Γιατί πρέπει να (ξε)φύγεις από τους γονείς σου

Διάβασα πριν λίγο καιρό σχετικά με μια κοπέλα ονόματι Γεωργία, 49 ετών, η οποία παρέμεινε παρθένα επειδή οι συντηρητικοί γονείς της την έκαναν να πιστέψει πως το σεξ είναι αμαρτία.

Για μένα το ενδεχόμενο να με ακουμπήσει έστω ένας άντρας με γεμίζει τρόμο. Με είχαν πείσει πως οι άντρες θέλουν μόνο να σε εκμεταλλευτούν, να σε χρησιμοποιήσουν ως αντικείμενο και μετά να σε πετάξουν».

Η Γεωργία αποφάσισε ότι είναι καιρός να βρει κάποιον, προσέξτε, όταν πέθαναν και οι δυο της γονείς. Μέχρι πιο πριν και παρότι το ήθελε, δεν τολμούσε να κάνει κάτι, πιθανόν επειδή δεν θα ήθελε να νιώσει την κριτική των γονιών της στο πετσί της.

Όλα τα χρόνια πήγαινα διακοπές με τους γονείς μου. Δεν θα ξεχάσω πόσο έκλαψα κρυφά όταν πήγαμε μαζί στη Σαντορίνη. Όλοι αγκαλιασμένοι γύρω μου κι εγώ να βλέπω κάθε απόγευμα το ηλιοβασίλεμα πίνοντας πορτοκαλάδα με τους γονείς μου. Ήταν τόσο θλιβερό – και σαν θέαμα ακόμη».

Δεν είναι σπάνιο το γεγονός ότι πολλοί γονείς μπαίνουν εμπόδιο στα παιδιά τους και δεν τους αφήνουν να κάνουν αυτό που θέλουν, ενώ δεν είναι σπάνιο επίσης το ότι οι γονείς μαθαίνουν στα κορίτσια από πολύ μικρά ότι οι άντρες θέλουν να τις εκμεταλλευτούν, κάνοντας τες να φέρονται σαν στριμμένες πολλές φορές. Και δεν είναι τυχαίο που τα «κακά παιδιά» συνήθως δεν είχαν τόση «φροντίδα» από τους γονείς τους, μιας και κάμποσοι από αυτούς ήταν παραμελημένοι. Και δεν λέω ότι είναι καλό το γεγονός αυτό, ούτε ότι θα πρέπει να αρχίσεις να επιτίθεσαι στους γονείς σου.

Γιατί οι γονείς πρέπει να αφήνουν μόνα τα παιδιά τους, Μέρος 1ο

Έχω τύχει να γνωρίσω πολλούς άντρες διαφόρων ηλικιών που είχαν προβλήματα με τις γυναίκες και οφείλονταν στην ντροπή τους ή στην χαμηλών τόνων συμπεριφορά τους, την οποία και «κόλλησαν» από τους γονείς τους και κυρίως από την μητέρα τους, η οποία τις περισσότερες φορές είναι και αυτήν που τους έλεγχε σε κάθε τους βήμα, μην αφήνοντας τους ελεύθερους να κάνουν αυτό που επιθυμούν. Ακόμη και η όποια προσπάθεια βελτίωσης τους, εμποδίζονταν αργότερα από την ίδια τους την μάνα, η οποία δεν ήθελε το παιδί τους να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είχαν στο μυαλό τους.

Και μέρος 2ο

Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που βλέπεις μεγάλης ηλικίας άντρες (και γυναίκες, πάνω από 30χρ) να βγαίνουν για ψώνια με την μητέρα τους, να πηγαίνουν στο σούπερ-μάρκετ επίσης με την μητέρα τους ή ακόμη χειρότερα, να πηγαίνουν διακοπές με τους γονείς τους. Λυπάμαι που σου το λέω φίλε μου, αλλά η μητέρα σου την έζησε την ζωή της και θα πρέπει να μάθει να πηγαίνει διακοπές με συνομήλικες της και να ζήσεις και εσύ την δική σου ζωή. Και δεν λέω ότι το να πας τους γονείς σου κάπου με σκοπό να ξεσκάσουν είναι κακό, αλλά αν πηγαίνεις κάθε χρόνο διακοπές μόνο με αυτούς, τότε είναι.

