Τι λες μετά το πρώτο "Γεια";

Το δυσκολότερο κομμάτι σε μια προσέγγιση, είναι (μετά φυσικά την ίδια την προσέγγιση), το τι να πεις σε μια γυναίκα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που είναι η πιο «δημοφιλής» δικαιολογία, όταν ένας άντρας θέλει να πλησιάσει μια γυναίκα. Η φράση «δεν ξέρω τι να της πω» είναι ίσως το μεγαλύτερο κόλλημα που έχουμε οι άντρες και πιθανών το πιο δύσκολο, αφού απαιτεί εμπειρία και «καθαρό» μυαλό.
Παρακάτω θα προσπαθήσω να δώσω μερικές συμβουλές στο τι να πεις μετά το πρώτο γεια.

Έχω αναφέρει και σε παλιότερο άρθρο, ότι στην κοινότητα δύσκολα να βρεις κάτι σαν χάρτη, να σε βοηθήσει στο τι να πεις σε μια γυναίκα. Μπορεί παράδειγμα να αναφέρεται να της πεις ένα «neg» για να την κερδίσεις, ή να χρησιμοποιήσεις το «Push-Pull», αλλά στην ουσία ή δεν σου εξηγούν τι κάνουν αυτά, ώστε να μην χρησιμοποιείς παπαγαλία ή σε άκυρες στιγμές κάτι τέτοια, ή δεν σου λένε αναλυτικά τι να πεις, πότε πρέπει να το πεις και πότε όχι και για πιο λόγο.
Πιστεύω ότι οι καλοί PUA (του εξωτερικού) κρατάνε τα καλά κομμάτια για bootcamps και αφήνουν την γενική θεωρεία για τα βιβλία τους. Έτσι όταν άρχισα να ψάχνομαι και επειδή δεν μπόρεσα να βρω κάτι να με βοηθήσει, αποφάσισα να προσπαθήσω να βρω την άκρη μόνος μου, βλέποντας τι περνούσε και τι όχι, τι προκαλούσε γέλιο και τι ξενέρωμα κλπ.

Αυτό που κατάλαβα με τον καιρό είναι ότι αλλιώς πρέπει να μιλάς σε Club και άλλα μέρη που δέχονται την προσέγγιση, αλλιώς σε μέρη που η προσέγγιση δεν είναι αποδεκτή κοινωνικά (πχ στον δρόμο).
Παράδειγμα σε μια προσέγγιση στον δρόμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις λεγόμενες «ερωτήσεις-συνέντευξη», ενώ σε ένα Club είναι ξενέρωτες.

Επίσης κατάλαβα ότι είναι μύθος το ότι δεν έχει σημασία το τι θα πεις στην αρχή (σαν opener). Έχει και μάλιστα πολύ μεγάλη. Αλλιώς θα μπορούσες να πας και με το «κορίτσια, να σας κεράσω ένα ποτό;».
Απλά μπορεί να πεις την τέλεια ατάκα, αλλά να μην πιάσει γιατί το σώμα σου σε πρόδωσε. Θα πρέπει να είσαι άνετος και χαλαρός με αυτό που πας να κάνεις, γιατί το μυαλό δουλεύει σε μεγάλη πίεση, ειδικά στις πρώτες σου συναναστροφές. Η διαφορά είναι στο ότι αν κάποιος έμπειρος και με αυτοπεποίθηση αποφασίσει να πει «σας αρέσει το κολύμπι», αυτές είναι πιο πιθανόν να απαντήσουν από μια άλλη πιο έξυπνη ατάκα, που ωστόσο την είπε κάποιος με λιγότερη αυτοπεποίθηση.

