Χαμός γίνεται με τον Julien (RSD) [Update]

Τους προηγούμενους μήνες ο Julien των RSD προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σχετικά με την επίσκεψη του στην Ιαπωνία.

Update 7/11
Σύμφωνα με το Buzzfeed, ο Julien είχε τα προβληματάκια του και στην Αυστραλία, όπου την περασμένη εβδομάδα την είχε επισκεφτεί για να πραγματοποιήσει σεμινάρια, αφού δεκάδες ήταν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν και φώναζαν εναντίον του. Μάλιστα του αφαιρέθηκε και η Visa από τον Αυστραλό υπουργό μετανάστευσης. Όπως αναφέρει και ένας σε ένα από τα δεκάδες tweets, «αν κάνεις ένα σεμινάριο για τις γυναίκες και ξεσηκώνονται οι γυναίκες εναντίον του, τότε κάτι κάνεις λάθος«.

Ακόμη και ο Max των RSD την πάτησε

Αρχική ανάρτηση
Συγκεκριμένα ο Julien Blanc, για να προωθήσει τα bootcamp του στην Ιαπωνία, ανάρτησε ένα video στο οποίο σπρώχνει μια Γιαπωνέζα προς το πέος του, καμαρώνοντας στην κάμερα. Επίσης έχει γράψει στον λογαριασμό του «Ένας λευκός άνδρας γ*μάει ασιάτισσες γυναίκες στο Τόκιο» και εξηγεί στο κοινό του πώς να εκμεταλλευτούν τις πολιτιστικές διαφορές της Δύσης και της Ιαπωνίας με απώτερο σκοπό να κοιμηθούν με γιαπωνέζες, όπως αναφέρει και το makeleio.gr, κάτι που μου έκανε εντύπωση το πως ασχολήθηκαν και τα Ελληνικά μέσα με το θέμα.

Κάτι τέτοιο ξεσήκωσε θύελλες στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που δεν είναι καινούριο για τον Julien. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί ένα hashtag με τίτλο #TakeDownJulienBlanc, όπου οι χρήστες των social media, μεταξύ των οποίων και οι διεθνούς φήμης χάκερ Anonymous, καταδικάζουν την πρακτική του Julien.

Στο bootcamp του αναφέρει:
«Αν είστε ένας λευκός άνδρας στο Τόκιο, τότε μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε» και συμβουλεύει τους μαθητές του να μην διστάζουν «να αρπάζουν από το μπράτσο τις κοπέλες» και «να βάζουν το κεφάλι τους ανάμεσα στα πόδια τους».

«Στην αρχή, δεν ήξερα μέχρι σε ποιο σημείο μπορούσα να φτάσω, αλλά δύο ημέρες μετά, έκανα βόλτα στον δρόμο, μπορούσα να τις αρπάξω από το κεφάλι και να τις σπρώξω μπροστά από το πουλί μου, φωνάζοντας “Πίκατσου” και φορώντας ένα μπλουζάκι με τον Πίκατσου, αυτό ήταν γελοίο! Το ίδιο ισχύει και (όταν πλησίαζα) μια ομάδα, τις άρπαζα μία προς μία, δεν έχω υπάρξει ποτέ ξανά τόσο χαρούμενος», ενώ τους λέει ότι η φράση «κλειδί» για να οδηγήσουν μια γυναίκα στο δωμάτιό τους και να κάνουν μαζί της σεξ είναι το «love hotel».

Το επίμαχο video

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν και υπογραφές εναντίον του Julien στο change.org.

Αυτήν είναι που ξεκίνησε την… επανάσταση

Βέβαια εγώ προσωπικά δεν βλέπω να κάνει κάτι το τόσο τρομακτικό ώστε να ξεσηκώσει θύελλες, άλλωστε δεν είδα και καμία να αντιδρά περίεργα ή να τον χαστουκίζει ή να φεύγει δυσαρεστημένη (στο ελάχιστο έστω χρόνο του video). Αλλά τα σχόλια του, όπου τις έβαζε όλες στο ίδιο τσουβάλι ήταν πιθανών αυτά που ξεκίνησαν τον όλο χαμό. Φυσικά όλο αυτό είναι προς όφελος του Julien και των RSD γενικά, μιας και η κάθε διαφήμιση, είτε αρνητική είναι, είτε θετική, παραμένει διαφήμιση.

Μερικά από τα tweets
http://twitter.com/#!/Rykitsu/status/528803305204772865

http://twitter.com/#!/HGIAustin/status/529677283620294656

http://twitter.com/#!/eventbritehelp/status/529754544864243714

https://twitter.com/mareinna/status/530331211257098241