Κοινωνικοί κανόνες και συμπεριφορά

Υπάρχουν φορές που ενώ θέλεις να κάνεις κάτι, αυτό το κάτι δεν σου βγαίνει σωστά. Μπορεί και να οφείλεται γιατί δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό.

Αυτό είναι κάτι που όλοι μας πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, όταν πάμε να «παίξουμε» έξω είτε σε Day Game, είτε σε νυχτοπαίχνιδο®, θα πρέπει να «παίζουμε» και με βάση τους κανόνες που είναι αποδεχτοί από την κοινωνία.

Ένα πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η κοινότητα μας είναι το να περνάνε την ιδέα στους άντρες ότι πρέπει να φέρονται σαν alpha males με την κυριότερη συμβουλή ότι πρέπει να κάνουν ότι θέλουν, αφού είναι άντρες.
Δεν είναι τόσο κακή σαν συμβουλή, είναι όμως κακό το πως το παίρνουν αυτοί που το διαβάζουν. Έχω δει πολλά άτομα να φέρονται «περίεργα» επειδή κάπου διάβασαν ότι πρέπει να κάνουν/λένε ότι έχουν στο μυαλό τους. Η αλήθεια είναι ότι αν λέγαμε ότι είχαμε στο μυαλό μας σε κάθε συναναστροφή μας, δεν θα μας μιλούσε κανείς, ούτε καν από την οικογένεια μας.

Για να κερδίσει κάποιος στην ζωή του, θα πρέπει να μάθει πως να σχετίζεται και με τους υπολοίπους συνανθρώπους του σε θετικό βαθμό και όχι μόνο με τις γυναίκες. Θα πρέπει να αφήνει θετικές εντυπώσεις στους υπολοίπους με την συμπεριφορά του και όχι να το «παίξει» κάτι που ΔΕΝ είναι, με τον σκοπό να γίνει κάποια στιγμή. Ο μαλάκας με το alpha male είναι πρώτα ξαδέρφια και το κακό είναι ότι για να μάθει κάποιος να φέρεται σωστά (και να’ναι και alpha male) θα πρέπει να περάσει από το στάδιο του μαλάκα, προτού φτάσει στο να μάθει τα όρια τα δικά του και των υπολοίπων. Και να θυμάστε, ALPHA MALE δεν «βαφτίζουμε» έτσι απλά τον εαυτό μας και ως δια μαγείας έχουμε γίνει, αλλά μας κάνουν οι άλλοι. Δεν έχει σημασία να λέει κάποιος όλη την ημέρα στον καθρέφτη του «είμαι alpha male, είμαι alpha male, είμαι alpha male και οι άλλοι είναι γατάκια μπροστά μου«, αν δεν λένε και οι άλλοι τα ίδια για τον ίδιο. Τι να το κάνεις το «alpha-λικι®» αν δεν σε θέλει κανείς στην παρέα του, επειδή φέρεσαι κάπως «περίεργα» για τα κοινωνικά πρότυπα; Και φυσικά αν σε κλάσουν κάνα δυο φορές, τότε λυπάμαι αλλά ΔΕΝ πρόκειται να σε παρακολουθούν για να δουν αν έγινες το απόλυτο alpha αρσενικό ώστε να σε (παρα)καλέσουν μετά να έρθεις πίσω, έχεις φάει άκυρο από αυτούς και θα’σαι για πάντα ο «περίεργος». Ο πραγματικός alpha είναι αυτός που «μαγνητίζει» τους υπολοίπους, που όλοι θέλουν να του μιλήσουν και να του κάνουν παρέα και γενικά αφήνει μια θετική αύρα στους άλλους.

Ένα παράδειγμα του ότι πρέπει να ακολουθούμε αυτούς τους κανόνες, είναι πχ ότι (πολύ) παλιότερα κυκλοφορούσαμε γυμνοί (σε ομάδες). Πλέων ΔΕΝ μπορείς να κυκλοφορείς γυμνός, ούτε καν με ένα μποξεράκι. Όχι ότι με το μποξεράκι θα σε κλείσουν μέσα, απ’όσο γνωρίζω δεν το απαγορεύει ο νόμος αυτό, αλλά δεν είναι αποδεκτό από την κοινωνία κάτι τέτοιο.

