Εμφάνιση ή «μπλα-μπλα» και ανασφάλεια στους άντρες

Αυτό το άρθρο ήθελα να το γράψω εδώ και καιρό, ωστόσο αφορμή για την ανάρτηση του, είναι κάτι που έτυχε να διαβάσω, το οποίο (με βάση σχετική έρευνα) αναφέρει ότι «Οι γυναίκες δεν θέλουν κοιλιακούς, θέλουν καλό… μπλα μπλα«. Τι πραγματικά ισχύει όμως και πως η εμφάνιση έχει κάνει ανασφαλείς τους άντρες;

Σημ.: Όπως σε κάθε άρθρο, έτσι και εδώ θα γράψω για το τι πραγματικά ισχύει σε κάθε περίπτωση, βασιζόμενος σε στοιχεία αλλά και εμπειρίες. Παρότι γενικά θα ακούσεις να λένε ότι η εμφάνιση ΔΕΝ έχει ιδιαίτερη σημασία και ότι το μόνο που μετράει είναι η αυτοπεποίθηση και ο χαρακτήρας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι τα λένε. Για παράδειγμα λένε ότι δεν έχει σημασία η εμφάνιση, άτομα που έχουν άγχος οι ίδιοι για το πως φαίνονται και προσπαθούν σε βαθμό αναλόγου των γυναικών να δείξουν ωραίοι, είτε λένε ότι σημασία έχει η αυτοπεποίθηση και προσπαθούν παράλληλα να κρύψουν κάποια πράγματα από το σώμα τους (πχ αραίωμα μαλλιού, κοιλιά κλπ). Οπότε, ίσως να μην σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις, συνέχισε την ανάγνωση με δική σου ευθύνη…

Αυτό που βάζουν εμφανίσιμους άντρες να λένε ότι η εμφάνιση δεν μετράει και πρέπει να φτιάξεις τον χαρακτήρα σου, δεν το καταλαβαίνω και πολύ. Επίσης πιστεύω ότι παρά τις μπαρούφες που πουλάει η Kezia και καλά για τον χαρακτήρα του άντρα κλπ, κάτι τέτοιους πρέπει να έχει να της τον ακουμπάνε…

Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες (και οι γυναίκες, αλλά το blog καλύπτει τους άντρες) έχουν φοβερό άγχος με το σώμα τους και το πως φαίνονται, σε σημείο που πολλές φορές τους γίνεται -ψυχολογική- εμμονή. Μόνο από τα σχόλια σε από πολλά video του Youtube που εμφανίζονται άντρες «τούμπανα», καταλαβαίνεις ότι σήμερα όλο και περισσότεροι νέοι έχουν στο μυαλό τους την εντύπωση ότι αν δεν είσαι «πρησμένος», δεν έχεις και επιτυχία με τις γυναίκες, ενώ δεν λείπουν και τα αρνητικά σχόλια σε εύσωμους Youtubers.

Ο πιο στα @@ του τύπος για την εμφάνιση του που έχω δει.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα ειδικά «χάπια» δίνουν και παίρνουν στα γυμναστήρια (σε βαθμό που θα ζήλευε και το κάθε κακόφημο στέκι παρανόμων ουσιών) βάζοντας ορισμένοι σε κίνδυνο το ορμονικό τους σύστημα, σε μια (απελπισμένη κατ’ εμέ) προσπάθεια να αποκτήσουν την «ικανότητα» να κάνουν πασαρέλα -και αυτοί- στις παραλίες. Γιατί κακά τα ψέματα, το 80% των αντρών που προσπαθούν να χτίσουν σώμα, το κάνουν κυρίως γιατί θέλουν να είναι αρεστοί στις γυναίκες και όχι γιατί τους απλά θέλουν να έχουν ωραίο σώμα.

Μετράει το «μπλα-μπλα» και τι είναι;

Όπως θα είδες και παραπάνω, υπάρχει σχετική έρευνα που λέει ότι το να ξέρεις να μιλάς, έχει ιδιαίτερη σημασία. Σίγουρα, αλλά είναι κάτι που έχουν παραβλέψει να προσθέσουν όσοι -ενθουσιασμένοι- ανάρτησαν την σχετική είδηση. Η έρευνα (link παραπάνω) αναφέρει ότι το «μπλα-μπλα» έχει να κάνει με τις μακροχρόνιες σχέσεις και όχι με την έλξη. Δηλαδή είναι το κλειδί για να κάνεις μια καλή σύνδεση με μια γυναίκα και αφορά το γεγονός ότι πρέπει ήδη να γνωρίζεις την γυναίκα (πχ κοινωνικό κύκλο) και να βγεις ή να βγαίνεις μαζί της. Δεν έχει να κάνει με το πέσιμο σε μία άγνωστη, που απασχολεί τους περισσότερους φαντάζομαι, γιατί αν έχεις κύκλο με πολλές κοπέλες και δεν μπορείς να εντυπωσιάσεις έστω μία από αυτές, τότε κάτι φταίει επάνω σου.

