Πως την (ξανά) κερδίζεις;

Ένα θέμα το οποίο πονάει πολλούς, πιστεύω. Το πως θα μπορέσουν να κερδίσουν κάποια πίσω.

Βασικά το θέμα θέλω να την κερδίσω πίσω είναι κάπως περίεργο και απαιτεί κάποια σκέψη από την μεριά ενός άντρα. Γιατί θέλει να κερδίσει κάποια πίσω, η οποία και -φαντάζομαι ότι- τον παράτησε;
Μπορεί να την έχει ερωτευτεί παράφορα ο ίδιος, ο έρωτας του ή και ο εγωισμός του. Το ερώτημα μου είναι, θέλεις πραγματικά να την κερδίσεις πίσω; Πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν άλλες γυναίκες αξιόλογες, οι οποίες όχι μόνον μπορούν να αναπληρώσουν το κενό της, αλλά να είναι και πολύ καλύτερες.

Αλλά ας μιλήσουμε για το πως μπορείς να την κερδίσεις πίσω. Πρόσεξε, δεν είναι χημεία, ώστε να έχεις πάντα αποτελέσματα. Και ούτε πουλάω κάτι, για να σε κοροϊδέψω ώστε να σου πάρω τα χρήματα σου.
Δεν μπορείς πάντα να τα καταφέρεις, ΟΚ; Αυτό βάλε το καλά στο μυαλό σου και μην τρέφεις αυταπάτες. Το άρθρο έχει να κάνει αποκλειστικά με το να έχει παρατήσει μια γυναίκα έναν άντρα και όσο σου φανούν παράξενα μερικά tips, πιάνουν δοκιμασμένα.

Καταρχάς ο τίτλος είναι κάπως παραπλανητικός. Πρώτος γιατί είχα σκοπό να προσθέσω και πως μπορείς να «παίξεις» κάποια από την σχολή σου, που μπορεί να σε βλέπει σαν… ένα σάκο, δηλαδή χωρίς καν να σε βλέπει σαν άντρα, ή την συνάδελφο σου κλπ, αλλά επειδή απαιτεί πολύ χώρο και θα γίνει μπέρδεμα, θα το αφήσω για κάποια άλλη στιγμή. Επίσης το «ξανά» μπήκε σε παρένθεση γιατί δεν είσαι σίγουρος ότι την είχες κερδισμένη και ποτέ, μπορεί να είχε άλλους λόγους για την σχέση σας. Λυπάμαι που τα λέω έτσι, αλλά όσα έχω δει τα τελευταία χρόνια, δεν μου αφήνουν περιθώρια για να γράφω το πόσο καλός είναι ο κόσμος που ζούμε και το πόσο πιστές είναι οι γυναίκες.

Best Friends...
Εννοείται πως είμαι σίγουρος ότι με ήθελε και δεν με χρησιμοποιούσε απλώς…

Ας δούμε το βασικότερο. Γιατί σε άφησε; Θα πρέπει να ξέρεις αυτό, γιατί θα πρέπει σε αυτό να επικεντρωθείς και να διορθώσεις. Δεν μπορείς έτσι απλά «να την κερδίσεις πίσω», αν δεν ξέρεις την αιτία που σε άφησε, ώστε να δουλέψεις επάνω σε αυτήν. Παράδειγμα:
-Σε άφησε επειδή ήσουν καλό παιδί; Δεν μπορείς να προσπαθήσεις να την κερδίσεις με το να αρχίσεις να βρίζεις.
-Σε άφησε επειδή δεν ήσουν καλός στο σεξ; Δεν μπορείς να προσπαθήσεις να την κερδίσεις με το να γίνεις Badboy.
Σε άφησε επειδή βρήκε κάποιον άλλο καλύτερο; Κάποιον ας πούμε badboy; Δεν μπορείς να την κερδίσεις έτσι απλά, θα πρέπει να της δείξεις ότι είσαι μακράν καλύτερος από τον ίδιο, ενώ μπορεί να απαιτείται και face2face κόντρα με το νέο της αμόρε/badboy/αγαπητικό. Βέβαια έχω δει καλά παιδιά να «κλέβουν» γκόμενα από «αλήτη», αλλά μέσα σε 6μήνες του τα’χε φορέσει με άλλον.
-Σε άφησε επειδή σε βαριόταν/ήσουν κολιτσίδα/ήσουν ζηλιάρης; Δεν μπορείς να προσπαθήσεις να την κερδίσεις με το να μάθεις να βρίζεις ή να γίνεις badboy ο ίδιος.

