Πότε μπορεί να σε «κάψει» ένας φίλος σου; (Updated)

Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λέει ο -σοφός- λαός. Πιστεύω ότι πολύς κόσμος, πόσο μάλιστα οι γυναίκες, κρίνουν έναν άνθρωπο από τα άτομα που κάνει παρέα. Σου κάνει καλό όμως αυτό;

Μπορεί για πολλούς οι φίλοι του να’ναι η προέκταση του εαυτού τους, για πολλούς όμως είναι απλά κάποια άτομα με τα οποία έχουν ένα ή και περισσότερα κοινά σημεία. Όλα καλά όμως μέχρι εδώ. Τι γίνεται όμως όταν στην μέση παίζει μια γυναίκα;
Δεν θα αναφερθώ για το θέμα «φουστιές» από φίλους, το έχω καλύψει αυτό παλιότερα. Θα αναφερθώ στην λεγόμενη «ταμπέλα» που δέχεται κάποιος από τις γυναίκες με βάση τους φίλους (ή τα άτομα γενικά) που κάνει παρέα.

Αφορμή του παρόντος θέματος είναι μια τύπισσα που πρόσφατα βγήκα ραντεβού μαζί της και μου είπε κάποια πράγματα, καθώς επίσης και μια παλιότερη συμβουλή από άλλη τύπισσα.

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. Σε μια σχολή που πήγαινα, συζητούσα με πολλά άτομα, αλλά πριν τους γνωρίσω όλους αυτούς μίλαγα με έναν που γνώριζα περισσότερο (λογικό θα μου πεις).
Εφόσον μίλαγα περισσότερο με αυτό το άτομο που το γνώριζα από παλιά, αυτόματα οι περισσότεροι θεώρησαν ότι είμαστε φίλοι. Κάποια στιγμή με πιάνει μια τύπισσα και μου λέει «μην κάνεις παρέα μαζί του γιατί σε ρίχνει κοινωνικά«. Τι εννοείς της λέω; Μου απάντησε ότι δεν μπορεί να μου πει περισσότερα, αλλά μου’πε μόνο ότι πολλές γυναίκες τον έχουν σαν «καμένο» και αυτόματα «καίγομαι» και εγώ μαζί του.

Τέλος πάντως σκέφτομαι ότι σιγά το κάψιμο που με κάνει. Η τύπισσα που πρόσφατα βγήκαμε μαζί, μου’πε το εξής κουφό, ότι κάποια στιγμή που άρχισε να με βλέπει διαφορετικά από τους άλλους (έτσι μου είπε, άρχισε το παιχνίδι μου μαζί της να καρποφορεί λέω εγώ), ζήτησε συμβουλές από κάποια φίλη της (όπως μου είπε) για το τι να κάνει, γιατί τότε δεν της έδινα ιδιαίτερη σημασία (έπαιζα με άλλες από την σχολή).
Τώρα δεν ξέρω αν ήταν η περίοδος που ήμουν αδιάφορος μαζί της ή της έκανα το «Push-Πουλ®». Είναι μια νέα μέθοδος που φέρνει πολύ καλό αποτέλεσμα και γίνεται κάπως έτσι, την σπρώχνεις (Push) και μετά της κάνεις «πουλ πουλ πουλ«. ΟΚ, αστειάκι ήταν αυτό 🙂

Όπως είπα κάποια στιγμή ζήτησε την συμβουλή από την φίλη της. Όπως βλέπετε οι γυναίκες δίνουν σημασία στις φίλες τους και στην άποψη τους η οποία μπορεί να τις επηρεάσει, έχω φάει και κάτι flakes λόγω φίλων της. Και η απάντηση της φίλης της (όπως μου είπε η ίδια ότι ήταν, αλλά επειδή φτάσαμε σε άλλο επίπεδο μου τα είπε πλέων κανονικά και την πίστεψα) «Γάμη$ε τον μωρέ, αφού κάνει παρέα με τον Χ τι περιμένεις να’ναι κανένας καλός; Ποιος ξέρει τι θα’ναι και αυτός«.
ΝΤΟΙΝΓΚΚΚ!!! Δεν περίμενα ότι θα είχε τέτοιο αντίκτυπο σε έναν άντρα η παρέα του. Και όμως τελικά έχει σημασία με ποιους κάνεις παρέα και με ποιους σε βλέπουν. Επίσης μου είπε ότι οι γυναίκες δίνουν μεγάλη σημασία σε τι άτομα κάνει κάποιος παρέα, αλλά αυτήν δεν την πειράζει που κάνω παρέα με τον Χ. Τι λέτε ρε νιαμού; Θα σας «αρωτήκσουμε» κιόλας με ποιους θα κάνουμε και παρέα;

Το παλουκάρι το έχουν βάλει στην κατηγορία «πέφτουλας» οι γυναίκες και το περίεργο είναι ότι κάθε σχόλιο του το έπαιρναν αρνητικά. Έτσι λοιπόν μια γυναίκα ενδέχεται να σε συνδέσει με την ίδια αρνητικότητα που βλέπει κάποιον και εσένα. Επίσης άλλες τον έχουν για κοινωνικά καμένο, άλλες για ανώμαλο κλπ. Και το παιδί είναι τόσο καλό, δεν λέγεται. Και όμως επειδή τα μάτια του γυαλίζουν για γυναίκα (έτσι μου το είπαν) και δείχνει απελπισμένος, έχει «φορέσει» την κάθε ταμπέλα που του βάζει η καθεμία. Και μαζί μ’αυτόν παίρνει η μπάλα και με όποιον άλλον μιλά.

Μια άλλη φορά είχα πάει να κάνω -ηρωικό- πέσιμο σε μια δασκάλα της Ζούμπα σε ένα γυμναστήριο. Εκεί που τα λέγαμε όμορφα και ωραία, σκάει κάποιος μύτη και την βλέπω να ψιλοπαγώνει. Μας χαιρετά και μου λέει μετά «τον ξέρεις» και της απαντώ «από το γυμναστήριο». Μου λέει «τον φοβάμαι αυτόν, δεν ξέρω» και έτσι παρέμεινε παγωμένη και δεν προχώραγε καν πλέον η κουβέντα μας, ενώ ήθελε να φύγει άμεσα.

Έτσι λοιπόν όταν πρόκειται για πέσιμο, προσέξτε με ποιους βγαίνετε, τουλάχιστον μέχρι να γίνει κάποια φάση και να σας γνωρίσει καλύτερα.
Θυμάμαι μια φορά που είχαμε κανονίσει να βγούμε 2+2 με έναν φίλο μου και στο μπαρ που ήμασταν (εμείς καθόμασταν έξω) ήταν και ένας άλλος φίλος του μέσα, παρόμοια φάση με τον τύπο παραπάνω. Και του λέω «γιατί δεν τον αφήνεις να έρθει να σου πει ένα γεια;» (του έστειλε με μήνυμα να μην έρθει). Μου λέει «άσε ρε συ, με έχει κάψει και άλλη φορά στο παρελθόν και δεν θέλω«. Και ο τρόπος φυσικά που τον «έκαψε» ήταν σαν και εμένα. Τότε εγώ το είχα δει κάπως περίεργα αυτό, τι μαλακία λέω να φοβάσαι να δείξεις με ποιους κάνεις παρέα σε μια γκόμενα, τουλάχιστον από την αρχή. Τελικά βγήκε σωστότατος.
Αν θέλεις να παίξεις με κάποια, πρόσεξε με ποιους θα σε δει. Μια παρέα «καμένων» δεν είναι τόσο κακό, αλλά ο «αρχηγός» τους είναι ο αρχικαμένος. Οπότε αν είναι κάποιος που είναι πιο πάνω σε επίπεδο από την παρέα του και δείχνουν στις γυναίκες «καμένοι» ή «πέφτουλες», τότε αυτός ο «πάνω» είναι 10 φορές πιο καμένος από τους άλλους.
Όχι ότι δεν σώζεται το παιχνίδι, έτσι; Σώζεται. Απλώς απαιτεί παραπάνω τρόπο και κόπο που δεν νομίζω να χρειάζεται εξ αρχής.
Τώρα είναι στο χέρι του καθενός αν συνεχίσει ή όχι. Μπορεί το παιχνίδι κάποιου να’ναι σωστό, αλλά να τον χαλάει η παρέα του. Γι’αυτό αν δεις τίποτα παλιούς παίχτες, θα τους δεις ή να βγαίνουν μόνοι τους ή με αντίστοιχης «πχιότητας» άτομα, ποτέ με κάποιον που φωνάζει από μακρυά «μπάκουρος». Κάτι θα ξέρουν οι παλιοί.