Ευτυχώς που υπάρχουν και γυναίκες που αδιαφορούν για την εμφάνιση και κοιτάνε μόνον τον βαθύ... χαρακτήρα ενός άντρα (τον οποίο αν τον μετρούσαμε με νούμερα, θα είχε πολλά μηδενικά ο χαρακτήρας αυτός).
Ευτυχώς που υπάρχουν και γυναίκες που αδιαφορούν για την εμφάνιση και κοιτάνε μόνον τον βαθύ… χαρακτήρα ενός άντρα (τον οποίο αν τον μετρούσαμε με νούμερα, θα είχε πολλά μηδενικά ο χαρακτήρας αυτός).

Τι ακριβώς όμως είναι το «μπλα-μπλα»; Μήπως κάποιες μαγικές κουβέντες που γνωρίζουν ορισμένοι και απλά τις πετάνε στις γυναίκες και αυτές ανοίγουν τα πόδια τους (σαν το «σουσάμι άνοιξε» ένα πράγμα); Όχι, καλό «μπλα-μπλα» στην ουσία είναι η αυτοπεποίθηση που έχει ένας άντρας και μπορεί να μιλάει για ότι αυτός θέλει με άνεση. Αν της αρέσεις, μπορεί να κάθεται να ακούει με τις ώρες ότι έχεις να πεις (και να γελάει κιόλας, ακόμα και με τα πιο άθλια αστεία σου). Από την άλλη, κάποιος που είναι nerd θα μπορούσε να μιλήσει επίσης για πολλά πράγματα (έχει τις γνώσεις άλλωστε), αλλά του λείπει το θάρρος να το κάνει. Οπότε «μπλα-μπλα» = αυτοπεποίθηση.

Ναι, αλλά δεν μετράει ο χαρακτήρας στον άντρα;

Σίγουρα μετράει. Θα ακούσεις πολλές γυναίκες να λένε ότι θέλουν τον άντρα ευγενικό, (ιπ)πότη και γενικά πολύ καλό, ωστόσο υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που δεν λένε. Ότι 1ον) καλό και ευγενικό τον θέλουν, όταν πρόκειται να κάνουν μακροχρόνια σχέση μαζί του ή να τον παντρευτούν και 2ον) τους καλούς πολλές φορές τους αφήνουν μπουκάλα. Οπότε, μετράει ο χαρακτήρας όταν όμως έχει ήδη προηγηθεί η έλξη.

Liar-Liar

Τι θεωρείται καλή εμφάνιση;

Τι ακριβώς λέμε εμφανίσιμο; Ένα ωραίο πρόσωπο ή ένα καλογυμνασμένο σώμα; Βασικά εμφάνιση δεν είναι τι αρέσει σε κάποιον/α, αλλά τι μοντέλο περνάει η κοινωνία και τα μέσα γενικότερα, αλλά και το τι βρίσκει εμφανίσιμο ο καθένας μας με βάση τα κριτήρια μας, δες και παραπάνω παράγραφο για πρησμένους άντρες.

Δεν θα δείτε ποτέ σε κάποιο video να αναφέρουν το πόσο μάγκας είναι κάποιος ή το πόσο άνεση έχει με τις γυναίκες, την στάση του σώματος του κλπ, αλλού παίζεται η μπάλα…

Για παράδειγμα, πριν από πολλά χρόνια, πρότυπο άντρα ήταν κάποιος σαν τον Τζον Γουέιν (ή σαν τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, για να μην μιλάμε μόνο για τους ξένους), με την κοιλίτσα του δηλαδή, αλλά με το αρρενωπό του στυλ. Στην πορεία ήρθε ο Μπρους Λη και τα δεδομένα άλλαξαν, για να ξανά αλλάξουν με τον θείο Άρνι. Οπότε για την σημερινή εποχή, καλή εμφάνιση είναι ένα ωραίο πρόσωπο και ένα αναλόγως καλό σώμα (ίσως και τελείως ξυρισμένο για μερικούς, αλλά δεν θα το αναλύσουμε εδώ).

