Εξαφανίζονται οι άντρες; (και άλλα μηνύματα -χωρίς χρέωση)

Με αυτό το άρθρο θα αρχίσω μεν να σχολιάζω τον ανδρισμό, αλλά δεν θα αφορά ούτε την gay-οποίηση της τηλεόρασης (σε λίγο καιρό αν δεν δηλώνεις gay, δεν θα είσαι και «in» όπως το πάνε το πράγμα, ζούμε μοναδικές στιγμές σαν έθνος), ούτε φυσικά τίποτα σχόλια περί συμφώνου συμβίωσης, αν και ίσως κάνω κάποιους σχολιασμούς τύπου «άντρες-φλώροι«, beta κλπ.

Τώρα το πως θα αναφερθώ στο ότι εξαφανίζονται οι άντρες, χωρίς να σχολιάσω κάτι που να αφορά τους gay, δεν ξέρω, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι στην Ελλάς του 2016, δεν πρέπει να λες τίποτα για τους gay (ή άλλες -και καλά- μειονότητες), δεν είναι in και θα σε επιτεθούν οι υπόλοιποι «προστάτες». IN σήμερα είναι να έχουν το ελεύθερο μόνο οι μεν, αλλά όχι οι δε.

Έτσι λοιπόν σε αυτό το άρθρο, ή καλύτερα στην εισαγωγή του, θα αναφερθώ σε ένα video που πρόσφατα έπεσε στην αντίληψη μου. Παρότι έχω γράψει παλιότερα για τα προβλήματα που προκαλούν στους άντρες τα διάφορα χημικά αλλά και η κακή διατροφή, το video αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τους άντρες κάθε ηλικίας. Γιατί παιχνίδι δεν είναι μόνο να μάθεις να προσεγγίζεις και να το παίζεις «Caveman», αλλά να είσαι και στο σεξ εξίσου καλός.

Ξέρεις τι σημαίνει για τις γυναίκες να μην είσαι καλός στο κρεβάτι; Αν το άρθρο ήταν αποκλειστικά γι’αυτό, θα έβαζα πολλά παραδείγματα και σχόλια των γυναικών προς πολλούς άντρες. Και με το «καλός» δεν αναφέρομαι στο να κάνεις αεροπλανικά, αλλά στο να είσαι ταύρος. Και «ταύρος» δεν αφορά μόνο την αύξηση του πέους, κάτι που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην χώρα μας και που στις περισσότερες περιπτώσεις ΔΕΝ χρειάζεται.

Για παράδειγμα, σε κάποιες συναντήσεις μου με άτομα για παιχνίδι κλπ, υπήρχαν και μερικοί που μου έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να καταφέρουν στύση ή είχαν ελάχιστη στύση (οι γυναίκες την ονομάζουν «ζυμάρι») ή ακόμη δεν ένιωθαν αυτό το κάτι για να προσεγγίσουν τις γυναίκες ή να κάνουν σεξ μαζί τους.

Και οι ηλικίες τους; Ορισμένοι κάτω των 30 και μάλιστα κάποιοι αθλούνταν κιόλας και που είδαν διαφορά μόνο όταν τους είπα να αλλάξουν κάποια πράγματα στην διατροφή τους (γιατί «instructor» δεν είναι μόνο να λες για το «πως να είσαι alpha male«, αλλά να βοηθάς πραγματικά κάποιον). Σημειώστε επίσης ότι δεν θα είμαστε για πάντα 20-30χρ, όσο και αν το θέλουμε. Στο παρακάτω video λοιπόν, αναλύονται πολλά πράγματα που ας σας κάνει κέφι, καλό είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να το δείτε.

