Πως αλλάζουν τα πράγματα

Θυμάμαι όταν πήγαινα στο λύκειο, κάναμε κοπάνες (σαν παιδιά και εμείς) για να πάμε στα «ουφάδικα» και να παίξουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια. Αυτήν η ασχολία μας τότε αντιμετωπιζόταν περίεργα από τις γυναίκες, αφού τις φαινόταν περίεργο να παίζει ένας άντρας με τέτοια πράγματα που είναι για παιδιά. Και φυσικά δεν ήταν μόνο τα ουφάδικα αλλά και οι home παιχνιδομηχανές.

Έτσι η ασχολία μας με τα videogames έπρεπε να μην συζητιέται όταν είχαμε γυναίκες στην παρέα, ιδιαίτερα δε αν γουστάραμε κάποιες από αυτές, αφού μας περνούσαν για «παιδάκια», «nerds», «ανώριμους» και ότι άλλο επίθετο τις ερχόταν στο κεφάλι. Ακόμη και στις PUA θεωρίες, δεν πρέπει να λες (ή καλύτερα να ασχολείσαι) με τα videogames, ώστε να μην σε περάσουν για nerd και σε «κράξουν». Αυτά ωστόσο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

φάτε τα co-cks σας

Εφόσον έχουν αλλάξει οι καιροί, έτσι έχουν αλλάξει και οι γυναίκες τις συνήθειες τους. Πάρτε για παράδειγμα τις Βρετανίδες, οι οποίες και το έριξαν στα video games, λόγω smartphones, tablets και Facebook και σίγουρα δεν είναι οι μόνες. Έτσι πλέον βλέπεις γυναίκες που δεν σηκώνουν το κεφάλι τους από το κινητό τους, ξημεροβραδιάζονται στο PC τους και στο Facebook ανανεώνοντας τον… τοίχο τους, παίζουν μετά μανίας online παιχνίδια (αντί να παίξουν με τίποτα άλλο) και μιλάνε με όρους που παλιότερα μόνο από τα nerds θα άκουγες.

Έτσι λοιπόν την στιγμή που οι άντρες προσπαθούν να δείξουν ότι δεν ασχολούνται με αυτά, οι γυναίκες έχουν αρχίσει και ασχολούνται όλο και περισσότερο. Στην Βρετανία πάλι, το 15% των game developer είναι γυναίκες και σίγουρα δεν είναι μόνο σε αυτόν τον τομέα.

Ένα τρανό παράδειγμα των γυναικών που ασχολούνται με «αυτά» είναι η Χριστιάνα Θάνου, η οποία και ασχολείται εντατικά (δεν παίζει δηλαδή ένα απλό farm game). Η Χριστίνα είναι και ιδιαίτερα γοητευτική κοπέλα, ώστε να μην υπάρχουν απόψεις του στυλ ότι θα ασχολούνται τίποτα «μπάζα».

Οπότε λοιπόν τι κάνουμε; Σαν άντρες απλά συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με ότι μας αρέσει, χωρίς να φοβόμαστε να μην μας περάσουν -οι γυναίκες- για περίεργους ή nerds. Επίσης δεν χρειάζεται πλέον να το κρύβουμε, αφού πολλές γυναίκες ασχολούνται με αυτά. Θυμάμαι μάλιστα μια φορά που μια πολύ όμορφη κοπέλα άρχισε να μιλάει στην παρέα για το WoW vs LineAge και πόσο περισσότερο της αρέσει το ένα από το άλλο κλπ.

Το γαμάτο στην όλη υπόθεση «άντρες vs γυναίκες» είναι ότι το «αρσενικό», ο κύρης του σπιτιού κλπ, σε κάθε του «βήμα» αναρωτιέται πως θα δείχνει όσο το δυνατόν καλύτερος στις γυναίκες, ενώ τις ίδιες δεν τις καίγεται καρφί και κάνουν ότι γουστάρουν. O tempora o mores!