Σε θέλω ή… δεν σε θέλω;

Ένα ερώτημα που βρίσκεται στο μυαλό πολλών αντρών, είναι το πως να πει σε μια ότι την γουστάρει. Να το πει στα ίσια; Να περιμένει την κατάλληλη στιγμή;

Όταν ήμουν μικρότερος, στις παρέες μου υπήρχαν κοπέλες που γούσταρα. Από αυτές, μερικές με ήθελαν και αυτές. Ωστόσο, εγώ δεν ήθελα να δείξω ότι τις ήθελα. Άλλοτε γιατί δεν ήμουν σίγουρος και γι’αυτές, αλλά και όταν ήξερα ότι με ήθελαν, το… άφηνα για αργότερα.
Πιθανών, στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου να είχα φοβία να εκφραστώ, όπως ήθελα, δηλαδή «ανοιχτά».
Ήταν λοιπόν μια κοπέλα που με ήθελε (έτσι έδειχνε τουλάχιστον) και την ήθελα. Ωστόσο, πως της το λες; Ειδικά αν είσαι κάτω των 18, όπως ήμουν τότε. Έτσι λοιπόν το άφηνα. Της έλεγα «θέλω να σου πω κάτι το απόγευμα που θα βρεθούμε«, για να της πω όταν την έβρισκα «άσε, το… ξέχασα«.
Ήρθαν λοιπόν μια μέρα κάτι «αλάνια» από άλλη συνοικία, για να της την πέσει ο ένας από αυτούς και να την «φάει». «Τι στο καλό;», σκέφτηκα. Αφού με ήθελε. Αλλά δεν πειράζει, σκέφτηκα πάλι, υπάρχουν άλλες. Μια παρόμοια φάση μου ξανά έτυχε και μου κόλλησε μια ερώτηση που είχα χρόνια μετά συνεχώς στο μυαλό μου, τις το λες στα ίσια ή όχι τελικά;

Βασικά, θα πρέπει να αναφέρω το πως βλέπω εγώ πλέον μια συναναστροφή. Το βασικό που θα πρέπει να δείχνεις, είναι ότι θέλεις γυναίκα/σχέση/σεξ και όχι ότι έχεις ανάγκη για γυναίκα/σχέση/σεξ.
Δεν θα πρέπει να γίνεις δούλος του… πέους σου. Όταν μια γυναίκα σε καταλάβει, μπορεί να σε κάνει ότι θέλει, με αποτέλεσμα να γίνεις «σκυλάκι» της.

Δεν μπορώ να σου πω αν θα πεις σε μια γυναίκα στα ίσια ότι την θέλεις, αν θα ανοιχτείς ή όχι μαζί της. Κάθε φάση είναι διαφορετική και δεν υπάρχουν στάνταρ κανόνες. Ωστόσο, παρακάτω θα αναφέρω τις κατηγορίες αντρών που θεωρώ ότι υπάρχουν, ώστε να μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει που βρίσκεται και πως να φερθεί..

Στους άντρες λοιπόν, υπάρχουν (κατ’ εμέ) οι παρακάτω κατηγορίες:

Κατηγορία Α
Οι άντρες που δεν δείχνουν τα συναισθήματα τους. Οι συγκεκριμένοι, τις περισσότερες φορές δεν θέλουν να δείξουν τα συναισθήματα τους προς μια γυναίκα, από φόβο να μην την χάσουν ή χάσει η ίδια την «ιδέα» της γι’αυτούς. Συνήθως, από τις γυναίκες αναφέρονται «καλά παιδιά», «κότες», «ήσυχοι», «καληνυχτάκιδες» κ.α.
Μπορεί να τους δεις με γυναίκες, αλλά τις περισσότερες φορές δεν κάνουν κάτι, αλλά τις κάνουν παρέα, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή που θα τους ανοίξει τα πόδια. Οι γυναίκες τους καταλαβαίνουν (οι περισσότερες) και τους έχουν για θελήματα. Οι ίδιοι «ταΐζουν» το εγώ τους, τους ικανοποιεί που βγαίνουν με γυναίκες και τους βλέπουν οι υπόλοιποι, οπότε είναι και οι μεν και οι δεν κερδισμένοι. Τις περισσότερες φορές ωστόσο, πολλές γυναίκες τους αναφέρουν υποτιμητικά σε φίλες/γκόμενους τους (εκεί μπορείς να καταλάβεις πως βλέπουν οι γυναίκες τους… φίλους τους). Μου έχουν αναφέρει γνωστούς μου σαν «πράγμα» ή σαν «τι είναι τούτο«. Μην έχεις εμπιστοσύνη σε μια γυναίκα, ότι είστε δηλαδή «φίλοι», αν δεν την πηδάς.
Επίσης μην «κλάνεις» την παρέα σου για να βγεις με την «φίλη», μήπως και απόψε «γίνει κάτι». θα χάσεις, ενώ θα πικραθείς όταν μάθεις ότι μπορεί να σε χρησιμοποιούσε για να γνωρίσει έναν φίλο σου ή να της κάνεις κάτι.
Η συγκεκριμένη κατηγορία ωστόσο, μπορεί να έχει και σχέσεις αλλά και να παντρευτεί πιο εύκολα από τους… αλήτες, καθώς στο θέμα γάμος η γυναίκα θέλει να είναι σίγουρη για τον άντρα της, ότι θα την προσέχει και θα την παρέχει αγαθά.

