Καλό παιδί;

Επειδή γίνεται κάποιος σχετικός «χαμός» με τις αναζητήσεις σχετικά με «καλά παιδιά και ρεμάλια», να αναφέρω σε ένα ακόμη θέμα τι παίζει.
Βασικά, πολλοί έχουν δει τις φίλες/γκόμενες τους να έχουν βγει με κάποιον που οι ίδιοι θεωρούν ρεμάλι και αλήτη. Έτσι; Σηκώστε το χέρι! Πόσοι απελπισμένοι άντρες υπάρχουν που θεωρούν τον εαυτό τους καλό, γεμάτο κατανόηση, τρυφερό και παρ’ όλα αυτά κάθονται τα βράδια μόνοι μπροστά στην τηλεόραση ρωτώντας τον εαυτό τους «γιατί δεν με θέλει καμιά γυναίκα;»
Αλλά ας δούμε πρώτα τα χαρακτηριστικά ενός «πολύ καλού παιδιού». Μπορεί μερικοί να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας.
Είσαι αυτός που ξυρίζεται κάθε πρωί, ώστε να δείχνει ωραίος σε αυτή που γουστάρει, μήπως και του πει κάτι.
Είσαι αυτός που έχει γίνει χαλί να τον πατήσουν οι γυναίκες και παρόλα αυτά, τον παίρνουν τηλέφωνο μόνο όταν δεν έχουν έναν ώμο να κλάψουν.

Στον κύκλο ενός καλού παιδιού, στάνταρ θα υπάρχουν αμέτρητες όμορφες, έξυπνες γυναίκες, κάθε μία από τις οποίες, τουλάχιστον μια φορά την ήθελε. Κάθε μία από αυτές άκουσε την εξομολόγησή του (σε πανάκριβο ιταλικό εστιατόριο φυσικά, στο χέρι τουλάχιστον 1000 κόκκινα τριαντάφυλλα) και φυσικά μετά θα απάντησε:
«Είσαι πολύ καλό παιδί και μ’ αρέσεις πολύ, σαν φίλος…» Κι επειδή το καλό παιδί, είναι τόσο καλό παιδί δέχτηκε και την πρόταση «ας μείνουμε φίλοι, εντάξει;» αντί να πει στην …κυρία απέναντί του πως θα ‘πρεπε, για το τρομερά ακριβό φαγητό, να ανοίξει έστω μια φορά τα πόδια.Για παράδειγμα, όπως κάνει με τον ανά μήνα νέο γκόμενο, ο οποίος την πλακώνει στο ξύλο και τα ‘χει και με την καλύτερη φίλη της.
Τώρα θα μου πεις πως τα ξέρει το καλό παιδί όλα αυτά; Μα φυσικά επειδή έχει τον αριθμό του αποθηκευμένο σε ειδική κατηγορία «φίλες» ή «παρηγορητές». Εκεί έχει και την γιαγιά της ή την κολλητή της, την οποία φυσικά δεν θα πάρει μετά τα μεσάνυχτα να κλαφτεί, αλλά το καλό παιδί, το οποίο είναι πάντα πρόθυμο να την ακούσει να κλαίει επειδή ο αλήτης που ερωτεύτηκε την έστειλε σπίτι της (μετά το σεξ φυσικά) και έτσι ήθελε κάποιον να τα πει.
Και φυσικά κάπου προς το τέλος της κουβέντας θα του πετάξει κάτι του τύπου «αχ, ας σου έμοιαζε λιγάκι, ας ήταν λίγο σαν εσένα!» (αναφορά από αληθινό περιστατικό φίλου μου).
Αντί να της πει «Τι λίγο σαν εμένα μωρή; Λίγο σαν εμένα; Κορίτσι μου, τι λίγο; Εδώ είναι το 100%, δεν χωράει αυτό στο κεφαλάκι σου;»

Αλλά παρόλα αυτά περιμένεις, αφού είσαι σίγουρος ότι μετά τον καυγά θα τον χωρίσει. Τόσο κλάμα θα μου πεις έριξε, που θα πάει.
Κάτι που μάντεψε, ΔΕΝ θα γίνει. Αλλά και αν ακόμα γίνει, ας πούμε να τα φτιάξει με έναν που είναι καλός, θα την «τρώει» ο κώλος της να ξαναδεί τον πρώην της.

Αν ήδη είσαι καλό παιδί (θα το έχεις ακούσει άλλωστε πολλές φορές), όλες οι πρώην σου (όσες δηλαδή τα ‘φτιαξαν μαζί σου σε κάποια κρίση του εγώ τους ή επειδή ήταν της μόδας) μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για σένα. Συγκεκριμένα, πως είσαι τρυφερός, γεμάτος κατανόηση και πάνω απ’ όλα, πως ξέρεις να ακούς και πως ήσουν πάντα εκεί, όταν σε χρειάστηκαν.
Και φυσικά πως είσαι ο καλύτερος σύντροφος που θα μπορούσε να έχει μια γυναίκα. Στην ερώτησή σου, γιατί τότε σε εγκατέλειψαν σου λένε πως δεν ξέρουν το γιατί και πως είναι σίγουρες πως κάποτε θα το μετανοιώσουν…

Αλλά, επειδή είσαι ένα καλό παιδί… είσαι και μετά το χωρισμό τρυφερός, γεμάτος κατανόηση και πάνω απ’ όλα ξέρεις να ακούς και είσαι πάντα εκεί (αν και το υποσυνείδητό σου σου λέει πως αυτές δεν φαίνονται να έχουν χάσει κάτι και πως είσαι μάλλον βλάκας).

