Χρήσιμα (;) νέα και άρθρα

Στα γρήγορα, μερικά χρήσιμα νέα, άρθρα, σχόλια, video κ.α…

Ο εγκέφαλος «προδίδει» την αληθινή αγάπη
Ο εγκέφαλος μας δείχνει αν μια σχέση είναι να κρατήσει ή όχι, αλλά αυτό φαίνεται μέσα από την μαγνητική τομογραφία. Τώρα, επειδή δεν έχουμε όλοι μας πρόσβαση σε αυτά τα μηχανήματα, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να… ψαχτούμε μόνοι μας αν πραγματικά μας ενδιαφέρει μια σχέση και δεν την κάνουμε από ανάγκη.

Μόλις ερωτευθήκατε και θέλετε να μάθετε αν η αγάπη σας θα κρατήσει για πάντα: Μπείτε στον εγκεφαλικό τομογράφο και θα έχετε την απάντηση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές οι οποίοι θεωρούν ότι ανακάλυψαν το «αποτύπωμα» το αληθινού έρωτα στον εγκέφαλό μας.
Εξετάζοντας ερωτευμένους εθελοντές οι επιστήμονες εντόπισαν στον εγκέφαλό τους διαφορετικά μοτίβα δραστηριότητας τα οποία φάνηκαν να «οδηγούν» σε διαφορετική έκβαση την ερωτική ιστορία που μόλις είχαν ξεκινήσει: το ένα δείχνει να συνδέεται με «ακλόνητα» συναισθήματα και σταθερότητα στη σχέση ενώ το άλλο μάλλον αποτελεί δυσάρεστο οιωνό, προαναγγέλλοντας ότι το αρχικό πάθος σύντομα θα… ξεφουσκώσει. [Περισσότερα]

Επόμενη είδηση και έρχεται από την Πάτρα και αφορά φοιτήτριες που υπόσχονται ερωτικές συνευρέσεις από το facebook για μια χρονοκάρτα. Δεν είναι καινούριο αυτό, πριν αρκετά χρόνια που συνομιλούσα με γυναίκες στο net (zoo αν θυμάμαι καλά), μου έλεγαν ότι «ήθελαν να με πάρουν τηλέφωνο» αλλά δεν είχαν κάρτα και αν ήθελα να τις μιλήσω να τις στείλω μια. Το δικό μου ερώτημα ήταν «γιατί δεν θέλουν να τις πάρω εγώ τηλέφωνο», αλλά σε αυτό δεν απαντούσαν και την «έκαναν» από την συζήτηση. Δεν έστειλα ποτέ μου γιατί το θεωρώ (και είναι) μεγάλη απάτη. Προσοχή, το κάνουν συνήθως για να πάρουν την κάρτα και μετά «γεια», ενώ πολλές φορές μπορεί να μην είναι καν φοιτήτριες, αλλά πονηροί οι οποίοι μετά θα πουλήσουν τις κάρτες σε τρίτους.

Ενδιαφέρων έχει και η επόμενη είδηση και αναφέρει ότι είναι αρκετοί αυτοί που «νοικιάζουν» κοπέλες μόνο και μόνο για να γράψουν ότι είναι «σε σχέση» στο Facebook. Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι η απελπισία να δείξει κάποιος σε άλλους τον καλύτερο του εαυτό φοβούμενος την κοινωνική κρίση, τον αναγκάζει να κάνει πολλά πράγματα. Πολλοί μπορεί να κοροϊδεύουν κάποιον, οι οποίοι συνήθως τα φτιάχνουν με χοντρές ή/και άσχημες για να εμφανίζονται ότι έχουν σχέση, ώστε να μπορούν να κοροϊδέψουν και να το παίξουν «κάποιοι». Αν και η είδηση αφορά Αμερική κυρίως, δεν αμφιβάλλω ότι αυτός είναι και ο κύριος λόγος που γίνεται όλο αυτό, εκτός και αν θέλουν να κάνουν κάποια πρώην τους να ζηλέψει.

Ακολουθεί ένα άρθρο το οποίο μπορεί να αφορά τις γυναίκες μεν, αλλά δείχνει τα πέντε βασικότερα σημάδια ενός άντρα που την απατά. Αν σκοπεύετε να το κάνετε, μάθετε ποια είναι αυτά και κρύψτε τα (το αναφέρω γιατί μεταξύ αντρών πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη).

…το εν λόγω σπορ λοιπόν, μπορεί να μην κάνει διακρίσεις, αλλά κακά τα ψέματα μαστίζει πολύ περισσότερο το αντρικό φύλο από το γυναικείο, κι αυτό γιατί όπως έχουμε πει οι άντρες είναι πολυγαμικά όντα. Αν λοιπόν είστε σε μία σχέση, και έχετε υποψίες για τον καλό σας, ότι σας έχει κάνει ολίγον… τάρανδο, ήρθε η ώρα να παρατηρήσετε κάποια σημάδια, τα οποία και θα σας οδηγήσουν στην αλήθεια! Δώστε βάση λοιπόν…[Περισσότερα]

Από το ίδιο site ακολουθεί μια συμβουλή προς έναν άντρα, ο οποίος και ρωτά την συντάκτρια τι συμβαίνει και ενώ έβγαινε με μια κοπέλα επί πέντε μήνους (οκ μήνες), αυτήν τον έβλεπε σαν… φίλο της, λέγοντας μάλιστα το εξής: «Με ήθελε μόνο για τις βόλτες της! Δεν την ενδιέφερα καθόλου«. Μπορεί να ενδιαφέρει σε μερικούς η απάντηση της συντάκτριας.
Μέσα στην απάντηση της, του λέει «Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, κάνουν σχέση απλά για να βγαίνουν έξω με κάποιον και να λένε πως έχουν σύντροφο, άρα είναι αρεστοί«, αλλά θα έπρεπε να του πει απλά «λυπάμαι, αλλά σε χρησιμοποιούσε μόνο και μόνο να έχει παρέα για να πηγαίνει εκεί που δεν μπορεί να πάει με φίλες της ή με το αμόρε της«, αλλά σαν γυναίκα δεν το λέει.

Ακολουθεί ένα video από τον Paul Janka, ο οποίος και δείχνει πως σαγηνεύει (όπως λέει ο τίτλος του video) μια επί σκηνής.

Και τελευταίο ένα video όπου στην εκπομπή της Μεγεγάκη εξηγούν τι μπορεί να πάει στραβά στο φλερτ.