Πότε μπορεί να σε "κάψει" ένας φίλος σου; (Updated)

Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λέει ο -σοφός- λαός. Πιστεύω ότι πολύς κόσμος, πόσο μάλιστα οι γυναίκες, κρίνουν έναν άνθρωπο από τα άτομα που κάνει παρέα. Σου κάνει καλό όμως αυτό;

Μπορεί για πολλούς οι φίλοι του να’ναι η προέκταση του εαυτού τους, για πολλούς όμως είναι απλά κάποια άτομα με τα οποία έχουν ένα ή και περισσότερα κοινά σημεία. Όλα καλά όμως μέχρι εδώ. Τι γίνεται όμως όταν στην μέση παίζει μια γυναίκα;
Δεν θα αναφερθώ για το θέμα «φουστιές» από φίλους, το έχω καλύψει αυτό παλιότερα. Θα αναφερθώ στην λεγόμενη «ταμπέλα» που δέχεται κάποιος από τις γυναίκες με βάση τους φίλους (ή τα άτομα γενικά) που κάνει παρέα.

Αφορμή του παρόντος θέματος είναι μια τύπισσα που πρόσφατα βγήκα ραντεβού μαζί της και μου είπε κάποια πράγματα, καθώς επίσης και μια παλιότερη συμβουλή από άλλη τύπισσα.

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. Σε μια σχολή που πήγαινα, συζητούσα με πολλά άτομα, αλλά πριν τους γνωρίσω όλους αυτούς μίλαγα με έναν που γνώριζα περισσότερο (λογικό θα μου πεις).
Εφόσον μίλαγα περισσότερο με αυτό το άτομο που το γνώριζα από παλιά, αυτόματα οι περισσότεροι θεώρησαν ότι είμαστε φίλοι. Κάποια στιγμή με πιάνει μια τύπισσα και μου λέει «μην κάνεις παρέα μαζί του γιατί σε ρίχνει κοινωνικά«. Τι εννοείς της λέω; Μου απάντησε ότι δεν μπορεί να μου πει περισσότερα, αλλά μου’πε μόνο ότι πολλές γυναίκες τον έχουν σαν «καμένο» και αυτόματα «καίγομαι» και εγώ μαζί του.

Τέλος πάντως σκέφτομαι ότι σιγά το κάψιμο που με κάνει. Η τύπισσα που πρόσφατα βγήκαμε μαζί, μου’πε το εξής κουφό, ότι κάποια στιγμή που άρχισε να με βλέπει διαφορετικά από τους άλλους (έτσι μου είπε, άρχισε το παιχνίδι μου μαζί της να καρποφορεί λέω εγώ), ζήτησε συμβουλές από κάποια φίλη της (όπως μου είπε) για το τι να κάνει, γιατί τότε δεν της έδινα ιδιαίτερη σημασία (έπαιζα με άλλες από την σχολή).
Τώρα δεν ξέρω αν ήταν η περίοδος που ήμουν αδιάφορος μαζί της ή της έκανα το «Push-Πουλ®». Είναι μια νέα μέθοδος που φέρνει πολύ καλό αποτέλεσμα και γίνεται κάπως έτσι, την σπρώχνεις (Push) και μετά της κάνεις «πουλ πουλ πουλ«. ΟΚ, αστειάκι ήταν αυτό 🙂

Όπως είπα κάποια στιγμή ζήτησε την συμβουλή από την φίλη της. Όπως βλέπετε οι γυναίκες δίνουν σημασία στις φίλες τους και στην άποψη τους η οποία μπορεί να τις επηρεάσει, έχω φάει και κάτι flakes λόγω φίλων της. Και η απάντηση της φίλης της (όπως μου είπε η ίδια ότι ήταν, αλλά επειδή φτάσαμε σε άλλο επίπεδο μου τα είπε πλέον κανονικά και την πίστεψα) «Γάμη$ε τον μωρέ, αφού κάνει παρέα με τον Χ τι περιμένεις να’ναι κανένας καλός; Ποιος ξέρει τι θα’ναι και αυτός«.
ΝΤΟΙΝΓΚΚΚ!!! Δεν περίμενα ότι θα είχε τέτοιο αντίκτυπο σε έναν άντρα η παρέα του. Και όμως τελικά έχει σημασία με ποιους κάνεις παρέα και με ποιους σε βλέπουν. Επίσης μου είπε ότι οι γυναίκες δίνουν μεγάλη σημασία σε τι άτομα κάνει κάποιος παρέα, αλλά αυτήν δεν την πειράζει που κάνω παρέα με τον Χ. Τι λέτε ρε νιαμού; Θα σας «αρωτήκσουμε» κιόλας με ποιους θα κάνουμε και παρέα;