Συνεχίζουμε εν τάχει με ένα άλλο θέμα, που αφορά την σημερινή «κατηραμένη κενωνία«. Περνούσα τυχαία από κάποιο σημείο και κάπου είχα δει μαζεμένο κόσμο να φωνάζει. Ώπα, σκέφτηκα, τι έγινε; «Μοιράζουν σουβλάκια, να πάω και εγώ«; «Ξεσηκώθηκε ο Έλληνας εναντίον των μέτρων που του πίνουν το αίμα και του -οικονομικού- κατακτητή«; Οκ το τελευταίο είναι ανέκδοτο, συνεχίζω.

Τέλος πάντων πέρασα από εκεί και είχα δει καμιά 100αρια άτομα να φωνάζουν και να κάνουν σαν κάτι γυναικούλες που έβλεπαν για πρώτη φορά ΤΟΝ Σάκη Ρουβά. Και όχι, προς έκπληξη μου, ΔΕΝ ήταν από γυναικούλες οι φωνές και τα ουρλιαχτά, αλλά από άντρες. Και είχανε μαζευτεί εκεί γιατί είχαν έρθει κάποιες «ντίβες» του Youtube και τους αγκάλιαζαν, έβγαιναν φωτογραφίες μαζί τους κλπ και οι ηλικίες τους από 12-25χρ.

Εντάξει, κακό δεν είναι να είσαι φαν κάποιου προσώπου. Κακό είναι (για εμένα πάντα) να έχεις κάποια ινδάλματα και να θέλεις να τους μοιάσεις ή και να φέρεσαι σαν κοριτσάκι όταν τους βλέπεις, είσαι άντρας, u know. Στο σύνολο τους τα παλικάρια ήταν αυτό που λέμε «nerds», οπότε καταλαβαίνεις που πηγαίνει η κοινωνία με γοργούς ρυθμούς.

Κάποτε, όταν έβλεπαν έναν τύπο να δείχνει/φέρεται σαν nerd, εκτός του ότι τον φώναζαν φυτό, τον έκαναν πέρα με αποτέλεσμα οι παρέες του να ήταν περιορισμένες. Κανείς βλέπει δεν ήθελε να έχει πάρε-δώσε με κάποιον αυτού του στυλ, για να μην στιγματίζονταν. Εντάξει, άθλια συμπεριφορά ήταν, αλλά έτσι φέρονταν ο κόσμος σε κάτι «ξένο». Και αν τολμούσε να πει κάποιος ότι γνώριζε από ηλεκτρονικά ή είχε PC σπίτι του, τότε τον είχαν σαν τον Αϊνστάιν ένα πράγμα.

Η ταινία των ’80s «Revenge of the Nerds», περιγράφει την πραγματικότητα της εποχής.

Είχα αναφέρει κάτι σχετικό και παλιότερα, αλλά ήταν ένας κόκκος από αυτό που είδα εκεί και το σχετικό θέμα γίνεται παντού. Ας δούμε ένα παράδειγμα από ένα τυχαίο video που «ψάρεψα» στο Youtube και δείτε το σύνολο των αντρών που βρίσκονται εκεί.

Σημείωση: Δεν κατηγορώ ούτε τους GRamers, ούτε τα παιδιά που είναι εκεί, το video είναι καθαρά τυχαία επιλογή και για τις ανάγκες του άρθρου, από τα δεκάδες του Youtube.

Αν ο στρατός είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, όπως λέμε, πιστεύω ότι και τα video αυτά μικρογραφία της κοινωνίας είναι. Τα πράγματα προχωρούν προς την κατεύθυνση της Nerd-οποίησης με γοργούς ρυθμούς. Πλέων οι άντρες δεν θα ενδιαφέρονται να γίνουν καλύτεροι σαν «αρσενικά», αλλά καλύτεροι σαν gamers. Δεν θα μετρούνται πλέον οι άντρες με το πόσες γυναίκες έχουν γνωρίσει, αλλά με το τι ανάλυση δείχνει ένα παιχνίδι στην -πανάκριβη- κάρτα γραφικών τους ή πιο είναι το σκορ τους σε ένα παιχνίδι.

