Alpha male, alpha game

Ή με λίγα λόγια, χρειάζεται να φέρεται κανείς σαν μαλάκας για να γοητεύσει τα πλήθη;

manly-essence

Το σενάριο έχει ως εξής:
Είναι ένας ντροπαλός και ολίγων geek στον υπολογιστή του, ψάχνοντας συμβουλές για να κερδίσει την μια και μοναδική αγάπη του. Πιθανών η «αγάπη» αυτήν να κάνει σεξ με κάποιον άλλο εκείνη την στιγμή, αλλά μέσα του πιστεύει ότι θα την κερδίσει και θα την κάνει να αλλάξει τα γούστα της.
Ξαφνικά, πέφτει το μάτι του σε ένα άρθρο τύπου «Πως να γίνεις το κωλόπαιδο που όλες γουστάρουν» (ή με παρόμοιο πιασάρικο τίτλο) και αρχίζει να ψάχνεται. Τελικά, μετά από αναζήτηση, καταλαβαίνει ότι αν μείνει καλός δεν πρόκειται να δει χαρά και αποφασίζει να γίνει… αλήτης. Οπότε οι συζητήσεις σε forums δίνουν και παίρνουν για το πως πρέπει να φέρεται κάποιος, πως φέρονται οι αλήτες ή τα (υποτιθέμενα) alpha males, πως πρέπει να φέρεται ο ίδιος και με τον καιρό χτίζει μια προσωπικότητα… αλήτη/Alpha male/Leader, με βάση φυσικά το τι λένε οι γραφές.
Ένα μόνο δεν σκέφτηκε ο πρωταγωνιστής της μικρής αυτής ιστορίας, ότι τα άτομα που του δίνουν συμβουλές είναι και αυτοί του επιπέδου του (οι πιο πολλοί), απλώς έχουν περισσότερο καιρό στο forum, με αποτέλεσμα αντί να συμπεριφέρεται σαν αλήτης/alpha male να συμπεριφέρεται σαν μαλάκας.
Δεν λέω να μην διαβάζεις και να μην συμμετέχεις/συζητάς με άλλους. Αυτό που λέω είναι να δοκιμάζεις ο ίδιος κάτι προτού το δεχτείς σαν σωστή άποψη.

Οι συμβουλές για τους alpha πολλές. Άλλο ένα κλασικό παράδειγμα του όποιος διαβάζει γίνεται και instructor κατευθείαν ή ακόμη ένα παράδειγμα για το ποιες συμβουλές πρέπει να δέχεσαι και ποιες όχι. Ο τύπος παρακάτω λέει με λίγα λόγια ότι τους beta αγγίζουν, ενώ τους alpha όχι, ενώ επίσης λέει ότι σαν alpha είναι καλό να αγγίζεις έναν φίλο σου πχ, αλλά δεν είναι καλό να σε αγγίζει ο ίδιος. «ΟΚ, σε αγγίζω γιατί εγώ είμαι και alpha male, αλλά αν με αγγίξεις εσύ θα σου σπάσω τα μούτρα»…

Βασικά δεν φταίνε ούτε οι νέοι στον χώρο, ούτε και οι πιο παλιοί, αφού προσπαθούν να βοηθήσουν κάποιον. Μερικοί το κάνουν βέβαια με ένα κλικ εγωισμού (του στυλ «σκασμός, εμένα θα ακούς» και «αν το λέω εγώ, έτσι είναι«) αλλά neven mind. Αυτό που φταίει είναι η τηλεόραση, αφού πιάνει τον σφυγμό της εποχής και πλασάρει ανάλογα είδωλα. Badboy μου θέλεις πουλάκι μου; Badboys θα σου δείχνω. Βέβαια τα πρότυπα των ταινιών δουλεύουν λίγο πολύ το ίδιο, δηλαδή ενώ κάνουν ότι μπορούν για να ξεφτιλίσουν την γυναίκα (ή/και τους γύρω του), στο τέλος την κερδίζουν. Αλλά πρέπει κανείς να φτάνει σε τέτοιο σημείο;

