"Είναι καλό να στείλεις ένα σφηνάκι;"

Με ρωτάνε πολλές φορές την άποψη μου για το σφηνάκι, το αν είναι καλό δηλαδή να στέλνει κάποιος σε μια που του αρέσει σε κάποιο μπαρ προτού την προσεγγίσει. Γι’αυτό θα αναφέρω την άποψη μου σε αυτό το άρθρο να υπάρχει ανοιχτό σαν αναφορά για μελλοντικές παρόμοιες ερωτήσεις.

Για εμένα το να στείλει κάποιος ένα σφηνάκι σε μια κοπέλα που του αρέσει σε κάποιο μπαρ, δεν είναι κακό. Η όλη ιδέα του να μην στείλεις γενικά ποτό σε κάποια κοπέλα ξεκίνησε από την μέθοδο του mystery και μετά (αν δεν απατώμαι), όπου και καλά θεωρείται απαράδεκτη κίνηση το να στείλεις σφηνάκια σε μια γυναικοπαρέα. Ωστόσο αυτό που είχε στο μυαλό του ο Mystery ήταν ότι εφόσον αυτοί που δεν τα πάνε καλά με τις γυναίκες, δεν έχουν κάποια αξία, άρα το να κεράσεις ένα ποτό θα ρίξει περισσότερο την αξία του. Εκεί μετά το πήραν και οι άλλοι PUAs, έβαλαν μέσα και λίγο από το alpha-λικι, βάλε τώρα και λιγάκι εγωισμό και φτάσαμε στο σημείο να είναι κάτι σαν να λες «παίρνω ναρκωτικά».

Ένα σφηνάκι είπαμε :)
Ένα σφηνάκι είπαμε, όχι την κάβα ολάκερη 🙂

Το να κεράσεις έστω ένα «απλό» σφηνάκι, δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Πολλοί naturals και γυναικάδες πολλές φορές κερνάνε, τουλάχιστον όσοι γούσταραν και το κάνουν. Το να της στείλεις ένα σφηνάκι, δηλώνεις αρχικά το ενδιαφέρων σου χωρίς να την προσεγγίσεις. Είναι σαν να την «παίζεις» με τα μάτια ένα πράγμα στο πιο χαλαρό βέβαια.

Μην φοβάσαι αν σε «απορρίψει» επειδή έστειλες ένα σφηνάκι. Ναι, δεν λέω, υπάρχουν και στιγμές που μια γυναίκα θα στείλει πίσω το σφηνάκι σου ή θα το πιει και μετά θα’ναι πιο κρύα και από την Ανταρκτική (άσε δε που πολλές το κάνουν και μόδα, βγαίνουν δηλαδή σε ladies night και περιμένουν τα κορόιδα να τις κεράσουν), αλλά δεν οφείλεται πάντα στο ότι της έστειλες ένα σφηνάκι, μπορεί να’ναι ο χαρακτήρας της έτσι. Δεν μπορείς να ξέρεις δηλαδή αν το «άκυρο» που θα σου δώσει κάποια αν της στείλεις ένα σφηνάκι, δεν θα σου το έδινε ούτως ή άλλος και με την «ψυχρή» προσέγγιση σου.

Να θυμάστε το εξής σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Καμία γυναίκα δεν θα πει «α, μου κέρασε το ποτό, τι beta που είναι, ας πάω να βρω έναν άλλο καλύτερα«, όπως και καμία γυναίκα δεν πάει στο μπαρ σκεπτόμενη «μακάρι σήμερα να μου την πέσει το χειρότερο badboy, να μου δώσει και καμία σφαλιάρα ενώ θα με βρίζει κιόλας και μετά να με απατήσει με την καλύτερη μου φίλη και εγώ να κάθομαι και να κλαίω μόνη στο σπίτι μου» (εκτός αν είναι «περίεργη», οπότε πάω πάσο). Άλλα είναι αυτά που «ρίχνουν» το επίπεδο ενός άντρα και όχι το αν θα κεράσει.

Ίσα ίσα που με το σφηνάκι μπορείς να «ζεστάνεις» κάπως την προσέγγιση και θα σου δώσει και το boost, αν έχεις φόβο να την προσεγγίσεις στα ίσια. Πολλές σχέσεις στην Ελλάδα έχουν γίνει με τέτοιου είδους προσεγγίσεις, οπότε δεν σε ακυρώνει αυτό, don’t worry, ενώ σκέψου ότι και οι barman/σερβιτόροι/PRs, όσο εμφανίσιμοι και να είναι, πάντα κερνάνε σε κάποια που τους ενδιαφέρει ένα (ή και παραπάνω) σφηνάκια.

