Όταν σε κοροϊδεύουν οι άλλοι…

Στον δρόμο προς την Ιθάκη αυτοβελτίωση, θα συναντήσεις πολλές δυσκολίες. Μία από αυτήν είναι η ειρωνεία μερικών ατόμων, κυρίως γνωστών σου, προς τα εσένα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αν συναναστρέφεσαι με κόσμο, σίγουρα θα έχεις συναντήσει από μερικά άτομα την ειρωνεία προς το πρόσωπο σου. Δεν είναι κάτι σπάνιο και φυσικά οι περισσότεροι το έχουμε βιώσει.
Σε μερικά άτομα (αν όχι στα περισσότερα), η ειρωνεία ενός ατόμου είναι ικανή να τον ενοχλήσει σε βαθμό να παρατήσει κάποια προσπάθεια που πιθανών να θέλει να κάνει.

Έχοντας συζητήσει και με άλλα άτομα σχετικά, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κανείς να σε ειρωνευτεί, όπως η προσπάθεια σου να μιλήσεις σε κάποια γυναίκα, για το σώμα σου, τα μαλλιά σου, τις γνώσεις σου ή την ευφυΐα σου και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Να ξέρεις ότι η ειρωνεία δεν είναι χιούμορ αλλά κακία προς κάποιον. Επίσης αν σε ειρωνεύεται ένας φίλος σου, απλά δεν είναι φίλος σου και φυσικά άτομο εμπιστοσύνης.
Στο θέμα ειρωνεία, μπορείς είτε να το αφήσεις να περάσει έτσι, είτε να αντιδράσεις (ήρεμα, όχι μπουνιές). Στην πρώτη επιλογή θα δουν ότι δεν επηρεάζεσαι και θα σταματήσουν, ωστόσο αν επιμένουν θα πρέπει να τους πεις ότι σε ενοχλεί και θα πρέπει να σταματήσουν.

Ψυχολογικά, η ειρωνεία είναι επίθεση και φόβος των ατόμων που την κάνουν. Στην ουσία αν παρατηρήσεις, θα δεις ότι τα άτομα που ειρωνεύονται κάποιον, μέσα τους φοβούνται να μην τους συμβεί το ίδιο ή ζηλεύουν που δεν μπορούν να καταφέρουν κάτι. Για παράδειγμα αν ειρωνεύονται σε κάποιον για τα κιλά του, μέσα τους φοβούνται να μην παχύνουν οι ίδιοι ή παλιότερα τους ειρωνευόντουσαν τους ίδιους.
Αν ειρωνεύονται σε κάποιον για τον τρόπο που πλησίασε κάποια και απέτυχε, μέσα τους ζηλεύουν που οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν πλησιάσουν το ίδιο άνετα κ.ο.κ.

Οπότε θα πρέπει να μην σε επηρεάζει η όποια ειρωνεία/επίθεση προς κάτι που κάνεις και να μην σε βγάζει από τον στόχο σου. Όταν κάποιος σε ειρωνεύεται για κάτι, δες το θετικά, ότι κάτι κάνεις καλά και σε ζηλεύει.