Τι τις εκνευρίζει στα ανδρικά περιοδικά

Παλιότερα, όταν διάβαζα αντρικά περιοδικά, όπως Men’s Health για παράδειγμα, είχαν αρχίσει να μου «την δίνουν» πολλά πράγματα από τα περισσότερα περιοδικά και τελικά συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι ο μόνος, αλλά εκνευρίζουν και τις γυναίκες τα περισσότερα που γράφουν.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα αυτά τα περιοδικά, πρέπει όλοι οι άντρες να έχουν κοιλιακούς και πάντα είχα μια απορία, οι συντάκτες του -κάθε- περιοδικού, προσέχουν τόσο την υγεία τους και έχουν τέτοιους κοιλιακούς και οι ίδιοι ή είναι απλά ένα απωθημένο τους;

Επίσης τα πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ που δείχνουν στις σελίδες του, λες και όλοι είχαμε μια μικρή τράπεζα, ώστε να μπορούμε να αγοράζουμε ότι έλεγε. Βέβαια δεν κρύβω ότι έπαιρνα μερικές ιδέες για το καθετί που είναι στην μόδα.
Κάτι άλλο επίσης που δεν μου άρεσε, ήταν οι συμβουλές τους για το φλερτ (ή το καμάκι), είτε ήταν από κάποιον άντρα «παλιό», είτε από κάποια γυναίκα, που ενώ είχε μια φωτογραφία συνήθως «θεάς» δίπλα από το όνομα της, θα πρέπει να ήταν κάποια 100 κιλών και θα λέει ότι της είχε λείψει. Σε παλιότερα άρθρα έχω ξανά αναφέρει το ότι οι συμβουλές τους για το θέμα φλερτ ήταν κάπως για τα πανηγύρια.

Έτσι, μιας και το internet παρέχει ότι πληροφορία επιθυμεί ο καθένας, σταμάτησα να διαβάζω τα περισσότερα από αυτά, αλλά κράτησα μόνο όσα θεωρούσα καλύτερα, τα οποία και με τον καιρό σταμάτησα και αυτά.

Διάβασα ωστόσο ένα άρθρο της Αλεξάνδρα Χαρίτου, που λίγο πολύ λέει μερικά πράγματα από την γυναικεία πλευρά. Παραθέτω όσα μου άρεσαν.

20 πράγματα που με εκνευρίζουν στα αντρικά περιοδικά
» Τα εξώφυλλα με ημίγυμνους άντρες που μοιάζουν με εκείνες τις φοβιστικές άτριχες γάτες.
» Τίτλοι στο εξώφυλλο όπως «πως να ρίξεις κάθε γυναίκα». Για να ρίξεις ΚΑΘΕ γυναίκα, αρκεί να την σπρώξεις από μια σκάλα.
» Γενικεύσεις για το πώς όλες οι γυναίκες κάνουν κρύα αστεία, βλέπουν σαχλές ρομαντικές κομεντί, είναι σπαστικές και δεν μπορούν να καρφώσουν μια πρόκα. Μπράβο αντρικό περιοδικό, αυτό το ανώτερο διανοητικά ον, ο αναγνώστης σου, μόλις έγινε ένα τσικ πιο μισογύνης απ’ όσο ήταν.
» Η συστηματική απόκρυψη σημαντικών στοιχείων από τον αναγνώστη, όπως «ραγάδες» και «κυτταρίτιδα».
» Τα tips πως να γίνεις βαθύπλουτος entrepreneur σε 38 βήματα. Να προτείνω; Πρώτο βήμα: Άσε κάτω το περιοδικό και ξεκίνα να δουλεύεις.
» Το στερεότυπο και γιγάντιο ψέμα πως εσείς έχετε κολλητούς, «brothers», ενώ εμείς είμαστε δυστυχισμένα πλάσματα χωρίς πραγματικές φίλες γιατί όλη μέρα ξεκατινιαζόμαστε να θάβουμε η μια την άλλη.
» Random συμβουλές, όπως π.χ. πως να δώσεις μια kick-ass δημόσια ομιλία, που αφορούν το 0,04% του αναγνωστικού κοινού.
» Τυχαία ποσοστά (όπως το παραπάνω) που δεν αναφέρονται σε καμία πηγή και δεν βασίζονται σε καμία έρευνα, π.χ. «85,4% αυξάνεται η πιθανότητα να πάθεις καρδιακή προσβολή άμα δεν τρως μπανάνες»
» Τα δώρα που σου προτείνουν να μας αγοράζεις.
» Γυμνές φωτογραφίσεις πανάγνωστων μοντέλων συνοδευόμενες από ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με ουσιώδεις, κρίσιμες ερωτήσεις που μας απασχολούν όλους, όπως «ποια ώρα της ημέρας προτιμάς να κάνεις σεξ;».
» Η ενίσχυση της ιδέας πως μπορεί κάπως, κάπου, κάποτε να σου κάτσει τρίο με την κολλητή μας.
» Η εντύπωση που αφήνεται πως οι 40άρες μοιάζουν με την Liz Hurley και όχι με τη θεία σου τη Μερόπη.

Και φυσικά το τελευταίο και το καλύτερο, κάτι για το οποίο πάντα είχα τις «ενστάσεις» μου, όχι τόσο από τα περιοδικά, αλλά και από τα ανάλογα βιβλία. Διάβασε και το προηγούμενο άρθρο μου σχετικά.
» Η ιδέα που σε ταΐζουν πως για να αρέσεις στις γκόμενες πρέπει να είσαι αθλητικός, να έχεις καμιά δεκαπενταριά χόμπι, να κάνεις όλη μέρα σεξ, να έχεις γαμάτη δουλειά και καλύτερη γκαρνταρόμπα από τον Richard Gere στο American Gigolo. Ξέρεις, εμάς δεν μας πειράζει αν γυμνάζεσαι παίζοντας video games, σε παθιάζουν μόνο οι σειρές, μισείς την βρωμοδουλειά που αναγκαστικά κάνεις και δεν είσαι μηχανή παραγωγής γυναικείων οργασμών. Αλλά εντάξει, λίγο καλύτερα μπορείς να ντύνεσαι.