Οπότε, όπως μπορείς να δεις, απαιτεί δουλειά από την πλευρά σου και δεν είναι απλώς μια μαγική ατάκα που θα την κάνει να πέσει στην αγκαλιά σου.

Δεν αναφέρομαι σε τέτοιου είδος βελτίωση, αλλά αν εσένα σου αρέσει έχει καλός...
Δεν αναφέρομαι σε τέτοιου είδος βελτίωση, αλλά αν εσένα σου αρέσει έχει καλός…

Έτσι λοιπόν, αφού είσαι σίγουρος για το ότι θα κάνεις τα πάντα γι’αυτήν, συνεχίζουμε.
Καταρχάς είναι πιο εύκολο αν την βλέπεις συχνά. Δηλαδή, αν συχνάζετε σε ίδιο στέκι, έχετε κοινούς γνωστούς κλπ, ώστε να βλέπει την αλλαγή σου σε τακτά διαστήματα.

Ας πούμε ότι αρχίζεις από αύριο την αλλαγή σου. Οπότε από αύριο, η τύπισσα για εσένα ΔΕΝ υπάρχει. ΟΚ; ΔΕΝ υπάρχει. ΔΕΝ της μιλάς, ΔΕΝ της απαντάς γενικά και αν σου μιλήσει η ίδια, τότε και ΜΟΝΟ τότε της απαντάς και αυτό σαν από βαρεμάρα (και φυσικά την αφήνεις άμεσα). Αλλιώς περνάς από δίπλα της και την έχεις γραμμένη στα παλιά σου παπούτσια. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, το γνωρίζω. Μάλιστα, όταν φίλος μου θέλησε συμβουλή για το πως να κερδίσει μια που γουστάρει, αλλά η ίδια δεν τον… έβλεπε καν, του είπα να πάμε κάπου μαζί και να κάνουμε ότι μιλάμε, ώστε όταν περάσει αυτήν από εκεί, να την γράψει τελείως. Το σχέδιο μου ήταν να την πιάσω κουβέντα εγώ, αλλά ο άλλος να το παίξει κάπως (όπως του είχα πει να κάνει ενώ την μιλάω). Αλλά πριν προλάβει καν να μας φτάσει αυτήν, γύρισε και την χαιρέτησε με ένα χαμόγελο μέχρι τον… αυχένα και η οποία φυσικά δεν τον απάντησε καν.

Προτού με ρωτήσει κανείς «γιατί να μην την χαιρετήσω/μιλήσω, μήπως δείξω ότι δεν έχω τρόπους κλπ» να του απαντήσω ότι η ίδια τον κεράτωσε, τον παράτησε, «ρουφάει» άλλον πλέον κλπ, οπότε δεν υπάρχει χώρος για καλοσύνες.

Καμιά φορά θα πρέπει να είσαι σίγουρος για κάποια που σε άφησε επειδή έτσι είναι το «στυλ» της, αν όντως αξίζει να την έχεις για σοβαρή σχέση