Στο παρακάτω video, ο γνωστός pranker Fousey έστησε κάποια ραντεβού, όπου είχε στο προφίλ του photos με μαλλί, ενώ πήγε σε αυτές γουλί. Αν και μπορείς να δικαιολογήσεις τα κοράσια ότι δεν έβαλε την πραγματική του εικόνα στο προφίλ του (όπως είναι δηλαδή κανονικά) και τους έδειξε το κεφάλι του όταν βγήκαν (ίσως να τις δείχνει χαμηλή αυτοπεποίθηση, για να μιλήσουμε στην γλώσσα μας), ποτέ δεν θα γνωρίζουμε αν δείχνοντας το κεφάλι του γουλί από την αρχή, αυτές έβγαιναν τελικά ραντεβού μαζί του. Άβυσσος το μυαλό των αθώων κορασίδων. Πάντως νεότερες έρευνες θέλουν τους φαλακρούς πιο γοητευτικούς.

Το ζήτημα εμφάνιση vs μπλα-μπλα/αυτοπεποίθηση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το χωρίζουμε σε δύο τομείς. Ο ένας τομέας, αφορά γυναίκες που γνωρίζεις μέσο γνωστών ή άλλης κοινωνικής συναναστροφής σου. Εδώ, ακόμη και αόρατος να περνάς σε μια γυναίκα που την γουστάρεις, με τον καιρό μπορείς να της δείξεις τον χαρακτήρα σου και να της κάνεις να αλλάξει γνώμη για εσένα (εκτός αν έχεις κάποιο «πρόβλημα» όπως είπα παραπάνω, μπορεί πχ να σε βρίσκουν αποκρουστικό με το στυλ που έχεις και θα πρέπει να λύσεις αυτό το θέμα). Ο άλλος τομέας αφορά το χύμα πέσιμο και αυτό είναι που θα μας απασχολήσει, γιατί αφορά τους περισσότερους (το online πέσιμο το έχω ήδη καλύψει σε προηγούμενο άρθρο).

Μετράει η αυτοπεποίθηση;

Η αλήθεια είναι ότι η αυτοπεποίθηση έχει μεγάλη σημασία σε έναν άντρα. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητα το κλειδί για να έχεις σχέση. Για παράδειγμα, είμαι σίγουρος ότι θα έχεις κάποιον γνωστό ή φίλο «nerd» ή «beta», με όχι τόσο «δυνατή» εμφάνιση, ο οποίος είχε σίγουρα κάποιες σχέσεις παλιότερα ή να είναι παντρεμένος. Αυτό σημαίνει ότι η αυτοπεποίθηση που του λείπει, δεν του ήταν εμπόδιο για να κάνει κάποια σχέση (αυτό που αναφέρω και στην παραπάνω παράγραφο).

Έτσι λοιπόν, η αυτοπεποίθηση μετράει πάρα πολύ και πολλές φορές κερδίζει τις όποιες αρνητικές εντυπώσεις από την εμφάνιση (έχω ξανά πει και παλιότερα, για εμένα, η εμφάνιση με την αυτοπεποίθηση είναι κάτι σαν ζυγαριά, όσο σου λείπει το ένα, τόσο θα πρέπει να βάζεις από το άλλο για να ισορροπήσει), αν και όχι πάντα, όπως μπορείς να διαβάσεις και σε σχετικό άρθρο για τα παράπονα των γυναικών ότι τις προσεγγίζουν μπάζα με αυτοπεποίθηση, ενώ περιμένουν από τους ωραίους να κάνουν κάποια κίνηση.

Και αν νομίζεις ότι αυτό με τα παράπονα περί «μπάζων» απλά έτυχε και δεν ισχύει απόλυτα, θα σου πω ότι είναι κάτι που επιβεβαιώνουν και οι έρευνες, ότι δηλαδή όταν πρόκειται για one night stand, οι γυναίκες επιλέγουν μόνο τους εμφανίσιμους άντρες. Sorry guys, μιλάει η επιστήμη.

Η sex editor, Ειρήνη Χειρδάρη, μας εξηγεί τι αναζητούν οι γυναίκες σε έναν άντρα (για μακροχρόνια σχέση) και τι τις έλκει πραγματικά, με βάση τις έρευνες. Το παρακάτω video με έκανε να κόψω πολλές παραγράφους, όπου ανέλυα με εικόνες και στατιστικά τις έρευνες που η ίδια αναφέρει.

