Απόκτηση αυτοπεποίθησης (θεωρία και σχετικό ηχητικό αρχείο)

Οι πεποιθήσεις είναι με απλά λόγια οι ιδέες που έχουμε (βαθιά θα έλεγα) μέσα μας, οι οποίες και επηρεάζουν την συμπεριφορά μας. Πως και πότε αλλάζουν;

Από την στιγμή που άρχισα να ψάχνομαι προς το natural παιχνίδι, έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο στις πεποιθήσεις μας (δες και ένα παλιότερο σχετικό άρθρο για παράδειγμα), αφού αυτές είναι που μας φτιάχνουν και φερόμαστε όπως φερόμαστε.
Και δεν χρειάζεται κάποια έρευνα για να πειστεί κάποιος ότι ισχύουν αυτά, αρκεί να αναφέρω κάποιο παράδειγμα.
Σου έχει τύχει να μιλάς κάπου δυνατά και κάπου πιο σιγανά; Σου έχει τύχει να μην μιλάς όπως μίλαγες μπροστά σε μια όμορφη κοπέλα;
Σου έχει τύχει να πιστεύεις ότι χωρίς ένα ωραίο αυτοκίνητο ή κάτι άλλο (χρήμα, εμφάνιση κλπ) δεν μπορείς να πετύχεις;
Γενικά η συμπεριφορά μας είναι και ο «καθρέφτης» των πεποιθήσεων μας. Ακόμη και το «μην μιλάς εσύ έτσι, εσύ είσαι καλό παιδί» των γονιών μας, είναι μια πεποίθηση που μας τοποθετούν από τα παιδικά μας χρόνια, κάνοντας μας εν ολίγοις να μην μιλάμε όπως θα θεωρούταν «άσχημο» από τους άλλους. Ακόμη και να σκεφτείς να πλησιάσεις κάποια γυναίκα, το μυαλό σου θα ψάξει, θα βρει αν υπάρχει αυτήν η πεποίθηση «εγκατεστημένη» και θα πράξει ανάλογα, που το πιο πιθανό είναι να σε σταματήσει, επειδή έχεις μάθει από μικρός κάτι του στυλ «δεν είναι σωστό να μιλάς σε αγνώστους«.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στο θέμα αυτοβελτίωση και πεποιθήσεις, είναι -πιστεύω- το θέμα οδήγηση. Κανείς δεν γνώριζε από την αρχή να οδηγεί και σαφώς στις αρχές δεν τα πήγαινε καθόλου καλά, ενώ είμαι σίγουρος ότι όλοι μας όταν πήγαμε να οδηγήσουμε πρώτη φορά, θα θέλαμε να έχουμε τέσσερα χέρια και τρία πόδια. Με τον καιρό όμως ανέβηκε η αυτοπεποίθηση του και σαφώς πλέον είναι σίγουρος ότι γνωρίζει να οδηγεί ικανοποιητικά. Βλέπει κανείς γρήγορη βελτίωση, γιατί το μυαλό του πείθεται με πράξεις ότι γνωρίζει να οδηγεί, σε αντίθεση με το να λέει κάθε ημέρα στον καθρέφτη του «είμαι καλός οδηγός, ξέρω να οδηγώ κλπ«, που στην ουσία δεν θα τον βοηθήσουν και τόσο.
Το θέμα οδήγηση σαφώς βελτιώνει κάποιον πολύ γρηγορότερα από το θέμα προσέγγιση σε x άγνωστες κοπέλες, γιατί τον δοκιμάζει συνεχώς, σε σχέση με τις προσεγγίσεις όπου μπορεί να πλησιάσει κάποια, να χαλαρώσει και να προσεγγίσει κάποια άλλη μετά από λίγη ώρα. Έτσι στο θέμα οδήγηση αλλάζει η συμπεριφορά κάποιου άμεσα σχεδόν, ώστε από οδήγηση χάλια να καταλήξεις να’σαι τόσο άνετος και τόσο γαμάτος οδηγός, όπως ο Κλύνν εδώ. 🙂
Έτσι, αν τώρα δώσω σε κάποιον, που οδηγεί για χρόνια, τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου και του πω να το οδηγήσει, χωρίς να γνωρίζει καν τι αυτοκίνητο είναι ξέρει ότι μπορεί να το κάνει και αυτό γιατί το μυαλό του ήδη έχει καταχωρίσει ότι «αυτοκίνητο = ικανότητα που έχουμε, άρα προχωράμε«, οπότε και δεν απαιτεί κάτι ιδιαίτερο.

