Λέγε λέγε το κοπέλι, κάνει την κυρά και θέλει

Πώς καμιά φορά αυτές οι παροιμίες του σοφού (εκτός από τις ημέρες των εκλογών) λαού, βγαίνουν αληθινές.

Τελικά ο επιμένων νικά. Αυτό τουλάχιστον μου έδωσαν να καταλάβω μερικά ζευγάρια που τυχαία έχω συναντήσει. Παλιότερα, τύχαινε να βλέπω γνωστά μου ζευγάρια στον δρόμο, οι οποίοι παλιότερα ήταν απλά «φίλοι» και απλώς έβγαιναν έξω μαζί, έκαναν απλά παρέα δηλαδή.
Ορισμένες φορές σκεφτόμουν ότι ίσως κάτι να «έπαιζε» πίσω και απλώς να περίμεναν και οι δύο την κατάλληλη στιγμή (δηλαδή να ήταν και οι δυο τους ντροπαλοί και απλώς με το «λάου-λάου» να έγινε το «κονέ»). Άλλες πάλι φορές απλώς σκεφτόμουν ότι ίσως να το έπαιζαν φίλοι και καλά, ώστε να μην δώσουν κάποιο δικαίωμα. Ωστόσο το τελευταίο ζευγάρι με έκανε να το δω αλλιώς.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει (ή θα σου έχει συμβεί) να κυνηγά κάποιος μια που του αρέσει για καιρό. Γνωστός μου για παράδειγμα, γούσταρε την αδερφή του κολλητού του από το γυμνάσιο και τα έφτιαξαν τελικά όταν 30άρησαν. Κάλιο αργά παρά ποτέ θα μου πεις, αλλά το θέμα είναι ότι ξέρουμε ότι αν μια γυναίκα σε σταμπάρει σαν φίλο, τότε το έχεις χάσει το παιχνίδι. Να που τελικά δεν είναι έτσι και αν το παλέψεις ίσως να την κερδίσεις.
Ίσως η επιμονή αυτήν να την κάνει να σκεφτεί ότι για να την θέλεις τόσο πολύ, ίσως να σου δώσει μια ευκαιρία. Και δεν αναφέρομαι σε κάποια πρώην σου που τα χάλασες και τώρα την θέλεις πίσω, αλλά για κάποια που θεωρούσε έναν άντρα σαν «φίλο» της (τίποτα δηλαδή, ο δονητής της είχε μεγαλύτερη αξία για εκείνη) και έπειτα από καιρό έπεσε και η τελευταία άμυνα της και τελικά ενέδωσε. Αν και για εμένα προσωπικά το να προσπαθήσω πολλές φορές για κάποια δεν είναι του στυλ μου (ΟΚ, έχουμε και έναν εγωισμό), αλλά άλλοι δεν λένε να σταματήσουν να προσπαθούν για κάποια.

Μια φορά θυμάμαι είχα πάει σε ένα σαλσόπαρτο®. Εκεί που μίλαγα με μια γνωστή, παρατήρησα έναν τυπά να κάνει σαν χαζός για αυτήν. Με λίγα λόγια να δείχνει έντονα ότι ζηλεύει και ότι δεν θέλει να μιλά άλλος μαζί της. Την ρωτάω (κάποια στιγμή που δεν την ακολουθούσε σαν σκυλάκι) τι τρέχει με δαύτον και μου απάντησε ότι είναι φίλος της και της τα έχει πρήξει τελευταία. Εδώ να πω ότι η γκόμενα είχε τσαμπουκά, ήταν δηλαδή το αλανάκι που μπορούσε άνετα να βάλει στην θέση του έναν άντρα που δεν έχει κάμποσο θάρρος (καταλαβαίνεις σε ποιες αναφέρομαι φαντάζομαι). Ο τυπάς από την άλλη ήταν το κλασικό «καλό παιδί». Ντροπαλός, μαζεμένος και «ήσυχος». Τυχαία λοιπόν πρόσφατα τους πέτυχα σε ένα καφέ και τους είδα μαζί (όχι σαν παρέα πλέον, αλλά ζευγάρι με τα φιλάκια τους και τα σχετικά).

Παρόμοιες τέτοιες καταστάσεις έχω συναντήσει τον τελευταίο καιρό, με τον κάθε τυπά να είναι ο κλασικός beta που λέμε. Τι έγινε τελικά; Την «έψησε» με κάποιο τρόπο το παλικάρι; Κατάλαβε που έκανε λάθος και το διόρθωσε; Διάβασε κάποιο σχετικό βιβλίο; Πάτησε στην ανάγκη των γυναικών που ψάχνονται το καλοκαίρι για σχέση, ώστε να βγάλουν μετά φωτογραφίες από τις διακοπές τους και να τις ανεβάσουν στο Facebook; Τους χρησιμοποιούν για να κάνουν κάποιον άλλο που πραγματικά γουστάρουν να ζηλέψει; Τους χρησιμοποιούν γενικά για κάτι;
Άγνωστο. Ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι τελικά ο επιμένων νικά…