Γι’αυτό και θα παρατηρήσεις σε αρκετούς να αλλάζει η συμπεριφορά τους όταν φύγουν για κάπου αλλού, πχ να σπουδάσουν, να πάνε στρατιώτες ή και να δουλέψουν, εκτός φυσικά και αν οι γονείς τους δεν τους αφήνουν λεπτό ήσυχους, θυμίζοντας τους πως πρέπει να είναι. Και μπορεί να θεωρείς ότι μια-δυο φορές δεν πειράζει αν τους ακούσεις, αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι έτσι σε χειραγωγούν όπως θέλουν. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι το κάνουν επίτηδες πάντα, ενώ θα πρέπει να τονίσω ότι αναφέρομαι καθαρά σε μεγάλης ηλικίας άτομα (πάνω των 30χρ) που ακόμη ακούνε κατά γράμμα τους γονείς τους.

Γνώμη μου είναι, αν οι γονείς σου σε ελέγχουν σε τέτοιο βαθμό, να αρχίσεις να αντιδράς. Να τους πηγαίνεις κόντρα όταν σου ζητάνε να κάνεις κάτι που εσύ δεν θέλεις ή όταν σου λένε να μην κάνεις κάτι που εσύ θέλεις. Θα πρέπει να απομακρυνθείς από τους γονείς σου και να μην τους επιτρέπεις να σε ελέγχουν σε κάθε σου βήμα. Και με το απομακρυνθείς, δεν εννοώ να τους κακιώσεις και να μην τους μιλάς, αλλά να κρατάς μια ισορροπία στην σχέση σας. Δεν είσαι το 10χρονο παιδί που το χτύπησαν οι συμμαθητές του και θα τρέξεις στην αγκαλιά της κλαίγοντας, είσαι μεγάλος άντρας πια και η κοινωνία (πόσο μάλιστα οι γυναίκες) δεν θέλει μαμάκηδες.

Επίσης, αν σου το επιτρέπουν τα οικονομικά σου, καλό θα ήταν και να μετακομίσεις, είτε σε άλλη περιοχή, είτε σε άλλη πόλη. Θα είναι το καλύτερο δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου, αν σε ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό οι γονείς σου.

6 thoughts on “Γιατί πρέπει να (ξε)φύγεις από τους γονείς σου

 1. Shark, όταν μπορέσεις, αφιέρωσε λίγο χρόνο στο παρόν βίντεο και δες τι λένε. (Πρόκειται για διάσημες pick up arist).

  Αυτό που ουσιαστικά προσπαθούν να περάσουν είναι να έχεις στάνταρτς όταν «ανοιγεις» κάποια.(Υποτίθεται να έχεις σέναν κατάλογο στο μυαλό σου το τι θες από εκείνη πέρα από ομορφιά αλλά αν βρίσκεις ωραία τα έχω ενδιαφέροντα της, αν έχει χιούμορ κτλπ και όχι απλά επειδή είναι ωραία και φοράει ένα καυτό φόρεμα πρεπει να την θεωρείς τοπ και τα σχετικά.)

  Δεύτερον σημαντικό που λένε, είναι ότι πρεπει να δώσεις το κομπλιμεντο και να την επιδοκημασεις όταν πρέπει, σε σωστό χρόνο και όχι από την αρχή. Αυτό είναι ανάλογο βέβαια και με την τεχνική που έχεις εκείνη την ωρα(Mode one η indirect κτλπ) Ας πούμε ότι πας direct όμως.