Αυτήν είναι και η διαφορά ενός πραγματικού γυναικά με έναν που είναι fake. Στην ουσία, ο πραγματικός γυναικάς που έχει πάει με τόσες γυναίκες, μέσα του έχει καταχωρημένη την εντολή ότι οι γυναίκες είναι κάτι εύκολο γι’αυτόν, σε αντίθεση με έναν fake που τώρα μαθαίνει (άσχετα αν το παίζει alpha), αφού βαθιά μέσα του δεν υπάρχει το ανάλογο «σήμα» και έτσι δείχνει ότι δεν το έχει πραγματικά.
Και να πω και ένα σχετικό παράδειγμα. Σίγουρα θα γνωρίζεις κάποιον, ο οποίος ενώ μπορεί να είναι αδύνατος, είναι υπερβολικά «νευρικός» και φυσικά «δυνατότερος» από διπλάσιους του. Στην ουσία δεν είναι δυνατός, αλλά έχει βαθιά μέσα του την ιδέα ότι όλους τους δέρνει, πράγμα που το δείχνει και προς τα έξω και φυσικά ενδεχομένως να τρομάζει κάποιους άλλους. Κάπως έτσι πρέπει να λειτουργεί ο σωστός παίχτης, να δίνει την εντύπωση στις γυναίκες ότι το έχει, χωρίς να πει κάτι, αρκεί να πηγάζει από μέσα του.
Πρόσφατα μου είπε μια γνωστή μου ότι όταν την είχα βρει σε ένα μπαράκι μια φορά και πέρασα να της πω ένα γεια (και χαιρέτησα και τις υπόλοιπες δύο φίλες της), ότι σχολίαζαν μόλις έφυγα ότι ο φίλος σου (εγώ ντε) το έχει και αν γίνεται να κανόνιζε η ίδια να βγαίναμε όλοι μαζί για καφέ κάποια στιγμή. Και δεν είπα κάτι, ούτε «έπαιξα», απλώς ένα γεια και τι κάνετε τις είπα. Αυτήν είναι και η δική μου προσέγγιση στο θέμα αυτοβελτίωση, αφού δεν θέλω να πω απλώς μερικές συμβουλές για το πως πρέπει να φέρεται ένα alpha male (αλλά καταβάθος να δείχνει fake, αφού «μέσα» του δεν θα το’χει), αλλά για το πως μπορεί κάποιος να γίνει σωστό αρσενικό από την κορυφή μέχρι τα νύχια, χωρίς την ανάγκη κάποιων «μοτίβων», αλλά με την παρουσία του και μόνο.

Έχω αναφερθεί πολλές φορές για τις πεποιθήσεις μας (πχ διάβασε και εδώ) και δεν θα επεκταθώ υπερβολικά σε αυτό το άρθρο, οπότε ας δούμε το εξής, μπορούν να αλλάξουν οι πεποιθήσεις μας;
Βασικά οι πεποιθήσεις μας προστατεύονται από το μυαλό μας. Δεν μπορεί έτσι κανείς να σου πει «πάρε ναρκωτικά, είναι καλά», ούτε να σου πει «πήδα από τον 4ο όροφο, δεν θα πάθεις τίποτα» κλπ, χωρίς να «ενεργοποιηθεί» ο φύλακας μέσα σου. Έτσι είναι δύσκολο να αλλάξεις κάτι που κατά βάθος δεν το πιστεύεις.
Βασικά οι πεποιθήσεις μας μπορούν να μπουν μέσα μας ελεύθερα ως κάποια ηλικία, αν δεν κάνω λάθος των 8ετών όπου από εκεί και πέρα χτίζονται και οι χαρακτήρες μας σιγά σιγά.
Στην ουσία το ότι δεν βελτιώνεται κάποιος στο παιχνίδι, παρά τις εκατοντάδες προσεγγίσεις του, είναι γιατί δεν έχει αλλάξει το μέσα του, δεν έχει πειστεί καν ο ίδιος ότι μπορεί να τα καταφέρει, αλλά απλώς προσπαθεί να αλλάξει το… έξω του. Θυμάμαι επί έναν μήνα παλιότερα, είχα πρόγραμμα να προσεγγίζω 30 γυναίκες την ημέρα, μόνο και μόνο για την φοβία προσέγγισης. Βάλε έπειτα προσεγγίσεις σε νυχτομάγαζα κλπ, όπου εκεί μετά προσέγγιζα για το παιχνίδι. Ωστόσο όσες και να προσέγγιζα, η φοβία υπήρχε μέσα μου όταν πήγαινα να προσεγγίσω κάποια. Τώρα βέβαια κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά δεν μπόρεσα να το ξεπεράσω αν δεν το καταπολεμούσα σε βάθος.