Παλιότερα οι «μάγκες» ήταν περισσότεροι και στα «ουφάδικα» της κάθε περιοχής σύχναζαν οι «αλήτες» (όπως πολλοί γονείς έλεγαν τότε, μιας και τα nerds δεν τόλμαγαν να πλησιάσουν) και για να μάθει κανείς «μαγκιά» έπρεπε να κάνει παρέα μαζί τους. Αυτό πλέον δεν ισχύει και οι ρόλοι έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί. Σε αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι τα social media έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και κυρίως το Facebook. Πλέων μαγκιά δεν είναι να προσεγγίσεις μια γκόμενα, σιγά τα ωά. Μαγκιά είναι να κάνεις ένα post το οποίο θα λάβει εκατοντάδες likes, έτσι είσαι μάγκας πλέον. Και σημειώστε ότι το FB έχει μεγάλη δύναμη, αφού κατάφερε και έβαλε στην… πρίζα να ασχοληθούν με τον Η/Υ και άτομα που είχαν μεσάνυχτα από αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου και φυσικά τους «έπεισε» να παραμένουν κολλημένοι στον… τοίχο τους. Ώπα, το τελευταίο ήταν καλό, μισό να μπω στο FB να το αναρτήσω 🙂

facebook

Δεν έχω κάτι με τα χόμπι του καθενός, για να εξηγούμαστε. Απλώς σαν πρώτο άρθρο της χρονιάς (Καλή χρονιά, btw), σχολιάζω τα πράγματα όπως τα βλέπω. Και είναι σχολιασμός και όχι άρθρο που θα λέω κάποια λύση, γιατί απλά λύση ΔΕΝ υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί απλά δεν ψάχνει κανείς να βρει λύση, του αρέσει έτσι όπως είναι και δεν τον νοιάζει αν χρειάζεται να βελτιωθεί κάπου, εφόσον και ο περισσότερος κόσμος που συναναστρέφεται είναι έτσι.

Οι παλιοί τα έβλεπαν να έρχονται…

Είχα πει και παλιότερα ότι το μόνο που μένει από την φύση, είναι να βγάλει τους όρχεις από τους άντρες και να τους βάλει στην γυναίκα, ώστε να αναπαράγονται μόνες τους. Ούτως ή άλλος, όπως λένε οι ερευνητές, οι γυναίκες κατά βάθος λεσβίες είναι, οπότε δώσε τις και τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορούν να αναπαράγονται μόνες τους.

Σου φαίνεται παράξενο; Θέλεις να με βρίσεις για αυτό που λέω; Ας το συζητήσουμε λοιπόν. Ποιος είναι ο ρόλος ενός άντρα; Να προστατεύει την γυναίκα και τα παιδιά του, να παρέχει τα απαραίτητα (provider, u know) και να δίνει το σπέρμα του ώστε να υπάρξει η αναπαραγωγή. Πλέων ο άντρας ΔΕΝ είναι προστάτης, γιατί οι περισσότεροι φοβούνται τις ίδιες τις γυναίκες και κάνουν ότι θέλουν αυτές, φοβούμενοι μην τις χάσουν. Πως να προστατεύσεις για παράδειγμα το παιδί σου, αν φοβάσαι να αντιμετωπίσεις μία γυναίκα; Και αν φοβάσαι να αντιμετωπίσεις μια γυναίκα, θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις έναν άντρα που απειλεί την οικογένεια σου;

