"Ποιον Pickup Guru να διαβάσω;"

Αν έπρεπε να επιλέξω ως την πιο συχνή ερώτηση που δέχομαι συχνά, είναι η παραπάνω, δηλαδή ποιον PUA θεωρώ ως τον καταλληλότερο για να ξεκινήσει κάποιος να διαβάζει είτε είναι στα πρώτα του βήματα, είτε είναι έμπειρος στο παιχνίδι. Το είχα υποσχεθεί σε πολλούς ότι θα προσθέσω ένα τέτοιο άρθρο, αλλά το κακό με εμένα είναι ότι είμαι κάπως anti-PUA, οπότε το παρακάτω post ίσως να μην βοηθήσει και τόσο όσους ψάχνουν για τον «κορυφαίο» PUA.

Μιλάμε για τεχνικές, όχι μαλακίες 🙂

Για την ιστορία (γιατί ίσως να’σαι καινούριος στο blog και να μην έχεις διαβάσει παλιότερα άρθρα μου), ξεκίνησα και εγώ ως ενεργό μέλος της Pickup κοινότητας και συγκεκριμένα με την μέθοδο του Μυστήριου-τύπου-με-το-περίεργο-καπέλο (aka the Mystery Method), μια μέθοδος που είναι τόσο ξεπερασμένη, όσο και το μπακαλοτέφτερο σε σχέση με τα κομπιουτεράκια, αλλά συγχρόνως είναι και τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα και χρησιμοποιείτε ακόμη και σήμερα, αν και η αλήθεια είναι ότι ψάχτηκα πολύ νωρίτερα (κάπου εδώ λέμε το «άτιμες γυναίκες μας φάγατε») και συγκεκριμένα με αυτό το βιβλίο και αργότερα βρήκα το βιβλίο του Mystery.
Γιατί σου τα λέω όλα αυτά θα μου πεις. Έχει σημασία γι’αυτό που θα αναφέρω στο τέλος.

Την πραγματική μαγκιά δεν μπορεί να μας την διδάξει κανένας guru (ούτε κάποιο βιβλίο με τίτλο «How to be a Badboy») αλλά μόνον η ίδια η ζωή (Νίκος Φέρμας ΟΛΕ :))…

Έτσι το blog το έκανα με σκοπό να παρατηρώ τις θεωρίες της -κάθε- μεθόδου και να τις καταγράφω. Ωστόσο στην πορεία έβλεπα πράγματα που δεν έστεκαν με το θέμα μας και στις συζητήσεις μας, απλώς ερχόμουν σε κόντρα με τους φαν (ναι, έχουμε και εδώ φανατικούς οπαδούς). Έτσι έβλεπα ότι η μέθοδος αυτήν δεν έκανε για εμένα. Τι μακακίες έλεγα τότε, δεν μπορώ να πάω fake σε μια και να την ρωτήσω απλώς «κάτι και καλά», εφόσον οι γκόμενες δεν είναι χαζές, καταλάβαιναν τι θέλεις και τι σκοπό έχεις. Άσε δε που μιλάνε μέσα πως να είσαι το «βραβείο», αλλά την δουλειά που σε βάζουν να κάνεις για να δείξεις «και καλά βραβείο», δεν θα την έκανε ούτε αλλοδαπός εργάτης. Είναι δυνατόν να μου ζητάς να’μαι το βραβείο και παράλληλα να με βάζεις να κάνω κωλοτούμπες, να μαθαίνω υπνωτισμό (μπρρρρ, ακούγεται κάπως), να μαθαίνω περίεργα μοτίβα και λοιπές παπ@ριές και να με απομακρύνεις εν ολίγοις από τα @@ μου; Αλλά προσέξτε, είσαι το ΒΡΑΒΕΙΟ, μην το ξεχνάμε αυτό. Πρέπει να αλλάξεις χίλια δυο επάνω σου, να φέρεσαι όπως σου λένε στα βιβλία, να κάνεις ότι σου λένε στα βιβλία/forums, αλλά κατά τα άλλα είσαι το «βραβείο» και κάνεις ότι θέλεις 🙂

Ο Paul Janka μας λέει την άποψη του για το πέσιμο σε ένα γκρουπ γυναικών αλά mystery method