  Εδώ έρχεται η δική μου ερώτηση. Στην χώρα στην οποία ζούμε, οι γυναίκες έχουν ένα ανεξηγητο τουπε και ύφος, ιδίως το βράδυ που ντυνονται και στολιζονται με ότι πιο φανταχτερο έχουν, πιστευοντας ότι ακουμπουν την τελειότητα. Σε μια τέτοια κατάσταση, πως ο μαχητης καμακer θα μπορέσει να κρατήσει ισσοροπια, εφόσον η ίδια στο μυαλό της έχει πει » μου μιλάει άρα δεν μπορεί να μου αντισταθεί, είμαι υπέροχη» έχοντας σαν αποτέλεσμα να κάνουν τις άμυνες τους 10χ πιο δυνατές? Πως ο καμάκer θα μπορέσει να της δείξει «κοίτα λίγα τα λόγια σου και φερσου ανάλογα γιατί δεν έχεις τπτ το τρομερό, σιγά τα αυγά»? Εκείνη την στιγμή η επαρση η δική της υπερνικα το δικό σου «άνοιγμα» με αποτέλεσμα να βγαινεις «αλλαγή» χωρίς ακόμα να παίξεις ούτε μια πάσα! Αυτή θεωρεί πως και μόνο που της μιλάς είναι τιμή σου! Σαν να τις έχεις κάνει 10 κομπλιμεντα σε 1 λεπτό, πρακτικά. Μοιάζει φαυλος κύκλος. (Κάποια δική σου σχετική αναπαράσταση, real time που σου έχει συμβεί, θα ήταν παραπάνω από καλόδεχουμενη.)

  Για αυτο δεν ξέρω κατά πόσο ένα βίντεο με τέτοιες συζητήσεις μπορεί να γίνει πράξη σε μια χώρα σαν την δική μας, που το «πεσιμο» υστερεί.

  Μου αρέσει!

  1. Sorry για την καθυστέρηση Shaft, αλλά video πάνω από 5-6′ μου φαίνονται αιωνιότητα και περίμενα να δω πρώτα ολόκληρο το video που μου έδειξες, προτού να σου απαντήσω. Βασικά οι τύπισσες λένε για το indirect και το να της μιλήσεις «τυχαία», ενώ να την κάνεις το κοπλιμέντο αργότερα, όταν δηλαδή πει/κάνει κάτι που θα σου αρέσει και όχι με το direct που αναγκαστικά θα πεις τον λόγο που την προσέγγισες (πχ μου αρέσεις). Δεν έχει διαφορά αυτό που λένε δηλαδή, με την μέθοδο του Mystery.

   Οι γυναίκες στην Ελλάδα όντως έχουν το τουπέ που λες, ειδικά σε μικρότερες περιοχές, επειδή τα καλά κομμάτια είναι λίγα σε σχέση με Αθήνα πχ. Οπότε εκεί παίζει ρόλο καθαρά το δικό σου στυλ να είναι καλύτερο από τον ανταγωνισμό. Ισορροπία κρατάς με διαφορετικούς τρόπος, είτε πχ να είσαι κάτι αλά face poker, είτε να δείχνεις ότι δεν εντυπωσιάζεσαι από κάτι που λέει και αυτό γιατί ήδη σου αρέσει εμφανισιακά. Μπορείς να διαβάσεις εδώ ένα παράδειγμα πάνω σε αυτό που λες ή να διαβάσεις τα άρθρα με ετικέτα infield και ίσως κάτι να σου κάνει το «κλικ».

   Επίσης έχεις δίκιο, καμία σχέση τα video που γίνονται σε αμερικάνικο έδαφος με τα δικά μας.

