Ευχαριστούμε για το hacking του Ashley Madison, αγαπητοί hackers!

Σίγουρα θα θυμάστε ότι πριν λίγο καιρό χακάρανε το site Ashley Madison, μια dating κατάσταση σαν τα πολλά που υπάρχουν στο διαδίκτυο σήμερα.

Αν και εγώ χάρη στο hacking το έμαθα το site, παρόλα αυτά ήταν αρκετά δημοφιλές με 32εκ χρήστες από όλο τον κόσμο. Γερή μπίζνα και υπόσχονταν σίγουρο «παιχνίδι» για όσους γινόντανε μέλη, αλλά είναι έτσι τα πράγματα; Είχα γράψει και παλιότερα για τα site αυτά και τελικά δεν έπεσα έξω, όλα τα site αυτά έχουν έναν στόχο, την τσέπη του -απελπισμένου πολλές φορές- χρήστη.

Σημασία δεν έχει τόσο το ίδιο το site και οι αμέτρητοι χρήστες του, αλλά η ανάρτηση των προσωπικών δεδομένων της ιστοσελίδας, τα οποία θα μας απασχολήσουν. Και αυτό γιατί αν ρίξετε μια ματιά, θα δείτε ότι πολύ απλά πρόκειται για μία -ακόμη- μούφα.

Σε μια ανάλυση των δεδομένων που δημοσίευσαν οι hackers από το gizmodo, μπορείτε να δείτε ότι σχεδόν καμία γυναίκα δεν χρησιμοποίησε το site, ενώ -σύμφωνα με την DailyMail– το 80% των νέων χρηστών πλήρωναν για να συνομιλούν με bots.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ashley Madison, στο site υπήρχαν περί τα 5,5εκ γυναίκες, σημαντικός αριθμός για να συμμετέχει κανείς που ψάχνει το άλλο του μισό. Ωστόσο οι περισσότεροι λογαριασμοί δεν ήταν πραγματικοί και είχαν δημιουργηθεί με fake emails (της εταιρίας). Από αυτούς, οι περισσότεροι ήταν μαρκαρισμένοι σαν γυναίκες (τι άλλο θα ήταν), ενώ οι πιο hot -fake- γυναικείοι λογαριασμοί ανήκαν σε μια εταιρία ονόματι OnX, η οποία κατά «περίεργη -ως σατανική- σύμπτωση» διατηρούσε και τα αντίγραφα ασφαλείας του Ashley Madison.

Το κορυφαίο βέβαια είναι ότι σε 80,805 γυναικεία προφίλ, η διεύθυνση IP τους ήταν το 127.0.0.1. Το IP όπως θα γνωρίζεται είναι η ψηφιακή σου -μοναδική- ταυτότητα που λαμβάνεις κάθε φορά που συνδέεσαι στο διαδίκτυο. Η διεύθυνση «127.0.0.1» είναι γνωστή σαν «Local» ή «home», δηλαδή ήταν δημιουργήματα της εταιρίας.

Σσσσ, κράτα το μυστικό.
Σσσσ, κράτα το μυστικό.

Η εταιρία Ashley Madison και κάθε εταιρία που θέλει να κερδίσει χρήμα, ξέρει που πρέπει να χτυπήσει, στους απελπισμένους άντρες. Και τι καλύτερο από μια σελίδα όπου σου προσφέρει απλόχερα τόσες πολλές γυναίκες να διαλέξεις; Και όταν μάλιστα σου μιλάνε και θετικά, τότε ασφαλώς θα πληρώσεις για να τις μιλήσεις. Η απελπισία που πιάνει έναν άνθρωπο είναι αυτήν που έχει φτάσει πολλά πράγματα εδώ που είναι, αλλά για την απελπισία θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο. Αυτό που έχω να σας δώσω σαν συμβουλή είναι να μην πλησιάζετε sites που σας υποχρεώνουν να πληρώσετε για να «μιλήσετε» με τις γυναίκες, ειδικά αν σας επιτρέπει να δέχεστε μηνύματα, αλλά να μην μπορείτε να απαντήσετε, είναι σίγουρα απάτη.