Τι γίνεται όμως με τα brutal αρσενικά;

Ας καταρρίψουμε τον μύθο περί «δυνατών» αρσενικών και «Νεάντερταλ» φάσης, ότι δηλαδή μπορείς να βγάζεις μια «αρσενικίλα», που θα την μυρίζουν οι γυναίκες και θα πέφτουν ξερές από καψούρα στο πέρασμα σου. Γιατί, παρότι είναι κάτι που ισχύει, είναι και κάτι που αφορά κυρίως το ζωικό βασίλειο και όχι εμάς (άλλωστε οι έρευνες αυτές σε ζώα γίνονται κυρίως) και είναι ίσως η μικρή «λεπτομέρεια» που αφήνουν στην άκρη οι φαν της θεωρίας αυτής. Γιατί ναι, κατά βάθος έχουμε τα πρωτόγονα ένστικτα μέσα μας, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι έχουν περάσει και κάμποσα χρονάκια από τότε που απλά χτυπούσαμε τις γυναίκες και τις παίρναμε στην σπηλιά μας.

Γιατί, αντίθετα από τα ζώα και τους προγόνους μας, έχουμε ο καθένας μας τα πάθη και τις επιλογές μας, που αφορούν τον τύπο γυναίκας (ή και άντρα, για τις γυναίκες) που μας ενδιαφέρει και δεν υπάρχει «μια για όλους» λογική. Κάθε φορά, παίζουν ρόλο και διαφορετικοί παράγοντες στην έλξη και δεν είναι κάτι στάνταρ. Εκτός αν νομίζεις ότι επειδή εσένα σου αρέσουν πχ μόνο τα ξεκωλάκια ή μόνον οι μελαχρινές, οι γυναίκες έχουν όλες τις ίδιες επιλογές, όπου απλά περιμένουν με αγωνία να μπει στο μπαρ ένας άσχημος με αυτοπεποίθηση να τις τινάξει τα μυαλά από την καψούρα.

Γατάκια...
Γατάκια…

Προσγείωση στην πραγματικότητα

Αλλά ας δούμε τώρα και την πραγματικότητα. Είπαμε ισχύει το παραπάνω και ότι οι γυναίκες έλκονται με την βαρβατίλα ενός άντρα, κάτι που είναι επιβεβαιωμένο και απόλυτα δεκτό. Πόσοι όμως από την κοινότητα, ας πούμε από 1000 άτομα που ασχολούνται με την αυτοπεποίθηση και το θέμα «I’m Brutal, biatch«, έχουν φτάσει σε ένα σημείο να εντυπωσιάζουν από μακριά μια γυναίκα; Πόσοι είναι αυτοί που πέταξαν την μάσκα του «beta» από επάνω τους (γιατί λίγο πολύ, όλοι σαν «beta» ξεκινήσαμε) και πλέον οι γυναίκες έλκονται με την ματιά τους και μόνο;

Πόσοι έχουν αναπτύξει μια «βαρβατίλα» ή μια «‘ρσενικίλα» (και δεν αναφέρομαι στις fake καταστάσεις, όπου ανασφαλή άτομα προσπαθούν να το παίξουν κάτι που δεν είναι), όπου και μόνο με την είσοδο τους σε ένα μαγαζί, οι γυναίκες τους κόβουν από πέρα για αλάνια που υπόσχονται «βρώμικο» σεξ και δεν ξεκολλάνε τα μάτια τους από επάνω τους;

Πόσους από αυτούς, οι υπόλοιποι άντρες όταν τους δουν να μπαίνουν σε έναν χώρο, νιώθουν αυτήν την «ανωτερότητα» και τον έντονο ανταγωνισμό; Ή ακόμη, πόσους τους πλησίασαν οι ίδιες οι γυναίκες, χωρίς να χρειαστεί οι ίδιοι να προσεγγίσουν; Και τέλος, πόσοι από αυτούς πραγματικά το ψάξανε το θέμα και βελτιώθηκαν με επιτυχία και δεν αναπαράγουν -φανατισμένα και χωρίς σκέψη- ιδέες άλλων; Να πω 20; 50; 100;

Και πόσοι άντρες τώρα, οι οποίοι δεν ασχολούνται με την κοινότητα, έχουν αναπτύξει τέτοια αυτοπεποίθηση; Πόσοι είναι δηλαδή αυτοί που δεν αφήνουν τον εαυτό τους, αλλά διορθώνουν συνεχώς κάποια θέματα που ίσως να έχουν; Πιστεύω ότι ορισμένες φορές, «ατάκες» όπως πχ η κοιλιά είναι γοητεία, τις λένε άντρες που απλά βαριούνται να κάνουν κάτι γι’αυτό.