Όταν είσαι στα πρώτα σου βήματα στο παιχνίδι, η πίεση που νιώθεις όταν μιλάς σε άγνωστες, είναι κάπως έτσι

Το θέμα είναι να προκαλέσεις κάποια εντύπωση, ώστε να σου μιλήσει και η ίδια. Αν δεν σου μιλάει, ανάλογα το επίπεδο εμπειρίας σου, μπορείς να την αφήσεις και να ασχοληθείς με την επόμενη.
Επειδή πολλοί δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία και θάρρος, θα προσθέσω τρόπους που είναι ιδανικοί γι’ αυτούς. Με τον καιρό είναι στο χέρι του καθενός να βλέπει τι πιάνει και τι όχι, να δοκιμάζει νέα πράγματα και να συνεχίζει με πιο «χύμα» τρόπους. Για άτομα που θέλουν να πάνε κατευθείαν στα βαθιά, μπορούν να διαβάσουν παλιότερα θέματα που αφορούν το παιχνίδι στα «ίσια».

Ο πιο καλός τρόπος για να προσεγγίσεις μια γυναίκα, είναι να την κοιτάξεις πριν πας κοντά της στα μάτια και όταν σε δει, να της χαμογελάσεις. Αυτό θα την δώσει βασικά τον απαραίτητο χρόνο να σκεφτεί ότι θα την πλησιάσεις και να είναι σχετικά έτοιμη, από το να βρεθείς από το πουθενά και να της μιλήσεις (κάτι που κάνω εγώ προσωπικά, άσχετα αν μπορώ αν την δω ή όχι), γιατί ανάλογα το επίπεδο κοινωνικότητας της γυναίκας, μπορεί να σε ακυρώσει αυτόματα, όχι γιατί δεν είσαι εντάξει, αλλά γιατί η ίδια μπορεί να είναι ντροπαλή.
Αν σου χαμογελάσει και η ίδια, τότε μπορείς να πλησιάσεις άνετα και να της πεις ένα απλό «Γεια σου, είμαι ο Χ». Στην ουσία σε έχει η ίδια δεχτεί, οπότε δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Γενικά, ο πιο ασφαλής τρόπος για να ανοίξεις μια συζήτηση, είναι το περιβάλλον που είσαι εκείνη την στιγμή και είναι καλό γιατί δείχνει «τυχαίο» και φυσικά δεν δίνει τρομερή πίεση στην γυναίκα.
Τα συγκεκριμένα «ανοίγματα» ωστόσο απαιτούν να είσαι κοντά της και να «τύχει» να την ρωτήσεις κάτι. Δεν μπορεί δηλαδή να πας από την άλλη άκρη για να της ρωτήσεις ποιος είναι ο DJ που παίζει. Παράδειγμα:
-Ξέρεις ποιος/ποια τραγουδά το συγκεκριμένο κομμάτι (αν παίζει κάποιο που και η ίδια δείχνει να της αρέσει);
-Δεν είναι και τόσο καλός ο DJ, μου φαίνεται θα πάω εγώ να παίξω (με χαμόγελο, ειδικά αν δείχνει να βαριέται την μουσική).

Ένας καλός επίσης τρόπος, είναι να ρωτήσεις την γνώμη τους για κάτι ή να της ρωτήσεις κάτι. Τα συγκεκριμένα ανοίγματα, είναι και αυτά μεν πιο χαλαρά, αλλά απαιτούν κάποιου είδους δεξιοτεχνίας στο να γυρίσεις την συζήτηση σε πιο προσωπική, ώστε να μάθεις για αυτές.
Παράδειγμα:
-Ξέρεις τι ώρα περνά το επόμενο λεωφορείο/τραίνο (αν είσαι σε κάποιο σταθμό).
-Γνωρίζεις ποια είναι τα καλύτερα club/bar στην περιοχή;
-Μπορείς να μου δώσεις την γνώμη σου για ένα δώρο που θέλω να πάρω;
-Γνωρίζεις που είναι το τάδε μαγαζί/η τάδε περιοχή; κλπ.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι, είναι:
-Να τις αφήνεις να μιλάνε και να τις ακούς.
-Να τις δώσεις κάποιο κομπλιμέντο, αν σου απαντήσουν θετικά.
-Να τις πειράζεις ελαφρός και να είσαι θετικός και χαρούμενος, όχι κατσούφης.