Φυσικά μην περιμένεις απλά με το «κλάσιμο» να την κερδίσεις. Το «κλάσιμο» είναι απλά το δόλωμα στο αγκίστρι, δεν σημαίνει ότι θα την πιάσει κιόλας. Αλλά σίγουρα θα της κινήσει την περιέργεια να δει τι τρέχει.
Από την πλευρά σου τώρα, θα πρέπει να αρχίσεις να βελτιώνεσαι. Σεξ, συμπεριφορά, χαρακτήρας, μαγκιά, ιδέες κλπ πρέπει να αρχίσουν να βελτιώνονται με πρόγραμμα, όπως το πρόγραμμα ενός γυμναστηρίου. Ούτε όλα μαζί με την μία, ούτε να παρατήσεις κάτι, θα πρέπει να γίνεις καλύτερος σε όλα. Και όταν λέω σε όλα, εννοώ σε όλα. Δεν μπορείς να γίνεις πχ «badboy», αν δεν μπορείς να κοντρολάρεις την όποια συμπεριφορά της, δεν μπορείς να γίνεις «badboy» αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς σε κάτι προκλητικό της, δεν μπορείς να γίνεις καλύτερος σεξουαλικά αν δεν έχεις θάρρος να κινήσεις εσύ τα νήματα στο κρεβάτι, δεν μπορείς να γίνεις καλύτερος στο σεξ αν δεν μπορείς να κρατηθείς παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα κλπ.

Οπότε, την κλάνεις και συγχρόνως βελτιώνεσαι. Θυμάσαι ανέφερα αν μπορείς να την βλέπεις σε κάποιο στέκι ας πούμε. Εδώ και μετά από κάμποσο καιρό (και φυσικά όταν θα θεωρήσεις ότι έχεις ανέβει κάπως σαν επίπεδο), θα πας κάπου που θα’ναι και αυτήν και θα προσπαθήσεις να μιλήσεις κοντά της. Αν για παράδειγμα είναι με κάποιον κοινό γνωστό, μίλησε πρώτα στον γνωστό/ή και μετά στην ίδια (ναι, εδώ πλέον της μιλάς), αλλά για πολύ λίγο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι κάπως έτσι:
-Εσύ: Για σου Γιάννη/Μαρία (πχ, ο γνωστός/ή που λέγαμε). Τι κάνεις κλπ;
-Αυτός/ή: Μπλα-Μπλα
-Ε: Μπλα-Μπλα
-Ε (προς την λεγάμενη): Α, βλέπω είσαι και εσύ εδώ ε; Τι κάνεις;
-Α: Μπλα-Μπλα
-Ε: Δείχνεις πολύ κουρασμένη, θα πρέπει να κοιμάσαι περισσότερο (με χαμόγελο).

Και να τους χαιρετήσεις για να φύγεις. Ότι και αν σου απαντήσει θα’ναι τεστ, οπότε καλό είναι να τους χαιρετήσεις, για να μην τα θαλασσώσεις. Δεν είναι ακόμη καιρός για να την «παίξεις», έχουμε δουλειά. Σκοπός όλου αυτού είναι να την ταρακουνήσεις και να την αφήσεις στην απορία. Αν φυσικά είσαι απόλυτα σίγουρος ότι έχεις βελτιωθεί αρκετά, τότε μπορείς να συνεχίσεις και να μιλήσεις μαζί της, να παίξεις δηλαδή το παιχνίδι της, γιατί αν της προκαλέσεις κάποιο θαυμασμό, θα αρχίσει να σε τεστάρει. Πρόσεξε δεν ισχύει πάντα ότι θα την ενδιαφέρεις, μπορεί να αρχίσει να κοιτά τριγύρω και να μην σου δίνει σημασία. Εδώ υπάρχει κάτι που μπορείς πάλι να κάνεις, αλλά δεν μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε ένα ποστ. Ωστόσο επειδή τα είχατε παλιότερα και επειδή σίγουρα θα έχεις βελτιωθεί, ελπίζω να μην σε «κλάνει» τελείως αλλά να της κάνεις το κλικ να αρχίσει να σου μιλά. Βασικά θα πρέπει να δείξεις ανώτερος (σαν άντρας) από όσους είναι μαζί στην παρέα της, ενώ αν στην ίδια παρέα είναι και το αγόρι της, θα πρέπει να δείξεις κύριος απλά, ακόμη και αν αρχίσει να σε ειρωνεύεται. Αν τυχαίνει να’ναι και ο νέος της σύντροφος, δεν μπορείς να συνεχίσεις μαζί της, αλλά μπορείς να δείξεις ότι είσαι ανώτερος όλων και φυσικά και του ίδιου. Αυτό δεν γίνεται με το να μετρήσετε όλοι πόσο την έχετε, αλλά γίνεται με την συμπεριφορά, το στυλ, τον αέρα και γενικά το φέρσιμο σου στην παρέα. Αν αρχίσουν όλοι να γελάνε, μιλάνε μαζί σου κλπ, σίγουρα παίρνεις πόντους. Φαντάσου τώρα την έκπληξη όλων, ειδικά αν έχεις καιρό να τους δεις, να σε θυμούνται πχ κάποιον καλό και ήσυχο και να σε δουν ξαφνικά «μούτρο», με άμεσο τρόπο ομιλίας, που δεν μασά τα λόγια του και φυσικά με άνεση σε όποια σεξουαλικά σχόλια.