Θέλει προσοχή με λίγα λόγια στο τρόπο που συμπεριφέρεται κάποιος. Θα πρέπει να μαθαίνει και να βελτιώνει τις κοινωνικές ικανότητες του.
Οπότε με λίγα λόγια, θα πρέπει πάντα να ζυγίζετε την κατάσταση που είστε, προτού κάνετε κάτι.

Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να είστε σε μια βιβλιοθήκη (ή κάπου που απαιτείται ησυχία) και να φωνάζετε τον κολλητό σας στο διπλανό τραπέζι «τι λέει ρε μαλάκα, την πήδηξες την άλλη χτες;«, όπως δεν μπορείτε να μιλάτε δυνατά στο κινητό μέσα σε έναν κινηματογράφο, πχ «ρε μαλάκα βλέπω 3D το Ironman 3 και γ@μάει, τι φτιάξανε πάλι οι Αμερικάνοι, κάτσε να σου πω όλο το στόρι«. Παρομοίως σε τέτοια μέρη δεν θα προσέγγιζες κάποια και να μιλάς με τέτοια ένταση, λες και έχεις τηλεβόα.

Πάντα σε κάθε συναναστροφή, πόσο μάλιστα όταν κάνετε προσέγγιση σε κάποια άγνωστη, να έχετε υπόψιν τον τρόπο που είναι κοινωνικά αποδεκτός, γιατί διαφορετικά θα την κάνει να ντρέπεται. Στόχος μας είναι πάντα να της δώσουμε να καταλάβει (πλην του ότι είμαστε αρσενικά) ότι έχουμε και γνώση των κοινωνικών κανόνων, ώστε και να μην ντραπεί, αλλά και να μπορεί μελλοντικά να μας γνωρίσει στην παρέα της, αφού θα ξέρει ότι δεν θα την ρεζιλέψουμε.
Με αυτήν την λογική, δεν θα είσαι καλεσμένος πχ σε έναν γάμο και θα την πέφτεις μέσα στην εκκλησία σε όλες με Mode One, ενώ δεν θα πας πχ σε κάποια που κάθετε σε ένα πάρκο μόνη της και να αρχίζεις να μιλάς δυνατά και να καθίσεις χωρίς να πάρεις πρώτα το πράσινο φως, επειδή έτσι -λένε ότι πρέπει- να κάνει το alpha male.
Επίσης δεν μπορείς να σταματήσεις κάποια στον δρόμο ακουμπώντας την πχ στους ώμους, όπως επίσης δεν μπορείς να πλησιάσεις κάποια σε κάποιο bar που είναι παρέα με φίλους/ες της και να περιμένεις να έρθει τουαλέτα μαζί σου ή να προσπαθήσεις να την φιλήσεις μπροστά στους άλλους. Δεν είναι τόσο θέμα το αν σε γουστάρει ή όχι, είναι το αν ντρέπεται.
Επίσης δεν μπορείς να πας σε κάποια που περιμένει σε μια στάση λεωφορείου γεμάτη κόσμο και να της πεις ότι σου αρέσει και θέλεις να την πας σπίτι σου.
Γι’αυτό και όταν σταματάς κάποια τυχαία στον δρόμο, καλό είναι να ξεκινάς με το «με συγχωρείς«. Ξέρω ξέρω, τα alpha males ΔΕΝ λένε με συγχωρείς, αλλά αυτός που το είπε αυτό δεν γνωρίζουμε αν είχε κοινωνική ζωή ο ίδιος.

Τώρα μπορεί να πει και κάποιος ότι πολλοί λένε να μην μας νοιάζει τι θα σκεφτεί η γκόμενα ή οι άλλοι, αλλά θα πρέπει να κάνουμε ότι θέλουμε εμείς. Αυτά τα μικροπράγματα δίνουν στους άλλους να καταλάβουν ότι έχουμε πλήρη επίγνωση αυτών των κανόνων, ενώ μια γυναίκα μπορεί να καταλάβει τι άτομο είναι κάποιος κοινωνικά, αν θα μπορεί να τον εμφανίσει στο μέλλον στην παρέα/οικογένεια της και δεν την ρεζίλέψει κλπ.