Επιτέλους: μια που δεν φεύγει!
Στα μπαράκια και στις Ντίσκο συζητάς επί ώρες, για διάφορα σοβαρά θέματα με γυναίκες. Τις έφερες νερό να πιουν μετά από έναν εξουθενωτικό χορό, τόνισες με κομπλιμέντα την ομορφιά και τα σκουλαρίκια τους. Κάθε μία είναι εντυπωσιασμένη από την ευφυία σου, τις γνώσεις σου, το χιούμορ σου και την συγκρατημένη συμπεριφορά σου. Χαίρεται για το ενδιαφέρον σου γι αυτά που κάνει και για τα δικά της ενδιαφέροντα. Όλοι οι άλλοι άντρες, που συνήθως την πλησιάζουν, θέλουν μόνο ένα πράγμα…
Λίγα λεπτά αργότερα φεύγει με έναν τύπο με παράξενο παρουσιαστικό, ο οποίος διέκοψε την ενδιαφέρουσα συζήτησή σας με τα λόγια «ωραίο κώλο έχεις, θα ‘ρθεις μαζί μου;»

Αλλά, επειδή είσαι ένα καλό παιδί… τους παίρνεις από πίσω. Φτάνεται σε μια περιοχή, όπου ούτε μια 80χρονη καλόγρια δεν θα βασίζονταν να πάει και περιμένεις να βγεί από το παράξενο κτίριο που μπήκαν.
Τα ξημερώματα την βλέπεις να βγαίνει με πρόσωπο δακρυσμένο και μισοσκισμένα ρούχα. Πηγαίνεις το τρεμάμενο αυτό υπόλοιπο στο σπίτι του, όπου σου υπόσχεται πως θα σου τηλεφωνήσει. Μετά από δέκα χιλιόμετρα δρόμου επιστροφής στο σπίτι σου, θυμάσαι πως δεν ανταλλάξατε τηλέφωνα…

Αναρωτιέσαι γιατί σου συμβαίνουν όλα αυτά;

Λόγος πρώτος: Κάποιος που μπορεί να ακούει μια γυναίκα, σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είναι σπάνιο είδος. Και ταυτόχρονα, αυτό είναι η θανατική σου καταδίκη, γιατί όπως είπε και κάποια γνωστή μου, «δεν τρώω ποτέ εκεί που κάνω εμετό». Αυτό σημαίνει για σένα πως εσύ θα είσαι ο σκουπιδοτενεκές της ψυχής της. Τη διασκέδασή της θα τη βρίσκει αλλού.

Λόγος δεύτερος: Οι καλοί άντρες είναι βαρετοί. Δεν σκορπάνε γύρω τους αυτή τη σπιρτάδα, δεν προκαλούν αυτό το γαργάλημα στον αφαλό μιας γυναίκας που ψάχνει τον Marlboro-Man με το γένι των τριών ημερών, μιας γυναίκας που θέλει να καβαλήσει το άγριο και ατίθασο άτι κι όχι να κάνει μια βόλτα με το πόνυ του καρουσέλ.

Λόγος τρίτος: Οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θέλουν και είναι ευγνώμονες όταν κάποιος αποφασίζει γι αυτές. Άντρες σαν εσένα, που αφήνουν όλες τις πιθανότητες ανοιχτές, όλους τους δρόμους ελεύθερους και τις δίνουν να καταλάβουν «θα γίνει όπως θέλεις εσύ, θα κάνω ό,τι πεις, θα είμαι εδώ όταν με ζητήσεις», θα ρωτήσουν αναπόφευκτα κάποτε «Πού πας;» όταν η καλή τους θα φεύγει με τον τύπο που θα της πει «θέλεις να κάνουμε έρωτα, παραδέξου το!».

Λόγος τέταρτος: Λοιπόν, σίγουρα κάπου στο μεγάλο βιβλίο της ζωής είναι γραμμένο πως οι καλοί άντρες δεν μπορούν να είναι μαζί με καλές γυναίκες. Μάλλον έχει σχέση με το γνωστό φυσικό πρόβλημα των πόλων, όπως στους μαγνήτες. (+) και (+) απωθούνται, τι να κάνουμε;
Τι σημαίνει αυτό για σένα; Γίνε ένα καθίκι, ένας μαλάκας για τον οποίο τα προβλήματα μιας γυναίκας έχουν τόσο ενδιαφέρον, όσο και οι τρίχες στα παπάρια του.

Αλλά, επειδή είσαι ένα καλό παιδί… θα συνεχίσεις να είσαι αυτός που είσαι και θα περιμένεις ελπίζοντας πως κάποτε θα αλλάξουν οι νόμοι της φύσης.

Σημ.:Το άρθρο περιέχει και ιδέες από ένα παλιό άρθρο αγνώστου.

Ένα κομμάτι που τα λέει σωστά, από τον TUS

Και ένα ποίημα σχετικά:
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ [Via]

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΜΜΕΝΟ
ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ
ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΝΥΧΤΑ ΘΕΛΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΟΗΜΑ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ
ΑΓΑΠΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΥΧΤΕΣ
ΑΓΑΠΑΝΕ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΡΟΥΤΙΝΑ
ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΚΟΥΡΤΙΝΑ
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ
ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