Προτού αφήσω την μέθοδο αυτήν και πιάσω τις άλλες (βγάλε και το φτυάρι καλού κακού, μπορεί να πέσει «θάψιμο»), θα απαντήσω στην ερώτηση, αν αξίζει δηλαδή να την μάθεις. Και ναι και όχι. Βασικά υπάρχουν στιγμές που το να πας με πλάγιο τρόπο έχει λιγότερο ρίσκο από το να πας στα ίσια, βέβαια ποτέ δεν θα ξέρεις αν πας σε μια στα ίσια και σε απορρίψει, αν πήγαινες και με πλάγιο τρόπο την κατάφερνες και ποτέ. Επίσης αν αφήσεις την παπαγαλία στην άκρη και καταλάβεις το ψυχολογικό κομμάτι που κρύβεται από πίσω, τότε θα καταλάβεις πολλά στο θέμα gaming.

Ο Jeffy από το τους RSD μας λέει ότι έχει πολλές να τον θέλουν, άσχετα αν δεν έχει κάποια (όπως τουλάχιστον λέει)

Στις αρχές λοιπόν ήμουν ενεργό μέλος της κοινότητας. Μάλιστα είχα επικοινωνία και με ξένους guru, είτε με emails, είτε μέσο Skype, όπως πχ με τον BadBoy. Αυτό που κατάλαβα λοιπόν από αυτούς τους guru είναι ότι θέλουν απλώς να σε ρουφήξουν τα ευρώπουλα και αδιαφορούν για το αν πετύχεις ή όχι. Θυμάμαι ότι το απόλυτο ξενέρωμα το είχα φάει όταν ήθελα πραγματικά κάποια βοήθεια για ένα θέμα που είχα τότε (με μια τύπισσα που με «έπαιζε») και κανείς δεν ήξερε τι να μου πει και όλοι μου έλεγαν τα ίδια (πχ «δεν είσαι σε state όταν της μιλάς«, «δεν προκαλείς attraction«, «δεν είσαι alpha και είσαι beta, οι γυναίκες δεν θέλουν τους beta» και άλλα πολλά). Εν ολίγοις δηλαδή κανείς δεν ήξερε τι να μου πει, αλλά μου έλεγαν αυτά που -μάντεψε- διάβαζα και εγώ στα βιβλία.

Από τα PUA World Summit, ένας τα πήρε στο κρανίο και αποφάσισε να πει μερικές αλήθειες που μπορεί να πονάνε. Τα λέω από παλιά, ΔΕΝ μπορείς να αλλάξεις σε λίγες ημέρες, πόσο μάλιστα σε ένα Σ/Κ που διαρκεί το κάθε bootcamp.

Σε ένα άλλο θέμα επίσης, όταν ψαχνόμουν τι να πω μετά το «γεια σου, ήρθα κλπ» στο direct game, όλοι μου έλεγαν ότι πρέπει να πάω σε «attraction» άμεσα για να μην με δει σαν φίλο και έναν Κροατό (παλιό συνεργάτη του BadBoy) τον «αρώτηκσα» το εξής «Ναι ρε μεγάλε, ωραία, τι πρέπει να πω θέλω να μάθω, όχι τι πρέπει να κάνω, το attraction το έμαθα από τον Mystery, χαίρω πολύ» (σε άπταιστα Αγγλικά όλα αυτά 🙂 ) μου λέει ότι πρέπει να ρωτήσω για αυτές, πχ «με τι ασχολούνται, που βγαίνουν κλπ«. Εκεί λοιπόν του λέω «αυτά τα κάνω και ξενερώνουν, στην ουσία η άλλη δεν βγήκε έξω για να μιλά σε κάθε άγνωστο για την ζωή της, βγήκε για να βρει γκόμενο και με αυτές τις ερωτήσεις στην αρχή ξενερώνουν, κάτι άλλο πρέπει να λέω στην αρχή, έτσι δεν είναι;«. Εκεί κόλλησε και ο ίδιος και μου είπε «δεν έχεις άδικο, πρέπει να πεις κάτι άλλο πρώτα, ώστε να της κινήσεις το ενδιαφέρων, έχεις δίκιο«.

