Πρέπει να πληρώσεις στο πρώτο ραντεβού;

Στην Ελλάδα (αλλά και αλλού πιστεύω), έχει επικρατήσει ότι τουλάχιστον στο πρώτο ραντεβού ο άντρας να πληρώσει για τον καφέ/ποτό. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, ο άντρας πρέπει να πληρώνει σε όλα τα ραντεβού. Δεν χρειάζεται να το ψάξεις ιδιαίτερα, μια ματιά στα περιοδικά με «συμβουλές» και θα καταλάβεις τι μήνυμα περνάνε.

Επίσης και οι γυναίκες περιμένουν από τον άντρα να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού. Οι άντρες θεωρούν ντροπή να μην πληρώσουν στο πρώτο τους ραντεβού, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πληρώνουν και σε περισσότερα από το πρώτο ραντεβού.

Αυτό και μόνο φτάνει και δεν χρειάζεται να αναφέρει κανείς κάτι παραπάνω.
Ωστόσο, ας δούμε λίγο τι παίζει σχετικά με τα ραντεβού και το ποιος πρέπει να πληρώνει.

Όπως έχω αναφέρει και σε παλιότερα θέματα, οι γυναίκες έχουν ορίσει τρεις κατηγορίες για τους άντρες, αυτούς που βλέπουν σαν φίλους, αυτούς που έχουν για να κάνουν σεξ μαζί τους, δηλαδή τους εραστές και φυσικά αυτούς που έχουν για να τις παρέχουν ότι χρειάζονται. Βέβαια υπάρχει και ένα θεματάκι εδώ, αφού πολλές φορές αυτοί που παρέχουν, είναι οι σύζυγοι, με τους οποίους φυσικά κάνουν και σεξ, αλλά ας το αφήσουμε αυτό για άλλο θέμα.
Έτσι οι γυναίκες αναζητούν και τους τρεις τύπους αντρών συνέχεια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ενώ έχουν άντρα που τους παρέχει τα πάντα, κάνουν σεξ με κάποιον άλλο.
Μερικοί άντρες «μπαίνουν» στην κατηγορία «φίλοι» και είναι αυτοί που προσπαθούν να δείξουν σε μια γυναίκα πόσο καλοί είναι μαζί της.
Μερικοί άντρες «μπαίνουν» στην κατηγορία «εραστές», όπου φυσικά της δείχνουν πόσο ελκυστικοί και σέξι είναι μαζί της.
Και τέλος, μερικοί άντρες «μπαίνουν» στην κατηγορία «κουβαλητής», όπου σκοπός τους είναι να της δείξουν το πόσο ασφαλής θα είναι μαζί τους, αφού θα της παρέχουν -σχεδόν- ότι επιθυμεί.

Έτσι η συνεχόμενη κίνηση του να κερνάς στα ραντεβού, σε βάζει σε μια από τις δύο λίστες, του φίλου ή του προμηθευτή.
Κάτι που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι αυτό που νιώθει ήδη για έναν άντρα, δεν αλλάζει με μια φορά, δηλαδή αν είσαι φίλος με μια γυναίκα ήδη, το να μην της πληρώσεις ένα καφέ, δεν σε κάνει «εραστή» της, όπως επίσης το να είσαι εραστής της και να της κεράσεις ένα ποτό, δεν σε κάνει «κουβαλητή» της.

Το θέμα είναι ότι αν της πληρώνεις για κάθε ραντεβού, δεν σε «ανεβάζει» σαν αξία στα μάτια της, ούτε σε δίνει πόντους για να «σκοράρεις» μαζί της.
Βασικά δεν σε βοηθά και καθόλου.
Ας δούμε ένα σενάριο.
Ο άντρας γνωρίζει μια γυναίκα και της ζητά να βγούνε ραντεβού. Αφού βγούνε, ο άντρας την πηγαίνει σε ένα ακριβό ρεστοράν και φυσικά τα πληρώνει όλα αυτός. Εκεί, η συζήτηση είναι σε φιλικό επίπεδο και όταν τελειώσουν, χαιρετιούνται και κάνουν να ξαναβγούν ραντεβού για μέρες. Όταν ξανά βγαίνουν, συμβαίνει πάλι το ίδιο. Το αποτέλεσμα είναι να γίνει φίλος της και να μην κάνει ποτέ κάτι μαζί της. Άλλωστε το στόρι το ξέρει και η ίδια πλέον, δεν υπάρχει κάποια ίντριγκα για να την κάνει να βγει μαζί του ξανά.

Ωστόσο, το ερώτημα είναι, πρέπει τελικά να πληρώσει ο άντρας για να τον θεωρήσει «γύφτο»;
Για εμένα, τα πρώτα ραντεβού θα πρέπει να είναι κάπου φτηνά, όπως πχ μια καφετέρια. Εκεί μπορείς να αρχίσεις με κάτι όπως «αν η συζήτηση μας έχει χαβαλέ, πληρώνω εγώ σήμερα«, ώστε να θέσεις την θέση σου ότι δεν πληρώνεις εύκολα. Τα ακριβά ρεστοράν ή ότι άλλο πιστεύεις ότι θα την εντυπωσιάσει, άσε το για άλλη φορά που θα την γνωρίσεις καλύτερα.
Αν πέρασες καλά ή κατά την διάρκεια της συζήτησης σας, πιστεύεις ότι θέλεις να την ξαναδείς, τότε θα πληρώσεις, γιατί πέρασες καλά μαζί της. Αν δεν πέρασες καλά μαζί της ή πιστεύεις ότι η «φάση» μαζί της δεν προχωρά, τότε δεν χρειάζεται να πληρώσεις, αφού ούτως ή άλλος δεν πρόκειται να ξανά βγεις μαζί της.
Τώρα για να μην καλομάθει, θα πρέπει να της πεις κάτι όπως «αυτήν την φορά πληρώνω εγώ, γιατί πέρασα καλά. Εσύ θα πληρώσεις την επόμενη φορά», θέτοντας έτσι τον επόμενο ραντεβού. Ωστόσο την επόμενη φορά δεν χρειάζεται να την αφήσεις να πληρώσει, μπορεί να πληρώσει ο καθένας τα δικά του.

Τώρα υπάρχει και τα ακραία, όπως αυτό του παρακάτω video.