Μιας και μιλάμε για ζώα και alpha καταστάσεις που σε καταλαβαίνουν οι άλλοι από μακριά, δείτε το παρακάτω video και θα καταλάβετε περισσότερα. Στην αρχή, οι ύαινες είναι στα φρύδια τους από τα άλλα λιοντάρια, ως ότου (στο 2:10) σκάει μύτη το πραγματικό αρσενικό (δείτε «είσοδο» που κάνει, «He who Greets with Fire») και τότε οι ύαινες εξαφανίζονται. Αυτήν είναι και η διαφορά που αναφέρω παραπάνω, στο πόσο αρσενικό δείχνεις δηλαδή.
Σημ.: Επειδή εν έτη 2016 ο κόσμος έχει γίνει υπερβολικά «ευαίσθητος» σε βαθμό ηλιθιότητας, αδιαφορώντας για το πως λειτουργεί αυτήν η ριμάδα η φύση, προσοχή λοιπόν, στο τέλος σκοτώνουν την ύαινα. Δείτε το με δική σας ευθύνη.

Οπότε και οι περισσότεροι σίγουρα ΔΕΝ μπορούν να εντυπωσιάσουν μια γυναίκα με το «κτηνώδες» στυλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς προσπαθούν με άλλα κόλπα και τρικ να τις κατακτήσουν. Και επειδή έχω αναφέρει και παλιότερα για αυτά τα «τρικ» και το πόσο γελοία δείχνουν από άτομα που απλά δεν το έχουν, ορίστε και μια έρευνα που -για ακόμη μια φορά- επιβεβαιώνει αυτά που γράφω.

Οι γυναίκες λοιπόν, δέχονται την συγκεκριμένη συμπεριφορά (του βαρβάτου και πολλά βαρύ άντρα εν ολίγοις), αλλά προσέξτε τώρα, την δέχονται μόνο από εμφανίσιμους άντρες. Οπότε εσύ, μπορεί να βλέπεις στα γιουτούμπια κάποιον να κάνει «παπάδες», αλλά θα πρέπει να αναρωτιέσαι αν η εμφάνιση του είναι και το πράσινο φως που του επιτρέπει να κάνει ότι κάνει (ή δεν τις πληρώνει απλά, το έχουμε δει άλλωστε 10άδες φορές να συμβαίνει).

Σημειώστε ότι αναφέρομαι καθαρά στην προσπάθεια του να δείξει κάποιος «badboy» ή «brutal», χωρίς να το έχει. Έχω αναφέρει και παλιότερα, ότι οι γυναίκες ΔΕΝ κοιτάνε τα κακά παιδιά επειδή τις αρέσει αυτό το στυλ τόσο, αλλά επειδή υπόσχονται καλύτερο σεξ. Οπότε, μπορεί να έχουν την σχέση τους και να μην θέλουν να χωρίσουν, αλλά να κρατάνε μια καβάτζα από κάποιον που τις κάνει καλύτερο σεξ. Και είναι κάτι που επιβεβαιώνουν και οι έρευνες. Και το κακό είναι ότι όταν τα γράφω αυτά, δεν υπάρχουν διαθέσιμες οι έρευνες αυτές, οπότε πρέπει να τις αναφέρω σε πιο πρόσφατα άρθρα (γιατί μου αρέσει, να πω την αλήθεια, να βγαίνουν έρευνες αφότου έχω γράψει για κάτι από καιρό και να επιβεβαιώνουν αυτά που παρατήρησα και ανέφερα).

Η Αμερικανική εκπομπή «Nightline» προσέλαβε δύο εμφανίσιμους ηθοποιούς σε ένα speed-dating πείραμα και μας δείχνει αν ισχύει ή όχι η εμφάνιση. Και επειδή υπάρχουν και μερικοί όπου δεν γνωρίζουν τι βλέπουν σε μια συναναστροφή και εντυπωσιάζονται χωρίς λόγο («ωχ, αυτός μιλάει σε μια γυναίκα με άνεση, παίζει να’ναι ο καλύτερος παίχτης που έχω δει ποτέ μου»), ο όλος χαβαλές ξεκινάει από το 1:45, όπου η τύπισσα απλά τους προσπερνάει ως ότου (στο 4:00) μπαίνει στο παιχνίδι και ο ηθοποιός, όπου οι γυναίκες εντυπωσιάζονται μεν από την εμφάνιση του στην αρχή (πχ, 4:45) για να ξενερώσουν στην συνέχεια από το εγωιστικό στυλ του.

