Συμβουλές και "παιχνίδι" μέσα από… ταινίες

Ξέρω ξέρω, εγώ ο ίδιος έχω γράψει ότι καλό είναι να μην παίρνουμε στα σοβαρά την πλύση εγκεφάλου που μας κάνει το HollyWood για το τι είναι σωστό σχετικά με το φλερτ. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες σκηνές από ταινίες (και τηλεοπτικές σειρές), οι οποίες αξίζουν την προσοχή μας, αν ξέρουμε τι και πως να τις δούμε. Μερικές είναι οι παρακάτω.

Σημ.: Το συγκεκριμένο post είναι ιδέα του «lucifer69«, ο οποίος και μου πρότεινε να δημιουργήσω ένα άρθρο στο οποίο ο καθένας θα μπορεί (σαν σχόλιο) να προσθέσει όποια ταινία θεωρεί ιδανική επάνω στο θέμα. Οπότε όποιος θέλει να προσθέσει και την δική του ταινία, μπορεί να το κάνει είτε σαν σχολιασμό, είτε σαν προσθήκη ενός trailer της ταινίας. Για να βάλει κανείς ένα trailer, μπορεί απλά να προσθέσει το link από το Youtube και θα εμφανιστεί σαν ενσωματωμένο όταν προστεθεί το σχόλιο του. Εγώ αναφέρω μερικές ταινίες παρακάτω και προσθέτω την σκηνή που με έκανε να την αναφέρω. Υπάρχουν άπειρες ταινίες «εκεί έξω» που φυσικά δεν γνωρίζουμε και γι’αυτό βοηθά η άποψη όλων μας. Δεν χρειάζεται να βάζει ο καθένας την σκηνή που του άρεσε, μπορεί να αναφέρει απλώς την ταινία ή να βάλει κάποιο από τα trailer της.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ξεκινάω με μια από τις καλύτερες σκηνές που έχω δει ποτέ σε ταινία, η οποία και μου άλλαξε κάμποσες ιδέες σχετικά με την συμπεριφορά. Βασικά το δικό μου στυλ έκφρασης είναι ίδιο με τον τύπο παρακάτω, αλλά όταν ξεκινούσα στο PU διάβαζα για «James Bond» στυλ και θεώρησα ότι πρέπει να είσαι σοβαρός, σαν να πηγαίνεις σε επαγγελματικό meeting.
Η σκηνή είναι από την ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος«. Στην σκηνή βλέπουμε την συμπεριφορά του Clark Gable, ο οποίος όχι μόνο δεν αντιδρά νευριασμένος από τα σχόλια της μικράς, αλλά την βάζει και στην θέση της («And you, Miss, are no lady«).

Πάμε στην επόμενη σκηνή από την ταινία «Ο διάβολος και το κέρατο του (1989)», την οποία σκηνή την θεωρώ την καλύτερη για την κοινότητα και θα πρέπει να μεταφραστεί στα Αγγλικά και να την παίζουν (την σκηνή) όλοι όσοι μιλάνε για Pickup, από το να μας δείχνουν κάθε φορά αυτόν τον «Bond, James Bond». Την σκηνή την πέτυχα τυχαία πριν καιρό και φυσικά τόσα πράγματα μαζί δεν τα έχω δει σε άλλη σκηνή.
Σε αυτήν την σκηνή λοιπόν. μπορούμε να δούμε πράγματα όπως η συμπεριφορά «δεν με νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι«, όταν ο Βλάσσης Μπονάτσος μπαίνει στο μαγαζί ντυμένος διαφορετικά, τον τρόπο που απαντά στις προσπάθειες των άλλων να τον μειώσουν μπροστά στην Φραγκούλη (λέγεται και AMOG) αλλά και τον ήρεμο τρόπο που ο Μπονάτσος τους απαντά (μήνυμα στον εαυτό μου «Μην ενθουσιάζεσαι, πρόκειται για ταινία και όχι infield video«), ενώ δεν λείπει και το «παιχνίδι» του μέσα από τον τρόπο που μιλάει στην Φραγκούλη ή όταν μένουν μόνοι τους. Την συγκεκριμένη σκηνή την έβαλα γιατί η συμπεριφορά του Μπονάτσου είναι άξια προσοχής και όμοια της δεν θα βρείτε εύκολα σε ταινίες. Γατάκια Αμερικάνοι, πάλι σας σκίσαμε 🙂

Η επόμενη σκηνή είναι από την ταινία «Four Christmases«, όπου μας δείχνει την διαφορά που έχει το κλασικό πέσιμο από το πέσιμο με αυτοπεποίθηση και θάρρος. Κλασική ατάκα το «Bit$h, I’m talking to you«.