Αυτό είναι το πραγματικό μάθημα 🙂

Έτσι «προσέγγισα» έναν άλλο PUA από την Ρουμανία αυτήν την φορά. Στην ίδια ερώτηση μου, μου είπε «έχεις δίκιο, μπορείς να κάνεις ένα 1-1 μαζί μου με τιμή 800€ για ένα Σ/Κ και θα σου μάθω τι να λες ακριβώς«. Καλά κρασιά, σκέφτηκα. Με εσάς δεν βγάζω άκρη, αν είναι να μου επιβεβαιώνεται τα δικά μου συμπεράσματα, τέτοια βοήθεια δεν την χρειάζομαι. Θα πάρω το κουβαδάκι μου και θα πάω σε άλλη παραλία.

Πάλι από τους RSD, ο οποίος πλέον παραδέχεται κάτι που κανένας PUA δεν παραδεχόταν ποτέ, ότι δηλαδή ΔΕΝ μπορείς να τις έχεις όλες, ειδικά με το cold approach.

Έτσι αποφάσισα να στραφώ για βοήθεια στο παιχνίδι μου στην Ελληνική κοινότητα, που άρχισε δειλά δειλά να κάνει την εμφάνιση της (μιλάω για πριν το 2010). Άλλωστε, σύμφωνα με μια έρευνα (thanks στον φίλο που με ενημέρωσε γι’αυτήν), το κατέχουμε το αντικείμενο, αφού ο μέσος Έλληνας έχει κάνει σεξ στη ζωή του, τουλάχιστον με 30 διαφορετικές γυναίκες.

Πολλοί με ρωτάνε για την τεχνική Mode One. Μια απόδειξη για το ότι δεν δουλεύει (όπως τουλάχιστον μας τα λέει ο Alan) είναι η παρακάτω και μάλιστα στην Αμερική, όπου εκεί οι γυναίκες δεν το έχουν για τίποτα τον πήδο (ή καλύτερα είναι πιο άνετες με το one night stand, τουλάχιστον όπως μου λένε όσοι έχουν πάει μέχρι εκεί)

Και εκεί πήρα τα φρύδια μου εν ολίγοις. Μπορεί στις συνομιλίες μας να τα λέγανε όλοι ωραία και καλά, μάλιστα όταν μου μιλούσαν χρησιμοποιούσαν και τις ορολογίες της PU κοινότητας για να ψαρώσω, στο «ψητό» και όσοι δεν φοβούνταν να προσεγγίσουν κάποια άγνωστη, απλώς δεν το είχαν ή αυτό που έβλεπα δεν αντιπροσώπευε την «μούρη» που είχαν στα forums και με λίγα λόγια απλώς έλεγαν αυτά που λένε και τα βιβλία. Το ωραίο ξέρεις ποιο είναι; Ότι σε συναντήσεις/bootcamps σου λένε αυτά που μπορείς και εσύ να διαβάσεις και να τα πεις σε άλλους, αλλά πρέπει να τα ακούσεις από τους ίδιους, δεν σου κάθεται καλά αλλιώς.

Αν δεν διαβάσεις, δεν θα μάθεις...
Αν δεν διαβάσεις, δεν θα μάθεις…

Επίσης είναι αστείο το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα που σου κάνουν μαθήματα για «Inner Game», αλλά οι ίδιοι ΔΕΝ μπορούν (επαναλαμβάνω ΔΕΝ μπορούν) να προσεγγίσουν εύκολα μια άγνωστη (και αν καταφέρουν ποτέ να την προσεγγίσουν, το κάνουν έπειτα από πολύ ώρα). Αλλά το πιο αστείο είναι ότι αυτό που σου μαθαίνουν περισσότερο είναι… (κρατηθείτε) «τρόποι για το πως να προσεγγίσεις άγνωστες γυναίκες» 🙂
Αυτά είναι τα ωραία της κοινότητας και των guru…

Κανόνας 3″ και τρίχες κατσαρές. Ακόμη και ο Mystery δεν μπορεί να προσεγγίσει όποια να’ναι.