Έτσι λοιπόν, μπορεί η Νάντια Σερλίδου να λέει ότι γουστάρει το βρισίδι και το ξύλο και να προσπαθούν κάποιοι να φερθούν έτσι, αλλά το γουστάρει από άντρες τύπου Απόστολου Γκλέτσου και όχι από όποιον να’ναι, oke;

Προσέγγιση γυναικών και αυτοπεποίθηση

Ναι, αλλά σε μια προσέγγιση (πχ την ημέρα), το πιο χύμα ή άμεσο πέσιμο δεν είναι ανώτερο της εμφάνισης; Δηλαδή οι γυναίκες δεν εντυπωσιάζονται από αυτήν την προσέγγιση, ασχέτως εμφάνισης;

Καταρχάς θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν θέλουν όλες οι γυναίκες να τις προσεγγίζουν ξένοι και άσχετοι, οκ; Ακόμη και να είναι άνετες, δεν σημαίνει ότι εκείνη την χρονική περίοδο είναι «άδειες» από σχέση/σεξ και ψάχνονται στην Ερμού για ταίρι. Μπορεί η καραμέλα των PUAz να θέλει ότι σώνει και καλά οι γυναίκες αναζητούν το απόλυτο αρσενικό, είτε είναι σε σχέση, είτε όχι και ότι πάντα είναι «πεινασμένες» από καλό σεξ, ότι δηλαδή στάνταρ ο γκόμενος τους είναι φλώρος και κυνηγάνε το alpha male που τις είπε την ατάκα-που-δεν-έχουν-ξανά-ακούσει «είσαι πολύ όμορφη» στον δρόμο, αλλά δεν ισχύει τόσο ή καλύτερα ισχύει 100% μόνον για άτομα που θέλουν να το πουλήσουν αυτό.

Δεν μαμιέστε κάργιες, αφού δεν σας αρέσω, θα την πέσω και εγώ στον δρόμο που δεν λέει όχι…

Αλλά σίγουρα υπάρχουν και αυτές που ψάχνονται και είναι πολλές. Και επειδή είναι ένα θέμα που σίγουρα σηκώνει πολύ κουβέντα, ας γλυτώσουμε χρόνο, χώρο και σκέψη με ένα video. Το παλικάρι από τους Simple Pickup, θέλησε να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την διαμάχη και φορώντας στολή που τον κάνει να δείχνει αρκετά παχύς, μπαίνει στο παιχνίδι. Βέβαια με αυτό του το video, επιβεβαιώνει (άθελα του φυσικά) κάτι που έχω γράψει σε προηγούμενο άρθρο για το πέσιμο την ημέρα, ότι δηλαδή οι γυναίκες πολλές φορές θα σου δώσουν τον αριθμό/FB τους απλώς για να τις αφήσεις ήσυχες (ενώ μπορεί και να σε φιλήσουν κιόλας, δεν σημαίνει κάτι ένα φιλί, δες πχ video του Αποστόλη της Ελληνοφρένειας για να καταλάβεις).

Το κινητό λοιπόν, ειδικά την ημέρα, δεν σημαίνει τίποτα. Αν και πιστεύω ότι γνωρίζεις ότι αυτά που γράφω έχουν βάση και δεν χρειάζεται να δείχνω ντοκουμέντα, θα το κάνω για κάποιον που είναι νέος στον χώρο και στο blog. Στα μάτια ενός νέου λοιπόν, το παρακάτω video θα φάνταζε καταπληκτικό ως μαγικό και ότι ο τύπος απλά κάτι έχει επάνω του και όλες του δίνουν το κινητό τους, άσχετα της εμφάνισης του.

Αλλά αν παρατηρήσεις καλά, θα δεις ότι οι τύπισσες του δίνουν το κινητό τους απλά για να φύγει (σε καμία άλλωστε δεν θα παρατηρήσεις ερωτική γλώσσα σώματος), χωρίς να πολύ μιλάνε, όπως για παράδειγμα στο 2:00 όπου της λέει να παραγγείλουν πίτσα, να κάνουν σεξ κλπ. Πιστεύω ότι αν της μίλαγε για UFO, την ίδια συμπεριφορά θα είχε πάλι, αρκεί να την αφήσει ήσυχη χωρίς να τον πληγώσει (γιατί σίγουρα στο μοντάζ θα κόπηκαν και «ακατάλληλες» σκηνές).