UPDATE
Να προσθέσω και κάτι που δεν το είχα βάλει στο άρθρο εξ’αρχής, αλλά μου δημιουργήθηκε με βάση τις ερωτήσεις που δέχομαι με emails και τα σχόλια, όπου οι περισσότεροι ρωτάνε ασφαλώς τι πρέπει να κάνουν και αν πρέπει το σωστό αρσενικό να υπακούει σε τέτοιες λογικές. Το προσθέτω επειδή το θέμα πιθανών να ενδιαφέρει πολλούς.

Μπορεί οι κανόνες των Alpha males να λένε πχ ότι ο ALPHA κάνει ότι γουστάρει αδιαφορώντας για τους άλλους και την γνώμη τους, αλλά καταβάθος αυτήν η ιδέα έχει κάποια κενά.
Δεν μπορεί δηλαδή να μην σε ενδιαφέρει τι θα πουν οι άλλοι, αλλά να σε ενδιαφέρει ας πούμε αν βρεις μια καλή στάση του σώματος για να δείχνεις γαμάτος και cool. Άρα καταβάθος σε ενδιαφέρει η άποψη των άλλων, αφού όλα γίνονται για την άποψη των γυναικών (αν δεν μας ένοιαζε πραγματικά η άποψη των άλλων ΚΑΙ κάναμε ότι θέλαμε, θα βγαίναμε Σάββατο βράδυ για παιχνίδι φορώντας αθλητικό σορτσάκι και φανέλα).

Για εμένα ALPHA είναι κάποιος για την πάρτι του και μόνο. Ακολουθώντας κάποιους κανόνες που κάποιος όρισε, στην ουσία ΔΕΝ είσαι ALPHA γιατί ΔΕΝ κάνεις αυτό που θέλεις, αλλά αυτό που ΚΑΠΟΙΟΣ άλλος όρισε για εσένα. Αναρωτιέμαι καμιά φορά με ποια βάση έχουν δημιουργηθεί ή ποιος τους ορίζει και γιατί πρέπει σώνει και καλά να ακολουθώ κ να φέρομαι όπως μου λέει κάποιος σε ένα βιβλίο;
Έτσι λοιπόν για εμένα ΝΑΙ μεν θα πρέπει κάποιος να ΜΗΝ χάσει κάποιον φίλο του, (ας πούμε επειδή κάποια γκόμενα τυχαίνει να μην τον γουστάρει), ΑΛΛΑ να το κάνει επειδή πραγματικά το θέλει ο ίδιος και όχι επειδή είναι κανόνας ο ALPHA να μην ακούει τις απόψεις των άλλων.
Αν πχ δει ότι κάθε φορά που πάει σε μια παρέα και η παρέα αυτήν ξενερώνει με τον φίλο του, τότε απλά ΔΕΝ τον ξανά παίρνει μαζί του για παιχνίδι, αλλά τον κρατά ΑΠΛΑ για έναν καφέ/παρέα/μπάφους και PRO. Υπάρχουν άτομα που απλώς διαβάζουν και συζητούν σε forums, ΔΕΝ τα έχουν κάνει ποτέ τους πράξη και ίσως να το βλέπουν κάπως διαφορετικά.
Υπάρχουν ωστόσο και πολλά άτομα που έχουν κάνει πραγματικά καλή δουλειά για το παιχνίδι τους και έχουν φάει τα μούτρα τους στο πεδίο. ΔΕΝ θα πρέπει λοιπόν να κάθονται να χάνουν χρόνο, sets και πιθανές γκόμενες επειδή ένας φίλος τους ΔΕΝ λέει να βάλει μυαλό και να διορθωθεί (αν είναι πέφτουλας πχ). Εντάξει, είπα ότι δεν θα τον κόψει και το καλημέρα, αλλά ΔΕΝ θα τον παίρνει μαζί του όταν πρόκειται για παιχνίδι ή κάπου που θα βρει και κάποια που γουστάρει, είναι απλό.

Παλιότερα έβγαινα για παιχνίδι με δύο άτομα και ο ένας τους ήταν κοινωνικά καμένος. Έλεγε άσχετες ρουτίνες που δεν κόλλαγαν με την κουβέντα, έκανε ΚΙΝΟ ενώ η άλλη δεν ήταν άνετη με αυτό, NEG-αρε όταν ΔΕΝ έπρεπε και γενικά ξενέρωνε τις γυναίκες. Έτυχε να πάω κάνα δυο φορές σαν wing και είχα παρατηρήσει τέτοια παγωμάρα από τις γυναίκες, που δεν είχα ξανά δει ποτέ μου στα ανοίγματα που έχω κάνει. Επίσης όταν τύχαινε να έρθει σε εμένα wing οι γυναίκες κοκάλωναν. Είχε ένα περίεργο βλέμμα, έναν περίεργο τρόπο και γενικά φώναζε με τον τρόπο του αυτό που οι ξένοι λένε «Creepy».
Ε, δεν μπορούσα να τον παίρνω μαζί μου επειδή κάποιος-κάπου-κάποτε-σε ένα βιβλίο είπε ότι ο πραγματικός ALPHA ΔΕΝ νοιάζεται για την άποψη του κόσμου. Αφού μου χάλαγε τα sets και εμένα και του 3ου της παρέας. Έπρεπε να σπαταλήσουμε περισσότερη ενέργεια και περισσότερο κόπο για να επαναφέρουμε κάποιες τύπισσες που πραγματικά εμένα τουλάχιστον με ενδιέφεραν.
Αν κάποιος έχει τύχει σε τέτοια φάση, θα παρατηρήσει αυτό που είδα και εγώ, δηλαδή οι γυναίκες όταν άρχιζε να τις μιλά, να απομακρύνονται από τον κάθε «περίεργο» και να έρχονται να κάθονται δίπλα μου, σε θέση πχ που εγώ να ήμουν ανάμεσα από αυτήν και τον «περίεργο».

Ε, δεν θέλει και πολύ σκέψη, τον αφήνεις και πας με άλλον για παιχνίδι. Έτσι θα πρέπει πιστεύω να γίνει και το ίδιο πράγμα θα έκαναν και αυτοί με εμάς.
Φανταστείτε να «καίτε» γκόμενες με την λογική «είμαι ALPHA ρε πουτ@νες, αδιαφορώ για την γνώμη σας» και ο φίλος σας στην πρώτη τέτοια περίπτωση να σας ρίξει. Δεν θέλω να τους βάλω όλους στο ίδιο καζάνι, αλλά είμαι σίγουρος πως το 80% των ατόμων που είναι «πεινασμένοι» για σχέση/γυναίκα/σεξ δεν θα σκεφτούν λεπτό για το αν σας ρίξουν με την κίνηση τους ή τι θα πει ο κόσμος, αλλά θα πάνε με την λογική τους, δηλαδή θα πέσουν με τα μούτρα στο… αιδοίο. Πως θα το πάρετε μετά; Θα πείτε τι μαλάκας που ήμουν; Γιατί ο ALPHA να γίνει μαλάκας;

Εγώ όπως είπα και στα σχόλια τον τύπο που αναφέρω ΔΕΝ τον έκοψα από παρέα, αλλά το πλήρωμα μου ήταν να μην με παίρνουν μαζί στις κοινωνικές συνευρέσεις τους, με την λογική «θα φέρει και τον μαλάκα μαζί του«. ΟΚ, εμένα δεν με ενοχλούσε γιατί έχω παρέες ούτως ή άλλος, άσε δε που αυτές που ήθελα τις έπαιζα και χωρίς να πηγαίνω μαζί τους, αλλά είναι για όλους έτσι; Θα το ήθελαν όλοι αυτό;
Η ζωή (ίσως και η κοινωνία) είναι σκληρή και μας φέρεται φούστικα. Θα πρέπει κανείς να παίζει/φέρεται και ο ίδιος σκληρά, αν θέλει να πετύχει.

