Ξεκόλλα…

…από τα όποια πιστεύω σου. Αυτά είναι που κρατάνε τον άντρα «πίσω» και δεν τον αφήνουν να «κάνει παιχνίδι». Αλλά τι είναι αυτά;

Βασικά το όλο παιχνίδι με τις γυναίκες, δεν παίζεται με το τι θα πεις και το πως είσαι, αλλά παίζεται με το μυαλό μας.

Το μυαλό μας ή καλύτερα το εγώ μας, είναι αυτό που θέλει να μας προστατεύσει από μια πιθανή «ατυχία», όπως πχ η απόρριψη από μια γυναίκα.

Το βλέπω και σε άτομα που συζητάω ή βγαίνω για «παιχνίδι» μαζί τους και τους λέω να πλησιάσουν μια. Αρχίζουν να αισθάνονται νευρικότητα, να πίνουν μια ρουφηξιά από το ποτό τους και μετά να λένε δικαιολογίες γιατί να μην την πλησιάσουν.
Εκεί μπορείς να καταλάβεις ότι σε αυτόν τον άνθρωπο του λείπει η αυτοπεποίθηση από δύο σημάδια.
Πρώτον, το ότι πίνει μια γουλιά ποτό, είναι σημάδι του υποσυνειδήτου που λέει «μου λείπει η αγκαλιά της μαμάς μου, οπότε ας την καλύψω με αυτή την ρουφηξιά ποτού».
Είναι μια εσωτερική σύγκρουση, της λογικής του, που του λέει ότι πρέπει να την πλησιάσει και του φόβου της προσέγγισης.
Ένα δεύτερο σημάδι είναι το ότι αρχίζει να λέει δικαιολογίες γιατί να μην την πλησιάσει.Του αρέσει, δείχνει σέξι, ξέρει ότι πρέπει να την πλησιάσει για να την γνωρίσει, αλλά στο μυαλό του διαδραματίζεται μια μάχη, στην οποία θα κερδίσει ο πιο ισχυρός, που δεν είναι άλλος από το σκληρό του «εγώ».

Μερικές δικαιολογίες είναι:
-Είμαι πολύ μεγάλος γι’αυτήν (σημ.: και εγώ αποφεύγω τις μικρές ηλικίες, αλλά μόνο κάτω των 20χρ.)
-Δεν έχω λεφτά για να βγαίνω με την σχέση μου.
-Τι θα πει η μάνα μου αν της πάω μια από το μπαρ.
-Η πρώην μου με κεράτωνε, άρα θα το κάνει και αυτή.
-Δεν φοράω καλά ρούχα/ακριβή κολόνια.
-Μυρίζει η αναπνοή μου.
-θα με απορρίψει όπως οι προηγούμενες, οπότε γιατί να πάω;
-Μιλά στο τηλέφωνο/χορεύει.

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα σημεία που κολλάμε. Και αυτά είναι μόνο στην αρχή. Μπορεί να συναναστρέφεσαι με γυναίκες, πχ από μια παρέα και να ντρέπεσαι να μιλήσεις για κάτι σεξουαλικό ή να βρίσεις για κάτι.

Όλα αυτά είναι οι αρνητικές σκέψεις που κάνει το μυαλό μας για να μας κρατήσει «πίσω» και ασφαλείς, ώστε να μην πληγωθούμε από μια πιθανή απόρριψη. Ενδεχομένως να είναι βαθιά ριζωμένες μέσα, βαθιά στο υποσυνείδητο και να επηρεάζει και το σώμα σου (πχ νευρικότητα, τρεμάμενη φωνή κλπ).

Αυτό όμως κάνει διπλό κακό. Αυτή η αδυναμία σου να της μιλήσεις ή να συνεχίσεις την κουβέντα, ενδεχομένως να «χτυπήσει» το καμπανάκι και στην κοπέλα που θες. Όπως εσύ έχεις ανασφάλειες, το ίδιο μπορεί να έχει και αυτή. Γιατί δεν έρχεται; Δεν του αρέσω;. Οι γυναίκες είναι ο καθρέφτης των δικών μας ενεργειών, οπότε αν είναι μπερδεμένες με το τι παίζει τελικά με εσένα, είναι γιατί εσύ τις μπερδεύεις. Και είναι δουλειά σου να καταλάβεις το γιατί και να το λύσεις.

Ωστόσο, όπως οι στρατιώτες πηγαίνουν στην μάχη με ένα σκοπό, πρέπει και εσύ να «πηγαίνεις στην μάχη» επειδή πιστεύεις στον σκοπό σου, έτοιμος να «σκοτώσεις» (δηλαδή να κάνεις σεξ) ή να «σκοτωθείς» (δηλαδή να σε απορρίψει μια) για τον σκοπό αυτό.
Οπότε τι κάνεις:
Καθάρισε το μυαλό σου.Βρες και σταμάτα τις όποιες αρνητικές σκέψεις που κάνεις. Παίρνει λίγο χρόνο, αλλά μετά από προσπάθεια, μπορεί ο καθένας να το καταφέρει.

Μάθε να μιλάς σωστά και καθαρά. Κόψε τα «εεεεε» και τα «μμμμμ». Κόψε τα νευρικά γέλια όταν πεις κάτι που θεωρείς αστείο και πρέπει να γελάσουν οι άλλοι.

Χρησιμοποίησε τα χέρια σου με μέτρο. Δες πως μιλάνε οι πολιτικοί ή οι αρχηγοί κρατών. Αλλά μην το παρακάνεις.

Μάθε τι κάνεις από νευρικότητα και σταμάτησε το. Τρεμάμενα χέρια, χέρια στις τσέπες, το ποτήρι με το ποτό πολύ ψηλά κλπ, είναι σημάδια ανασφάλειας. Κόψτα μαχαίρι.

Πες τι θες να πεις. Μην κωλώνεις να πεις ότι θες. Αν θες να πεις κάτι, πες στο και μην το αφήνεις γιατί δεν είναι η στιγμή κατάλληλη. Αν παρατηρήσεις να τρέμει η φωνή σου, κάνε μαθήματα να το βελτιώσεις.Ωστόσο καμιά φορά είναι ψυχολογικό και δεν μιλάς δυνατά και δεν έχει να κάνει με τις φωνητικές χορδές.

Πίστεψε στον εαυτό σου. Αλλιώς δεν θα κάνεις τίποτα.