλος (έφηβος, στέλεχος επιχείρησης κλπ). Το κερασάκι στην τούρτα φυσικά είναι το «όλο, όλο» που του λέει, μην χάσει καμία σταγόνα το παιδί και δεν λάβει όλες τις βιταμίνες του.

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίες οι επιλογές την διαφημιστικής εταιρίας, αλλά έπεσαν διάνα, πιο φλώρους από αυτούς δεν θα μπορούσαν να βρουν.
Επίσης στο σποτ βλέπουμε και την απαξίωση που δέχεται η κοπέλα του γιου της, αυτό το «βάλε κάτι επάνω σου» που της λέει και καλά μην κρυώσει. Δεν είναι άσχετο, το λένε αυτό (και όχι για να μην… κρυώσει φυσικά) και γενικά το όλο θέμα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την συγκεκριμένη διαφήμιση.

Βέβαια μπορεί να’ναι και κάπως τραβηγμένο αυτό, διαφημιστικό τρικ θα μου πεις για να δείξουν στον κόσμο ότι η Ελληνίδα μάνα που τόσο πολύ πονά τον γιόκα της δεν θα του έδινε ότι να’ναι (και ούτε θα έστυβε η ίδια τον χυμό με τα χεράκια της) και του παίρνει μόνο τον χυμό της συγκεκριμένης εταιρίας.
ΟΚ θα το δεχτώ ότι μπορεί να’ναι της διαφήμισης και κάτι τέτοια δεν συμβαίνουν στα Ελληνικά σπίτια, αλλά το παρακάτω video δείχνει το αντίθετο:

Πιστεύω ότι αυτό το φαινόμενο θα αρχίσει να εξαφανίζεται από τις νεότερες γενιές, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αφού οι τωρινές Ελληνίδες μάνες θα γίνουν κάποτε γιαγιάδες και θα έχουν ακόμη περισσότερο «υλικό» να ασχοληθούν.