32 thoughts on “Πότε μπορεί να σε «κάψει» ένας φίλος σου; (Updated)

 1. Σίγουρα αυτό που λες για το κάψιμο ισχύει. Πως όμως μπορείς να καταλάβει κάποιος ότι είναι ο ίδιος καμένος και πώς να το διορθώσει ;;; μετά και από το προηγούμενο άρθρο (Αποκρουστικοί άντρες;) με έβαλες σε σκέψεις. Δυστυχώς το να ρωτήσεις φίλους δεν έχει αποτέλεσμα (είτε δεν θα το καταλαβαίνουν είτε δεν θα σου το πουν ). Εσύ με το φίλο σου τι έκανες;

  Μου αρέσει!

  1. Για να το καταλάβει κάποιος είναι κομματάκι δύσκολο. Μπορεί να το αντιληφθεί φαντάζομαι από την συμπεριφορά που έχουν οι γυναίκες απέναντι του, πχ αν «υπάρχει» ή όχι γι’αυτές.
   Τον φίλο του έδωσα κάποιες συμβουλές, χωρίς να του πω τι τρέχει φυσικά. Απλώς με ρώτησε για κάποια που γουστάρει κ τον κλάνει, τι να κάνει κ τι όχι κ του είπα μερικές συμβουλές γενικές κ μετά ερωτικές. Δεν έκανε φυσικά καμία από τι του είπα, η δύναμη που έχει μια γυναίκα σε έναν άντρα που δεν έχει τσαγανό μέσα του είναι τεράστια.

   Πάντως τώρα που γράφω το σχόλιο, θυμήθηκα και ένα παλιότερο περιστατικό, πολύ πριν αρχίσω να ασχολούμαι με το παιχνίδι, όπου παρόμοια φάση πάλι στην παρέα μια κοπέλα της παρέας έπιασε το ένα από τα παιδιά και του είπε παρόμοια περίπου φάση, δηλαδή να κόψουμε τον έναν της παρέας επειδή φαινόμαστε άσχημα. Βέβαια και τότε, χωρίς να ξέρω από alpha rulez κλπ είχα πει ότι με τπτ, με το παιδί μεγαλώσαμε μαζί δεν πρόκειται να τον παρατήσω επειδή μια έτσι απλά το είπε.

   Τώρα γεννάτε το ερώτημα κατά πόσο κάποιος φίλος μας ας πούμε θα έκανε το ίδιο, δηλαδή αν έλεγε αυτόν για εμάς, θα συνέχιζε μαζί μας ή θα μας έκοβε; Ιδού η απορία…

   Μου αρέσει!

 2. Καλή και περίεργη φάση αυτή που μας περιγράφεις δάσκαλε… Αυτό που κάνω εγώ είναι να βγαίνω με φίλους που είναι αρκετά beta ώστε εγώ να δείχνω στα ματια των κοριτσιών ανώτερος από τους άλλους. Αυτό είναι το ένα θετικό αφού θα ξεχωρίσω από τους άλλους (μου έχουν πει οι γκόμενες πως είμαι πιο »αλάνι» από τους φίλους μου)… το αρνητικό όμως είναι πως όταν χρειάζομαι βοήθεια σε κάποιο παιχνίδι τα beta φιλαράκια μου δε μπορούν να μου την προσφέρουν, εγώ δεν είμαι και σε τόσο καλό επίπεδο στο παιχνίδι και καταλήγω να γίνομαι καληνυχτάκιας όταν το setaki δυσκολεύει…

  Μου αρέσει!

  1. Αυτό που περιγράφεις υπάρχει στην ψυχολογία και λέγεται το σύνδρομο/φαινόμενο της άσχημης/κατώτερης παρέας (έχω γράψει εδώ σχετικά).
   Αυτό φίλε μου το παθαίνεις γιατί στην ουσία δεν βελτιώνεσαι έτσι, απλά «πατάς» επάνω στους beta για να δειχτείς κ γι’αυτό και δεν περνά το όλο παιχνίδι σου. Θα πρέπει να βελτιωθείς τόσο ώστε να δείχνεσαι όπου και αν πας από μόνος σου, ακόμη και αν υπάρχουν και άλλοι λύκοι στην παρέα.

   Μου αρέσει!

 3. Ο πραγματικός alpha male γράφει στα παπάρια του τι θα πει ο κόσμος, ειδικά οι γκόμενες, και κάνει παρέα με αυτούς που πραγματικά θέλει, όπως είπες και εσύ μπορεί το παλικάρι να έδειχνε καμένος αλλά ήταν πολύ καλό παιδί, άρα άξιζε για παρέα, αν τότε τον άφησες ή ξέκοψες από φίλος του, θεωρώ πως ήταν μια λάθος επιλογή, ελπίζω να μην το έκανες. Επίσης, μια γκόμενα που θα κρίνει κάποιον από τον φίλο του χωρίς καν να τον γνωρίσει, ε σόρρυ κιόλας αλλά δεν μπορεί να είναι και πολύ σοβαρή κοπέλα, και ένας σωστός alpha male με αξιοπρέπεια, μια τέτοια κοπέλα και η πιο μουνάρα να είναι απλά δεν θα της δώσει σημασία, ή και αν της δώσει θα της πει κατάμουτρα ότι o τρόπος σκέψης της αρμόζει σε ένα ώριμο άτομο. !! 🙂

  Μου αρέσει!

  1. Βασικά φίλε μου δεν ακολουθώ κανέναν κανόνα «alpha male», ακολουθώ το μυαλό μου. Αν κρίνω ότι πρέπει να κλασω κάποιον, θα το κάνω, είτε λένε οι γραφές το αντίθετο είτε όχι.
   Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τον έκλασα γιατί μου φέρονταν ωραία. Μάλιστα όταν μου είπαν ότι με ρίχνει η απάντηση μου ήταν «με ρίχνει σε ποιες; ΣΕ ΑΥΤΕΣ;» ειρωνικά, ενώ όπως αναφέρω παραπάνω προσπάθησα να τον βοηθήσω κιόλας.
   Τώρα αν ήταν κανένας που δεν πολυγούσταρα σαν άτομο, θα τον έκλανα, είτε είναι σωστό είτε όχι.

   Τώρα η τύπισσα στο ραντεβού μου είπε ότι εκτίμησε το γεγονός ότι παρέμεινα μαζί του παρά του ότι γνώριζα ότι μπορεί να με ρίξει, ότι στηρίζω τις επιλογές μου και τέτοια, αλλά το είπε για να ανέβει στα μάτια μου. Μαλακίες γυναικών, όταν το παιδί τις ζήταγε να χορέψουν μαζί ή να μιλήσουν απλώς, αυτές τον έκλαναν γενναία.
   Αλλά άμα κάποια κολοτρώγεται για έναν άντρα, τότε ακόμη και να’ναι 40χρονών και να ζει ακόμη με την μάνα του ΔΕΝ την νοιάζει, την νοιάζει μόνο αυτός (έχω δει άτομα τέτοια, μιλάω με πραγματικά γεγονότα).

   Τώρα για το τελευταίο που λες, όλες κρίνουν και δεν παίζει ρόλο αν είναι σοβαρή ή όχι. Και εσύ κρίνεις, αν δεις μια που δεν γνωρίζεις να κάνει πχ με το τελευταίο τσουλάκι παρέα. Αμέσως θα πεις ότι και αυτήν το ίδιο τσουλάκι θα’ναι. Και αν δεν κρίνεις εσύ προσωπικά σαν Κωστής, κρίνουν οι άλλοι. Έτσι κρίνουν και αυτές. Όχι όλες, συμφωνώ. Αλλά οι περισσότερες. Αν έχεις ασχοληθεί πολύ με το game, θα ακούσεις πολλά τέτοια.

   Μου αρέσει!