Το παλουκάρι το έχουν βάλει στην κατηγορία «πέφτουλας» οι γυναίκες και το περίεργο είναι ότι κάθε σχόλιο του το έπαιρναν αρνητικά. Έτσι λοιπόν μια γυναίκα ενδέχεται να σε συνδέσει με την ίδια αρνητικότητα που βλέπει κάποιον και εσένα. Επίσης άλλες τον έχουν για κοινωνικά καμένο, άλλες για ανώμαλο κλπ. Και το παιδί είναι τόσο καλό, δεν λέγεται. Και όμως επειδή τα μάτια του γυαλίζουν για γυναίκα (έτσι μου το είπαν) και δείχνει απελπισμένος, έχει «φορέσει» την κάθε ταμπέλα που του βάζει η καθεμία. Και μαζί μ’αυτόν παίρνει η μπάλα και με όποιον άλλον μιλά.

Μια άλλη φορά είχα πάει να κάνω -ηρωικό- πέσιμο σε μια δασκάλα της Ζούμπα σε ένα γυμναστήριο. Εκεί που τα λέγαμε όμορφα και ωραία, σκάει κάποιος μύτη και την βλέπω να ψιλοπαγώνει. Μας χαιρετά και μου λέει μετά «τον ξέρεις» και της απαντώ «από το γυμναστήριο». Μου λέει «τον φοβάμαι αυτόν, δεν ξέρω» και έτσι παρέμεινε παγωμένη και δεν προχώραγε καν πλέον η κουβέντα μας, ενώ ήθελε να φύγει άμεσα.

Έτσι λοιπόν όταν πρόκειται για πέσιμο, προσέξτε με ποιους βγαίνετε, τουλάχιστον μέχρι να γίνει κάποια φάση και να σας γνωρίσει καλύτερα.
Θυμάμαι μια φορά που είχαμε κανονίσει να βγούμε 2+2 με έναν φίλο μου και στο μπαρ που ήμασταν (εμείς καθόμασταν έξω) ήταν και ένας άλλος φίλος του μέσα, παρόμοια φάση με τον τύπο παραπάνω. Και του λέω «γιατί δεν τον αφήνεις να έρθει να σου πει ένα γεια;» (του έστειλε με μήνυμα να μην έρθει). Μου λέει «άσε ρε συ, με έχει κάψει και άλλη φορά στο παρελθόν και δεν θέλω«. Και ο τρόπος φυσικά που τον «έκαψε» ήταν σαν και εμένα. Τότε εγώ το είχα δει κάπως περίεργα αυτό, τι μαλακία λέω να φοβάσαι να δείξεις με ποιους κάνεις παρέα σε μια γκόμενα, τουλάχιστον από την αρχή. Τελικά βγήκε σωστότατος.
Αν θέλεις να παίξεις με κάποια, πρόσεξε με ποιους θα σε δει. Μια παρέα «καμένων» δεν είναι τόσο κακό, αλλά ο «αρχηγός» τους είναι ο αρχικαμένος. Οπότε αν είναι κάποιος που είναι πιο πάνω σε επίπεδο από την παρέα του και δείχνουν στις γυναίκες «καμένοι» ή «πέφτουλες», τότε αυτός ο «πάνω» είναι 10 φορές πιο καμένος από τους άλλους.
Όχι ότι δεν σώζεται το παιχνίδι, έτσι; Σώζεται. Απλώς απαιτεί παραπάνω τρόπο και κόπο που δεν νομίζω να χρειάζεται εξ αρχής.
Τώρα είναι στο χέρι του καθενός αν συνεχίσει ή όχι. Μπορεί το παιχνίδι κάποιου να’ναι σωστό, αλλά να τον χαλάει η παρέα του. Γι’αυτό αν δεις τίποτα παλιούς παίχτες, θα τους δεις ή να βγαίνουν μόνοι τους ή με αντίστοιχης «πχιότητας» άτομα, ποτέ με κάποιον που φωνάζει από μακρυά «μπάκουρος». Κάτι θα ξέρουν οι παλιοί.