Αν σου απαντήσει θετικά λοιπόν, θα πρέπει να συνεχίσεις την συζήτηση αμέσως, ώστε να μην «πεθάνει» (ξέρεις, αυτές οι αμηχανίες τις στιγμής, όπου σκέφτεσαι «τι άλλο να πω, τι άλλο να πω»).
Ανάλογα τον τρόπο που θα πας, έτσι θα συνεχίσεις. Δεν μπορείς δηλαδή να αρχίσεις με το «Ξέρεις που είναι το καλύτερο club στην περιοχή» και όταν σου πει «Το τάδε» να της πεις «α, ωραία, πάμε για σεξ τώρα». Ο τρόπος που θα συνεχίσεις την συζήτηση, θα πρέπει να είναι στον ίδιο ρυθμό με την αρχική «ατάκα», κάτι σαν το ντίμερ, να αυξάνει λίγο λίγο και όχι απότομα. Σε γενικές γραμμές ο διάλογος θα πρέπει να είναι σταδιακός.
Δεν μπορείς πχ να πας έτσι:
Ε:Ξέρεις που θα βρω το τάδε μαγαζί
Α:Μπλα, μπλα.
Ε:Είσαι πολύ ωραία το ξέρεις; Θέλω να σε φιλήσω.
Α:Τι λες, πας καλά;
Ε:Έχεις δίκιο. Τι ζώδιο είσαι;
Α:Μπλα, μπλα.
Ε:Α, ωραία. Ποια στάση σου αρέσει;

Φαντάσου έναν διάλογο σαν τον παλμό, θα πρέπει να είναι «ήρεμος» και να μην έχει απότομα σκαμπανεβάσματα.

Σημ.: Τις ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνεις μετά την αρχική ερώτηση/ατάκα (opener), τις ονομάζω γέφυρες σε αυτό το άρθρο.

Μερικά παραδείγματα θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πως μπορείς να προχωρήσεις πιο προσωπικά, αλλά σε ελαφρά βήματα. Να θυμάσαι ότι μπορείς να ακούσεις το «όχι» πάντοτε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το βάλεις κάτω ή ότι κάποιο πρόβλημα έχεις εσύ. Πιθανών να μην γουστάρει να σε γνωρίσει ή να μην θέλει να μιλήσει.
-Μπορώ να καθίσω μαζί σου; (ιδανικό αν της μίλησες σε κάποιο φαγάδικο ή παρόμοιο μαγαζί).
-Ωραίο το [βάλε ρούχο εδώ] που φοράς (ιδανικό αν της ζήτησες την γνώμη της για κάποιο δώρο ή αν είσαι έξω για να ψωνίσεις και θέλεις μια καλή γνώμη).
-Ωραία επιλογή ρούχων Ή αυτό το χρώμα σου πηγαίνει.
-Μου αρέσει ο τρόπος που χαμογελάς.
-Βλέπω ότι γνωρίζεις πολλά για [κάτι που ρώτησες], ασχολείσαι με αυτό;

Πιστεύω ότι έβγαλες ένα νόημα για το πως θα μπορέσεις να συνεχίσεις την συζήτηση και να μην χάσεις την ευκαιρία να την γνωρίσεις. Να θυμάσαι ότι έχει σημασία τι θα ρωτήσεις σαν «γέφυρα», αφού στην ουσία είναι ο σύνδεσμος από το τελείως άγνωστος στο να μπορέσεις να κάνεις έναν καλό διάλογο μαζί της και να την γνωρίσεις καλύτερα.
Μερικά παραδείγματα άσχετων ερωτήσεων/γεφυρών είναι οι παρακάτω:
-Είσαι παντρεμένη/έχεις σχέση; (πολύ σοβαρή για πρώτη ερώτηση)
-Τι δουλειά κάνεις; (πολύ σοβαρή για πρώτη ερώτηση)
-Τι ζώδιο είσαι; (πολύ κλασικό/βαρετό για πρώτη ερώτηση, άσε που οι μικρότερες ηλικίες δεν τα παίρνουν και τόσο σοβαρά, όσο οι μεγαλύτερες ηλικίες)
-Πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά; (Χαζό).