Να ξέρεις ότι δεν «κράζω» αν δεν δοκιμάσω κάτι ή αν δεν δω με τα μάτια μου. Δεν είμαι κομπλεξικός, αλλά και δεν ενδιαφέρομαι να σου πάρω τα λεφτά. Αν ήταν να γράφω κάτι με σκοπό να σου τα «αρπάξω», είχα τρόπους, μπορούσα ας πούμε να συνεργαστώ και με τους Venusian Arts, δεν απαιτούν και κάτι το ιδιαίτερο για να μπεις μαζί τους.

Τα παλικάρια παρακάτω είναι κανονικά guru δηλωμένοι (σαν τις πουτάνες ένα πράγμα) και μάλιστα διδάσκουν με το ανάλογο αντίτιμο. Θες να μάθεις? Θα πλερώ!!!

Έτσι δοκίμασα και μια άλλη «μόδα», την NLP. Θυμάμαι που μίλαγα με έναν σε μια συνάντηση των PUAz και μου είπε με υπερηφάνεια «ασχολούμαι με NLP» και με κοιτούσε με καμάρι. «Ε, και;» του απάντησα.
Πιθανών να περίμενε να πω το «ΩΩΩΩΩΩ«. «Τι ε και;» μου απάντησε, «δεν είναι και εύκολο να το κάνει κάποιος«. Το είχα δοκιμάσει βέβαια και εγώ αλλά γρήγορα το απέρριψα, αφού έλεγα «τι NLP και μαλακίες, ο παππούς μου που ήταν γκομενιάρης στα νιάτα του (για να μην πω και για τόσους άλλους παλιούς που γνώριζα) δεν ήξερε αυτό το Εν-Ελ-Πι«. Πόσο απελπισμένος πρέπει να’ναι κάποιος για να προσπαθήσει να μάθει τρόπους «ύπνωσης», ώστε να κερδίσει μια γυναίκα; Εδώ δεν μπορεί να μαμήσει αυτός που την εφηύρε σαν μέθοδο για το Pickup, θα μαμήσουμε εμείς;

Ο θείος Ross σε δράση. Για τον Ross Jeffries δεν ακούγονται και τόσο καλά «λόγια». Ζει με την μητέρα του και δεν έχει κάποια σχέση (μάγια του’χουν κάνει του παλικαριού).
Για πρωτάρη στο παιχνίδι αυτό δεν είναι κακό, για τον Master guru όμως είναι (βέβαια όλα αυτά τα λένε οι κακές γλώσσες, δεν έχω κάτι να το αποδεικνύει βέβαια, πλην των αναφορών σε διάφορα forums). Αλλά φυσικά μαθαίνει στους άλλους πως να χρησιμοποιούν τις τεχνικές του για να βρουν το ταίρι τους, ο ίδιος είναι υπεράνω όλων αυτών και ίσως ακούει και λίγο το σουξέ του Μάρκου Βαμβακάρη
.

Κλείνοντας με τους guru, θα αναφερθώ και σε έναν ακόμη που «παίζει» τελευταία και δεν είναι άλλος από τον βαρύ (λόγω μαγκιάς και όχι κιλών) David X.
Ο David X (ή αλλιώς David Rosenbaum όπως είναι το πραγματικό του όνομα), δεν είναι και άγιος. Εκτός του ότι χρωστά λεφτά στους συνεργάτες του, πρόσφατα βγήκε κάποιος εκ αυτών και είπε ότι ο Dadid δεν γράφει ο ίδιος τα βιβλία του, αλλά άλλοι και απλώς τους πληρώνει (όταν θυμάται να τους πληρώσει). Ειδικά το βιβλίο του «The Rules of David X» είναι γραμμένο από 2-3 άλλους και όχι από τον ίδιο. Ο David μυρίστηκε χρήμα και σε αυτήν την υπόθεση και ασχολήθηκε και με αυτήν. Βέβαια μην νομίζεις ότι «πεινάει», έχει άλλες δραστηριότητες να βγάζει το μεροκάματο. Πχ έχει την ιστοσελίδα (πάλι όπως λένε οι κακές γλώσσες) gaychubbydating.com (δεν ακούγεται και τόσο «αντρική» η σελίδα αυτή για τον «πατέρα» της Direct μεθόδου) και μάλιστα αν το ψάξεις παραπάνω (με βάση τον κώδικα του google analytics) θα δεις ότι δεν έχει και λίγες σελίδες.

