Πως πρέπει να κοιτάζει μια γυναίκα ένας άντρας;

Ήμουν, πριν καιρό, σε ένα συνεργείο. Εκεί που περίμενα να πάρω το αυτοκίνητο μου, ο «αφέντης» του συνεργείου, κάπου στα 30τέρμα, παρατηρεί ένα ζευγάρι που μπαίνει μέσα στο συνεργείο, για να ρωτήσουν κάτι.

Το post αυτό είναι το πρώτο μέρος του άρθρου. Το 2ο μέρος θα προστεθεί σύντομα.

Όπως ήμουν και εγώ κοντά και του μιλούσα, τον παρατηρώ να «χάνεται» από την συζήτηση μας και να παρατηρεί το ζευγάρι που μας πλησίαζε.

Αφού λοιπόν πλησιάζει το ζευγάρι, ο «αφέντης» μιλούσε στον άντρα (αφού για το αυτοκίνητο του ενδιαφερόταν), αλλά κοιτούσε συνεχώς την γυναίκα.
Αμέσως το «ραντάρ» μου ενεργοποιήθηκε. Για να δω, σκέφτηκα, τι προσπαθεί να κάνει.
Παρατήρησα λοιπόν ότι την κοίταζε επίμονα και σκέφτηκα ότι έτσι πρέπει να κοιτάζει κάποιος την γυναίκα. Άλλωστε, επειδή ήμουν και στα πρώτα μου βήματα, έχοντας διαβάζει ήδη μερικά βιβλία της κοινότητας, πίστεψα ότι έτσι πρέπει να κοιτάζει ο άντρας. Επίμονα στα μάτια, σαν να μην «μασάει». Άλλωστε έτσι έλεγαν και τα «βιβλία», ότι να μην παίρνει κανείς τα μάτια από τα μάτια μιας κοπέλας, μέχρι να τα πάρει αυτή, ώστε να δείξει το απόλυτο αρσενικό. Παρόμοια συμβουλή μπορεί να ακούσεις και από πολλά ελληνικά forums και βιβλία που ασχολούνται με το θέμα.

Σε μια συζήτηση που είχα με έναν φίλο μου (u know, που το πήγες ρε μαλ@κα να το πάω και εγώ, ήταν καλός μάστορας κλπ), έτυχε να τον ξέρει. Μου λέει ότι ο μάστορας ήταν μόνος του, χωρίς κάποια σχέση, για αρκετά χρόνια! Τι στο καλό; Σκέφτηκα.

Σε μια άλλη φάση, ένας τυπάς που ήταν στρατιωτικός, έτυχε να έχει παρόμοια φάση. Τον γνώριζε ένας φίλος μου και όπως μιλούσαμε, τον παρατηρώ να κοιτάζει κάποια με μάτια που γυάλιζαν.
Δεν μιλάω και απλώς τον παρατηρώ, άλλωστε δεν τον γνώριζα και καλά.
Όταν την «έκανε», έπρεπε να μάθω γι’αυτόν. Και όπως θα κατάλαβες, η «σχετικά νέα θεωρία» μου, ήταν σωστή. Και ο συγκεκριμένος τυπάς, ήταν μόνος του για καιρό.

Για να μην παρεξηγηθώ, με τον όρο «νέα μου θεωρία» εννοώ ότι οι άντρες δείχνουμε «απελπισμένοι», «πεινασμένοι» και μερικές φορές «θέλω οπωσδήποτε να σε γ@μήσω», με τα μάτια μας και χωρίς να το καταλαβαίνουμε τις περισσότερες φορές.

Χωρίς πλάκα, πολλές αντροπαρέες έτσι φαίνονται σε bar/club όταν κοιτάνε γυναικοπαρέες...