Να θυμάσαι το εξής: Όλα αυτά γίνονται για να της δείξεις ότι έχεις αλλάξει, ότι δεν την γλύφεις πλέον και ότι δεν κλαίγεσαι για καμία, πόσο μάλιστα για την ίδια, το αντίθετο δηλαδή από το ότι -μπορεί να- ήσουν όταν είσασταν μαζί. Δεν πρέπει να μπει στην μέση ο εγωισμός σου και να πεις κάτι απλά για να το πεις, ώστε να την μειώσεις και να νιώσεις καλά. Δεν είναι αυτός ο σκοπός όλων αυτών.

Αφού κάνεις το κομμάτι σου, μπορείς να συνεχίσεις το παιχνίδι μαζί της κάποια άλλη στιγμή. Δεν χρειάζεται να χαλάσεις την όλη φάση δείχνοντας την ότι είσαι λιγούρης και ούτε φυσικά να την πεις «δεν έχω κάποια γυναίκα τώρα, μόνο εσένα θέλω». Αν σε ρωτήσει για παράδειγμα «έχεις κάποια κοπέλα;» μπορείς να της πεις «τα προσωπικά μου τα συζητώ με τους κολλητούς μου μόνο» και να την αφήσεις να αναρωτιέται. Σε γενικές γραμμές, το όλο στυλ σου (σε ότι αφορά τις απαντήσεις σου προς αυτήν) θα πρέπει να είναι χαβαλέ/δεν μου καίγεται καρφί τι θα σκεφτείς στυλ και δεν πρέπει να την παίρνεις στα σοβαρά (άλλωστε και παλιότερα που την έπαιρνες στα σοβαρά τι κέρδισες; Κέρατο).

Όταν την ξανά βρεις και μπορείς να της μιλήσεις, μπορείς να την πάρεις κάπου απόμερα και να συζητήσετε για το τι παίχτηκε με εσάς και που χάλασε η όλη φάση και εδώ ΠΑΥΕΙΣ να φέρεσαι σαν παιδί. Τέρμα οι ειρωνικόχαβαλετζίδικες απαντήσεις. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις μόνο όταν την δεις να δείχνει ενδιαφέρων, αλλιώς δεν έχει νόημα να το κάνεις. Αν δηλαδή σου έχει ζητήσει η ίδια να βγείτε, αν σου έκανε κάποιο αίτημα φιλίας στο FB, αν σου δείχνει τα σημάδια της ότι σε γουστάρει, τότε είναι καλό να συνεχίσεις να μιλάς μαζί της. Ειδάλλως απλώς την «παίζεις» με το στυλ σου, περιμένοντας να ανοιχτεί και να αρχίσει να ενδιαφέρεται. Μόνο τότε «λυγίζεις».

Αν μετά από 2-3 συναντήσεις, είναι πιο κρύα και από παγόβουνο, τότε απλά την προσπερνάς. Δεν έχει νόημα να κλαίγεσαι για μια γυναίκα που για την ίδια πιθανών μπορεί και να μην υπάρχεις.
Καλή τύχη.