 4. νομιζω οτι το ‘ Κάποια στιγμή με πιάνει μια τύπισσα και μου λέει “μην κάνεις παρέα μαζί του γιατί σε ρίχνει κοινωνικά“. Τι εννοείς της λέω; Μου απάντησε ότι δεν μπορεί να μου πει περισσότερα, αλλά μου’πε μόνο ότι πολλές γυναίκες τον έχουν σαν “καμένο” και αυτόματα “καίγομαι” και εγώ μαζί του’ ηταν καποιου ειδος τεστ , για να δει τη δυναμη που εχει πανω σου, εγω θα της απαντουσα, ‘ αντεχω να πεσω κοινονικα’!!!
  Σου ειπε οτι ‘Όπως είπα κάποια στιγμή ζήτησε την συμβουλή από την φίλη της. Όπως βλέπετε οι γυναίκες δίνουν σημασία στις φίλες τους και στην άποψη τους η οποία μπορεί να τις επηρεάσει, έχω φάει και κάτι flakes λόγω φίλων της. Και η απάντηση της φίλης της (όπως μου είπε η ίδια ότι ήταν, αλλά επειδή φτάσαμε σε άλλο επίπεδο μου τα είπε πλέων κανονικά και την πίστεψα) “Γάμη$ε τον μωρέ, αφού κάνει παρέα με τον Χ τι περιμένεις να’ναι κανένας καλός; Ποιος ξέρει τι θα’ναι και αυτός“.’- αυτο τωρα μπορει να ειναι αληθεια, μπορει οχι, μπορεινα σε γουσταρε η φιλη της, η κκαι το αντιθετο, το σιγουρο ειναι οτι η φιλες ναι επειρεαζουν.
  Πιστευω οοτι πρεπει να κρατας τουσ φιλους σου , ασχετα με το τη θελει μια γυναικα, αλλα και να τους εχεις διαλεξει τους φιλους αυτους.
  Θελω εδω να πω μια ιστορια, μια ιστορια που ετυχε πριν καιρο, ειχα μια φιλη , καναμε φαση πολυ καιρο αλλα δεν ειχαμε προχωρησει, με κηνηγουσε αυτη , αλλα και εγω αυτη. ενα βραδι βγηκαμε μαζι, κατανωλασαμε πολυ αλκολ και τα πραγματα εγειναν πολυ ποιο ερωτικα αναμεσα μας , πεσαν κατι φιλια (με push pull), αλλα καποια στιγμη τα πραγματα πειραν με ενδιαφερων τροπη.Μου ειπαι να παμε καπου σε καποιο μαγαζι που ηταν η φιλες τις, και εγω δεχτικα(μαλακκεια εκανα).Για να μην πολυλογο βρεθικα στα μποζουκια σε μια παρεα με 10 γκομμενες και ολο το μαγαζι να τις καμακωνει ενω χορευουν στη πιστα(εγω δεν χορευω με το τιποτα). Εκει εγινε η μαλακεια , εγω θελωντας να δειψω οτι ειναι δικια μου αρχισα να τι φιλαω μπροστα τισ φιλες της(ο αρχηγος απο τις φιλες δεν το ενεκρινε αυτο για τουσ δικους τισ λογους.Το ενα εφερε το αλλο και καταλιξαμε σε κοντρα αγρια , μεχρι που φωναξε τουσ πορτιριδες η γυναικα αρχηγος(ευτιχος τους ηξερα). καταστοφη σε ολα, την αλλη μερα δεν μου μιλουσε, δεν απαντουσε στα τηλεφωνα, ολεθρια καταστοφη(η ενα τεστ ). Εγω ομος δεν εκκανα βημα πισω, αυτοσ ειμε ειπα αμα σου αρεσει.παγωσε ι σχεσει αναμεσα μας, αλλα κρατησα, ειμε αλφα ειπα, και να ειχα αδικο αφορουσε εμενα και αυτη, οχι τισ φιλες της.
  Τωρα γιατι το λεω αυτο, γιατι παροολο που ι φιλες τισ με θελουν νεκρο, παρολο που την εφερα σε δυσκολη θεση με τισ φιλεσ τις, επειδη δεν ενεδωσα, μετα απο ενα ολοκληρο χρονο γυρισε πισω, ναι γυρισε πισω(συμπερασματα δικα σας)

  Μου αρέσει!

  1. και εγώ μαζί του’ ηταν καποιου ειδος τεστ , για να δει τη δυναμη που εχει πανω σου, εγω θα της απαντουσα, ‘ αντεχω να πεσω κοινονικα’!!!

   Αν και δεν ήταν τεστ, ήταν πολύ γνωστή μου και το είπε σαν γιατί άκουγε τι έλεγαν για τον φίλο μου (μια σχολή λίγων ατόμων είναι σαν μια μικρή κοινωνία, κάποιον πρέπει να σχολιάζουν), θα σου απαντήσω στο μήνυμα σου. Με την απάντηση την δική σου, ήδη σε επηρέασε. Αν ήταν τεστ, ήδη έπεσα στην παγίδα της και απαντάς λογικά. Η καλύτερη -για εμένα- απάντηση θα ήταν απλώς ένα χαμόγελο ή κάτι του στυλ «θα δούμε», αλλά δεν ήταν τεστ, εφόσον με την τύπισσα γνωριζόμαστε χρόνια και δεν τρέχει τπτ περιστατικά πεσίματος κλπ. Όχι ότι δεν τεστάρουν, αλλά δεν νομίζω να τεστάρουν σε όλα που λένε.

   Πιστευω οοτι πρεπει να κρατας τουσ φιλους σου , ασχετα με το τη θελει μια γυναικα, αλλα και να τους εχεις διαλεξει τους φιλους αυτους.

   Δεν διαφωνώ και μάλιστα επαυξάνω.

   Μου αρέσει!

  2. σωστα ! δεν το ειχα δει ! με το αντεχω να πεσω κοινωνικα , σου βαζει το «πιστευω της» στο δικο σου , η διχνεις ποιο ειναι το δικο σου αν συμβαδιζει με το δικο της (δεν υπαρχει λογος) , ετσι το αντεχω να πεσω κοινωνικα μπορουσε να ηταν αλλο.. αυτο ειναι σιγουρο , καμια φιλη η οποιος αλλος δεν επιτρεπεται να μας αλλαξει τα πιστεβω η να τα εκθεσουμε αφου στο πρωτο οφειλουμε να ξερουμε ποιοι ειμαστε και στο 2ο δεν υπαρχει λογος κανενας να μαθει αφου εμεις ξερουμε το γιατι 😉 , οχι πως εγω δεν κανω ΣΥΝΕΧΕΙΑ παρομοια λαθη , αλλα ο καιρος τα λιγοστεβει (νομιζω). απο την αλλη cris , διχνεις να εχει πολυ σημασια ολο το περιστατικο για εσενα , εκτεθηκες οκ.. σε ποιον ? στα τουβλα ?(σρυ για την εκφραση) σε ατομα που δεν μπορουν να σου κανουν τη ζοη καλυτερη ? και δεν νοιαζονται μια για εσενα ?χεστηκες , ας βαλουν τη γνωμη τους εκει που ξερουν , εδειξες ποσο τη γουσταρεις και εκανες φυσικα το λαθος να προσπαθησεις να «διχθεις» , αν δεν ισχυει το «διχθεις» και αυτο το ξερεις μονο εσυ 😉 φυσικα τους νοιαζει η γνωμη των φιλων τους (εδω δεν εκφερω αποψη θα με πεταξουν εμενα οι πορτιεριδες αν πραξω οπως πρεπει και πω αυτα που πρεπει , κατι το οποιο ο 20ος αιωνας και ολη η μ*α του εχει τρομερο τιμημα στην ελευθερη εκφραση των αντρων).εχουν τυχει σκηνικα που αν μιλουσα «ωμα» θα κοπανεγανε τα κεφαλια τους στον «τοιχο» πολλες «φιλες» , αλλα βλεπεις..εχουν ενα + με τους betta που χειριζονται μια χαρα μεσω των Limit beliefs τους.οσο για το αλλο με τους φιλους , ναι μπορουν να σε εκθεσουνε , ειδικα αν παιζεις game «αλλου χαρακτηρα» και σε εκθεσουν στο σετ..σκοπευω να βρω τροπο «απομονωσης» του στοχου , καθως το υπερβολικο direct μου δεχεται πολυ ασχημες συμπεριφορες απο φιλες του στοχου , η ιδια δεν θελει να εκτεθει και σε «παιζει» αλλιως , ενα «σε ειδα και μου αρεσες πολυ και θελω να ανταλαξουμε τηλεφωνα γιατι θελω να σε γνωρισω καλυτερα» με Mindset αναλογο(να το περνας με το βλεμα) μπορει να οδηγησει ισως σε κλεισιμο με μεγαλη επιτυχια , αντι να κατσεις να αντιμετωπιζεις 2-3-4 σετ με καποια «ζηλιαρα» η οτι αλλο… οι φιλοι μας ειναι δικη μας επιλογη , τα κριτηρια δικα μας , φιλος δεν ειναι οποιος με βοηθαει να ριχνω γυναικες και μονο αυτο , αν δεν θελω ουτε καν αυτο , τα κριτιρια για τις δικιες τους φιλες , που χασανε τοσους που γουσταρανε για να μην φανουν «καπως» στα μουτρα της «ζηλιαρας» που κριναν ως φιλη..και το ξερουν καλα , αφου λοιπον τους νοιαζει τοσο η κριτικη , το game μας πρεπει να μην εχει κανενα οριο , και αυτο για να το χωνεψω προσωπικα ισως μου παρει πολλα χρονια ακομα……………..

