Γιατί μια γυναίκα απατά/χωρίζει κάποιον;

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο είναι ένα post στο Reddit, όπου ένας τύπος αναφέρει ότι η γυναίκα του τον χώρισε. Τελικά γιατί χωρίζουν οι γυναίκες;

Το να χωρίζεις με κάποιον είναι σκληρό, ειδικά αν είστε μαζί για αρκετό καιρό. Οι γυναίκες και οι άντρες χωρίζουν για τελείως διαφορετικές αιτίες. Εδώ δεν θα αναφέρω τις αιτίες που χωρίζει ένας άντρας (χωρίζουν άραγε οι άντρες ή απλώς τους χωρίζουν; ), αλλά τις αιτίες που οι γυναίκες αποφασίζουν να την «κάνουν».

Το alpha male δεν νοιάζεται για συναισθηματισμούς...
Όσο μεγαλώνουν οι άντρες, τόσο περισσότερο «χαλάνε»…

Ας δούμε αρχικά τι αναφέρουν οι γυναίκες ως τις πιο συχνές αιτίες, με βάση μια δημοσκόπηση που έκανε το SeekingArrangement.com και στην οποία συμμετείχαν 1000 άντρες και γυναίκες και ρωτήθηκαν για ποιον λόγο θα απόρριπταν τον σύντροφο τους.

Ας δούμε τις τοπ 10 αιτίες, σύμφωνα πάντα με τις γυναίκες που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση αυτή:
1. Δεν είμαι έτοιμη για κάτι σοβαρό ακόμη
2. Τα πράγματα προχωράνε πολύ γρήγορα.
3. Δεν κερδίζει αρκετά χρήματα
4. Δεν είναι αρκετά ώριμος (σημ.: αιτία που έχω ακούσει και εγώ στο παρελθόν)
5. Θέλω να αφοσιωθώ στην καριέρα μου
6. Δεν μου αρέσουν οι φίλοι/συγγενείς του
7. Απλά δεν δουλεύει με εμάς
8. Δεν πρόκειται να τον παντρευτώ, οπότε ποιος ο λόγος;
9. Δεν έχουμε πολλά κοινά
10. Δεν τον εμπιστεύομαι αρκετά.

Ενδιαφέρουν επίσης δείχνουν και τα αποτελέσματα παρόμοιας έρευνας από το site match.com:
must-have

Βέβαια το αστείο ξέρετε ποιο είναι; Το ότι ενώ οι γυναίκες είναι -όπως λέμε- οι πιο συναισθηματικές και ευαίσθητες σε μια σχέση τελικά δεν ισχύει, αφού σύμφωνα με μια έρευνα ο άντρας είναι τελικά αυτός που πονάει περισσότερο και φυσικά αυτό έχει και σαν αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση του. Και δεν χρειάζεται καμία έρευνα να το επιβεβαιώσει αυτό, τόσα καψουροτράγουδα και τόση κατανάλωση αλκοόλ (πακέτο αυτά τα δύο) το αποδεικνύει. Το θέμα είναι ότι μια γυναίκα είναι δύσκολο να χωρίσει από μια σχέση, αν δεν έχει βρει κάτι άλλο, αφού όπως αναφέρει και μια άλλη έρευνα (η οποία έχει και ενδιαφέρων), για τις γυναίκες μετράει το να’ναι σε σχέση. Το αν σεβαστούν αυτήν την σχέση δεν νομίζω να τις κόφτει και τόσο, αλλά αυτό που θέλουν είναι να’ναι απλώς σε μια σχέση.

Αλλά είναι όντως οι παραπάνω «δικαιολογίες» ως οι αιτίες που όντως μια γυναίκα θα χωρίσει έναν άντρα; Πάρτε για παράδειγμα το θέμα «Δεν κερδίζει αρκετά χρήματα». Πόσες φορές έχετε δει ζευγάρια όπου τα οικονομικά τους είναι χάλια, αλλά και πάλι παραμένουν μαζί; Ή επίσης από την παραπάνω φωτογραφία το «Να με φέρεται με σεβασμό». Πόσες πάλι φορές έχετε ακούσει/δει ζευγάρια να μαλώνουν και μάλιστα να χειροδικεί ο άντρας την γυναίκα αλλά και πάλι αυτήν να μην τον αφήνει, ενώ πόσες φορές οι γυναίκες έχουν συγχωρέσει κάποια απιστία του συντρόφου τους; Επίσης ο τύπος που αναφέρω στην αρχή του άρθρου ήταν καλό παιδί και άρα ήταν έμπιστος, -θα- την σέβονταν και θα της έκανε όλα τα χατίρια, άρα γιατί τον χώρισε λοιπόν; Με λίγα λόγια οι παραπάνω αιτίες που μας λένε οι γυναίκες είναι και δικαιολογίες τους και στην ουσία καταβάθος δεν είναι οι πραγματικές αιτίες που χωρίζουν κάποιον (ΟΚ, πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις).

Από το άρθρο που αναφέρω στην αρχή ξεχώρισα το εξής: «She told me the man she loves is a more solid man, an assertive mature man who makes her feel like a woman and confident to be around«. Μας λέει λοιπόν ότι η αιτία που η γυναίκα του τον άφησε ήταν ότι ο άλλος ήταν εν ολίγης πιο… άντρας και την έκανε να αισθάνεται πραγματική γυναίκα δίπλα του.

