Αποκρουστικοί άντρες;

Σου έχει τύχει να βλέπεις μια γυναίκα να κοιτάζει με ενδιαφέρον έναν άντρα, ο οποίος ούτε καν της έχει μιλήσει, αλλά να μην της νοιάζει για κάποιον ο οποίος μπορεί να της μιλά για καιρό; Ή ακόμη σου έχει τύχει μια γυναίκα να αποφεύγει κάποιον όπως ο διάβολος το λιβάνι, αλλά να την ενδιαφέρει να ανοίξει συζήτηση με κάποιον άλλο από την παρέα;
Τι μπορεί να συμβαίνει; Πως μια γυναίκα καταλαβαίνει ότι ένας άντρας μπορεί να’ναι ενδιαφέρων, αλλά κάποιος άλλος μπορεί να’ναι «καμένος», χωρίς μάλιστα να έχει μιλήσει με κανένας από τους δυο τους;

Σημειώστε ότι με τον όρο «αποκρουστικοί» δεν αναφέρομαι στην εμφάνιση τους σαν σύνολο, αλλά στην αντιπάθεια που βγάζουν προς τις γυναίκες με το στυλ τους, τον τρόπο τους, το βλέμμα τους κλπ, το οποίο τους κάνει να δείχνουν περισσότερο αποκρουστικοί από τους πραγματικά αποκρουστικούς (σε εμφάνιση) άντρες.

Έχω τύχει σε περιπτώσεις όπου οι γυναίκες ξενέρωναν άσχημα όταν μιλούσαν με κάποιον άντρα, άλλες να κάνουν εκφράσεις σαν να είδαν κάτι αποκρουστικό και άλλες να «παγώνουν» γενικά. Και όχι μετά από κανένα δίωρο συζήτησης, αλλά από τα πρώτα λεπτά!!!
Το έχω δει να συμβαίνει σε άτομα που είτε ασχολούνται με την κοινότητα, είτε όχι.
Μου είχε τύχει μάλιστα πολλές φορές να πάω σαν wingman σε κάποιους και να παρατηρώ την γκόμενα να έχει κυριολεκτικά «παγώσει» και να κάνει σαν φυλακισμένο ζώο που ψάχνει διέξοδο να φύγει. Έχω τύχει επίσης φορές όπου εγώ μίλαγα με κάποια/ες και όταν τύχαινε να έρθει στην παρέα κάποιος φίλος/γνωστός μου οι γυναίκες να σταματούν την συζήτηση και να βάζουν και εμένα «Χ», να θέλουν να σταματήσει η συζήτηση και να θέλουν να την κάνουν. Αυτό με παραξένεψε, γιατί ΔΕΝ έλεγαν κάτι τα άτομα, απλώς «υπήρχαν» στην παρέα.

Έπρεπε λοιπόν να βρω τι συμβαίνει με αυτό. Προτού συνεχίσω, ας δούμε ένα τυπά, για τον οποίο αναλύω παρακάτω.

Δείτε τον ξανά και ξανά και προσέξτε τις μικροεκφράσεις του, πως μιλά μονότονα, πως κοιτάζει με ένα βλέμμα που δηλώνει απελπισία, πως κοιτάζει γρήγορα αριστερά-δεξιά όταν μιλά και γενικά δείτε όλο το στυλ του. Δείτε επίσης πως προσπαθεί να δείξει ότι είναι «cool» και δείτε τις αντιδράσεις της «επιτροπής» (επιτροπής του κώλου, αλλά τέλος πάντων) κάθε φορά που λέει κάτι. Επίσης ακούστε και τον γεμάτο makeup Simon Cowell να λέει στην Britney Spears να μην ουρλιάξει, αμέσως μόλις ο τύπος κάνει την εμφάνιση του επί σκηνής.
Το θέμα δεν αφορά να πάει κάποιος να πει κάτι, αφορά το να δει κάποιος πως ενώ ο τυπάς για εμένα δεν λέει κάτι προσβλητικό, περίεργο ή χαζό, οι γυναίκες (και άντρες, αλλά δεν μας αφορά τόσο το πως κάνουν οι άντρες, εμάς μας ενδιαφέρει το θέμα γυναίκες) κάνουν λες και είδαν τον Κουασιμόδο ή κάτι άλλο περίεργο και κάνουν κάπως «α ωραία, ας γελάσουμε λίγο«. Μάλιστα του λέει και στο τέλος ο κριτής «ότι είναι ένα ποντίκι που προσπαθεί να γίνει ελέφαντας», αφού γενικά το όλο του στυλ φωνάζει «απελπισία».