Alitis mode has been activated

Τώρα φυσικά οι περισσότεροι μας έχουμε τύχει σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου οι γυναίκες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βγουν με τέτοιους τυπάδες, είτε με τατουάζ μέχρι τον «ρώλο» τους, είτε με μαλλιά που είναι πιο σκληρά (από την βρωμιά) και από τσιμέντο. Αλλά μας μεταδίδουν λανθασμένες εντυπώσεις ότι οι γυναίκες εντυπωσιάζονται από κάτι τέτοια, αφού στην ουσία περισσότερο (πιστεύω ότι) τις εντυπωσιάζει το θάρρος τους και η αυτοπεποίθηση τους (και η «δεν με νοιάζει τίποτα» νοοτροπία), παρά τα δεκάδες τατουάζ.

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν κάθονται να σκεφτούν λογικά ή να γνωρίσουν από κοντά ένα ερωτευμένο badboy (για να δουν άλλη συμπεριφορά), αλλά αναλύουν την σκληρή του συμπεριφορά και φυσικά επικεντρώνονται σε αυτήν. Τι κάνει ο αλήτης; Βρίζει; Θα βρίζω και εγώ. Τι θα έκανε ο αλήτης αν του έλεγαν κάτι τέτοιο; Θα μάλωνε; Εντάξει, δεν θα μαλώσω, άσε τον αλήτη να μαλώνει 🙂

Ωστόσο το fake αλήτικο είναι και δείχνει άσχημο. Δεν το βλέπει ο «wannabe» αλήτης, αλλά το βλέπουν οι γύρω του και έτσι ξενερώνουν αφού δεν γουστάρουν αυτήν την συμπεριφορά. Ο πραγματικός αλήτης έχει τον σεβασμό των υπολοίπων γιατί πολύ απλά αυτό «πηγάζει» από μέσα του. Δεν χρειάζεται να γίνει κάποιος άλλος κάτι που ΔΕΝ είναι, μόνο και μόνο για να αρέσει, υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν κάτι άλλο τόσο απλά και γρήγορα

Για παράδειγμα, πάρε ένα 8χρονο παιδάκι και μάθε του να λέει «μαλάκα θα σε γαμή$ω αν σε πιάσω στα χέρια μου» και «είσαι πολύ όμορφη, γουστάρω να σε γαμή$ω» και βάλε το να τα πει το πρώτο παράδειγμα σε έναν άντρα και το δεύτερο σε μια γυναίκα και παρατήρησε αντιδράσεις. Και οι δύο θα γελάσουν γιατί ξέρουν ότι δεν τα εννοεί αυτά και φυσικά η φάση έχει πλάκα.
Τώρα πες τα εσύ ο ίδιος αυτά και δες πάλι αντιδράσεις. Από τον άντρα μπορεί να δεις άγριες αντιδράσεις, από την γυναίκα «περίεργες».
Τι σημαίνει αυτό; Ότι εσένα σε θεώρησαν ότι τα εννοείς αυτά και την είδαν αλλιώς, από τι το παιδάκι που δεν τα εννοούσε αυτά που έλεγε.
Έτσι, έναν πραγματικό αλήτη, αν πει κάτι θα το πάρουν αλλιώς, ενώ έναν fake αλήτη θα τον λάβουν αλλιώς υπόψιν τους, όπως στο παραπάνω παράδειγμα δηλαδή και θα συμπεριφερθούν και αλλιώς.
Μια γυναίκα αν ακούσει έναν τύπο που δεν «το έχει» να μιλάει αλά ModeOne, θα γελάσει ή θα πει «ΟΚ φίλε, κόψε την πλάκα και πήγαινε στην μαμά σου» (και θα ψάχνεται να βρει άλλη «τέλεια» ατάκα να ξεστομίσει, αλλά δεν επικεντρώνεται στο στυλ του), ενώ αν το πει ένας που πραγματικά το έχει, το πιο πιθανών είναι να το κάνουνε κιόλας άμεσα.