Εγώ προσωπικά δεν στέλνω σφηνάκια, αλλά δεν θα έκραζα κάποιον που θα ήθελε να το κάνει, οπότε θα πω ένα μικρό tip για το θέμα σφηνάκι. Αρχικά, μην απαιτείς να είναι καλή μαζί σου επειδή της κέρασες κάτι. Επίσης μην πας με το που θα το πιει, καλύτερα κάνε της ένα «γεια μας» από μακριά, χαμογέλασε της και γύρνα μίλησε για λίγο στην παρέα σου. Αυτό θα της δώσει τον απαραίτητο χρόνο να το σκεφτεί και φυσικά να το συζητήσει με τις φίλες της. Ωστόσο μην περιμένεις κανένα μισάωρο για να πας, γιατί μπορεί ή να της στείλει το υπόλοιπο μαγαζί μετά σφηνάκια ή να την προσεγγίσει και κανένας άλλος. Επίσης καλό είναι να διαλέξεις κάποιο που δεν είναι συνηθισμένο και εδώ ίσως θα σας βοηθούσε να βρείτε μερικές προτάσεις για σφηνάκια (όπως είναι πχ αυτήν εδώ η λίστα) και να στείλετε κάποιο συγκεκριμένο.

Με το που πας τώρα, θα μπορούσες να πεις κάτι του στυλ «γεια σου, είμαι ο x» και να φέρεσαι σαν να μην της έστειλες ποτέ σφηνάκι (για να μην «νιώσει» ότι πρέπει να σου μιλήσει δηλαδή), ενώ αν ήταν κάποιο συγκεκριμένο σφηνάκι, θα μπορούσες να την ρωτήσεις αν της άρεσε και να της πεις ότι ήταν δική σου συνταγή ή ενός φίλου σου barman που με αυτό κέρδισε έναν διαγωνισμό (αυτήν ήταν μια ρουτίνα μου που χρησιμοποιούσα παλιά σε barwomen για να τις πιάσω κουβέντα).

Αυτά λοιπόν σχετικά με την συγκεκριμένη απορία. Να θυμάστε ότι στέλνουμε σε όλην την παρέα σφηνάκια και όχι σε μια και μόνο τύπισσα, οπότε καλό είναι να στέλνετε σε παρέα που έχει το πολύ τρεις γυναίκες (καλύτερα δύο), μην μπούμε και μέσα 🙂

Τώρα δεν λέω ότι σώνει και καλά πρέπει να στείλεις. Δεν χρειάζεται και καλύτερα είναι να πολεμήσεις την φοβία προσέγγισης παρά να προσπαθείς με τέτοιους τρόπους. Αλλά από την άλλη, δεν είναι κακό να δοκιμάσεις και να δεις πως σου βγαίνει (αν είσαι ΟΚ οικονομικά εννοείται).
Αλλά δεν είναι και κακό επίσης να προσπαθείς με αυτό τον τρόπο (με σφηνάκι δηλαδή) μέχρι να καταφέρεις να προσεγγίζεις άγνωστες άνετα, από το να κάθεσαι στο μπαρ και να χάνεις ευκαιρίες, επειδή δεν το «έχεις» ακόμη με τις προσεγγίσεις.
Τώρα αν σε «κράξουν» σε κανένα PUA forum επειδή το έκανες αυτό (γιατί το έχω ακούσει και αυτό, είτε ο ένας θα φοβάται το τι θα του πουν οι «μεγάλοι» σε κάποιο field report που θα γράψει, είτε οι άλλοι «κράζουν» κάθε τι που δεν είναι σύμφωνα με την λογική των βιβλίων, χωρίς πολλές φορές να έχουν δοκιμάσει και τίποτα από αυτά που διαβάζουν και εδώ είναι το πιο γαμάτο), κλάιν μάιν, εσύ κοίτα το παιχνίδι σου και άσε τους άλλους να λένε ότι θέλουν.

«Είναι καλό να στείλεις ένα σφηνάκι;»

Με ρωτάνε πολλές φορές την άποψη μου για το σφηνάκι, το αν είναι καλό δηλαδή να στέλνει κάποιος σε μια που του αρέσει σε κάποιο μπαρ προτού την προσεγγίσει. Γι’αυτό θα αναφέρω την άποψη μου σε αυτό το άρθρο να υπάρχει ανοιχτό σαν αναφορά για μελλοντικές παρόμοιες ερωτήσεις.
(περισσότερα…)