   Επίσης πιστεύω ότι το βράδυ αν πας για indirect τις δίνεις παραπάνω χρόνο να σηκώσει άμυνες ενώ direct δεν την αφήνεις πολύ χρόνο με αποτέλεσμα να αντιδρά ενστικτωδος και ίσως εκεί είναι και το “παραθυράκι”. Αν αντιδράσει ενστικτωδος χωρίς κάποιο συγκεκριμένο mindset, πιθανόν είναι να τα χάσει και να φανεί αυτή η “άπειρη” με αποτέλεσμα να σηκώσεις εσύ άμυνες και να πεις “Ωπ, εδώ είσαι” . Και σιγά σιγά να πάρεις τα πάνω σου και να παίξεις άνετα. Ίσως εδώ στηρίζεται και αυτό που λες ότι, οι περισσότερες είναι “γατακια” και ας φαίνονται απλησιαστες και “σκυλιά”.

   Όχι τόσο. Βασικά με το indirect, αν το κάνεις σωστά δηλαδή, δεν σηκώνουν άμυνες, ενώ μπορείς να τις προκαλέσεις έλξη ακόμη και με την κουβέντα σας, χωρίς να κάνεις κάτι το ιδιαίτερο. Με το direct από την άλλη, δεν την αφήνεις να το σκεφτεί (πχ με το indirect έχει τον χρόνο της), οπότε και σαν πρώτη αντίδραση της θα πει «έχω σχέση» κλπ, ενώ αργότερα μπορεί να το σκεφτεί καλύτερα. Για παράδειγμα, είχα προσεγγίσει 2 κοπέλες που ήταν αδερφές και πραγματικά η μια πιο όμορφη από την άλλη. Γύρω τους ήταν 4-5 άντρες, οπότε και έπρεπε να παραμερίσω 2 από αυτούς για να φτάσω κοντά τους. Μιλάω στην μια και μου απαντά ότι είναι μπροστά στην παρέα της κλπ. Αφού μιλάμε για λίγο, την αφήνω λέγοντας της (επειδή επέμενε για την παρέα) ότι ή θα βρει τρόπο να μιλήσουμε, ή αυτήν θα χάσει. Ενώ ήμουν στο τραπέζι μου, την είδα να παίρνει το κινητό και να πηγαίνει στην άκρη του μπαρ, τελείως αντίθετα από την παρέα της και να το κοιτάζει, κοιτάζοντας παράλληλα και εμένα. Όταν ξανά πήγα, ήταν τελείως θετική και δεν είχε καμία σχέση με την προηγούμενη συμπεριφορά της. Καμιά φορά το υφάκι τους είναι επειδή έχουν άτομα που δεν θέλουν να ανοιχτούν μπροστά τους, γι’αυτό κ αυτές που ψάχνονται συνήθως πάνε με μία φίλη και κανέναν άλλο.

   Μου αρέσει!

  2. Οπότε εκεί παίζει ρόλο καθαρά το δικό σου στυλ να είναι καλύτερο από τον ανταγωνισμό. Ισορροπία κρατάς με διαφορετικούς τρόπος, είτε πχ να είσαι κάτι αλά face poker, «»»»‘»είτε να δείχνεις ότι δεν εντυπωσιάζεσαι από κάτι που λέει και αυτό γιατί ήδη σου αρέσει εμφανισιακά»»»»»»»

   τι εννοεις με την τελευταια προταση?

   Και ειναι tested οτι στις μεγαλες πολεις ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αντιδρουν αλλιως? Διοτι βλεπουν πως υπαρχει ανταγωνισμος?(Οι γυναικες με τις γυναικες. Διοτι προφανως δεν θα υπαρχουν μονο 50 ωραιες σε ενα κλαμπ των 500 ατομων, οπως γινεται στην επαρχια με κλαμπ των 100 ατομων. Αλλα θα υπαρχουν 200 ωραιες.) Με αυτην την εννοια το λες?

   Η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι αντρες, AKA ανταγωνισμος, οπως το ανεφερες, χρησιμοποιουν το poker face-σοβαροτητα. Αλλα οχι σαν τεχνικη η κατι τετοιο, απλα απο νευρικοτητα και αγχος,διοτι αυτο που επικρατει ειναι ποζεριλικια μεσω FB-INSTAGRAM και απο κοντα αλλοι ανθρωποι 😛 😛 :P.