Οπότε, μετράει περισσότερο η εμφάνιση;

Ναι, δυστυχώς μετράει πολύ, είτε πρόκειται για καμάκι, είτε πρόκειται για αναζήτηση εργασίας σε θέσεις όπου σε φέρνουν ανάμεσα στον κόσμο. Η εμφάνιση είναι το πράσινο φως που θα σου δοθεί από μια γυναίκα, είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Αν δεν έχεις εμφάνιση, δεν έχεις status, δεν έχεις αυτοπεποίθηση, θα πρέπει να έχεις κάτι άλλο. Πως το είπε το παλικάρι από τους Simple Pickup στο παραπάνω video; Δεν τις εντυπωσιάζει το χρήμα και το status; Για ρίξε μια ματιά…

Και αν νομίζεις ότι ακόμα δεν ισχύει αυτό, αναρωτήσου το εξής: Γιατί τόσοι και τόσοι μη εμφανίσιμοι PUAz έχουν πιαστεί να χρησιμοποιούν μοντέλα στα video τους; Αν απλά τις κέρδιζε τις γυναίκες το στυλ/άνεση, τότε γιατί και οι ίδιοι δεν τις ελκύουν με το στυλ τους και αναγκάζονται να τις πληρώνουν για να τους αφήσουν να τις «αποπλανήσουν»; Ρητορική ερώτηση

Παρακάτω, είναι μια σκηνή από το reality «Dating in the dark (Season 2 Ep. 7, UK)». Στο συγκεκριμένο reality, όταν εμφανίζουν σε έναν παίχτη/παίχτρια αυτόν/ήν που επέλεξε, τους έχουν στο σκοτάδι, ώστε να μην φαίνονται οι αντιδράσεις τους. Παρότι τους επιλέγουν για την προσωπικότητα τους, σε πολλά video μπορείτε να δείτε αντιδράσεις όπως η παρακάτω, όπου σαφώς της τύπισσας δεν της άρεσε και τόσο η επιλογή της. Στο 4:10 μπορείτε να τους δείτε να μιλάνε (στο σκοτάδι) σαν μια ωραία παρέα και φυσικά την κέρδισε κάτι επάνω του. Αλλά η συνέχεια δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακή.

Μια ωραία εμφάνιση κάνει τους άλλους να σε παίρνουν στα σοβαρά, ενώ σύμφωνα με έρευνες οι εμφανίσιμοι πωλητές έχουν μεγαλύτερη επιτυχία γιατί απλά ο κόσμος θέλει να είναι μαζί τους, να τους μιλάει και να κάνει σεξ μαζί τους (ναι, όπως αναφέρει το άρθρο, πολλές είναι αυτές που αγοράζουν από ωραίους άντρες για να κάνουν σεξ μαζί τους -και το αντίθετο).

Και η εμφάνιση δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με την σημερινή εποχή και την μανία για ωραία σώματα που έχει πιάσει τον κόσμο, αλλά υπήρχε και από πιο παλιά, όπου οι γυναίκες προηγουμένων δεκαετιών στους τοίχους των δωματίων τους, δεν κρέμαγαν αφίσες του… Μπίλια αλλά άλλων, πιο εμφανίσιμων ηθοποιών (sorry Μπίλια).

Ακόμη και η «σκληρή» Αννίτα «λυγίζει» και δεν «δουλεύει» τον καλεσμένο της, όπως συνηθίζει να κάνει. Θυμάσαι παραπάνω που έλεγα για τον ανταγωνισμό που νιώθουν άλλοι άντρες με την παρουσία κάποιου; Μπορείς να το δεις με τα μάτια σου στο 0:28.

Οπότε, αν δεν έχω καλή εμφάνιση, να παρατήσω στο παιχνίδι;

Όχι, δεν είναι αυτός ο σκοπός του άρθρου αλλά και του blog γενικότερα. Το blog το έφτιαξα για να γράφω την πραγματικότητα, όπως την παρατηρώ και να βρίσκω (βρίσκουμε) λύσεις επάνω σε αυτό και όχι για ξενέρωμα. Παρότι όπως θα κατάλαβες, η εμφάνιση έχει ιδιαίτερη σημασία, δεν σημαίνει απόλυτα ότι αν δεν είσαι μοντέλο, δεν θα έχεις επιτυχία.

