Μάθημα 1ο: Άλλαξε

Μια σειρά άρθρων, τα οποία θα αναφέρονται στην βελτίωση σου. Για να είναι πιο εύκολο στην ανάγνωση, κάθε άρθρο θα αναλύει και κάθε ένα τομέα ξεχωριστά. Το σημερινό έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση κάποιου.

Το να βελτιωθείς σαν άτομο εμφανισιακά, είναι ένας από τους παράγοντες που πρέπει να δουλέψεις.
Πάρε για παράδειγμα ότι έρχεται κάποια στιγμή ένας τύπος με σκισμένα ρούχα κλπ. Αμέσως θα σκεφτείς ότι είναι πιθανότατα ζητιάνος και ας μην τον γνωρίζεις.
Αν τώρα ο ίδιος τύπος ντυθεί με ωραία και ακριβά ρούχα, αμέσως θα αλλάξεις άποψη και θα σκεφτείς ότι είναι «λεφτάς», πάλι χωρίς να γνωρίζεις γι’αυτόν. Και μάλιστα, η παλιά σου αντίληψη θα αλλάξει και θα μπει η «καινούρια» σου αντίληψη. Αυτήν είναι και η ιδέα, ότι μπορείς να αλλάξεις εμφάνιση και στυλ και να αλλάξει και η αντιμετώπιση του κόσμου προς εσένα, χωρίς καν να μιλήσεις (ειδικά σε άτομα που δεν σε γνωρίζουν, όπως πχ κάποια που θα πλησιάσεις για να την γνωρίσεις).

Αν δεν είσαι από την φύση σου όμορφος, δεν χρειάζεται να μειώνεσαι. Μπορείς να δουλέψεις σε άλλα πράγματα επάνω σου.

Μερικά tips:
-Γυμνάσου τακτικά. Δεν χρειάζεται να μοιάσεις τον Arnold ή να γίνεις μοντέλο για τα εσώρουχα της Calvin Klein, αλλά μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο, τουλάχιστον να τονώσεις το σώμα σου. Θα δείχνει πολύ καλύτερο και μάλιστα αν φοράς ψιλό εφαρμοστά μπλουζάκια, θα δεις πολλά βλέμματα να πέφτουν επάνω σου. Αν και σήμερα, ειδικά με την «βοήθεια» που παρέχουν πολλά σκευάσματα, οι περισσότεροι γίνονται «φέτες» χωρίς να κουραστούν και ιδιαίτερα, σε σημείο που θα ψάχνουμε τους «γεμάτους», αλλά και πάλι ένα αδύνατο, μυώδες σώμα είναι καλύτερο από το να γίνεις μελλοντικός σούμο.

Κάνω διατροφή...

-Αν έχεις τριχόπτωση, μην αφήνεις το μαλλί σου μακρύ, όπως κάνουν μερικοί που αρνούνται να δεχτούν ότι το μαλλί τους έχει αραιώσει (aka καραφλομαλλιάδες). Κόψε τα κοντά και ζήτησε συμβουλές για το μαλλί σου.