   Μηπως σε αυτες τις περιπτωσεις(Δηλαδη σχεδον παντα :P), πρεπει να δειξεις ανοιχτος-χαμογελαστος, να χορευεις και οτι δεν σε νοιαζει τπτ(Σε αντιθεση με τους αλλους αντρες,οπως ξαναειπα) τοτε παιζει να περασεις το μυνημα στις κορασιδες οτι «εχω αυτοπεποιθηση και ολα χαλαρα» πριν προσεγγισεις?

   Μου αρέσει!

  3. είτε να δείχνεις ότι δεν εντυπωσιάζεσαι από κάτι που λέει και αυτό γιατί ήδη σου αρέσει εμφανισιακά”””””””
   τι εννοεις με την τελευταια προταση?

   Θέλω να πω ότι εφόσον πλησίασες direct με κάποια ατάκα του στυλ «είσαι εμφανίσιμη», «μου αρέσεις» κλπ, τότε απλά η εμφάνιση της σε κέρδισε, δεν μπορείς να την «μειώσεις» αργότερα, λέγοντας κάτι αρνητικό για την εμφάνιση της. Οπότε, μπορείς να δείξεις ότι έχεις κάποιες αξίες ή ζητάς κάτι διαφορετικό από τις γυναίκες, πειράζοντας την σε κάτι που λέει. Πχ «Με τι ασχολείσαι;» – «Τίποτα, κάθομαι όλη μέρα». -«Καθόλου εντυπωσιακό, μια κοπέλα που να έχει κάποια ασχολία δεν υπάρχει;». Πολλές θα προσπαθήσουν να δικαιολογηθούν και να δείξουν ότι κάτι κάνουν, σημάδι ότι «τσίμπησαν» με το γεγονός ότι έχεις στάνταρ.

   Και ειναι tested οτι στις μεγαλες πολεις ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αντιδρουν αλλιως? Διοτι βλεπουν πως υπαρχει ανταγωνισμος?(Οι γυναικες με τις γυναικες. Διοτι προφανως δεν θα υπαρχουν μονο 50 ωραιες σε ενα κλαμπ των 500 ατομων, οπως γινεται στην επαρχια με κλαμπ των 100 ατομων. Αλλα θα υπαρχουν 200 ωραιες.) Με αυτην την εννοια το λες?

   Θέλω να πω ότι στην επαρχεία και σε μια μικρή πόλη, οι «δυνατές» γυναίκες είναι ελάχιστες (οι ελεύθερες) και είναι γνωστές. Που σημαίνει ότι η αξία τους είναι στα ουράνια, επειδή όλοι τις έχουν κάνει χατίρια και διάφορα από μικρή ηλικία. Η ίδια γυναίκα στην Αθήνα, είναι μια απλά όμορφη κοπέλα, ανάμεσα στις τόσες που είναι εκεί έξω και το γνωρίζουν αυτό. Εκεί δεν είναι πια η Μαρία, η κόρη του τάδε, το τούμπανο που όλοι την γουστάρουν, αλλά απλά μια ωραία κοπέλα της διπλανής πόρτας. Σαφώς και αλλάζει η ζήτηση, όταν υπάρχει ποσότητα.

   Η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι αντρες, AKA ανταγωνισμος, οπως το ανεφερες, χρησιμοποιουν το poker face-σοβαροτητα. Αλλα οχι σαν τεχνικη η κατι τετοιο, απλα απο νευρικοτητα και αγχος,διοτι αυτο που επικρατει ειναι ποζεριλικια μεσω FB-INSTAGRAM και απο κοντα αλλοι ανθρωποι

   Μπορεί να έχουν το poker face στα social media, αλλά όταν προσεγγίζουν ή μιλάνε με μια όμορφη κοπέλα, κάνουν λες και είναι 8χρονα που τα πήγανε στα τζάμπο. Ο σοβαρός είναι που τις κάνει να αναρωτιούνται αν τις γουστάρει ή όχι, αν εντυπωσιάστηκε με την πάρτι τους ή όχι.