Αν δεν έχεις καλή εμφάνιση, μπορείς να βελτιώσεις πολλά πράγματα επάνω σου που θα ανεβάσουν πολύ τις μετοχές σου στο dating. Το κακό είναι αν θεωρείς ότι δεν έχεις καλή εμφάνιση και αρνείσαι να αλλάξεις, ελπίζοντας ότι οι top γκόμενες θα σε θέλουν για αυτό που είσαι.

Ένα παράδειγμα που δείχνει πως μπορεί να αλλάξει η εμφάνιση κάποιου.
Ένα παράδειγμα που δείχνει πως μπορεί να αλλάξει η εμφάνιση κάποιου.

Σίγουρα η αυτοπεποίθηση και η «μαγκιά» στις γυναίκες, μπορούν να σε βοηθήσουν και μπορούν να σε κάνουν πιο γοητευτικό. Αλλά είναι κάτι που είναι δύσκολο να αποκτηθεί και θέλει πολύ δουλειά. Από την άλλη, αν ασχοληθείς με τον εαυτό σου, μπορείς πολύ πιο γρήγορα να δεις αποτελέσματα, ενώ μπορείς παράλληλα να δουλεύεις και την αυτοπεποίθηση σου (η οποία θα ανέβει κατά πολύ, όταν αρχίζεις να δέχεσαι ματιές και σχόλια για την εμφάνιση σου). Είναι win-win η κατάσταση.

Και πρέπει να θυμάσαι το εξής. Αν σκοπός σου είναι απλά να γνωρίσεις κάποια, είτε για να παντρευτείς, είτε για να έχεις μια καλή σχέση και να περνάς καλά, τα περί «alpha male» και «brutal» θα πρέπει να σε αφήνουν αδιάφορο. Ποιος θέλει να αφιερώσει χρόνο (γιατί απαιτεί πολύ χρόνο να αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου), μόνο και μόνο για να βρει μια κοπέλα; Εκτός αν θέλεις να γίνεις όντως alpha male και να μην περνάς απαρατήρητος.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, ακόμη και οι ντροπαλοί μπορούν να κάνουν σχέση. Το να αλλάξεις την εξωτερική σου εμφάνιση, είναι κάτι που δεν απαιτεί τόσο χρόνο, ενώ με μια μικρή αλλαγή στην ενδυμασία σου, μπορεί να γίνει και σε ένα βράδυ. Σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες που φορούσαν επώνυμα ρούχα, ειδικά αυτά που έχουν τις στάμπες των εταιριών σε εμφανή σημεία, έδειχναν high status. Και είναι κάτι φαντάζομαι που θα το έχεις βιώσει και εσύ, αν δεις κάποιον ντυμένο με επώνυμα ρούχα, θα θεωρήσεις αυτόματα ότι είναι γιος πλούσιου ή είναι ο ίδιος πλούσιος. Δεν προωθώ τα επώνυμα ρούχα, ούτε θέλω να σου πω να γίνεις fashion victim, αλλά θέλω να τονίσω πόσο σημασία δίνουν οι άλλοι στο πως δείχνεις εξωτερικά.

Πόσο περισσότερο ελκυστικός μπορείς να γίνεις σε 6 μήνες;

Κλείνοντας να πω ότι στο blog θα καλύπτω τόσο άρθρα αυτοπεποίθησης, μαγκιάς, brutal καταστάσεων ή όπως το ξέρεις ή το καταλαβαίνεις, αλλά θα καλύπτω και θέματα εξωτερικής εμφάνισης. Όπως είπαμε, η εμφάνιση είναι το πράσινο φως για μια θετική ανταπόκριση αλλά από μόνη της δεν κάνει πολλά, οπότε και η αυτοπεποίθηση είναι ίσως το κλειδί για να προχωρήσουν τα πράγματα παρακάτω. Από την άλλη, η αυτοπεποίθηση όπως είδαμε, δεν κάνει επίσης πολλά (άσχετα τι λένε πολλοί, γιατί αν έκανε τότε οι guruz που τα λένε αυτά, δεν θα χρημάτιζαν γυναίκες για να είναι θετικές απέναντι τους). Η αυτοπεποίθηση μπορεί από μόνη της να δώσει θετικά αποτελέσματα, αλλά μόνον όταν είναι αυθεντική και… μπόλικη…