Επίσης οι περισσότερες γυναίκες δουλεύουν την σήμερον ημέρα και πολλές φορές μάλιστα πληρώνονται το ίδιο ή και παραπάνω με τους άντρες και σε δουλειές λιγότερο κουραστικές. Καλά, μην κοιτάς που παλιά δούλευαν ολημερίς στα χωράφια, σήμερα δεν πάνε γιατί θα σπάσουν τα νύχια τους που τις πήρε πολύ ώρα να φτιάξουν, άσε δε που προτιμούν να γυρίσουν πορνοταινίες για να βγάλουν χρήματα, από το να εργαστούν κάπου. Ναι, εργασία, δουλειά πως το λένε, να κάνουν κάτι να βγάζουν τα έξοδα τους -έστω. Ξέρεις ότι πολλές γυναίκες «αναγκάζονται» να δουλέψουν σε μπαρ (όχι τα normal, τα άλλα) επειδή δεν βρίσκουν δουλειά; Και όμως οι αλλοδαπές γυναίκες, βρίσκουν μια χαρά να εργαστούν, δουλεύουν ακόμη και καθαρίζοντας σκάλες. Αλλά βλέπεις οι δικές μας είναι υπερήφανες, προτιμούν να τον «τρώνε» σε μια ταινία, από το να καθαρίσουν σκάλες. Άκου σκάλες, που το σκέφτηκα πάλι αυτό, χίλιες φορές πουτάνα. Και σημείωση ότι δεν λέω ότι όλες πρέπει να αρχίζουν να καθαρίζουν σκάλες, αλλά αναφέρομαι στο γεγονός ότι πολλές προτιμούν να μείνουν άνεργες από το να κάνουν κάτι «μπανάλ».

Οπότε τι έμεινε από τον άντρα; Το σπέρμα του για την αναπαραγωγή και πολύ φοβάμαι ότι στο μέλλον θα ανοίξουν ειδικά κέντρα που θα έχουν άντρες (κάτι σαν τα στούντιο ένα πράγμα), ώστε οι γυναίκες-ζευγάρια θα πηγαίνουν εκεί και θα κάνουν την απαραίτητη πράξη, ώστε να κάνουν παιδιά και να συνεχίσουν την ζωή τους με την γυναίκα που επέλεξαν να ζήσουν, γιατί απλά οι άντρες θα είναι κάτι σαν τις πλαστικές κούκλες, έτσι όπως πάει, μηδέν ίχνος ανδρισμού επάνω τους, πλην από αυτό το πράγμα που θα κρέμεται ανάμεσα στα πόδια τους.

Update: Δύο ημέρες από την ανάρτηση του συγκεκριμένου άρθρου, έπεσε στην αντίληψη μου ένα άρθρο, όπου μια γυναίκα λέει ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι άντρες θα πρέπει να εξαφανιστούν κατά 90% και ο ρόλος τους θα πρέπει να περιοριστεί καθαρά στο αναπαραγωγικό κομμάτι. Παρότι το άρθρο είχε ήδη αναρτηθεί, αναφέρομαι περισσότερο σχετικά με αυτό στα σχόλια παρακάτω. Παρότι έγραψα παραπάνω «στο μέλλον», το μέλλον αυτό τελικά δεν αργεί και έρχεται με ταχείς ρυθμούς, κάτι που θα βοηθήσει και το internet, όπου τα πάντα διαδίδονται με ταχύτητα.

Δεν λέω ότι όλοι οι άντρες θα πρέπει να φερόμαστε έτσι, αλλά δυστυχώς τέτοιους τύπους και συμπεριφορά σε λίγο καιρό θα τα βλέπεις μόνο σε ταινίες…

Τι συμβαίνει όμως και χάνονται πλέον οι άντρες (με τον όρο μαγκιά-αρσενικό πάντα). Φταίει το ότι πλέον οι μανάδες μαθαίνουν στα παιδιά τους να είναι φλώροι; Μήπως φταίει η gay-οποίση της σημερινής γενιάς; Ότι θα διδάσκονται σε λίγο την ομοφυλοφιλία από το νηπιαγωγείο (κάτι που κάνει ήδη η Αγγλία); Φταίνε τα διάφορα χημικά που μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες, ανεβάζοντας τις θηλυκές ορμόνες; Άγνωστο.