   Μηπως σε αυτες τις περιπτωσεις(Δηλαδη σχεδον παντα :P), πρεπει να δειξεις ανοιχτος-χαμογελαστος, να χορευεις και οτι δεν σε νοιαζει τπτ(Σε αντιθεση με τους αλλους αντρες,οπως ξαναειπα) τοτε παιζει να περασεις το μυνημα στις κορασιδες οτι “εχω αυτοπεποιθηση και ολα χαλαρα” πριν προσεγγισεις?

   Εξαρτάται το πως και πόσο χαμογελάς. Αλλά σίγουρα, αν περνάς καλά με την παρέα σου και δεν κοιτάζεις αριστερά και δεξιά σαν κυνηγός που ψάχνει το θύμα του, τότε αλλάζει το πράγμα. Μπορείς να είσαι και σοβαρός επίσης και να κάθεσαι ακίνητος και να «παίξεις» την άλλη με τα μάτια και να δεις πράσινο φως (πολλαπλές ματιές δικιές της, παίξιμο με το μαλλί της ενώ σε κοιτάζει κλπ), χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο από την μεριά σου, απλά να την κοιτάζεις στα μάτια. Έχει σημασία και το πως σε βλέπουν αλλά και τι εικόνα βγάζεις προς τα έξω, είναι αλλιώς ο γαμάτος που χορεύει τέλεια (άσχετα αν δεν ξέρει τίποτα) και αλλιώς ο κάγκουρας που χορεύει (άσχετα αν γνωρίζει καλά χορό, για τις ίδιες πάντα).

   Μου αρέσει!

  4. Θα έλεγα πως στα social media, δείχνουν γαματοι, όλο στυλ κτλπ, ενώ από κοντά νιώθουν αβολα και μπορείς να το δεις από τις κινήσεις τους, πως απλωνονται στον χώρο, αλλα και πως κοιτάζουν ακόμα. Ακόμα και αυτοί με τα χιλιάδες like(Instagram).

   Το poker face είναι η επέκταση του νιώθω αβολα αν είναι «ασυνοδευτο» (πως τα γράφω :P)

   Αν το poker face συνδυάζεται με ωραίο βλέμμα ξες και ένα γενικό στυλ(τύπου νταξει καλή είσαι αλλά όχι αρκετή, και ας είναι 9-10αρι) εκεί είναι το κλειδί.

   *Όλα αυτά σύμφωνα με την δική μου άποψη και πως αντιλαμβάνομαι εγώ την όλη κατάσταση*

   Μου αρέσει!

 2. Μιλάω καθαρά για Night game που το direct είναι προτιμότερο ειδικά σε κάποιο club-bar η κάποιο μαγαζί, διότι το Day game συνδυάζεται με indirect τις περισσότερες φορές και γενικά δεν προτιμάτε ιδιαίτερα.

  **Επίσης πιστεύω ότι το βράδυ αν πας για indirect τις δίνεις παραπάνω χρόνο να σηκώσει άμυνες ενώ direct δεν την αφήνεις πολύ χρόνο με αποτέλεσμα να αντιδρά ενστικτωδος και ίσως εκεί είναι και το «παραθυράκι». Αν αντιδράσει ενστικτωδος χωρίς κάποιο συγκεκριμένο mindset, πιθανόν είναι να τα χάσει και να φανεί αυτή η «άπειρη» με αποτέλεσμα να σηκώσεις εσύ άμυνες και να πεις «Ωπ, εδώ είσαι» . Και σιγά σιγά να πάρεις τα πάνω σου και να παίξεις άνετα. Ίσως εδώ στηρίζεται και αυτό που λες ότι, οι περισσότερες είναι «γατακια» και ας φαίνονται απλησιαστες και «σκυλιά».

  Δεν ξερω ίσως κάνω τρομερό λάθος ίσως και όχι. Για αυτό θέλω την άποψή σου και για αυτό.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.