"Θέλω την βοήθεια σου"

Επειδή πολλά email επικοινωνίας που λαμβάνω έχουν να κάνουν με συμβουλές βοήθειας, σε αυτό το post θα εξηγήσω περισσότερα, ώστε να μην χρειάζεται να τα αναφέρω σε κάθε email.

Βασικά οι περισσότεροι μου στέλνουν μηνύματα με ερωτήσεις όπως «πως να μάθω να πλησιάζω» ή «τι να πω σε κάποια».
Για να σε βοηθήσω, γιατί δεν έχω πρόβλημα να το κάνω, άλλωστε και εγώ στα πρώτα μου βήματα από κάποιους βοηθήθηκα, θα πρέπει να γνωρίζω περισσότερα για εσένα.
Σε αντίθεση με τις «γενικές-και-ίδιες-για-όλους» συμβουλές που μπορεί να διαβάσεις/ακούσεις από πολλούς (αν όχι από τους περισσότερους), η δική μου άποψη είναι ότι κανένας δεν είναι το ίδιο με κάποιον άλλο. Επειδή έχω βοηθήσει πολλά άτομα (κυρίως σε face2face καταστάσεις) και δεν σας κρύβω ότι αν μιλήσω με κάποιον για κανένα μισάωρο, θα μπορέσω να καταλάβω που κολλάει, για ποιο λόγο κολλάει εκεί που κολλάει (πχ φοβία με τις γυναίκες, κάποιο κόμπλεξ, κάποια παλιότερη «πατάτα», γονείς κλπ). Έτσι, αν γνωρίζω κάτι παραπάνω, θα μπορέσω να σε βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ, γιατί:
Άλλος δεν μπορεί να μιλήσει/πλησιάσει καμία άγνωστη γυναίκα
Άλλος μπορεί μεν να πλησιάσει, δεν ξέρει τι να πει σε μια άγνωστη γυναίκα
Άλλος μπορεί να είναι κοινωνικός με τις γυναίκες, αλλά δεν μπορεί να προκαλέσει έλξη
Άλλος μπορεί να πλησιάζει, γνωρίζει, διασκεδάζει και ελκύει τις γυναίκες, αλλά να μην προχωρά την συζήτηση στο «ψητό».

Όπως μπορείς να δεις, κανένας δεν είναι το ίδιο και με το να λέω συμβουλές έτσι για να τις λέω και να πουλάω μούρη, δεν σε βοηθά. Με το να σου πω δηλαδή «πες στης αυτό» ή «πήγαινε με την τάδε τεχνική», μπορεί για εμένα να φαντάζει εύκολο, αλλά για κάποιον ντροπαλό (ειδικά αν του πω και Mode One που είναι της μόδας τελευταία), είναι ακατόρθωτο. Έτσι, όταν κάποιος μου στέλνει email, καλό είναι να μου λέει μερικά πράγματα γι’αυτόν, όπως αν μπορεί να πλησιάζει/μιλάει άνετα με τις γυναίκες ή όχι, αν μπορεί να ζητήσει από κάποια άγνωστη να τον φιλήσει με άνεση και γενικά καλό είναι να μου στείλει (αν έχει κάποια) μια πρόσφατη του συναναστροφή με λεπτομέρειες, ώστε να μπορώ να καταλάβω που «κινείται».

Εδώ να πω ότι δεν απαντώ σε όλα τα emails, αν δεν είναι σοβαρά γραμμένα. Πχ, emails τύπου «φίλε, γουστάρω μια γειτόνισσα, πως να την ψήσω«, δεν πρόκειται να απαντηθούν.
Όπως επίσης να πω ότι επειδή έχω κάνει πολλά «ανορθόδοξα» πράγματα, ώστε να μπορέσω να καταπολεμήσω ότι κόμπλεξ και φοβίες είχα, μην κολλάς αν έχεις κάποιο περίεργο πρόβλημα ή απορία, εκτός της ανωνυμίας που παρέχω (γιατί εννοείται ότι δεν κάνω κάτι με τα emails που μου στέλνετε), έχω δει και έχω ακούσει -σχεδόν- τα περισσότερα.

Να θυμίσω το εξής. Η πορεία προς την επιτυχία και την αυτοβελτίωση, δεν είναι εύκολη και ας λένε ότι θέλουν τα βιβλία (δεν θα πουλούσαν αλλιώς). Αν κάποιος είναι για χρόνια μόνος/ντροπαλός, είναι δύσκολο να μπορέσει να προσπεράσει ιδέες και κολλήματα χρόνων. Απαιτεί καιρό και φυσικά είναι μικρά δρομάκια που πρέπει να διασχίσεις, αλλά για εμένα υπάρχει η λογική «δεν θέλω» και όχι «δεν μπορώ», γιατί το δεν μπορώ είναι για τους ηττοπαθείς.

Φυσικά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια online κοινότητα, όπως είναι τα forums που παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες και μια από αυτές είναι και η Ελληνική κοινότητα GreekPua (άλλωστε είναι από τις λίγες σοβαρές Ελληνικές κοινότητες και πρέπει να την στηρίξουμε).
Χωρίς να γνωρίζω τα παιδιά (και φυσικά λόγω έλλειψης χρόνου, δεν συμμετέχω και ο ίδιος, κάτι που θα αλλάξει στο μέλλον φυσικά), μπορώ να πω ότι αφιλοκερδώς προσφέρουν συμβουλές και μάλιστα μεταφράζουν γνωστά άρθρα (και βιβλία, αν δεν κάνω λάθος) στα Ελληνικά, κάτι που βοηθά όποιον δεν τα πάει καλά με τα Αγγλικά. Επίσης προσφέρουν και (δωρεάν, αν δεν απατώμαι) σεμινάρια, που ασφαλώς θα σε βοηθήσουν να μάθεις περισσότερα. Όπως είπα και στην αρχή, δεν γνωρίζω και δεν έχω μιλήσει τετ-ατ-τετ με κανέναν τους, οπότε και δεν μπορώ να κρίνω τις γνώσεις/εμπειρία του καθενός, αλλά οι γνώσεις που προσφέρουν είναι σε καλό επίπεδο. Οπότε, μπορείς να συμμετέχεις και σε μια τέτοια κοινότητα, αν δεν ψήνεσαι για επικοινωνία με emails.

«Θέλω την βοήθεια σου»

Επειδή πολλά email επικοινωνίας που λαμβάνω έχουν να κάνουν με συμβουλές βοήθειας, σε αυτό το post θα εξηγήσω περισσότερα, ώστε να μην χρειάζεται να τα αναφέρω σε κάθε email.
(περισσότερα…)