   Μου αρέσει!

  3. να πω οτι ειναι μονο σε night και εφοσον πριν ανοιξω δω οτι καποια ψαχνεται για σεχ θα πω κατευθιαν «εχεις αμαξι/μενεις κοντα/μονη σου» ,η «τι κανεις μετα» , περναω δηλαδη μια προταση 1 night αντι να την πω κατευθιαν μεσω αμμεσου «αποτομου» ανοιγματος/προτασης.βεβεα ισως ειναι η επομενη λεξη μετα το γεια , αν και νομιζω σε εχει αντιληφθει ιδη , αλλα το καλυτερο ειναι ενα «γεια» και «μπαμ» τα απο πανω

   Μου αρέσει!

  4. Καμιά φορά αυτές οι προσεγγίσεις δεν πιάνουν και ιδιαίτερα. Μπορείς να πας στο σεξουαλικό, αλλά θα πρέπει να της δώσεις και κάποιο χρόνο να «στανιάρει» ίσως…

   Μου αρέσει!

  5. νομιζω οτι απο αποψει νευρογλοσικου το ‘ αντεχω να πεσω κοινονικα’ μπορει να ερμηνευτη οτι μπενω στη πραγματικοτιτα της, αλλα οταν αταραχος , ανεκφραστος, χωρισ το παραμικρο δισταγμο το πεις πισω αμεσως σε αυτη 1 κανεις μια παυση στη πραγματικοτιτα της 2 δειχνεις οτι δεν μασας και κανει οτι θες. Ας μη ξεχναμε οτι το 7% της επικοινονιας ειναι λεκτικο.
   Το διευκρινιζω αυτο γιατι πολλες φορες λεμε ‘ατακες’ αλλα το θεμα δεν ειναι τη λες αλλα πωσ το λες.Μπορεισ ανετα να της πεις ‘ καλα που μου το ειπες, απο αυριο κιολας’, αλλα τελειοσ σαρκαστικα και να εχεις το ιδιο αποτελεσμα.
   Τωρα για το τεστ, η γυναικες μασ τεσταρουν παντα, ακομα και οταν δεν μας τεσταρουν ομος , θα μας κρινουν απο το τροπο που αντιδρασαμε , σαν να περναμε καποιο τεστ.
   τις προαλες μιλουσα με μια κοπελα που εχω καποιου ειδους παραληληλη σχεση και τις ελεγα οτι η γυναικες οταν γνωρισουν εναν αντρα που παει γυμναστιριο, μολις το αποκτησουν , θελουν να τον κανει να σταματισει, η αμα εχει καποιο σπορ αμαξι να το πουλησει, δηλαδη προσπαθουν να εξξαφανισουν το στοιχειο που κατα τη γνωμη του αντρα τον εκανε ελκυστικο στη γυναικα.Σκευτικε λιγο και μου ειπαι’ δεν το κανουμε γι αυτο, το κανουμε για να υπαρχει ενδιαφερων'(η αποψει της ηταν αυτη ,γιαυτο που εγω λεω τεστ, ενδιαφερων ε?)

   Μου αρέσει!

 5. Παντως Shark τα αρθρα σου ειναι αυτα που πραγματικα βοηθανε σε αντιθεση με το τι line η DHV πρεπει να πεις.Πραγματικα πολυ καλη δουλεια.Keep Up! Cheers!

  Μου αρέσει!

 6. Επειδή έχω λάβει κάποια emails με απορίες σχετικά με το θέμα, στο άρθρο έχω προσθέσει κάτι επιπλέον που απαντώ σε αυτές τις απορίες.

  Μου αρέσει!

 7. Ωραιο αρθρο shark κ ηθελα να αναφερω καποια πραγματα απτο προηγουμενο παρωμιο αρθρο σου.δικιο εχεις σε οτι αναφερεις ως το πως κριτικαρουν γενικα οι ανθροποι οχι μονο οι γυναικες κ εσυ κ εγω ολοι το ιδιο κανουμε οσον αφορα το συγκεκριμενο θεμα.τωρα οσον αφορα το σωστο για μενα τις υποθεσεις σιγουρα δεν θα ξεκοβα με καποιον επειδη μου ειπε κατι καποιος αλλος ισα ισα θα του την ελεγα κιολας κ το λεω αυτο γτ εχω καει κ εγω απο παρομιες καταστασης κ το σιγουρο ειναι οτι δεν με πουλησε κανενας τους!!σιγουρα καποια πραγματα μπορει να πεφτουνε μεσα αλλα ειδες κ στην δικη σου περιπτωση δεν επεσαν.κ μην ξεχναμε οτι παντα υπαρχουνε ατομα σε παρεες που προσπαθουν να μιωσουν καποιον για να δειχτουνε οι ιδιοι (εχεις αναφερθει κ σε θεμα σου παλιοτερα)τωρα απο κει κ περα νοιμον ανθροποι ειμαστε ξερεις ποιους να ξεχωριζεις κ να εχεις διπλα σου για οποιονδηποτε λογο.
  Να σου δωσω ενα παραδειγμα για οταν ειμουνα στρατο.εγω κ αλλα 3 ατομα φτασαμε νωριτερα απο καποιους αλλους στην μεταθεση μας.οταν ηρθανε λοιπων κ οι υπολοιποι σειρα ετυχε ενα συγκεκριμενο ατομο να το παιζει πολυ ιστορια κ οτι θα φυγω για αλλου κ καθηστε εσεις εδω να πηξετε.οπως καταλαβενεις δλδ την ειχε βιδωση σε ολους κ σε εμενα μαζι δεν με βγαζω απεξω.απλα οι αλλοι αρχισανε σε καποια φαση να λενε εγω δεν γουσταρω να κανω παρεα μαζι του ουτε μεσα ουτε εξω κ εγω τους απαντησα ενταξει ρε μαλακες δεν εγινε κ τπτ ολοι μαζι ειμαστε εδω αμα θελει να το παιζει κατι αστον να το παιζει.
  Η καταληξη ηταν εγω να να ειμαι ο μονος που κανει παρεα μαζι του (γτ κ αυτος εκει παρεμεινε την εφαγε) ταιριαζαμε πολυ σε χαρακτηρα ιδικα οτι εχει να κανει με γυναικες κ οι αλλοι οχι μονο δεν μας γουσταρανε αλλα μας αποφευγανε γαματα οι εποπ μας φοβοντουσαν απο οτι ειχα ακουσει κ δεν μας πλησιαζανε σε σχεση με τους αλλους φανταρους κ αυτο το ξερω γτ τα ειχε πει μια μερα ο διοικητης στον ιδιο.το ωραιο λοιπων ηταν οταν ηρθε η ωρα να φυγουμε ειμαστε οι μονοι που ηρθε ο διοικητης ο ιδιος να μας χαιρετησει κ καποιοι απτα παιδια λεγανε οτι τωρα θα φυγουμε εμεις κ θα τους γαμισανε γτ εμεις ειμασταν οι μονοι που αντιδρουσαμε σε καποια χωσε κ ειχαμε σωση κ ορισμενους απο αυτους.Αυτος ειναι ο μονος που κανω παρεα πλεον απτο στρατο κ παρολο την μικρη διαφορα ηλικιας κ την εμφανιση σε χαρακτηρα ειμαστε ιδιοι.
  Το διαταυτα ειναι μην σχηματιζεται γνωμες απο αλλους ο καθενας λεει τα δικα του κ σε μια σχεση αν ληξη ο ενας ριχνει το φτεξημο στον αλλον.ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΡΥΠΗΔΕΣ….ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ!!!
  Τωρα αν θελετε να ρωτησετε κατι πανω στην ιστορια ελευθερα γτ εκοψα πολλα.
  Δεν λεω εχω κ εγω ατομα γνωστα που απλα δεν το εχουν με τις γυναικες κ γενικα δεν ειναι ιδιετερα κοινωνικη(θα αναφερθω σε αλλο σχολιο)αλλα δεν τους εκανα περα γιαυτο το λογο κ ουτε προκειται.κ εμενα μου εχει βγει το ονομα του πεφτουλα παλιοτερα η οτι ειχα πολλες στη ζωη μ.δεν ειναι μειωνεκτηκο αυτο ομως αναλογα κ πως το δειχνεις τωρα αν καποιες το περνουν στραβα δεν δεινω μια.λιγοι με ξερου πραγματικα κ λιγοι θα μεινουν.

