"Παιχνίδι" με βάση τις απόψεις των ειδικών

Είδα πρόσφατα το video που ακολουθεί, όπου ένας φοιτητής ρώτησε τον Noam Chomsky αν μπορεί να του πει πως να μιλάει στις γυναίκες.

Έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία η προσθήκη ενός άρθρου όπου θα παραθέτω απλώς τις απόψεις των ειδικών στο καθένα πεδίο.
Οπότε ξεκινάμε και μιας και το παιχνίδι γίνεται από την στιγμή που θα εντοπίσεις κάποια που σου αρέσει και θέλεις να προσεγγίσεις, από αυτό το σημείο θα αρχίσουμε.

Με το που θα πας κοντά της, το μυαλό της (άμεσα και αυτόματα, χωρίς να το θέλει τόσο η ίδια) αρχίζει να σε… ζυγίζει, αφού εξετάζει το σώμα και τα συμμετρικά του προσώπου ενός άντρα.
Έχεις δεν έχεις ωραίο σώμα και στυλ, η ανθρωπολόγος Helen Fisher αναφέρει ότι πρέπει να την πείσεις με (αλλά και για) τον χαρακτήρα σου. Προσέγγισε με θάρρος και μην εμφανίζεσαι σαν φάντης μπαστούνι ξαφνικά μπροστά της (κάνοντας της και τζα!).
«Οι άντρες τείνουν να συζητούν μεταξύ τους από πλάγια, ώστε να αποφεύγουν της αντιπαράθεση» είπε η Fisher και συνεχίζει «οι γυναίκες έχουν απέναντι τους η μια την άλλη και κρατάνε επαφή με τα μάτια«.

Η Helen Fisher έχει γράψει μεταξύ των άλλων και το «Why we love»

Αφού την προσέγγισες, θα πρέπει να συστηθείτε. Εδώ παίζει σημαντικό ρόλο μια καλή χειραψία, αφού μια αδύναμη χειραψία δείχνει ότι αυτός που την κάνει είναι κατά βάθος ντροπαλός, δείχνει μια έρευνα.
Οπότε η συμβουλή (τους) είναι να κρατάει κάποιος το ποτήρι του με το ποτό με το αριστερό του χέρι και να κάνει μια σωστή χειραψία με το δεξί, αφού όπως λένε οι ερευνητές μια καλή χειραψία εντυπωσιάζει. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι γυναίκες που δίνουν μια έντονη χειραψία είναι πιο περιπετειώδεις.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το πως θα συστηθείς μαζί της, αλλά και το πως θα ακουστείς, κάτι που είχα αναφέρει και παλιότερα. Σύμφωνα με μια Σκοτσέζικη έρευνα, η βαθιά φωνή σε έναν άντρα αποτελεί ένα από τα δυνατά του χαρτιά, αφού συνδέεται με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Και όχι, δεν νομίζω να ενδιαφέρει τόσο μια γυναίκα το πόσο τεστοστερόνη έχει ο άντρας, αλλά το πόσο καλός είναι στο σεξ και η υψηλή τεστοστερόνη αυτό της δείχνει (τουλάχιστον υποσυνείδητα). Οι κλασικές συμβουλές περιλαμβάνουν το να μιλάμε από το διάφραγμα και όχι από τον λάρυγγα, ώστε να μεγαλώνει η απόσταση που διανύει ο αέρας και να περνάει από τις φωνητικές χορδές με πιο ένταση.

Ένα από τα μπόλικα video σχετικά με ασκήσεις της φωνής

Το τι θα πεις μετά είναι ένα κομμάτι που κάνει πολλούς άντρες να μασάνε τα λόγια τους. Μια καλή ερώτηση είναι αυτήν που θα την βάλεις να δείξει τον εαυτό της, αλλά να μην είναι και τόσο σοβαρή σαν αρχική. Ερωτήσεις όπως «έρχεσαι εδώ συχνά;«, «σου αρέσει εδώ«, «πως γνωρίζεστε με την φίλη σου«, «Πως ήταν η μέρα σου» κλπ, μπορούν εύκολα να σπάσουν τον πάγο και να ξεκινήσει μια συζήτηση.
«Οι γυναίκες ακούνε με προσοχή (σε μια συζήτηση) για σημάδια που αφορούν την κοινωνική και οικονομική σου κατάσταση, αλλά να μην το παρακάνεις», έχει πει η Helen Fisher.
Μια καλή συμβουλή έρχεται από τον Alex Pentland και αναφέρει ότι θα πρέπει να δείχνεις ότι συμφωνείς («ναι», «για πες», «καλό αυτό» κλπ) όταν μιλάς με κάποια.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ένα καλό σημάδι είναι όταν η γυναίκα προσπαθεί να βρεθεί απέναντι σου, ώστε το σώμα της να κοιτάζει πλήρως το δικό σου, μιας και αυτό δείχνει ότι ελκύεται από εσένα. Αλλά μην το πιέζεις να γίνει, θα πρέπει να είσαι χαλαρός λέει η Lisa Clampett, ιδρύτρια του Matchmaking Institute. Οι νευρικές κινήσεις σου απελευθερώνουν τα χημικά που είναι υπεύθυνα για το στρες στο μυαλό της. «Όταν σε αγγίζει στον ώμο, ανταπόδωσε το σε μερικά λεπτά και εσύ ή άγγιξε της το πήχη, ένα σημείο με μπόλικα νεύρα που θα δημιουργήσουν μια «σπίθα» μέσα της«, είπε η Helen Fisher, ενώ μια έρευνα έχει δείξει ότι αν διατηρείς την ίδια ενέργεια που έχει και η ίδια, αυτόματα σε κάνει να φαίνεσαι ευγενικός, έξυπνος και με αυτοπεποίθηση.

Όση ώρα μιλάτε και αν της έχεις προκαλέσει έλξη, τότε θα αρχίσει να αναρωτιέται πως είσαι στο κρεβάτι, αφού όπως αναφέρει η Fisher «μια γυναίκα συνειδητά ή όχι ψάχνει για σημάδια που δείχνουν ότι είσαι υπομονετικός και ευαίσθητος σε τρόπους που το σώμα της ψάχνει την ικανοποίηση«. Οπότε μίλησε της με την δική της γλώσσα. Ανέφερε ότι ένα μπουκάλι κρασί μυρίζει τέλεια, ένα άρωμα σε αιχμαλωτίζει και θα την κάνεις να θέλει να μάθει περισσότερα για τις… αισθήσεις σου στο κρεβάτι μαζί σου.

Αλλά τι γίνεται με το σεξ; «Πολλές γυναίκες δεν θα πουν τι θέλουν κατά την διάρκεια του σεξ, από φόβο να μην φανούν κάπως, αλλά αντιθέτως θα σου δώσουν τα κατάλληλα σήματα», μας λέει ο Ian Kerner, συγγραφέας των bestsellers «He Comes Next» και «She Comes First». Σκοπός των αντρών είναι να καταλάβουν αυτά τα σήματα και να την κάνουν να πετάξει στα ουράνια, όπως μας εξηγεί.

Αυτές ήταν μερικές από τις απόψεις των ερευνητών/ειδικών σε κάθε ένα πεδίο ξεχωριστά, οι οποίες υποστηρίζονται και από τις σχετικές έρευνες.

«Παιχνίδι» με βάση τις απόψεις των ειδικών

Είδα πρόσφατα το video που ακολουθεί, όπου ένας φοιτητής ρώτησε τον Noam Chomsky αν μπορεί να του πει πως να μιλάει στις γυναίκες. (περισσότερα…)