Μπορεί η ερωτική έλξη να αναγνωριστεί από την φωνή;

Ναι μπορεί, τουλάχιστον όπως μας λένε Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο τόνος της φωνής αλλάζει όταν κάποιος μιλάει με ένα άτομο για το οποίο τρέφει ερωτικά αισθήματα.

Οι ερευνητές απέδειξαν με την έρευνα αυτή ότι η ένταση της φωνής τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών αλλάζει όταν τρέφουν ερωτικά αισθήματα για ένα άτομο.

Η αλλαγή του τόνου της φωνής ήταν εμφανέστερη, σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν μελετήθηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες και όχι κανονικές συνομιλίες, αφού μελετήθηκαν οι συνομιλίες 24 ατόμων, οι οποίοι ήταν και φρεσκοερωτευμένοι (στα «μέλια» δηλαδή που λέμε).
Το αποτέλεσμα της μελέτης αυτής, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Nonverbal Behaviour, έδειξε ότι οι γυναίκες χαμηλώνουν την ένταση της φωνής τους ενώ η άντρες ανεβάζουν τον τόνο όταν μιλούν στο σύντροφό τους.

Επίσης, όπως τόνισαν οι ψυχολόγοι που συμμετείχαν και αυτοί στην ερευνητική ομάδα, τα αποτελέσματα αυτά βοηθούν και στο θέμα της απιστίας, πιθανών επειδή μπορεί να δείξει ότι δεν υπάρχει πλέον η αλλαγή της φωνής και άρα τα συναισθήματα που υπήρχαν.