Τα χαρακτηριστικά ενός Alpha male

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν ένα alpha male, χαρακτηριστικά που είναι κοινά ανάμεσα στους άντρες-ηγέτες, τους άντρες με αυτοπεποίθηση. Αν θέλεις να «βαδίσεις» στο μονοπάτι τους, βάλε στο μυαλό σου τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ξεκίνα να συμπεριφέρεσαι όπως αναφέρεται παρακάτω, ώστε να ξεχωρίζεις.

Ποτέ δεν επαινεί/μειώνει τον εαυτό του.
Ένα alpha male δεν απολογείται ποτέ για ότι κάνει και δεν εξηγεί την όποια συμπεριφορά του, γιατί είναι τελείως άνετος με τον εαυτό του.
Ποτέ δεν επαινεί τον εαυτό του στους άλλους για κάτι που έκανε και δεν προσπαθεί να αποδείξει τίποτα. Γνωρίζει ότι ο κόσμος τον συμπαθεί, οπότε και δεν του καίγεται καρφί να προσπαθήσει να κάνει κάποιον να τον συμπαθήσει.

Μιλά αργά
Αν παρατηρήσεις, πολλοί είναι αυτοί που μιλάνε γρήγορα στους άλλους. Αυτό είναι ένα σημάδι χαμηλής αυτοπεποίθησης, γιατί πιστεύουν ότι ο άλλος δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τι έχουν να πουν με αποτέλεσμα να θέλουν να τα πουν όλα μαζεμένα. Ένα alpha male μιλά αργά και χαλαρά, δεν βιάζεται να πει κάτι που θέλει.

Δεν κοιτάζει γύρω του
Είναι αφοσιωμένος στο «τώρα» και δεν κοιτάζει να δει τι κάνουν οι γύρω του. Οι άνθρωποι που κοιτάζουν τι κάνει ο ένας και ο άλλος, είναι αυτοί που δεν «ζωή» και κοιτάνε να δουν τι κάνει ο ένας και ο άλλος.

Είναι το κέντρο της προσοχής
Ένα alpha male συνήθως κάθεται κεντρικά σε μια παρέα και το σώμα όλων είναι στραμμένο προς τον ηγέτη. Μπορεί κανείς να καταλάβει ποιος είναι το alpha male μιας παρέας, από το ποιον κοιτάνε οι περισσότεροι.

Παίρνει ο ίδιος το «βραβείο» από τους άλλους
Όταν κάποιος πει ένα αστείο, ένα alpha male μπορεί να το συνεχίσει και να προσθέσει κάτι παραπάνω, που θα βγάλει και αυτό γέλιο. Το αποτέλεσμα είναι να έχει πει αυτός το αστείο και όχι ο προηγούμενος. Και δεν ισχύει μόνο στα αστεία αυτό.

Δεν εντυπωσιάζεται εύκολα
Το alpha male δεν εντυπωσιάζεται εύκολα από τα κατορθώματα κάποιου άλλου. Μπορεί μεν να πει κάτι ωραίο, αλλά δεν εντυπωσιάζεται, γιατί ένα alpha male έχει κάνει πολύ μεγαλύτερα κατορθώματα και θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο. Θα πρέπει κάποιος να κάνει κάτι τρομερό ή να έχει αξία για να εντυπωσιαστεί ένα alpha male.

Του αρέσει η πρόκληση
Αν και τους αρέσει να είναι φίλοι με «betas», ωστόσο πάντα θεωρούν μια πρόκληση όταν είναι μαζί με ένα άλλο alpha male, που υποσυνείδητα τον θεωρεί «εχθρό». Ένα alpha male πρέπει να είναι alpha συνεχώς και έτσι θα πρέπει να δώσει «μάχη» για να κρατήσει αυτόν τον τίτλο.

Δεν απαντά σε όλες τις ερωτήσεις
Ένα alpha male συνήθως δίνει μερικές απαντήσεις ή «αερολογίες» σαν απάντηση σε μια ερώτηση, κάνοντας τον συνομιλητή να προσπαθεί να μαντέψει και να κάνει ακόμη περισσότερες ερωτήσεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο alpha male να κουμαντάρει την συζήτηση.

Δεν τον ενδιαφέρει για τους άλλους
Ένα alpha male συνήθως νοιάζεται για τον εαυτό του. Όταν είναι με κάποιον άλλο μαζί, περνάνε μεν ευχάριστα την ώρα, αλλά είναι υπεράνω. Ένα alpha male πιστεύει ότι ο κόσμος είναι γύρω του, για να τον βοηθήσουν, να διασκεδάσει ή να κάνει σεξ μαζί τους, αφού αυτός αποφασίζει το τι θέλει.

Μπορεί να δείξει τον καλό του εαυτό, αλλά δείχνει το ίδιο εύκολα και τον κακό του
Πολλές φορές ένα alpha male μπορεί να δείξει ότι είναι προσγειωμένος, ότι του αρέσει να βοηθά ανθρώπους και να τους ευχαριστεί. Ωστόσο δεν το κάνει για να τον αγαπήσουν, αλλά γιατί το θέλει, που σημαίνει ότι όποια ώρα θελήσει, σταματά αυτήν την συμπεριφορά.

Είναι άνετος με τον εαυτό του
Ένα alpha male πάντα είναι άνετος με τον εαυτό του. Κάνει και λέει ότι του καπνίσει, αφού αδιαφορεί και δεν τον αγγίζει η γνώμη των άλλων. Λέει με θάρρος την γνώμη του και είναι πάντα χαρούμενος και άνετος. Είναι το ανώτερο σημάδι ενός alpha male και κάνει τους υπολοίπους να τον ακολουθούν και να τον λατρεύουν.