  Μου αρέσει!

  1. Έχεις δίκιο. Υπάρχουν άτομα που εννοείται ότι κρατάς δίπλα σου. Εγώ προσωπικά κρίνω τον τρόπο τους απέναντι μου, χέστηκα ακόμη και αν χουφτώσουν κάποια που μπορεί και να δουλεύουμε ακόμη και μαζί.
   Έναν παλιό μου wingman δεν τον ήθελαν άτομα από τις παλιότερες παρέες τους, κάτι τους χάλαγε επάνω του. Μια επίσης φορά που ήμασταν σε ένα club, μου λέει «να πάω να την πέσω στην τύπισσα που είναι παρέα με τους φίλους σου;». Του λέω «και δεν πας, άλλωστε κανείς τους δεν την πηδά, φίλοι είναι».
   Το τι έγινε την άλλη ημέρα, το σώσε. Το τι άκουσα για τον φίλο/wingman μου. Πέφτουλας κλπ σχόλια, θα σε κάψει, θα σε βλέπουν οι γκόμενες και θα κάνουν πέρα κλπ.
   Ωστόσο επειδή τα πήγαινα καλά, όχι μόνο που δεν τον έκοψα, αλλά κολλήσαμε και σαν άτομα και κάναμε και παρέα πέραν του παιχνιδιού. Μάλιστα γίναμε και ο φόβος των αντρών, όταν πηγαίναμε σε μέρη που θέλαμε να παίξουμε, υπήρχαν άτομα που ένιωθαν μειονεκτικά και έκαναν το παν να μην πάμε να μιλήσουμε στην παρέα τους, γιατί οι γκόμενες θα μας έπιαναν το μπλα-μπλα (όπως μου έλεγε και αυτός «μας βλέπουν σαν αρσενικά που πηδάν οι γυναίκες, το έχω ακούσει από άλλες»).

   Πέρασε ο καιρός, βελτιωθήκαμε και αυτοί που με έκαναν πέρα επειδή άρχισα να κάνω παρέα με άλλους παίχτες και να πέφτουμε απανωτά, υπήρξαν στιγμές που ζήλευαν την βελτίωση και έλεγαν κάτι του στυλ «καλά πως δεν μασάτε να πηγαίνετε;», «Τι ωραία να το έκανα και εγώ», «αν βγείτε ξανά για καμάκι πάρτε και εμένα» κλπ.

   Όπως βλέπεις για μερικές επιλογές μου πήγα κόντρα στις υπόλοιπες παρέες μου. Κάποιοι με άφησαν στην πορεία, κάποιοι ζήλεψαν κ προσπάθησαν να με μειώσουν, κάποιοι το δέχτηκαν αλλά δεν ήθελαν να συμμετέχουν και κάποιοι γούσταραν κιόλας.
   Αλλά όπως ανέφερα, υπάρχουν στιγμές που ΔΕΝ πρέπει να έχουμε συνέχεια τα άτομα δίπλα μας (αναφέρομαι πάντα όταν παίζουμε). Θα πρέπει να πάμε και με κανέναν άλλο, μπορεί να δούμε διαφορετικά αποτελέσματα.
   Δεν το λέω για να αρχίσετε να δίνετε σφαλιάρες στους φίλους σας και να τους λέτε «εσύ φταις που δεν μου έκατσε τότε η Ρίτσα», αλλά να το σκεφτείτε και σαν επιλογή. Ήμαστε ALPHA αλλά ήμαστε και παίχτες συγχρόνως.

   Μου αρέσει!

 8. «Δεν λεω εχω κ εγω ατομα γνωστα που απλα δεν το εχουν με τις γυναικες κ γενικα δεν ειναι ιδιετερα κοινωνικη» , ποιος ειπε οτι οι «κοινωνικοι» εχουν περισσοτρες η καλυτερες γυναικες ?? επιδη το λενε τα «forum» ?? χχααχααχ !!! ενα ψεμα ειναι αυτο , παω στοιχημα αν ρωτησεις τους top τις κοινοτητας, αν δεν αποφασισουν να σου κανουν και εσενα game , θα παραδεχτουν οτι το game τους προστατευει απο την εκθεση των συναισθηματων τους , οσο και την συνδεση τους με εξωτερικα ατομα.αυτο ειναι να «δειχνεις κοινωνικος» αλλα αφου «δεν ανταλασεις και τιποτα με το 99% που συναναστρεφεσαι» , εισαι «καλυμενος» και fool αντικοινωνικος αντικειμενικα , ασχετα αν μιλας πολυ(κανεις game παντου δηλαδη ;)) και ας ερθει να με διαψευσει οποιος gamer ειναι… game θα παιζει και παλι να με «ριξει» και το ξερω καλα.και να φανταστεις δεν εχω και κανενα «καλο επιπεδο» και ομως τα εχω παρει πρεφα ολα αυτα.. read behing the lines my friend 😉 ας μην ξεχναμε οτι παντα οσο πιο καλος εισαι στο game , τοσο εχεις αποχωριστει τα συναισθηματα σου , αν εμπιστευεσαι το συναισθημα σου και οσο περισσοτερο το κανεις(δες εμε πως την παταω infield) τοσο το game σου ειναι πιο «ευαλλωτο»…….. ολα εχουν ενα τιμημα , ας μην κοροιδεβομαστε 😉

  Μου αρέσει!

  1. Βασικά στα forums πολλά συζητιόνται έτσι για να λέγονται, στο πίσω μέρος του μυαλού των περισσοτέρων υπάρχει η άποψη ότι πολλά από αυτά που και οι ίδιοι λένε, ΔΕΝ πιάνουν.

   Μου αρέσει!