Όπως είπα και παραπάνω, να είσαι έτοιμος να δεχτείς και το «Όχι» της. Δεν σημαίνει τίποτα ένα «Όχι», υπάρχουν άλλες γυναίκες να μιλήσεις. Αν σου πει «Όχι», «φύγε», «παράτα με» κλπ, θα πρέπει να φύγεις και να μην σπαταλήσεις ενέργεια μαζί της, γιατί απλά δεν ενδιαφέρεται. Μπορεί να είναι και τεστ, αλλά επειδή (λογικά θα) είσαι καινούριος, δεν χρειάζεται να μπλέκεις ακόμη με τέτοια πράγματα, κάθε πράγμα σιγά σιγά.

Να αναφέρω ότι δεν είναι στάνταρ ότι μετά την απάντηση της στην πρώτη σου ατάκα, ότι πρέπει να κάνεις κατευθείαν μια ερώτηση γέφυρα. Μπορείς να συνεχίσεις με την αρχική σου ερώτηση και να μιλήσεις λίγο παραπάνω, προτού πας στην ερώτηση γέφυρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να χτίσεις μια οικειότητα μαζί της, ώστε να σου απαντήσει σε κάποια προσωπική ερώτηση.

Στο θέμα συζήτηση με μια γυναίκα, δεν μπορείς να μάθεις κάτι απ’έξω, γιατί κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί το πως θα καταλήξει ένας διάλογος. Ένας καλός τρόπος για να μην «πεθάνει» μια συζήτηση, είναι να χρησιμοποιείς ερώτηση στο τέλος κάθε πρότασης σου. Παράδειγμα:
-Εγώ πηγαίνω συνήθως στο τάδε μαγαζί. (Ο διάλογος δεν συνεχίζει έτσι, ειδικά στην αρχή. Ωστόσο μπορεί να δείξει ενδιαφέρων και να ρωτάει η ίδια, αλλά συνήθως στην αρχή θα πρέπει να κρατάς τα ηνία του διαλόγου). Οπότε, η παραπάνω πρόταση, μπορεί να γίνει κάπως έτσι:
-Εγώ πηγαίνω συνήθως στο τάδε μαγαζί. Σου αρέσει ή πας αλλού;
Επίσης:
-…έτσι πιστεύω, τι λες και εσύ;
-Πως το έκανες αυτό;
-Ποια η γνώμη σου γι’αυτό;

Μια μικρή συμβουλή είναι να μην χρησιμοποιείς κάτι αρνητικό σε μια συζήτηση. Πολιτική, αθλητικά κλπ δεν χωράνε σε μια συζήτηση με μια γυναίκα, ειδικά στην αρχή. Επίσης κάθε σου συζήτηση με μια γυναίκα να την βλέπεις σαν ευκαιρία να μάθεις και όχι σαν ευκαιρία να «καρφώσεις».

Μερικά επίσης χρήσιμα tips είναι να χρησιμοποιείς τις λεγόμενες ανοιχτές ερωτήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να απαντηθούν απλά με ένα ναι ή ένα όχι.
Παράδειγμα:
Ε:Δουλεύεις;
Α:Όχι.
Ε:Αχα, είσαι άνεργη δηλαδή, ε;
Α:Ναι.

