Συμβουλές από τον Woody Allen

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε τον Woody Allen, αν και μπορεί κάποια ταινία του να την έχετε δει.
Στον κινηματογράφο, είναι πολυάσχολος, καθώς έχει κάνει ηθοποιός, συγγραφέας αλλά και σκηνοθέτης. Ξεκίνησε την καριέρα του αρχικά σαν κειμενογράφος κωμικών της τηλεόρασης, συνέχισε σαν κωμικός stand-up (δείτε ένα σπάνιο video του) και αργότερα πέρασε στον κινηματογράφο, με την ταινία «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία«.

Δεν σας προτείνω να ακολουθήσετε τις απόψεις του Allen για το θέμα ραντεβού/σχέσεις, ή γενικά να ακολουθείτε συμβουλές από ταινίες. Ωστόσο μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι που είδατε, δεν θα χάσετε και τίποτα.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο πως αναφέρω σκηνές από ταινίες του Allen σε blog για dating, αλλά σίγουρα θα έχετε δει την σκηνή στο ρεστοράν από την ταινία Vicky Cristina Barcelona, κάτι που δείχνει ότι πολλές του απόψεις έχουν φανατικούς.
Αν διαβάσετε και μερικές από τις ατάκες του, θα δείτε ότι πρόκειται για έξυπνο άνθρωπο.
Οπότε ας αφήσουμε την εισαγωγή και ας δούμε 6 σκηνές από ταινίες του Allen.

1) Προσέγγιση με τρόπο «στα ίσια»
Σε αυτήν την σκηνή, όπου παίζεται τέλεια από τον Javier Bardem, μας δείχνει τον τρόπο προσέγγισης, όπου στην ουσία λέμε στα ίσια αυτό που θέλουμε από την γυναίκα που προσεγγίζουμε.

2) Φιλί στο πρώτο ραντεβού
Ο Allen σε αυτήν την σκηνή, μας δείχνει ότι ποτέ ένα πρώτο ραντεβού δεν πρέπει να τελειώνει χωρίς το αναμενόμενο φιλί.

3) Δράμα/Ρομαντισμός
Όπως θα γνωρίζεις, οι γυναίκες λατρεύουν το «δράμα», κάτι που δεν τις το «χαρίζουν» τα «καλά παιδιά». Δεν είναι κακό να γίνεσαι ρομαντικός σε μια σχέση και να αφήνεις για λίγο στην άκρη το macho στυλ. Παρακάτω, σε μια σκηνή από την ταινία Manhattan (1979), βλέπουμε τον Allen ρόλο δραματικό αλλά και ρομαντικό.

4) Μην φοβάσαι την απόρριψη
Η απόρριψη είναι ο νούμερο ένα φόβος που νιώθει -σχεδόν- κάθε άντρας, όταν θέλει να πλησιάσει ή να πει κάτι σε μια γυναίκα. Σε αυτήν την σκηνή από την ταινία «Play It Again Sam», ο Allen μας δείχνει με καταπληκτικό τρόπο, πως κάνει ένας άντρας όταν καλείτε να κάνει κάτι που είναι «ξένο» γι’αυτόν.

5) Όταν λέει κάτι και εννοεί κάτι άλλο
Δεν είναι λίγες οι φορές που σε μια συζήτηση, μπορεί κανείς να λέει άλλο και να εννοεί κάτι άλλο, ενώ ταυτοχρόνως να προσπαθεί να «διαβάσει» το μυαλό του άλλου. Σε αυτήν την σκηνή από την ταινία Annie Hall, ο Allen μας το δείχνει με κωμικό τρόπο. Παρά τις όποιες αντιλήψεις μπορεί να έχει κανείς, το να είσαι ευθύς, ειλικρινής και παρατηρητικός, θα σε βοηθήσει αρκετά.

6) Whatever Works
Παρακάτω παραθέτω δύο σκηνές από την ταινία Whatever Works, όπου ο μονόλογος της κάθε σκηνής (από τον Larry David) κυριολεκτικά «ανοίγει τα μάτια», σημάδι του πόσο έξυπνος είναι ο Allen.