-Φόρα καλά ρούχα. Δεν χρειάζεται να είναι Gucci ή Armani, απλά να είναι εφαρμοστά επάνω σου (να μην τσουβαλιάζουν και να «φωνάζουν» κινέζικο από μακρυά δηλαδή). Αν και πολλοί λένε να μην παίρνεις ακριβά ρούχα, αλλά 2-3 φτηνά, εγώ είμαι της άποψης ότι το καλό επώνυμο ρούχο είναι κλάσης ανώτερο. Μπορεί να το πληρώσεις ακριβότερα (ξέρω, ξέρω, η γαμώ κρίση), αλλά θα πληρώσεις πιο ακριβά αν πάρεις φτηνής ποιότητας ρούχο και σε χαλάσει άμεσα.
Επίσης το ποιοτικό ρούχο «φωνάζει» από μακρυά ότι είναι καλό. Εγώ προσωπικά προτιμώ να περιμένω εκπτώσεις/προσφορές και να πάρω κάτι καλό (δεν εννοώ να πάρω/πάρεις ακριβά Armani και να πουλάμε μούρη, αλλά κάτι καλό και φτηνότερο πχ diesel), αλλά και να μου κρατήσει περισσότερο και να είναι εφαρμοστό επάνω μου, παρά να πάρω στην ίδια τιμή 2-3 φτηνής ποιότητας και να μου χαλάσουν άμεσα.
Το να χρησιμοποιείς «εξαρτήματα», είναι καλό, αλλά δεν χρειάζεται να γίνεις και «λατέρνα». Πολλοί χρησιμοποιούν το λεγόμενο «peacocking«, αλλά το παρατραβάνε πιστεύοντας ότι θα τραβήξουν τα βλέμματα. Άλλοι πάλι αντιγράφουν το στυλ άλλων. Γνώμη μου είναι να ντυθείς όπως σε εκφράζει εσένα ή όπως συμβουλεύω και πολλούς φίλους «να ντύνεσαι όπως είσαι και μπορείς να υποστηρίξεις με τον τρόπο σου», δηλαδή μην ντυθείς σαν «αληταράς» (όπως μπορεί να ντύνεται κάποιος γνωστός σου) και να είσαι «μπούλης» ή να μην ντύνεσαι «rapper» και να ακούς κλασική μουσική. Να ντύνεσαι όπως εκφράζει εσένα και όχι όπως θέλεις να σε βλέπουν ή πιστεύεις ότι είναι αποδεκτό από τους άλλους.

Όχι, δεν είναι αυτό lifestyle

-Πρόσεξε τον εαυτό σου. Να κουρεύεσαι συχνά, να κονταίνεις τα γένια σου συχνά (αν διατηρείς αξύριστο look). Επίσης θα πρέπει να κονταίνεις και τις τρίχες στην μύτη, πουλάνε κάτι φτηνά ηλεκτρονικά trimmer γι’αυτήν την δουλειά.
Επίσης καλό θα είναι να κονταίνεις και τις τρίχες στο «πράμα» σου, δεν χρειάζεται να βγάλεις θάμνο εκεί (και όχι, δεν σε κάνει gay αυτό, μην τρομάζεις). Καθημερινό μπάνιο, body spay ή/και αποσμητικό απαραίτητα, ακόμη και χειμώνα. Θα πρέπει να βάλεις αποσμητικό και στα πόδια, αν έχεις πρόβλημα.

-Να περιποιείσαι συχνά το δέρμα στο πρόσωπο σου. Πολλοί είναι αυτοί που το θεωρούν λιγάκι gay-στικο να προσέχουν το δέρμα στο πρόσωπο τους, αλλά είναι αυτό που φαίνεται πρώτο.
Δεν είναι το πλύσιμο με σαπούνι ιδανικό, ίσα ίσα κάνει κακό στο δέρμα το σαπούνι, αντί για καλό.
Μερικοί έχουν υπερβολικά λιπαρό δέρμα, που δεν δείχνει και ιδιαίτερα καλό. Μερικά tips είναι:
-Πλύσιμο 1-2 φορές την ημέρα με ειδικό ζελέ καθαρισμού προσώπου, όπως του κορρέ (Ζελέ Καθαρισμού Προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες με ατέλειες με φασκόμηλο).
-Απολέπιση, μια φορά την εβδομάδα (face scrub). Η συγκεκριμένη κίνηση σου καθαρίζει το δέρμα σε βάθος. Η πιο φτηνή λύση είναι η μαγειρική σόδα, αλλά υπάρχουν και καλύτερες λύσεις, αν το ψάξεις.
-Ενυδατική κρέμα, 1-2 φορές την ημέρα. Εδώ θα πρέπει να επιλέξεις τι ταιριάζει στο δέρμα σου. Συνιστώ Lab Series for men.

Αυτοί είναι μερικοί παράγοντες που μπορείς να αλλάξεις επάνω σου. Δεν είναι και απαραίτητο να τους ακολουθήσεις πιστά, αρκεί να πιάσεις το νόημα.
Αυτά μέχρι στιγμής. Μέχρι το επόμενο άρθρο, μπορείς να διαβάσεις και αυτό το άρθρο της Αλεξάνδρας Χαρίτου, είναι καλό και μου άρεσε.