Αντί αυτού, μπορεί να γίνει κάπως έτσι:
Ε:Δουλεύεις;
Α:Όχι
Ε:Και πως περνάς τον χρόνο σου;

Επίσης:
-Για πες μου περισσότερα σχετικά…
-Ποια είναι η γνώμη σου σχετικά…

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας σχετικά με το πόσο θα κρατήσει ένας διάλογος. Τον κρατάς όσο θέλεις, ειδικά αν πας καλά. Αλλά κάποια στιγμή θα θελήσεις να φύγεις, οπότε θα πρέπει κάπως να κλείσεις την όλη σου συναναστροφή. Όπως είπα και παραπάνω, όπως άρχισες έτσι θα τελειώσεις, δηλαδή χαλαρά. Δεν λέω ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις τον διάλογο ακόμη πιο βαθιά και να πας και για ένα φιλί (αν το επιτρέπει το μέρος, πχ ένα club), αλλά όπως είπα στην αρχή, το ποστ απευθύνεται για άτομα με ελάχιστη εμπειρία. Για να μπορέσεις να κλείσεις, καλό είναι να γνωρίζεις περισσότερο σχετικά με τα χόμπι της και τα μέρη που πηγαίνει όταν βγαίνει έξω.
Παράδειγμα:
-Θα ήθελα να μιλήσουμε περισσότερο σχετικά [με το θέμα που μιλήσατε περισσότερο], αλλά με περιμένουν οι φίλοι μου. Μπορούμε να βρεθούμε κάποια άλλη στιγμή;
-Πως μπορούμε να κρατήσουμε επαφή;
-Ήταν ωραία η συζήτηση μας. Θα πρέπει να την συνεχίσουμε κάποια άλλη φορά.

Επίσης:
Ε:Που διασκεδάζεις συνήθως;
Α:Στο Club X.
Ε:Είναι καλό, μου αρέσει [βάλε κάτι] εκεί. Έχεις πάει στο Club Ψ;
Α:Όχι, δεν θέλει η παρέα μου να πηγαίνουμε εκεί.
Ε:Το Σάββατο έχω κανονίσει με την παρέα μου να πάω. Μπορείς να έρθεις αν θέλεις.
Α:Ναι, γιατί όχι.
Ε:Ωραία, δώσε μου το τηλέφωνο σου.

Καλό είναι όταν πάρεις τον αριθμό της, να της κάνεις αναπάντητη για να κρατήσει και τον δικό σου αριθμό. Αν ξέχασες το όνομα της μέχρι εδώ (το παθαίνω συχνά), ρώτησε την πως να την γράψεις στο κινητό, ενώ καλό είναι να γράψεις και το δικό σου όνομα στο δικό της. Ψυχολογικά, είναι ένα μικρό είδος σύνδεσης και αυτό, από το να μην γνωρίζει καν τον αριθμό σου.

Αυτά σχετικά με τον διάλογο και το πρώτο «γεια». Προσπάθησα να κρατήσω τις προτάσεις σε κάπως πιο χαλαρό στυλ καθώς επίσης και να μην αναφέρω πάρα πολλές προτάσεις, αφού δεν έχει νόημα, αν καταλάβεις το πως μπορείς να μιλάς με κάποια. Σε επόμενο ποστ θα αναφερθώ σε πιο direct τρόπους συζήτησης.

Τι λες μετά το πρώτο «Γεια»;

Το δυσκολότερο κομμάτι σε μια προσέγγιση, είναι (μετά φυσικά την ίδια την προσέγγιση), το τι να πεις σε μια γυναίκα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που είναι η πιο «δημοφιλής» δικαιολογία, όταν ένας άντρας θέλει να πλησιάσει μια γυναίκα. Η φράση «δεν ξέρω τι να της πω» είναι ίσως το μεγαλύτερο κόλλημα που έχουμε οι άντρες και πιθανών το πιο δύσκολο, αφού απαιτεί εμπειρία και «καθαρό» μυαλό.
Παρακάτω θα προσπαθήσω να δώσω μερικές συμβουλές στο τι να πεις μετά το πρώτο γεια.
(περισσότερα…)