8344466d141781259675693533_700w_0

Πριν χρόνια συνομιλούσα με έναν Ευρωπαίο instuctor, ο οποίος είναι και ο πατέρας του Direct Game (ναι, το Direct είναι από εδώ και όχι από Αμερική και μάλιστα τότε τον χλεύαζαν όταν έγραφε τις παρατηρήσεις του στα διάφορα Αμερικάνικα seduction groups). Η λογική του ήτανε ότι ο άντρας θα πρέπει να είναι και να φέρεται σαν αρσενικό (γι’αυτό και σκέφτηκε ότι ο πιο αντρικός τρόπος προσέγγισης είναι ο Direct).

Μάλιστα ένα από αυτά που δίδασκε ήταν η… τεστοστερόνη και η αύξηση της με φυσικά μέσα, αφού αυτήν είναι πίσω από όλα. Θεωρούσε ότι ένας άντρας θα πρέπει να έχει φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης, αφού αυτήν -προσέξτε- θα τον κάνει να προσεγγίσει μια γυναίκα και να φερθεί σαν άντρας, πιέζοντας τα πράγματα προς το σεξ. Θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν αρσενικό όχι επειδή είναι στο μυαλό του να το κάνει (πρέπει δηλαδή «να πω αυτό» ή «να κάνω αυτό» ώστε να με θεωρήσει η άλλη αρσενικό), αλλά επειδή θα τον καλεί το σώμα του και η φύση του για να το κάνει. Άλλη λογική, η οποία έχει και κάποια βάση. Σου έχει τύχει να βαριέσαι να μιλήσεις ή να προσεγγίσεις κάποια, παρότι σου αρέσει πολύ; Να μην θέλεις να βγεις ραντεβού ή να κάνεις σεξ; Να μην μπορείς να διατηρήσεις καλή στύση; Αν ναι, τότε ίσως έχει ένα δίκιο τόσο το παραπάνω video, όσο και ο instructor που αναφέρω.

12376056_131445927226366_9040993574855584844_n

Τι γίνεται με τις γυναίκες; Αυτές τον χαβά τους, δεν τις επηρεάζει τίποτα. Βέβαια όσο μειώνονται οι άντρες (ή καλύτερα, όσο οι περισσότεροι γίνονται φλώροι), τόσο θα γίνονται μαγκάκια οι γυναίκες. Το παρακάτω video είναι ένα παράδειγμα νεαρών γυναικών και του τρόπου τους. Είναι η νέα γενιά γυναικών δηλαδή. Δες το και κρίνε με την νέα γενιά αντρών από το παραπάνω video (όχι με τους μάγκες, αλλά με τους gamers). Το αστείο; Το βρίσιμο που ρίχνουν στο άνετο. Οι περισσότεροι άντρες της ηλικίας τους ΔΕΝ τολμούν να βρίσουν έτσι. Το πιο αστείο; Οι περισσότεροι άντρες που θα τις γνωρίσουν (έστω τις τύπισσες του παρακάτω video, να μην γενικεύουμε τα πράγματα) θα τις φερθούν σαν… κυρίες, αποφεύγοντας να βρίζουν μπροστά τους. Το ακόμη πιο αστείο; Οι γυναίκες αυτές κάποια στιγμή θα γίνουν μάνες και θα πρέπει να κρατήσουν σπίτι και οικογένεια (αν δεν γέλασες στο τελευταίο, θα πρέπει να διορθώσω τα αστεία μου 🙂 ).

Τα παραπάνω είναι τροφή για σκέψη και όχι κάτι που να δίνει λύση σε ένα θέμα. Μπορεί να πω για παράδειγμα εγώ ότι «ο σωστός άντρας είναι αυτός που φέρεται έτσι», να το διαβάσουν 1000, να προβληματιστούν οι 100 και να αποφασίσουν να αλλάξουν οι 10. Οι υπόλοιποι χιλιάδες άντρες θα συνεχίσουν να φέρονται όπως φέρονται και να μην τρέχει τίποτα. Μπορεί να κάνω εγώ λάθος, δεκτό.