David X
Τώρα ο David αναφέρεται στο μέγεθος του εργαλείου του ή στον αριθμό από τις πρώην του; Απορία…

Αυτά τα λίγα με τους gurus. Το καλύτερο βέβαια είναι το γεγονός ότι οι «natural» gurus είναι εμφανίσιμοι που σημαίνει ότι από μικροί -σίγουρα θα- είχαν πάρε-δώσε με γυναίκες (λόγω της εμφάνισης τους) και για λόγους marketing πετάνε το στάνταρ ότι δεν τα πήγαιναν καλά από μικροί και έγιναν έτσι «γαμάτοι» στην πορεία (έγιναν naturals δηλαδή). Κάτι άλλο επίσης είναι ότι καμιά φορά, ούτε και οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτά που λένε, πχ ο GunWitch (ο οποίος επανήλθε στην δράση μετά τα «τρεχάματα» που είχε) ανέφερε παλιότερα ότι η εμφάνιση έχει μεγάλη σημασία στον άντρα (άσχετα αν στα βιβλία του λέει το αντίθετο), ενώ ο David De Angelo ανέφερε σε ένα bootcamp (για μάρκετινγκ αυτή την φορά) ότι αν δεν έχεις χρήματα δεν θα κερδίσεις γυναίκες, άσχετα αν στα seduction βιβλία του λέει το αντίθετο…

Οπότε λοιπόν ποιον PUA πρέπει να διαβάζεις; Η απάντηση μου είναι κανέναν ή μάλλον έναν και μόνο έναν, τον εαυτό σου και μόνον αυτόν και με βάση τις εμπειρίες σου.
Τώρα αν θέλεις να διαβάσεις κάποιο καλό βιβλίο, σου συνιστώ δύο που θεωρώ καλά, το «Double Your Dating – How To Be Successful With Women» και το «How to Become an Alpha Male: Attract Women and Become Successful at Seduction» και αφού τα διαβάσεις θα πρέπει να βγεις έξω να ασχοληθείς, ΔΕΝ θα χρειαστείς να διαβάσεις κάτι παραπάνω, τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό (τώρα αν βρεις κάποιο και θέλεις να το διαβάσεις, μην κολλάς, διάβασε το).

Μην περιμένεις να τα μάθεις όλα άμεσα και πόσο μάλιστα να αλλάξεις συμπεριφορά και στυλ σε μια ημέρα, δεν γίνεται με τίποτα. Όπως επίσης μην «ψαρώνεις» αν συναντήσεις κάποιον που είναι καλύτερος στο παιχνίδι από εσένα, μπορείς να φτάσεις και εσύ σε αυτό το επίπεδο αν το θες, αλλά πρόσεξε, ΔΕΝ μπορεί να σου μάθει το δικό του τρόπο σκέψης όσο και να θέλεις, θα πρέπει να εφαρμόσεις το δικό σου παιχνίδι με βάση πάντα τις εμπειρίες που αποκομίζεις με το να βγαίνεις συχνά έξω και να «παίζεις» και αυτό γιατί οι εμπειρίες δεν μπορούν να μοιραστούν με κάποιον άλλο, ο καθένας μας έχει το δικό του στυλ και παιχνίδι το οποίο βγάζει με βάση τις συναναστροφές του.

«Ποιον Pickup Guru να διαβάσω;»

Αν έπρεπε να επιλέξω ως την πιο συχνή ερώτηση που δέχομαι συχνά, είναι η παραπάνω, δηλαδή ποιον PUA θεωρώ ως τον καταλληλότερο για να ξεκινήσει κάποιος να διαβάζει είτε είναι στα πρώτα του βήματα, είτε είναι έμπειρος στο παιχνίδι. Το είχα υποσχεθεί σε πολλούς ότι θα προσθέσω ένα τέτοιο άρθρο, αλλά το κακό με εμένα είναι ότι είμαι κάπως anti-PUA, οπότε το παρακάτω post ίσως να μην βοηθήσει και τόσο όσους ψάχνουν για τον «κορυφαίο» PUA. (περισσότερα…)