Το τραγούδι της αυτοβελτίωσης 🙂

Για τις πεποιθήσεις και την αλλαγή τους, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες αρχεία (εικόνας και ήχου), τα οποία αναλαμβάνουν να σε υπνωτίσουν, ώστε να χαλαρώσει ο «φύλακας» του υποσυνείδητου σου και να μπορούν έτσι να μπουν πιο εύκολα ορισμένες ιδέες που θέλει να σου περάσει ο δημιουργός του κάθε αρχείου. Ωστόσο, επειδή έχω δοκιμάσει πάρα πολλά αρχεία, έχω κάποιες ενστάσεις σχετικά.
Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζεις τέλεια την γλώσσα στην οποία είναι το κάθε αρχείο (Αγγλικά πχ), ώστε να μην μπαίνεις σε σκέψη «τι είπε τώρα» και στην ουσία χάνεις την ύπνωση, ενώ θα πρέπει να καταλαβαίνεις και τέλεια την προφορά τους (όσοι κατέβασαν αντίστοιχα αρχεία από Άγγλους θα γνωρίζουν τι εννοώ).
Επίσης θα πρέπει να είσαι σε ήσυχο περιβάλλον, ώστε να μην σε ενοχλήσει τίποτα. Ακόμη και ένα τηλεφώνημα, μια κόρνα κλπ, μπορεί να σου χαλάσει την ύπνωση. Επίσης το αρχείο να μην περιέχει τίποτα ηχητικά προβλήματα, όπως στην περίπτωση της αντίστοιχης ελληνικής προσπάθειας, όπου ο ήχος κάνει κάτι περίεργα που και που και θυμάμαι όταν το πρωτοάκουσα με χάλαγε (αν δεν κάλω λάθος πρέπει να ήταν η επανάληψη της μουσικής που ακούγεται στο background), ενώ πολλές λέξεις τους κόβονται ξαφνικά, πράγμα που σε «ξυπνάει» και δεν σε «κοιμίζει». Επίσης η φωνή θα πρέπει να’ναι πολύ χαλαρή, ώστε να σε χαλαρώνει και να μην σε «τσιτώνει».

Μερικά από τα video με τις θετικές ιδέες (παρότι μεταφράζονται ως βεβαιώσεις, προτιμώ τις «ιδέες») που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Έπειτα από πολλές δοκιμές και πειράματα δικά μου, έφτιαξα και ένα δικό μου αρχείο, το οποίο είναι φτιαγμένο να σου βελτιώσει/ανεβάσει την αυτοπεποίθηση σου. Το αρχείο αυτό είναι δικής μου δημιουργίας, το οποίο περιέχει μερικές εντολές που έκρινα εγώ ότι είναι στάνταρ για να αρχίσει ο καθένας. Ένα λάθος που κάνουν πολλοί που ανεβάζουν παρόμοια προγράμματα, είναι να βάζουν ιδέες που δεν μπορούν να στηριχτούν από τον οποιονδήποτε. Για παράδειγμα είναι λάθος να πεις σε έναν που δεν ξέρει ούτε καν να οδηγεί ποδήλατο την εντολή «είσαι τέλειος οδηγός και ότι αυτοκίνητο πέσει στα χέρια σου το δίνεις και καταλαβαίνει», αφού θα γελάσει και ο ίδιος που το ακούει. Αλλά στο μάρκετινγκ θα τα πάει καλά, αφού θα διαφημιζόταν σαν «μετά από αυτό, θα γίνεις οδηγός που να μην σου αντιστέκεται κανένα αυτοκίνητο» και σίγουρα θα «συγκινούσε» πολλούς να το αγοράσουν. Κάτι αντίστοιχο παίζει και με τα προϊόντα dating και αυτοβελτίωσης, τάζουν λαγούς με πετραχήλια.