UPDATE
Να προσθέσω και κάτι που δεν το είχα βάλει στο άρθρο εξ’αρχής, αλλά μου δημιουργήθηκε με βάση τις ερωτήσεις που δέχομαι με emails και τα σχόλια, όπου οι περισσότεροι ρωτάνε ασφαλώς τι πρέπει να κάνουν και αν πρέπει το σωστό αρσενικό να υπακούει σε τέτοιες λογικές. Το προσθέτω επειδή το θέμα πιθανών να ενδιαφέρει πολλούς.

Μπορεί οι κανόνες των Alpha males να λένε πχ ότι ο ALPHA κάνει ότι γουστάρει αδιαφορώντας για τους άλλους και την γνώμη τους, αλλά καταβάθος αυτήν η ιδέα έχει κάποια κενά.
Δεν μπορεί δηλαδή να μην σε ενδιαφέρει τι θα πουν οι άλλοι, αλλά να σε ενδιαφέρει ας πούμε αν βρεις μια καλή στάση του σώματος για να δείχνεις γαμάτος και cool. Άρα καταβάθος σε ενδιαφέρει η άποψη των άλλων, αφού όλα γίνονται για την άποψη των γυναικών (αν δεν μας ένοιαζε πραγματικά η άποψη των άλλων ΚΑΙ κάναμε ότι θέλαμε, θα βγαίναμε Σάββατο βράδυ για παιχνίδι φορώντας αθλητικό σορτσάκι και φανέλα).

Για εμένα ALPHA είναι κάποιος για την πάρτι του και μόνο. Ακολουθώντας κάποιους κανόνες που κάποιος όρισε, στην ουσία ΔΕΝ είσαι ALPHA γιατί ΔΕΝ κάνεις αυτό που θέλεις, αλλά αυτό που ΚΑΠΟΙΟΣ άλλος όρισε για εσένα. Αναρωτιέμαι καμιά φορά με ποια βάση έχουν δημιουργηθεί ή ποιος τους ορίζει και γιατί πρέπει σώνει και καλά να ακολουθώ κ να φέρομαι όπως μου λέει κάποιος σε ένα βιβλίο;
Έτσι λοιπόν για εμένα ΝΑΙ μεν θα πρέπει κάποιος να ΜΗΝ χάσει κάποιον φίλο του, (ας πούμε επειδή κάποια γκόμενα τυχαίνει να μην τον γουστάρει), ΑΛΛΑ να το κάνει επειδή πραγματικά το θέλει ο ίδιος και όχι επειδή είναι κανόνας ο ALPHA να μην ακούει τις απόψεις των άλλων.
Αν πχ δει ότι κάθε φορά που πάει σε μια παρέα και η παρέα αυτήν ξενερώνει με τον φίλο του, τότε απλά ΔΕΝ τον ξανά παίρνει μαζί του για παιχνίδι, αλλά τον κρατά ΑΠΛΑ για έναν καφέ/παρέα/μπάφους και PRO. Υπάρχουν άτομα που απλώς διαβάζουν και συζητούν σε forums, ΔΕΝ τα έχουν κάνει ποτέ τους πράξη και ίσως να το βλέπουν κάπως διαφορετικά.
Υπάρχουν ωστόσο και πολλά άτομα που έχουν κάνει πραγματικά καλή δουλειά για το παιχνίδι τους και έχουν φάει τα μούτρα τους στο πεδίο. ΔΕΝ θα πρέπει λοιπόν να κάθονται να χάνουν χρόνο, sets και πιθανές γκόμενες επειδή ένας φίλος τους ΔΕΝ λέει να βάλει μυαλό και να διορθωθεί (αν είναι πέφτουλας πχ). Εντάξει, είπα ότι δεν θα τον κόψει και το καλημέρα, αλλά ΔΕΝ θα τον παίρνει μαζί του όταν πρόκειται για παιχνίδι ή κάπου που θα βρει και κάποια που γουστάρει, είναι απλό.