Ουπς
Ουπς

Αυτός πιστεύω ότι είναι και ο λόγος που οι γυναίκες «παγώνουν» σε κάποια συναναστροφή. Αν αυτός ο άντρας την έπεφτε σε κάποια, το πιο πιθανό θα ήταν αυτή η κάποια να εξαφανιστεί χωρίς να πει το παραμικρό, αλλά αν της την έπεφτε σε μέρος όπου δεν μπορούσε (η τύπισσα) να φύγει, πχ μέσο παρέας ή σε κάποιο μπαρ, τότε η αντίδραση της θα ήταν απλώς να «κλειδώσει» και να μην θέλει να συνεχίσει την συζήτηση μαζί του ή με την παρέα του. Θυμάμαι ένας γνωστός μου που τύχαινε να βρισκόμαστε σε μια σχολή, ο οποίος ήταν καλό παιδί με τις γυναίκες, τις έκανε τα χατίρια και λοιπά, σε κάθε ευκαιρία τον πατούσαν κάτω και μάλιστα μου είχε πει μια το εξής: «μην μιλάς μαζί του γιατί αυτός ξενερώνει τις γυναίκες και αυτό σε ρίχνει κάπως«. Σε ερώτηση μου «και γιατί τις ξενερώνει» μου απαντά «δεν ξέρω, είναι κοινωνικά καμένος και αποκρουστικός σαν άντρας«. Και μην νομίζετε ότι αν μάθει κάποιος ρουτίνες ή κάτι παρόμοιο θα σωθεί, έτσι; Κάποιοι από τα παραπάνω παραδείγματα μου ασχολούνταν με τα της κοινότητας και ήταν master σε θεωρίες και ρουτίνες.

Ας δούμε τώρα και κάποιον που φωνάζει με το στυλ του «σας έχω γραμμένους στα @@ μου, είμαι άνετος και σίγουρος». Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, δείτε τον Arnold από το 34″ και μετά, παρατηρήστε πως περπατά όταν ανεβαίνει στην σκηνή, πως στήνεται και γενικά το στυλ του και συγκρίνεται τον με τον τύπο στο παραπάνω video. Δεν κρίνουμε εμφάνιση και σώμα, κρίνουμε στυλ και συμπεριφορά. Πλάκα-πλάκα, κάντε και μια σύγκριση του Schwarzenegger με τον Lou Ferrigno 🙂

Αυτό είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο (ας πούμε) στην συμπεριφορά ενός άντρα. Δύσκολα κάποιος μπορεί να το καταλάβει αυτό, αν δεν έχει κάποιον έμπειρο δίπλα του να του το εξηγεί. Είναι ένα κλικ από τα καλά παιδιά, παρόμοιες συμπεριφορές και καταστάσεις, με την διαφορά ότι τα καλά παιδιά οι γυναίκες τα κάνουν παρέα, αυτούς τους τύπους δεν θέλουν ούτε να τους δουν στα μάτια τους.
Προσοχή λοιπόν γιατί και μια μικροέκφραση μπορεί να φωνάξει απελπισία στις γυναίκες και να της κάνει να βγάλουν φτερά (και χωρίς να πιουν Red $ull).