Η άλλη άποψη

Το παρακάτω άρθρο μας το στέλνει ο φίλος του blog Νίκος.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε και εσείς να μου στέλνετε τα άρθρα σας, τις απορίες και τις ερωτήσεις που επιθυμείτε να δημοσιεύονται στο blog.

~~~~~~
Πράγματι η δουλειά μας(εμάς των επίδοξων PUA) είναι πολύ δύσκολη,αλλά μήπως θα έπρεπε να δούμε λίγο και την άλλη άποψη?? Δεν σου κρύβω ότι πριν από εδώ ήμουν «φανατικός» του ksenerwtes.blogspot, από το οποίο και βοηθήθηκα αρκετά.
Αλλά λίγο ότι ο διαχειριστής να ψιλοπαρατάει το blog δεν θέλει και πολύ, καταλήγεις (αισίως) και αλλού(ζήτω! 🙂 ).

Όμως κάποιες διδαχές που μαθαίνεις και εν μέρει ασπάζεσαι, δεν μπορείς να τις ξεχάσεις εύκολα, ειδικά ένα σλόγκαν όπως αυτό που έλεγε και ο άλλος αρχισυντάκτης: «Γιατί όλες οι γυναίκες πλέον είναι ξενέρωτες«. Ξέρω θα πεις είναι μονοδιάστατη λογική,αλλά κάθομαι και προβληματίζομαι λίγο διότι βλέπω αυτή τη λογική να ανθίζει ιδίως εντός των ελληνικών συνόρων.

Γιατί και αυτές έχουνε τη βίβλο τους :P
Γιατί και αυτές έχουνε τη βίβλο τους 😛

Δεν αναφέρομαι σε άλλες χώρες, ειδικά σε Aμερικές, όπου οι γυναίκες εκεί είναι πολύ πιο ανοιχτές. Αυτό το διαπιστώνεις είτε από γνωστούς που ζουν εκεί είτε ακόμα και από βίντεο (!) στο youtube (βλέπε πχ κανάλια όπως simplepickup, whatever, ακόμα και τα καμάκια σε στυλ φάρσας του vitalyzd). Εδώ αν πας και «εισβάλεις» στο χώρο κάποιας, για οποιαδήποτε ερώτηση ή κάτι, θεωρείσαι παρείσακτος,αποκρουστικός, ενοχλητικός και έτοιμο από το στόμα τους είναι να βγει ακόμα και το «πέφτουλας».

Ακόμα και σε αυτές τις περιβόητες φάρσες με τα pickup-video δεν σε διώχνουν οι γκόμενες,όσο περίεργα και αν φέρεσαι λόγω των αναγκών της φάρσας. Κάθονται και σου μιλάνε εύθυμα, ως και πολλές σου δίνουν και τηλέφωνο. Δοκίμασε τα αυτά εδώ και να δεις για πότε θα έρθει το χαστούκι (βρεγμένο να πονάει κιόλας). Αποκάλεσε το διαφορά πολιτισμών. Διαφορά κουλτούρας, ή ακόμα και οπισθοδρόμηση.

Η δύναμη και το ‘’bitchshield’’ μιας ξενέρωτης.
Η δύναμη και το «bitchshield» μιας ξενέρωτης.

Στην Ελλάδα όμως οι περισσότερες βγαίνουν για να χαρούνε που στολίστηκαν και ντύθηκαν όμορφες-ξεκωλέ για να χορέψουν, να πιούνε ποτάκι τζάμπα, να γίνουν «πεφτουλιάρες» (όρος που επιτέλους πρέπει να μπει στο μπαμπινιώτη :P), να πάρουνε την αυτοεπιβεβαίωση τους και έπειτα «καληνύχτα». Δε λέω ότι κάθε γυναίκα σε ένα μαγαζί ας πούμε είναι ένα δυνάμει καμάκι ας πούμε.
Αλλά είναι αυτό που λένε:αν ντύνεσαι σαν πουτάνα θα σου συμπεριφέρονται σαν πουτάνα, αν κοιτάς από εδώ και από εκεί και καρφώνεσαι, προφανώς και θα δεχτείς πεσίματα.
Δεν ξέρω τι περιμένουν, αλλά πολλές είναι ικανές να μείνουν απλά στο ράφι από το να δώσουν ευκαιρίες. Ας το αποκαλέσουμε «το σύνδρομο της πριγκίπισσας«, αυτής δηλαδή που ψάχνει μάταια τον πρίγκηπα (το συγκεκριμένο απαιτεί πολλή ανάλυση, ίσως κάποια άλλη στιγμή).

Ψάχνοντας τον άφαντο (!) πρίγκηπα…
Ψάχνοντας τον άφαντο (!) πρίγκηπα…

Αυτό που θέλω να επισημάνω τελικά είναι το κατά πόσο λειτουργούν τα pickup γενικά εντός των συνόρων. Γιατί εκτός μπορεί να ξημεροβραδιάζονται στα bootcamp για να μάθουν πώς να αποτελέσουν την ενσάρκωση του επόμενου μεγάλου PUA, όμως έχουν να κάνουν και με άλλες νοοτροπίες.

Πιστεύω ότι είμαστε λίγο πίσω ακόμα σε πολλά πράγματα και έχουμε μείνει ακόμα στις γνωριμίες μέσω κοινωνικού κύκλου. Εκεί που η γκόμενα σε θεωρεί επικυρωμένη γνωριμία επειδή έχετε το τάδε κοινό γνωστό ή φίλο.

Θα κλείσω με ένα παραδειγματάκι στενού μου φίλου. Το άτομο βγήκε με ένα wingman σε μεγάλο club της Αθήνας (στο Γκάζι νομίζω). Κοζάρουν στο bar 2 μωρά ΗΒ 9(!!). Πάνε προς το μπαρ να παραγγείλουν και μέσα από μια παρατήρηση για τα περί χώρου και «αν είστε άνετα», γίνεται η γνωριμία. Γνωρίζονται κλπ, ψυχολόγος στο 2ο έτος. Σε κάποια φάση της λέει ο φίλος μου να τον ψυχολογήσει, αφού επαφίεται και στο αντικείμενο της. Εκείνη το πρώτο πράγμα που του λέει είναι «Πέφτουλας» (είδατε??).
Φυσικά ο φίλος μου γελάει και της λέει κάτι σε φάση: «αν είναι να είμαι πέφτουλας επειδή ήρθα απλά και σε γνώρισα τότε τι να πω. Στην ζωή σου πρέπει να να μάθεις να ξεχωρίζεις ποια άτομα αξίζουν και ποια όχι. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις, σαν συμβουλή στο λέω ;)». Και σηκώνεται και φεύγει.(asta la vista baby καρι*λα!!).
Φυσικά έπρεπε να της απαντήσει κάτι πολύ πιο κυνικό για να τη στείλει να ψάχνεται, αλλά δεν βαριέσαι.

Hasta la vista baby

Y.Γ. Ποστάρετε όσο μπορείτε όλοι σας (ακόμα και εσύ shark) όσα περισσότερα field reports μπορείτε. Γιατί η πείρα και η μάθηση έρχονται όχι μέσα από τη θεωρία αλλά από τη πράξη.