Κατηγορία Β
α) Εδώ μπαίνουν όσοι τύποι μιλάνε μεν με κάποια γυναίκα που τους αρέσει πχ για σεξ, σχέσεις, αλλά πότε προσωπικά, αλλά «χύμα». Μπορεί να πετάνε «βρισιές» ή άλλα χυδαία, για να το παίξουν «κάποιοι», αλλά όταν το θέμα πάει να προχωρήσει, «κολλάνε». Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι παρόμοια με την (Α), αλλά η διαφορά είναι ότι είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Οι γυναίκες που μπορούν να καταλάβουν τους άντρες αυτούς, και μερικές μπορεί και να τους το «παίζουν» ότι «γουστάρουν», αλλά ποτέ δεν αφήνουν την φάση να προχωρήσει.
β) Εδώ μπαίνουν οι τυπάδες που κινούνται κάτω από το ραντάρ. Εδώ μπορείς να βρεις και τους αλήτες, «καλόπαιδα» ή όπως αλλιώς τους ξέρεις. Η διαφορά με τους (Β-α) είναι ότι οι συγκεκριμένοι μπορεί να προκαλέσουν έλξη με το στυλ τους και τον τρόπο τους. Δυνατή επαφή με τα μάτια, άφοβα σχόλια, στάση άνετη και «δεν μασάω» κλπ. Με τον καιρό, οι γυναίκες νιώθουν έλξη γι’αυτούς και το θέμα μπορεί να προχωρήσει, μιας και ο (Β-β) είναι έμπειρος και ξέρει να «διαβάζει» κάποια πότε είναι έτοιμη. Ιδανικός τρόπος για social καταστάσεις, πχ σε μια σχολή.

Η διαφορά του (Β-β) με του (Β-α) είναι ότι μπορεί να την «βγει» σε κάποια και να την βάλει στην θέση της, κάνοντας την να καταλάβει ότι δεν μπορεί να «παίζει» με αυτόν. Εδώ μπορώ να πω ότι οι γυναίκες σέβονται τους άντρες που «δεν μασάνε» σε σχέση με τους (Α) και (Β-α).

Κατηγορία Γ
α) Οι τύποι που λένε στα ίσια ότι γουστάρουν κάποια, ότι θέλουν να κάνουν σεξ/σχέση της, αφού την γνωρίσουν για χ διάστημα. Οι συγκεκριμένοι συνήθως είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία άντρες, αλλά το λένε άγαρμπα, συνήθως αφού οι γυναίκα καταλήξει ότι τους βλέπει σαν μη σχέση. Πιθανών να γνωρίζονται από κάποια συναλλαγή, πχ σε κατάστημα. Έτσι χαρακτηρίζονται «ανώμαλοι», «πορνόγεροι» κλπ.
β) Τα αφεντικά ή όσοι μπορούν να βάλουν μια σε κάποια χ θέση. Έτσι, της λένε ότι θα πρέπει να ικανοποιηθούν οι ίδιοι πρώτα, για να κερδίσει και η ίδια. Γνωστό σενάριο, λίγο πολλοί όλοι ξέρουμε/ακούσαμε παρόμοιες καταστάσεις.
γ) Όσοι προσπαθούν να σουρώσουν/μαστουρώσουν κάποια, με σκοπό να μην μπορεί να αρνηθεί το σεξ μαζί τους. Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ανήθικη.