Άρχιζα να σκέφτομαι διαφορετικά, οι σκέψεις μου να πηγαίνουν «κόντρα» στα όσα γνώριζα μέχρι τότε.
ΠΩΣ είναι δυνατόν να την κοιτάζεις τότε, αν δεν πρέπει να την κοιτάς στα μάτια; Ένα μπέρδεμα άρχισε να με βασανίζει. Λες τα όσα μας λένε να είναι μαλ@κίες; Λες να μην χρειάζεται να την κοιτάζεις τόσο επίμονα στα μάτια; Και η «μαγκιά» που τόσα και τόσα έχουν γραφτεί σχετικά;, σκεφτόμουν, «που θα πάει, περίπατο;«. Και πως να κοιτάω αλλά να μην «φωνάζω» είμαι «απελπισμένος;».
Γιατί, σύμφωνα με τα όσα λένε, ο ΑΝΤΡΑΣ δεν θα πρέπει να αφαιρεί το βλέμμα του από τα μάτια κάποιας, όταν την κοιτάζει, παρά μόνο όταν το κάνει αυτή πρώτη.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που πάω «κόντρα» σε όσα έχουν αναφέρει πολλοί «γκουρού», συγγραφείς αλλά και Έλληνες σε αντίστοιχα ελληνικά forums. Έχω αναφέρει σχετικά πολλές φορές στο παρελθόν (και εδώ αλλά και εδώ).

Αυτή η ερώτηση μου κίνησε το ενδιαφέρων. Δεν μπορεί, σκέφτηκα, αν εγώ μπορώ να καταλάβω πως κοιτάζει ένας άντρας, τότε η γυναίκα τι θα σκεφτεί; Πιθανών ότι είναι λιγούρης ή τουλάχιστον «περίεργος».
Σε μια άλλη συναναστροφή μου, σε ένα τραπέζι με άντρες και γυναίκες, ένας τυπάς μιλούσε σε 2-3 από αυτές, αδιαφορώντας για ότι και αν γινόταν γύρω του. Μπορεί να μιλούσε και με άντρες, αλλά όταν περνούσε κάποια γυναίκα ή μιλούσε κάποια, αμέσως σαν ένα «λυκόπουλο», έστριβε προς το «θήραμα» του και έδινε προσοχή προς τα εκεί. Εμένα μου «βρομούσε» η υπόθεση «θέλω να γ@μήσω ότι και να γίνει«, αλλά ήταν έτσι; Και αν έκανα εγώ λάθος και τις γυναίκες τις «άναβε» με αυτήν την συμπεριφορά; Άλλωστε, όπως είπα και παραπάνω, ήμουν στα πρώτα μου βήματα αλλαγής.

Βοηθοί μου λοιπόν στην νέα μου απορία, ήταν η εμπειρία/γνώση μου στο θέμα «γλώσσα του σώματος» των γυναικών, καθώς και αρκετές ερωτήσεις μου στις γυναίκες, σχετικά με το πως έβλεπαν αυτές την συμπεριφορά αυτή (με το αυτές εννοώ τις ίδιες τις γυναίκες που τις μιλούσε ο κάθε τυπάς που έκρινα εγώ ότι «έγλυφε»).

Έτσι λοιπόν, για πολλοστή φορά, έπρεπε να πάω στο «πεδίο δράσης» για να το βελτιώσω με την εξάσκηση. Σε κάθε ευκαιρία που συναντούσα κάποια κοπέλα, άρχισα να την κοιτάζω και κάθε φορά διαφορετικά. Την μια επίμονα, την άλλη σεξουαλικά, την άλλη σαν «είμαι το βραβείο».
Οι ανακαλύψεις μου με βοήθησαν να καταλάβω ότι τόσο καιρό οι άντρες κοιτάμε λάθος, αλλά και το πως μπορείς να την κάνεις να σε βλέπει με… άλλο μάτι, μόνο με τα μάτια σου.

Σε παίζω με τα μάτια

Δεν είναι λίγες οι φορές που μου μίλησαν οι ίδιες (πχ στο τρένο ή σε κάποιο κοντινό τραπέζι), που προσπάθησαν να με κάνουν να τις μιλήσω ή να τις κοιτάξω, συνήθως βγάζοντας κάποιο κραγιόν/καθρεφτάκι εκεί που κάθονταν για να «φρεσκαριστούν».

Το πως και τι βρήκα, σε επόμενο άρθρο, γιατί ήδη το συγκεκριμένο το έχω… μεγάλο 🙂