 9. Φιλε M.mike οταν λεω οτι εχω ατομα που δεν ειναι ιδιεταιρα κοινωνικη δεν αναφερομαι σε καποιο forum που διαβασα αλλα στο οτι τους ζω απο μικρα παιδια κ τους ξερω.θα σου δωσω ενα παραδειγμα για κατι που ηθελα να πω οπως αναφερω κ ποιο πανω.
  Εχω 2 φιλους η πιο κοντινοι ας πουμε γτ ειμαστε κ γειτονες οι οποιοι γνωριζωνται κ με τον αλλον τον φιλο απτο στρατο οπως αναφερω κ ποιο πανω.εχουμε κανονισει λοιπον να να βγουμε ενα βραδυ κ θα πηγαινα εγω με τους 2 να βρουμε τον αλλον που ηταν σε μια παρεα με γκομενες.παρολο που εγω εκανα τις συστασης κ ολα καλα προσπαθουσα επισης να τους εχω μεσα στην παρεα οσο μπορω.δεν ετυχε να μιλησουν με καποιον ουτε για 2 λεπτα.οχι οτι εγω ειμουν ο σουπερ κοινονικος εκεινο το βραδυ ειμασταν κ σαν τις σαρδελες στριμογμενοι κ δεν ειχα καμια ορεξη.η απαντηση την επομενη μερα απτον φιλο μ που του το ειπε μια γκομενα τις παρεας που πηδαει ηταν »γαμο τα παιδια ο φιλο σου»οτι τις ειχε πει ειδη δλδ ο φιλος μου γτ γενικα με πενεβη κ ολοι οι γνωστοι του θελουν να με γνωρισουν.η απαντηση που εδωσε για τους φιλους μου ηταν τη τους εφερε αυτους μαζι ουτε που μιλησαν ολο το βραδυ κ με οτι αυτο συνεπαγεται.
  Οπως καταλαβενεις λοιπων δεν ειναι οτι εγω ειμαι ο κοινωνικος αλλα τουλαχιστον δεν περναω κ αυτο το μυνημα κ φυσικα δεν εννοω οτι ο καθενας πρεπει να περναω απο τραπεζι σε τραπεζι σαν τον βλακα για να δειξει κατι τετοιο.
  Κ κατι τελευταιο οσον αφορα το θεμα τον forum μην μασατε ολοι την ιδια καραμελα δεν ειπα οτι τα προσκυναω ενταξει καλα ειναι μεχρι ενα σημειο οσα κ αν εχω διαβασει δεν εχω αλλαξει κατι πανω στο παιχνιδι μου ισως εχω διορθωσει.δεν με ενδιαφερει καποιος τιτλος ουτε θα ντυθω καρναβαλι για καποια.αλλα ακομα κ τα forum λενε οτι αφου φτασεις σε ενα καλο επιπεδο πρεπει να κανεις το δικο σου παιχνιδι.αν κανεις οτι λεει καθε θεωρια κατα γραμμα δεν γαμας εσυ αλλα αυτος που την εγραψε!!!!

  Μου αρέσει!

 10. το να εισαι κοινονικος τη σημαινει? για τον καθενα κατι διαφορετικο.Για εμενα ειναι να εισαι εξω απο το κεφαλι σου, να παρατηρεις τη γινεται στο περιβαλλον και τοτε που μπορεις να αλληλεππιδρας με αυτο.Στο ΝLP το λενε υπερχρονο ,ο style στο the game το ελεγε ‘the flaw’.
  Ενα συμπερασμα δικο μου ειναι οταν εισαι κοινονικος (με το ορο που χαρακτιριζω εγω), μου εχει τυχει να μου πεφτουν γκομενακια απο μονα τους χωρις να κανω τιποτα.
  Τωρα ωρες ωρες ολοι ειμαστε μεσα στο κεφαλι μας , ωρες ωρες ειμαστε πολυ κοινονικοι ,αν εισαι με τουσ φιλουσ σου και περνας πολυ καλα και κανεται χαβαλε ειμαι σιγουρος οτι εισαι στιγμη αυθορμιτος και πολυ κοινονικος.
  το εισαι λοιπον κοινονικος σημαινει 1 εισαι ανετος και οικοιος με το περιβαλλον 2 ειχεις τη κατασταση κατω απο τον ελενχο σου 3 νιωθεις σιγουρος για τον εαυτο σου.
  Ολα αυτα βεβαια ειναι το πωσ εσυ τη συγκεκριμενει στιγμη αντιλαμβανεσαι τα πραγματα και οχι απαραιτητα το πως εχουν, αλλα στο nlp λενε οτι αυτο που περιμενεις συνδειδοτοποιεις
  Το να εισαι COOL , δηλαδη το να εισαι στα ορια στα ορια του κοινονικα αποδεχτου , το να μπορεις να φτανει στα ακρα της αποδεχτης κοινονικα συμπεριφορας αλλα να παραμενεις αποδεχτος.
  Ο καθενας μας ειναι διαφορετικος, εχει διαφορετικοι προσοπικοοτητα και εκφραζεται διαφορετικα, κατι που θα κανει καποιον cool , η κοινονικο ισως κανει καποιον αλλων να φαινετε αστειος
  Αν εισαι με καποιον φιλο σου και σου πει οτι ειναι ‘παιχτης’ και εσυ προσπαθεις να του αποδηξεις οτι εισαι καλυτερος , το σαμποταρεις.Δεν το κανεις γιατι δεν ειστα φιλοι απλα γιατι εχεις αναγκει να νιωσεις ανωτερος.
  Αν ο φιλος σου πλησιασει μια γκομενα και κανει 2 πραγματα σωστα και δυο λαθος, και το κοροιδευεις για τα λαθει που εκανε, τον σαμποταρεις
  αν ενας φιλος σου σου επει οτι εχει inner game και δεν κανει πρεσεγκησεις σε γυναικες και του πεις οτι δεν ειναι καλος , τον σαμποταρεις. Αντιθετα αν του πεις οτι εχει πολυ καλο παιχνιδι αλλα ισως θα επρπε να το δοκιμασει κιολας ,και ασχετος πως θα παει οταν το δοκιμασει του πεις οτι τα πηγε πολυ καλα αλλα αν διωρθωνε (πχ) τη γλωσα του σωματος που ηταν λαθως, δηλαδη τον επιβραβευεις με μερικες παρατηρεισεις
  το εισαι αλφα σημαινει να αγαπας και να εκτιμας τουσ φιλουσ σου, και οταν τουσ βοηθας να βελτειωθουν δημιουργεις 1 ενα mastermind 2 σημειο αναφορας 3 βελτιωνεσε και εσυ

  Μου αρέσει!

 11. Φιλε chris χωρις να θελω να σε »σαμποταρω» αυτα που λες δεν εχουν να κανουν με την κοινωνικοτητα αλλα με τον χαρακτηρα κ την προσωπικοτητα του καθενος.συμφονοι οτι ωρες ωρες ολοι ειμαστε μεσα στο κεφαλι μας κ δεν συμετεχουμε σε μια παρεα η δεν εχουμε ορεξη η μπορει να μην γουσταρουμε κ καποιο ατομο απτην παρεα κ.α.
  Τωρα τη σου εδωσε εσενα την εντυπωση (αν αναφερεσε σε μενα)οτι σαμποταρω η χρησιμοποιο κιολας τους φιλους μου για να ανεβω κοινωνηκα πραγματικα δεν σε ποιανω.οσον αφορα τα ατομα που αναφερομαι φυσικα κ τα βοηθαω οσο μπορω αλλα δεν γνωριζουν για κοινωτητα κ δεν θα ασχολιοντουσαν κιολας γιαυτο κ δεν τους παροτρινο.απο κει κ περα ουτε παιχτες τους λες ουτε τιποτα τετοιο εγω βγαινω μαζι τους γτ περναω καλα κ γνωριζομαστε απο παιδια.
  Αν δεν αναφερεσε σε εμενα εισαι εκτος θεματος!!!

  Μου αρέσει!

  1. αγαπητε μου φιλε lusifer σιγουρα δεν ανφερομε σε σενα γιατι δεν μπορω να ξερω το τη κανεις διαβαζωντας απλα το τη εργαψες.Χαιρομε που εχουμε τις ιδιες αποψεις για το νοημα τις φιλιας.
   Οσο αφορα το σαμποταρισμα αναφερθικα γενικα , οχι απαρετητα οτι καποιο ειναι θυτης , αλλα και ισως θυμα μια τετοια συμπεριφορας και το ειπα στα πλαισια του αθρου’Πότε μπορεί να σε “κάψει” ένας φίλος σου’

   Μου αρέσει!

 12. chris εννοείται ότι έναν φίλο σου ΔΕΝ τον καις με τίποτα. Παρότι με έχουν «κάψει» επίτηδες πολλοί (γιατί ζήλευαν που έβλεπαν τις γυναίκες της παρέας να μου δίνουν περισσότερη σημασία), δεν τους καίω με τον τρόπο που λες στο τέλος, αυτό είναι ζήλια και εγωιστικό.