Κατηγορία Δ
Όσοι πάνε στα ίσια και δηλώνουν ότι θέλουν μια. Ιδανικός τρόπος για φάσεις όπου δεν μπορείς να ξαναδείς κάποια, πχ bar/club και είναι ο τρόπος που κάνει έναν άντρα να ξεχωρίζει. Είναι ο τρόπος που μπορεί να σου δώσει βέβαια και πολλά «άκυρα», μιας και πολλές δεν είναι προετοιμασμένες για τέτοιες προσεγγίσεις. Ωστόσο, αν μια γυναίκα αποφασίσει ότι δεν σε θέλει και σου το πει, σε γλιτώνει από χρόνο και χρήμα, οπότε είσαι διπλά κερδισμένος, από το να είσαι πχ στην (Α) κατηγορία και να τρέφεις ψεύτικες ελπίδες.
Ο συγκεκριμένος τρόπος έχει να κάνει και με το πόσο έτοιμος είναι κάποιος να δεχτεί κάποια κριτική, σχόλια και ότι άλλο τεστ μπορεί να σκεφτεί κάποια για να τον δοκιμάσει.
Στον τρόπο αυτό δεν είναι μόνο να πεις σε μια ότι σου αρέσει, αλλά και να το προχωρήσεις ένα βήμα παραπάνω και να πεις ότι θέλεις να κάνεις σχέση/σεξ μαζί της από την πρώτη στιγμή που μιλάς μαζί της. Φυσικά απαιτεί καλό παιχνίδι, αλλά να θυμάσαι ότι οι γυναίκες τρελαίνονται να αρέσουν, γι’αυτό και ντύνονται όσο πιο σέξι μπορούν. Επίσης, τις αρέσει να «τρελαίνεσαι» γι’αυτές, να παθιάζεσαι και φυσικά να μην μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό/ερωτισμό σου. Δεν είναι και τυχαίο άλλωστε ότι -ορισμένες- τις αρέσει να διαβάζουν για θέματα που έχει να κάνει με το πως ένας άντρας δεν μπορεί να κρατήσει το πάθος του για κάποια και φτάνει στα άκρα.
Σε αυτήν την λογική πατάει και η μέθοδος του να πας στα «ίσια». Εδώ έχει να κάνει καθαρά η εμπειρία και το πόσο καλός είναι κάποιος με την διαχείριση των συναισθημάτων του, γιατί οι γυναίκες που ξέρουν πως να φερθούν στους άντρες, έχουν πάρα πολλά «όπλα» να «προσγειώσουν» όσους δεν έχουν τα «απαραίτητα» για να μπορέσουν να κρατήσουν την στάση τους μέχρι το τέλος.

Αυτό που θέλω να προσθέσω, είναι ότι για πολλές γυναίκες, να πάει ένας άντρας με @@ και να της μιλήσει στα ίσια, με θάρρος και -πιθανών- θράσος, είναι σαν να πάει μια γυναίκα-μοντέλο σε έναν άντρα και να του την πέσει.

Το θέμα λοιπόν «σε θέλω» έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες.
Το πόσο την ξέρεις/σε ξέρει, το πως νιώθει η ίδια για εσένα, την φάση την οποία είναι η ίδια εκείνη την περίοδο (δεν μπορεί πχ να έχασε την δουλειά της ή κάποιον συγγενή και εσύ να μιλάς για σχέση/σεξ μαζί της).
Άλλες πάλι θέλουν τον χρόνο τους με κάποιον, να τον γνωρίσουν δηλαδή καλά πρώτα.
Εδώ δεν υπάρχουν στανταρ κανόνες. Δεν υπάρχει το «όλες το ίδιο», που πουλάνε τα διάφορα βιβλία με «κανόνες».
Σε τέτοιες φάσεις καλό είναι να ακούς το ένστικτο σου και να κάνεις κάποιο βήμα.

Και ένα κομματάκι για να… «ξελαμπικάρεις» μετά το τόσο μεγάλο ποστ 🙂
Δεν έχει καμία σχέση με το άρθρο, απλά το γουστάρω.