Σχετικό video με την διαφορά της έκφρασης

Αλλά δεν χρειάζονται όλα αυτά. Για την ακρίβεια, θα δεις ότι δεν χρειάζεται να κάνεις και τίποτα απολύτως, το στυλ σου μιλά από μόνο του. Πρόσφατα, ήμουν σε ένα πάρτι (για το κοπή το πίτα) με έναν φίλο μου, έρχονταν άτομα στο τραπέζι μας (κοινοί μας γνωστοί) αλλά χαιρετούσαν μόνο εμένα και όχι τον φίλο μου, με αποτέλεσμα να μου λέει «ρε συ, εγώ τι είμαι αόρατος;«. Και δεν προσπάθησα κάτι, απλώς ήμουν εγώ όταν τους μιλούσα.

Επίσης, πάλι από δικές μου εμπειρίες, κατάλαβα το εξής, οι γυναίκες προσπαθούν να ανέβουν στα μάτια σου από μόνες τους. Ναι, πριν λίγους μήνες το παρατήρησα, δεν το είχα δώσει ποτέ σημασία.
Για παράδειγμα, θυμάσαι παλιότερα στο σχολείο πχ, αν έπαιζες μπάλα, μόλις καθόταν κάποια (που εσύ γούσταρες) κοντά και κοίταγε, εσύ προσπαθούσες να τα κάνεις όλα τέλεια, γιατί πίστευες ότι σε βλέπει και σε κρίνει; Ε, το ίδιο ισχύει και εδώ. Προσπαθούν να ανεβάσουν την αξία τους στα μάτια μου, γιατί θεωρούν ότι δεν έχουν αρκετή για να τις προσέξω ή πιστεύουν ότι θα τις κρίνω αρνητικά αν δεν κάνουν κάτι σωστά. Καλό; Γαμάτο. Μου λένε διάφορα, ενώ δικαιολογούνται συνεχώς όταν κάτι (πιστεύουν ότι) δεν το έχουν κάνει σωστά. Και το καλό είναι ότι δεν λέω/κάνω κάτι, από μόνες τους το κάνουν.

Έτσι, με βάση τέτοιες εμπειρίες, κατάλαβα ότι alpha male γίνεσαι όταν οι άλλοι σε κρίνουν έτσι, χωρίς να χρειάζεται να το φωνάζεις. Όταν ο κόσμος καταλάβει ότι έχεις αξία, σε σέβονται και δεν το έχω δει μόνο σε γυναίκες, αλλά σε πολλές συναναστροφές μου με μεγαλύτερους ή μικρότερους άντρες. Επίσης έχω παρατηρήσει και διαφορετική συμπεριφορά από άλλους που εγώ έχω κρίνει «alpha» ή ακόμη και από αλήτες. Επίσης έχω παρατηρήσει από παλιά ότι την έλξη (τα πρώτα σημάδια τουλάχιστον) μπορείς να τα δεις και χωρίς να πεις λέξη, απλά με την παρουσία σου.

Έτσι ο σωστός alpha θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό. Δεν τον απαιτεί, αλλά τον εμπνέει. Είναι κοινωνικός και όχι πέφτουλας. Βοηθά και σέβεται αυτόν που μιλάει, δεν την «βλέπει» ο alpha male της παρέας και προσπαθεί να μειώσει όλους τους άλλους. Ο σωστός alpha είναι αυτός που οι άλλοι θέλουν πως και πως στην παρέα τους, νιώθουν κοντά του (αλλά και τους κάνει να νιώθουν) καλά. Με το να βρίζει κανείς, να συμπεριφέρεται «αλήτικα» με σκοπό να πηδήξει, θα έχει σαν αποτέλεσμα να χάνει σιγά σιγά τον σεβασμό από τους άλλους (και πιθανών και από τις γυναίκες). Και δεν λέω ότι δεν θα βρει κάποια να γουστάρει αυτήν την συμπεριφορά, το ερώτημα είναι σε πόσο καιρό θα καταλάβει ότι προσποιείται και θα την κάνει και αυτήν.

Και επίσης κάτι τελευταίο, άποψη μου είναι η εξής, «alpha male και παπαριές». Όλοι μας επικεντρωνόμαστε σε αυτό και χάνουμε το όλο νόημα. Το θέμα είναι να γίνεις κανείς καλύτερος, να βελτιώσει σημεία που υστερεί όχι να γίνει κάτι άλλο.