Σκέψεις μετά από ένα χωρισμό

Ο χωρισμός είναι μία επίπονη κατάσταση, διότι ουσιαστικά αποχωρίζεσαι από έναν άνθρωπο με τον οποίο είχες δεθεί συναισθηματικά και είχες επενδύσει επάνω του όνειρα και προσδοκίες.

Η επούλωση του ψυχικού τραύματος εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία και την ψυχική δύναμη του ανθρώπου, αλλά και από το πόσο βαθιά συναισθήματα έτρεφε κάποιος για τον άνθρωπο με τον οποίο αποχωρίζεται.
Ποιες σκέψεις μπορεί να κάνει κάποιος μετά από ένα χωρισμό;

• Κάθε εμπόδιο, κάθε τέλος σηματοδοτεί μία καινούργια αρχή. Κάθε εμπόδιο και πικρή κατάσταση έρχεται μόνο για ένα λόγο: για να γίνουμε καλύτεροι.
• Μέσα από έναν χωρισμό μπορώ να μάθω περισσότερα για τον εαυτό μου: να αναλογιστώ ποια ήταν τα δικά μου λάθη και παραλείψεις και μέσα από αυτή την εσωτερική διαδρομή , να γίνω ένας καλύτερος άνθρωπος και σύντροφος.
• Κανένας άνθρωπος δε σηματοδοτεί την αρχή και το τέλος της ζωής μου. Ακόμα και αν η σχέση μου με έναν άνθρωπο τελειώσει μπορώ να κρατήσω μέσα στην καρδιά μου τις όμορφες αναμνήσεις και να δημιουργήσω κάτι καινούργιο με έναν άλλο άνθρωπο.
• Μέσα από αυτό το συναισθηματικό πόνο, θα βγω σίγουρα πιο δυνατός και ώριμος.
Το σημαντικό είναι κάποιος να δώσει χρόνο στον εαυτό του ώστε να ξεπεραστεί η συναισθηματική του πληγή όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται. Δημιούργησε νέες φιλίες, βάλε μέσα στη ζωή σου καινούργιες ασχολίες και δώσε στον εαυτό σου ευκαιρίες προσωπικής βελτίωσης και μοιράσματος. Μέσα από το μοίρασμα ,θα διαπιστώσεις ότι η ζωή δεν τελειώνει με έναν άνθρωπο και θα φέρεις κοντά σου ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν πραγματικά για σένα! Και στο τέλος θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά!

Γράφει η Μαρία Σ.,
επισκέπτης της σελίδας.