Οι κοινοτικοί (aka το Sharkολεξικό)

Θα αναφέρω μερικές λέξεις που χρησιμοποιούνται από εμένα αλλά και φίλους μου στο παιχνίδι και για το παιχνίδι.

Όσοι ασχολούνται με το παιχνίδι, σίγουρα θα έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα το πως να συνεννοηθείς με άλλα άτομα που «παίζετε» μαζί, όταν είστε ανάμεσα σε παρέα που δεν γνωρίζει σχετικά με το όλο θέμα. Έτσι εμείς χρησιμοποιούμε δικούς μας όρους (επειδή το κλασικό λεξικό είναι mainstream) και επειδή καμιά φορά χρησιμοποιώ και τέτοιες εκφράσεις και εδώ, καλό είναι να γνωρίζετε τι εννοώ 🙂

Οι όροι είναι δικής μου εμπνεύσεως και φυσικά το άρθρο είναι χαβαλετζίδικο. Επίσης η ορθογραφία στις λέξεις είναι σωστή, άσχετα αν δεν γράφονται έτσι 🙂

Αρχίζουμε λοιπόν με τους κοινοτικούς. Οι κοινοτικοί είναι αυτοί που ασχολούνται με το παιχνίδι και συμμετέχουν στην κοινότητα.
Παράδειγμα: -Θα βρεθώ με έναν παίχτη. – Κοινοτικό ή natural;

Μετά πάνε οι Κοντικοί, οι φαν του Σπύρου Κόντη. Δεν συμμετέχουν στην κοινότητα, απλώς είναι μέλη ή/και φαν του Σπύρου και των προϊόντων/θεωριών του. Είναι μια κατηγορία από μόνοι τους και έπρεπε να υπάρχει ειδικός όρος γι’αυτούς.

Επίσης έχουμε τους Μυστήριους, οι φαν της Mystery Method, που ενώ στον υπόλοιπο κόσμο αρχίζει να μπαίνει στην άκρη, στην Ελλάδα είναι ίσως και η πιο διαδεδομένη μέθοδος παιχνιδιού.

Φυσικά δεν πρέπει να λείπουν και οι Directίβες, όσοι ασχολούνται με την μέθοδο Direct δηλαδή και το παίζουν λιγάκι ντίβες.

Μετά πάνε οι Φυσικοί, οι natural με λίγα λόγια οι οποίοι ότι κάνουν το κάνουν από μόνοι τους και επίσης και οι Χυμικοί, αυτοί που τα λένε χύμα και φέρονται και χύμα, ο απώτερος σκοπός ενός παίχτη.

Μια άλλη κατηγορία είναι και οι Davidήδες ή Davidάκηδες ή τα παιδιά του DavidX, αυτοί που υπακούν και σέβονται σε μεγάλο βαθμό τον DavidX.
Επίσης υπάρχουν και οι Mode-ρνοι (μοντέρνοι) ή οι Mode-Ζουάν, αυτοί δηλαδή που ασχολούνται αποκλειστικά με την μέθοδο Mode One.

Τώρα για τις εξορμήσεις μας έχουμε τρεις όρους. Τα νυχτοπερπατήματα, το night game δηλαδή, πχ «πάμε να νυχτοπερπατήσουμε;». Και να σε ακούσει ο άλλος, το μυαλό του δεν πάει εκεί που εννοείς εσύ, αντί να πεις κάτι του στυλ «πάμε για καμάκι» ή «πάμε για παιχνίδι» ή ακόμη «πάμε για night game».
Έχουμε την περιστροφή, το Day Game δηλαδή επειδή συνεχώς στα ίδια σημεία τριγυρνάμε, αυτά που έχουν κόσμο συνήθως λόγω εμπορικών καταστημάτων, πχ «αύριο πάμε για καμία περιστροφή;».
Και επίσης έχουμε την κωλοκαταστάση, δηλαδή παιχνίδι αποκλειστικά σε κωλάδικα και άλλα παρεμφερή νυχτομάγαζα. Πχ αν πεις στον φίλο σου, ακόμη και μπροστά σε άσχετη παρέα «άσε ρε, χτες είχαμε μια κωλοκατάσταση, θα σου πω μετά λεπτομέρειες«, άντε να καταλάβουν οι άλλοι 🙂

Τελειώνοντας έχουμε το ραπόρτο, το field report δηλαδή. Πχ «την έπεσα σε μια» -Δώσε ραπόρτο.

Επίσης να μην ξεχάσουμε και τις κατηγορίες αντρών, όπου οι alpha/παίχτες παραμένουν ως έχουν, ενώ τους beta/καλά παιδιά τους αποκαλούμε beta-τζήδες. πχ «συνάντησα το παιδί από το φορουμ, αλλά ήταν beta-τζης και προφέρεται όπως το γνωστό επάγγελμα, ο μπετατζής. Υπάρχει και σε τραγούδι 🙂

Αυτά τα ολίγα λοιπόν. Φυσικά οι εξελίξεις τρέχουν, νέες μέθοδοι και νέοι γκουρού εμφανίζονται περισσότερο και από τα popup παράθυρα πειρατικού site, οπότε θα πρέπει να προσθέσουμε και επιπλέον όρους αν χρειαστεί. Άντε και σε… βιβλίο 🙂