  Ωστόσο έχεις μπερδέψει τις έννοιες που αναφέρομαι εγώ. Δεν λέω αν βγεις με έναν φίλο σου για game και πει μια μαλακία να τον σκοτώσεις στο ξύλο, ούτε λέω να τον μειώνεις αν δεν μπορεί να πλησιάσει μια άγνωστη (ποιος μπορούσε άλλωστε?). Αλλά αν σε καίει με τον τρόπο του, όπως στο άλλο παράδειγμα στο τέλος, δεν συνεχίζεις μαζί του. Και να ξαναπώ το εξής, αν εμείς βγαίναμε μαζί πχ και δεν μπορούσες να πλησιάσεις κάποια που ήταν πολύ όμορφη, θα σε παρότρυνα να το κάνεις για να το νικήσεις μέσα σου αυτό. Αν πάλι δεν μπορούσες, τότε θα πήγαινα εγώ για να το δεις να γίνεται και να πάρεις θάρρος (έτσι κάνω σε πολλούς που έχουν φοβία προσέγγισης άλλωστε).
  Αλλά, αν όταν είμαστε με γυναίκες λες επίτηδες μαλακίες για να με ρίξεις, ζηλεύεις, δείχνεις πεινασμένος και τα σχετικά ή ξενερώνουν μαζί σου και σου πω 1-2 φορές να αρχίσεις να φέρεσαι σωστά (ή τουλάχιστον όπως θεωρώ εγώ το σωστά) και δεν το κάνεις αλλά συνεχίζεις, τότε αγαπητέ ΔΕΝ μπορούμε να συνεχίσουμε κ ας με πουν και omega male, άλλωστε δεν με ενδιαφέρουν αυτοί οι όροι εμένα προσωπικά.

  Σε αυτό που λες περί σαμποτάζ όταν κάποιος δεν μπορεί να προσεγγίσει κλπ, έχεις δίκιο μπορώ να πω. Εγώ προσωπικά ΔΕΝ λέω σε πολλούς με τι ασχολούμαι (ακόμη και όταν μιλάμε για πέσιμο με άτομα), όπως επίσης και όταν γνωρίζω άτομο από την κοινότητα και μας ρωτάνε «πως τα πάτε με το παιχνίδι» ή «ποιο είναι το επίπεδο σας» δεν του λέω «εμείς γαμ@με» όπως κάνουν πολλοί κομπλεξικοί (ασφαλώς ξέρεις πάνω κάτω ποιοι τα κάνουν), αλλά του λέω ένα απλώς «χαζοασχολούμαστε» ώστε να πάρει θάρρος και να μην νιώθει μειονεκτικά (παλιότερα μας έχουν «φύγει» πολλοί επειδή μας έβλεπαν πιο πάνω). Με τον καιρό και όταν αποκτηθεί οικειότητα, τότε μιλάμε πιο βαθιά.

  Γενικά στο θέμα προσέγγιση/φλερτ έχω περάσει πολλά μέχρι να μάθω και καταλαβαίνω τι είναι για κάποιον που δεν το έχει. Προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ (απόδειξη το blog άλλωστε), παρότι εγώ ήμουν καιρό μόνος μου στο θέμα «game» και αυτοβελτίωση.

  Τώρα η προσέγγιση σου (τουλάχιστον ότι αφορά το τέλος του σχόλιου σου) ανήκει ίσως στην σφαίρα της φαντασίας (κουβέντα κάνουμε, δεν σηκώνουμε τα μανίκια για ξύλο). Δηλαδή έχεις κάποιον που απλά ΔΕΝ προσπαθεί από μόνος του, σε βλέπει πχ να τα πας καλά και ΔΕΝ ρωτά να μάθει, ενώ επίσης δεν είναι κοινωνικά νοήμων να καταλάβει κάποια πράγματα και αν του πεις κάτι ΣΕ γράφει και δεν το κάνει (ίσως επειδή πιστεύει στον δικό του κόσμο) και εσύ περιμένεις να χτίσουμε ένα mastermind το οποίο να βελτιωθώ πχ και εγώ μαζί του; Sorry φίλε μου αλλά δεν είμαι ο Ερυθρός Σταυρός.
  Γίνομαι ΝΑΙ θυσία για φίλους μου, έχω χάσει άλλες παρέες για να υποστηρίξω κάποιους άλλους που δεν τους γούσταραν οι πρώτοι.
  Αλλά ΔΕΝ κάθομαι να σκάσω και πάρα πολύ αν κάποιος δεν κάνει και από μόνος του μια προσπάθεια. Κάνω παρέα με άτομα που όταν με γνώρισαν ήταν οι πιο ντροπαλοί άνθρωποι που ήξεραν οι γνωστοί τους και μέσα σε λίγο καιρό τους βλέπουν και εκτός του πρώτου ΣΟΚ που παθαίνουν (από την άνεση τους πλέων), αρχίζουν και ζηλεύουν που τους βλέπουν να προσεγγίζουν ωραίες γυναίκες και να τις «παίζουν».
  Αλλά όπως είπα δεν του κρατάω και μούτρα, απλώς δεν μπορώ να τον «τραβάω» μαζί μου για παιχνίδι, μπορεί σε κάποιο σημείο να σε «τραβά» αυτός πίσω.

  Είπα βοηθάω και έχω υπομονή, αλλά μέχρι ένα σημείο. Δεν θα κάνω όμως και τον μαλάκα επειδή έτσι λένε οι κανόνες κάποιων..

  Μου αρέσει!

  1. ετσι ειναι , θα συμφωνησω με το shark , επισης παρατηρησεις μου πως εδω και ενα μηνα κανω «διατηρηση» η ειμαι 1 σκαλι πλιν σε «αποτελεσματα».αρχισα να ασχολουμαι και να βγαινω με «αλλους» για sarging , εκει βλεπεις συμπεριφορες καποιου αλλου φιλου/wing και σε καποια φασι λει «διαφορα» για τα οποια εχεις αποδιξει (για εσενα) οτι ειναι απλα δικαιολογιες , απο εκει και περα οτι προσπαθεια εχω κανει να «πω» οτι λει καποιος δικαιολογιες η οτι αλλο , αποδιχθηκε – μου , αφου αντι να ασχοληθω με τη δικη μου βελτιωση , ασχοληθηκα με καποιον που δεν τη θελει για αυτον , η εστω τη θελει αλλιως , μην πω 100% , αλλα σιγουρα 99% αν δεν ρωτησει καποιος κατι δεν πρεπει να λεμε ΤΙΠΟΤΑ , ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ.πρεπει να κοιταμε τι κανουμε εμεις για εμας , και πως αποφεβγουμε την πραγματικοτητα μας οτι οταν βγαινουμε βγαινουμε για να βελτιωσουμε τον εαυτο μας στον τομεα , σαμποταροντας τον με το να ¨δινουμε συμβουλες/γνωμες»… αυτα οταν παμε για cafe , ΠΟΤΕ ΣΕ SARGING , ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ , ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΕΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ !αποδειξη , εισαι σε ενα μαγαζι με 1-2 φιλους/wing , ξερεις και εισαι αποφασισμενος γιατι εισαι εκει(υποτιθεται ;)) , εχει ολο το μαγαζι 1 που σαρεσει και θα προσσεγιζες αν ηξερες 100% οτι θα σου κατσει μεσα σε 1’…….. εκει μιλατε , κανετε , δινεις συμβουλες , παιρνεις η οτι αλλο… ΚΑΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ !!!!!!!!!!!!! η αληθεια των πραξεων σου διχνει οτι δεν εισαι αποφασισμενος για βελτιωση , γιατι στην καλυτερη ολα αυτα εφοσον εκανες ΤΑ ΠΑΝΤΑ για εσενα στο συγγεκριμενο περιβαλλον , και μετα απο εξαλειψη καθε πιθανοτητας περεταιρω βελτιωσης ΣΟΥ εκει , ΙΣΩΣ μπορεις να ασχοληθεις με κατι αλλο…δεν φανταζεστε ποσο παλευω να τα σπασω ολα αυτα και ποσο βαθια μας εχουν «χωσει» ολα αυτα τα σκ*α δεν μπορω ακομα να καταλαβω………..cris επισης αν εισαι απο αθηνα , ζητα το mail μου απο το shark να πανε για sarging.

   Μου αρέσει!

  2. υπεροχα ,εχουμε των ιδιο τροπο σκεψεις προσλαμβανεσαι σαν προσοπικος μου προπονητης στης προσεγγισης, αλλα αμα αμα μου φερνεις τιποτα χοντρουλες να ξερεις απο τωρα οτι…… απολυεσε!!!

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.