Κλείνοντας το μεγάλο αυτό άρθρο, θα αναφερθώ σε ένα άλλο νέο θέμα της εποχής, το οποίο είναι και επικίνδυνο. Ο λόγος; Μια ακόμη μαλακία που μας έρχεται εξ Αμερικής και ως συνήθως θα πρέπει να υλοποιηθεί και στα μέρη μας και αναφέρομαι στα Pranks του Youtube. Γενικά κάθε μαλακία θα πρέπει να την κάνουν και εδώ, δείτε για παράδειγμα το Ice Bucket Challenge, όπου αμφιβάλλω αν οι μισοί που το έκαναν γνώριζαν τον λόγο που γίνεται, απλά είδαν κάτι το οποίο είναι μόδα και φέρνει επισκέψεις και το έκαναν.

Παρότι αυτό είναι κάτι που θέλω να αναφέρω από καιρό, καθώς έτυχε και ήμουν παρών σε ένα τέτοιο Prank όπου ο τύπος παραλίγο να έτρωγε της χρονιάς του, ο λόγος που το αναφέρω σε αυτό το άρθρο είναι γιατί πρόσφατα είδα το παρακάτω video, όπου θέλησαν να κάνουν πλάκα σε έναν τύπο που απλά δεν σηκώνει και πολλές πλάκες. Αν δείτε σε παρόμοια video από την Αμερική, πολλοί έχουν φάει το ξύλο της ζωής τους, ενώ σε άλλους έχουν βγάλει μέχρι και όπλο. Και το πιο αστείο είναι ότι Pranks συνήθως κάνουν άτομα που είναι φλώροι ή δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους μετά και κάθονται και τις τρώνε παρακαλώντας να τους λυπηθεί ο άλλος.

Παίδες προσοχή. Μην κάνετε κάθε μαλακία που γίνεται μόδα σήμερα, κινδυνεύετε το λιγότερο να φάτε ξύλο. Δεν ξέρετε σε ποιον θα πέσετε, τι άτομο είναι και σε τι φάση είναι. Καλές οι πλάκες, αλλά όλα έχουν τα όρια τους. Και παρότι το παρακάτω video είναι σε safe περιβάλλον (γνωστοί οι τύποι μεταξύ τους κλπ), δεν θα είναι πάντα έτσι και δεν θα είναι πάντα και κάποιος εκεί να σας χωρίσει. Δεν χρειάζεται κάθε νέα βλακεία που γίνεται μόδα «εκεί έξω» να γίνεται και εδώ. Ξέρω ότι πλέον το Youtube είναι μια νέα μόδα και ο καθένας θέλει να βγάλει τον εαυτό του στο… γυαλί. ΟΚ, δεκτό. Παρότι υπάρχουν έξυπνα άτομα και κάνουν φοβερά video, ενώ υπάρχουν παράλληλα και κάποια γελοία κανάλια όπου κάνουν κάθε λογής βλακεία για να γίνουν γνωστοί, υπάρχουν και άτομα που είναι ικανά να κάνουν το παραμικρό για να έχουν επισκέψεις και αυτό το «παραμικρό» μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Αυτό είναι το video. Δείτε το και σκεφτείτε το καλά προτού αποφασίσετε να κάνετε τέτοιου είδους πλάκες. Ξέρω ότι πολλά pranks γίνονται σε άτομα που τους παίρνει τους φάρσερ να το κάνουν (δεν κάνουν πλάκες εύκολα δηλαδή σε… γορίλες), αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Στο άτομο που δέχτηκε την πλάκα στο παρακάτω video, του βγάζω το καπέλο δύο φορές. Την πρώτη, επειδή θέλησε να υπερασπιστεί τον φίλο του (σπάνιο πράγμα σήμερα) και δεύτερον όταν ανέβηκε επάνω κατά την διάρκεια της έντασης και είδε το παιδάκι να έχει χεστεί επάνω του, δεν τον έκανε τίποτα και τον άφησε. Σίγουρα άλλος θα τον χτύπαγε για μαγκιά, ο τύπος παρότι μπορούσε να τον σαπίσει, τον άφησε. Μαγκιά του.