Η επόμενη σκηνή είναι από την ταινία «Don Juan DeMarco (1994)«, όπου ο Johnny Depp περνά το «test» της (ότι περιμένει κάποιον) και την σαγηνεύει με πιο ερωτικό στυλ. Εδώ βασικά μπορούμε να δούμε το στυλ του Zan Perrion, ο οποίος πάντα δήλωνε ότι από αυτήν την συμπεριφορά εμπνεύστηκε το στυλ του.

Σε ένα τέτοιο αφιέρωμα δεν θα έπρεπε να λείπει η χιλιοαναφερομένη σκηνή από την ταινία «Vicky Cristina Barcelona«. Στην συγκεκριμένη σκηνή βλέπουμε μια πιο «χύμα» προσέγγιση, με πολύ σοβαρό στυλ και χωρίς πολλά πολλά. Είναι τόση η επιρροή που έχει η συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας στην Seduction κοινότητα, που γνωστός μου όταν μου έλεγε ότι θέλει να υιοθετήσει αυτό το στυλ και του έλεγα την άποψη μου, μου απαντούσε «ναι, αλλά είδες το στυλ του και την αντίδραση της κοπέλας;» για να του απαντήσω «ναι ρε λεβέντη μου, αλλά μιλάμε για ταινία και όχι για κάτι πραγματικό, μην τα μπερδεύεις«.

Και μια σειρά η οποία δείχνει πολλά πράγματα σε όποιον την παρακολουθήσει από την αρχή της. Ο mr «X-Files» David Duchovny μας δείχνει την ζωή ενός «παίχτη» μέσα από την επιτυχημένη σειρά «Californication«. Η συμπεριφορά του σε αυτήν την σειρά έχει αναφερθεί πάμπολλες φορές από την κοινότητα, ενώ επίσης τον έχει αναφέρει και ο Alan Roger Currie στο βιβλίο του «Mode One».
Η ειρωνεία; Ότι ο David Duchovny είχε πάει σε κλινική αποτοξίνωσης από το σεξ…

Τελευταία (και φυσικά καθόλου ιδρωμένη) έρχεται η σκηνή από την ταινία «American Beauty«. Η συγκεκριμένη ταινία θα έπρεπε να μπει ολόκληρη, μιας και περιέχει πάρα πολλά μηνύματα που μπορεί να παρατηρήσει κανείς. Τις παρακάτω σκηνές ωστόσο την επέλεξα γιατί άποψη μου είναι ότι η σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχει ένας άντρας πρέπει να είναι η παρακάτω, όπως του νεαρού (Wes Bentley) που τον απολύουν. Έχω μιλήσει με άλλα άτομα της κοινότητας (αλλά και «μη κοινοτικούς») για την συμπεριφορά που πρέπει να έχει ένας άντρας και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο σωστός ο άντρας θα πρέπει να νευριάζει με το παραμικρό, να βρίζει κλπ, γιατί (ακολουθεί το εγκεφαλικό «πλύσιμο» της κοινότητας) όλοι λένε ότι τα badboys βρίζουν και μιλάνε όπως θέλουν και επειδή τα καλά παιδιά δεν νευριάζουν, άρα έτσι θα πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς (τέλος του «πλυσίματος»). Αυτό είναι ένα τρανό παράδειγμα από τόσες φορές που έχω αναφέρει ότι καλό είναι να κρατάει κανείς μικρό καλάθι σε ότι συμβουλές δίνουν στα forums, γιατί ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του σε όλες τις καταστάσεις και ας μην έχει ζήσει κάποια, θα πρέπει να πει την άποψη του. Άποψη μου (για να την πω και εγώ) σε αυτό το σημείο είναι ότι ο καθένας μας μπορεί να νευριάζει και να «κατεβάσει» το μισό αγιολόγιο, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να παραμείνει τόσο ψύχραιμος σε μερικές καταστάσεις και εδώ (για εμέ) είναι όλη η μαγκιά.

Συμβουλές και «παιχνίδι» μέσα από… ταινίες

Ξέρω ξέρω, εγώ ο ίδιος έχω γράψει ότι καλό είναι να μην παίρνουμε στα σοβαρά την πλύση εγκεφάλου που μας κάνει το HollyWood για το τι είναι σωστό σχετικά με το φλερτ. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες σκηνές από ταινίες (και τηλεοπτικές σειρές), οι οποίες αξίζουν την προσοχή μας, αν ξέρουμε τι και πως να τις δούμε. Μερικές είναι οι παρακάτω.
(περισσότερα…)