Με βάση τις δικές μου εμπειρίες, έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα σχετικά με τους χωρισμούς, κάτι που «κολλάει» με την αιτία που αναφέρει και ο τυπάς της ιστορίας μας.
Αρχικά, όταν ένα ζευγάρι είναι στην αρχή της σχέσης τους (και άρα στα «μέλια» που λέμε), η γυναίκα «κλειδώνει» συναισθηματικά και δεν κοιτάζει κάτι άλλο.
Όσο η σχέση αυτήν τα πηγαίνει καλά σεξουαλικά και συναισθηματικά, κανείς τους δεν πρόκειται να σκεφτεί να χωρίσει τον άλλο. Ωστόσο με τον καιρό, η «στρόφιγγα» των συναισθημάτων της γυναίκας αρχίζει να «κλείνει», με αποτέλεσμα να αρχίζει να τεστάρει τον άντρα που έχει δίπλα της, ώστε να επιβεβαιώνει την επιλογή της. Όσο ο άντρας αυτός αποδεικνύετε σωστός στα τεστ της, η αγάπη της προς αυτόν παραμένει και δεν τον χωρίζει ακόμη και αν την χτυπάει ή την απατήσει, αφού πάντα θα δικαιολογεί στον εαυτό της και θα μένει μαζί του.
Γι’αυτό και είναι αρκετά δύσκολο να κερδίσεις κάποια που είναι σε τέτοια σχέση και τύχει να την συναντήσεις στο άσχετο σε κάποιο μπαράκι ή στον δρόμο ακόμη. Δεν πρόκειται ποτέ να σου δώσει την ευκαιρία να της μιλήσεις για γνωριμίες κλπ. Για να μπορέσεις να κερδίσεις μια τέτοια γυναίκα, θα πρέπει να έχεις χρόνο μαζί της και συνήθως αυτός ο χρόνος δίνεται μόνο μέσα από τον κοινωνικό κύκλο (πχ κοινή παρέα, κοινές δραστηριότητες κλπ).

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (της σχέσης) και αυτό συμβαίνει γιατί μια γυναίκα έχει χώρο για -πραγματικά- συναισθήματα μόνο για έναν άντρα. Αν η γυναίκα λοιπόν γνωρίσει έναν άντρα, ο οποίος της κάνει «κλικ» και είναι καλύτερος από τον σύντροφό της, μέσα της «ανοίγει» μια τρύπα στα συναισθήματα της (τα κλειδωμένα που λέγαμε παραπάνω) και πλέον είναι «ανοιχτή» για νέες περιπέτειες. Εδώ όπως έχω καταλάβει, παίζει το εξής. Αν τον άντρα αυτόν δεν τύχει να τον ξαναδεί, είτε γιατί αυτός δεν έτυχε να προχωρήσει το θέμα, είτε απλώς γιατί δεν πήγε καλά μαζί του, τότε θα αρχίσει να αναρωτιέται για την σχέση της (και συγκεκριμένα για τον σύντροφο της) και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να τον χωρίσει/απατήσει στον αμέσως επόμενο καλύτερο. Πλέων ΔΕΝ είναι αφοσιωμένη σε αυτόν και έτσι θα αρχίσει να «ψάχνεται» για κάτι άλλο. Εδώ ναι, είναι ανοιχτές για όποιο φλερτ μπορεί να τύχει σε κάποιο μπαράκι. Επίσης σε αυτό το σημείο η γυναίκα συνήθως «τεστάρει» και τον άντρα της, αλλά πλέον με βάση τον καλύτερο που της έκανε κλικ και συνήθως ο άντρας της αποτυγχάνει να τα περάσει.
Αν τώρα ο άντρας αυτός συνεχίσει μαζί της και τα πάνε καλά, τότε θα αρχίσει να τον βλέπει πιο συχνά και θα θέλει να την κάνει μαζί του, όταν επιβεβαιωθεί για τα συναισθήματα του -νέου- αμόρε της.
Όπως και να έχει, η γυναίκα πλέον είναι για αλλού και δεν μπορείς να την πάρεις πίσω ούτε με την μέθοδο του τιτανοτεράστιου Κοντοπίδη.

Δεν είναι μόνο ένας άντρας που θα γνωρίσει μια γυναίκα η αιτία που θα αλλάξει τα συναισθήματα της προς τον σύντροφο της. Με τον καιρό μπορεί ο σύντροφός της να γίνεται πιο «καλούλης», να γίνεται ζηλιάρης και να την πιέζει, να μην μπορεί να παίρνει αποφάσεις αλλά να περιμένει από την γυναίκα να τις παίρνει κλπ. Με τον καιρό η γυναίκα τα «μαζεύει» αυτά και γι’αυτό μπορεί πχ να μαλώσουν για κάτι απλό, όπως το να του χυθεί ο καφές ας πούμε. Εδώ ο άντρας θα αναρωτιέται τι συνέβει αφού απλώς ένας καφές χύθηκε, ενώ η γυναίκα θα αντιδράσει επειδή παίζουν άλλες αιτίες μέσα της και ο καφές αυτός ήταν απλώς η αφορμή.

Όταν πλέον φτάσουν σε σημείο όπου πλέον η γκόμενα δεν βλέπει τον σύντροφο της και με τόσο καλό μάτι, αρχίζουν και τα προβλήματα στην σχέση τους. Οι τσακωμοί είναι πιο συχνοί και πιστεύω γίνεται ακριβώς για αυτόν τον λόγο, να μαλώσουν. Έχω καταλάβει ότι απλώς οι γυναίκες από ένα σημείο και μετά απλώς ψάχνουν την αιτία για να την κάνουν και ο τσακωμός είναι η καλύτερη αιτία. Αν δεν συμβεί αυτό, κάποια άλλη αιτία από την παραπάνω λίστα απλώς περιμένει την σειρά της.