Παλιότερα έβγαινα για παιχνίδι με δύο άτομα και ο ένας τους ήταν κοινωνικά καμένος. Έλεγε άσχετες ρουτίνες που δεν κόλλαγαν με την κουβέντα, έκανε ΚΙΝΟ ενώ η άλλη δεν ήταν άνετη με αυτό, NEG-αρε όταν ΔΕΝ έπρεπε και γενικά ξενέρωνε τις γυναίκες. Έτυχε να πάω κάνα δυο φορές σαν wing και είχα παρατηρήσει τέτοια παγωμάρα από τις γυναίκες, που δεν είχα ξανά δει ποτέ μου στα ανοίγματα που έχω κάνει. Επίσης όταν τύχαινε να έρθει σε εμένα wing οι γυναίκες κοκάλωναν. Είχε ένα περίεργο βλέμμα, έναν περίεργο τρόπο και γενικά φώναζε με τον τρόπο του αυτό που οι ξένοι λένε «Creepy».
Ε, δεν μπορούσα να τον παίρνω μαζί μου επειδή κάποιος-κάπου-κάποτε-σε ένα βιβλίο είπε ότι ο πραγματικός ALPHA ΔΕΝ νοιάζεται για την άποψη του κόσμου. Αφού μου χάλαγε τα sets και εμένα και του 3ου της παρέας. Έπρεπε να σπαταλήσουμε περισσότερη ενέργεια και περισσότερο κόπο για να επαναφέρουμε κάποιες τύπισσες που πραγματικά εμένα τουλάχιστον με ενδιέφεραν.
Αν κάποιος έχει τύχει σε τέτοια φάση, θα παρατηρήσει αυτό που είδα και εγώ, δηλαδή οι γυναίκες όταν άρχιζε να τις μιλά, να απομακρύνονται από τον κάθε «περίεργο» και να έρχονται να κάθονται δίπλα μου, σε θέση πχ που εγώ να ήμουν ανάμεσα από αυτήν και τον «περίεργο».

Ε, δεν θέλει και πολύ σκέψη, τον αφήνεις και πας με άλλον για παιχνίδι. Έτσι θα πρέπει πιστεύω να γίνει και το ίδιο πράγμα θα έκαναν και αυτοί με εμάς.
Φανταστείτε να «καίτε» γκόμενες με την λογική «είμαι ALPHA ρε πουτ@νες, αδιαφορώ για την γνώμη σας» και ο φίλος σας στην πρώτη τέτοια περίπτωση να σας ρίξει. Δεν θέλω να τους βάλω όλους στο ίδιο καζάνι, αλλά είμαι σίγουρος πως το 80% των ατόμων που είναι «πεινασμένοι» για σχέση/γυναίκα/σεξ δεν θα σκεφτούν λεπτό για το αν σας ρίξουν με την κίνηση τους ή τι θα πει ο κόσμος, αλλά θα πάνε με την λογική τους, δηλαδή θα πέσουν με τα μούτρα στο… αιδοίο. Πως θα το πάρετε μετά; Θα πείτε τι μαλάκας που ήμουν; Γιατί ο ALPHA να γίνει μαλάκας;

Εγώ όπως είπα και στα σχόλια τον τύπο που αναφέρω ΔΕΝ τον έκοψα από παρέα, αλλά το πλήρωμα μου ήταν να μην με παίρνουν μαζί στις κοινωνικές συνευρέσεις τους, με την λογική «θα φέρει και τον μαλάκα μαζί του«. ΟΚ, εμένα δεν με ενοχλούσε γιατί έχω παρέες ούτως ή άλλος, άσε δε που αυτές που ήθελα τις έπαιζα και χωρίς να πηγαίνω μαζί τους, αλλά είναι για όλους έτσι; Θα το ήθελαν όλοι αυτό;
Η ζωή (ίσως και η κοινωνία) είναι σκληρή και μας φέρεται φούστικα. Θα πρέπει κανείς να παίζει/φέρεται και ο ίδιος σκληρά, αν θέλει να πετύχει.

Πότε μπορεί να σε «κάψει» ένας φίλος σου; (Updated)

Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λέει ο -σοφός- λαός. Πιστεύω ότι πολύς κόσμος, πόσο μάλιστα οι γυναίκες, κρίνουν έναν άνθρωπο από τα άτομα που κάνει παρέα. Σου κάνει καλό όμως αυτό;
(περισσότερα…)