Τι είναι το αρχείο που σας δίνω;
Είναι κάποιες ηχητικές εντολές για αυτοπεποίθηση, οι οποίες είναι «κρυμμένες» σε έναν χαλαρωτικό ήχο τρεχούμενου νερού. Ο ήχος επιλέχτηκε επίτηδες και δεν μπήκε εκεί καταλάθος. Αυτό που θα ήθελα από όσους θέλουν να το δοκιμάσουν, είναι να κρατάνε σημειώσεις και να καταγράφουν τις όποιες αλλαγές επάνω τους και μετά από καιρό να αναφέρουν εδώ αν είδαν κάτι, πότε το είδαν, τι παρατήρησαν και γενικά τι τους άρεσε και το όχι. Το αρχείο είναι δοκιμαστικό, δεν έχω ξανά κάνει κάτι παρόμοιο και έτσι θέλω και την δική σας συμμετοχή, γιατί στο μέλλον με βάση τις παρατηρήσεις σας, πιθανών να προσθέσω και άλλα πιο περίπλοκα προγράμματα.

Το αρχείο βρίσκεται εδώ. Να πω το βασικό, ο καθένας είναι υπεύθυνος ο ίδιος για να το δοκιμάσει. Δεν είμαι υπεύθυνος για οτιδήποτε. Είσαι ελεύθερος να το δώσεις σε όποιον θέλεις, αν και καλό είναι να τους δίνεις αυτό το link εδώ, ώστε να διαβάζουν και να κατανοούν τι ακριβώς είναι αυτό που ακούνε.
Αν ωστόσο πέσει στην αντίληψη μου ότι το αρχείο μου βρίσκεται σε κάποια σελίδα χωρίς να έχουν πάρει άδεια από εμένα, ή ακόμη ζητάνε χρήματα γι’αυτό, τότε θα κινηθώ όπως μπορώ για να το αποτρέψω.

Και μερικές ερωτοαπαντήσεις που πιθανών να έχετε:

Γιατί δεν ακούγεται η αγριοφωνάρα σου;
Γιατί δεν θέλω να σταματήσει το μυαλό σου τις εντολές που πρέπει να περαστούν, αφού ανάλογα με το επίπεδο «μπλοκαρίσματος» καθενός, δεν μπορεί κανείς να δεχτεί κάποιες ιδέες αν δεν τις «έχει». Για παράδειγμα δεν μπορώ να πω σε έναν πολύ ντροπαλό μια ιδέα όπως «είσαι ο καλύτερος γυναικάς» ή «κάνεις άγριο σεξ με τις γυναίκες», αφού μια τέτοια άποψη δεν θα γίνει δεκτή από το μυαλό του.
Επίσης αν είχα τον Morgan Freeman εύκαιρο, ίσως να το δοκίμαζα με φωνή, αφού η φωνή του θα σε χαλάρωνε.

Γιατί έβαλες αυτόν τον ήχο και δεν έβαλες κάτι σε Τσιτσάνη ή το Έντε λα μαγκέτε Bοτανίκ;
Γιατί θέλω να χαλαρώσει το μυαλό σου, όχι να μερακλώσεις 🙂

Τι εννοείς με το πιο περίπλοκα προγράμματα;
Περισσότερες εντολές, στοχευμένες σε άλλα πράγματα, πχ φόβος προσέγγισης, alpha male στυλ, περισσότερο σέξι με τις γυναίκες, πιο πρόστυχος, πιο χύμα κλπ. Αλλά είναι όλα ιδέες και δεν μπορώ να εγγυηθώ σε κανέναν ότι θα κάνω κάτι επιπλέον και αν γίνει κάτι μελλοντικά, θα γίνει μέσο του blog, οπότε μην στέλνεται σχετικά emails γιατί δεν θα τα απαντώ σε αυτά.

Πως να το χειριστώ θα μου πεις;
Θα πρέπει να το ακούς για έναν μήνα, καθημερινά και τουλάχιστον μισή ώρα. Μπορείς να το έχεις όταν σερφάρεις στο διαδίκτυο ή όταν παίζεις το Call of Duty. Θα πρέπει να το ακούς σε επανάληψη για πολλές φορές (το αρχείο είναι μικρό σε διάρκεια). Επίσης μπορείς να το ακούς και όταν είναι άλλοι μπροστά, αφού δεν μπορούν να ακούσουν τι αναφέρεται σε αυτό, αλλά να θυμάσαι ότι ακούς εσύ στην ουσία θα ακούνε και αυτοί, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ανάλογα το επίπεδο σου, θα δεις λογικά αλλαγές σχετικά σύντομα, αλλά δεν πρέπει να το σταματήσεις να το ακούς μόλις δεις κάποια αλλαγή, αλλά να κλείσεις μήνα.

Είσαι σίγουρος ότι δουλεύει, αφού δεν ακούω τίποτα;
Η θεωρία θέλει το μυαλό σου να το καταλαβαίνει και ας μην το ακούς εσύ. Ο ήχος περνά πρώτα από το υποσυνείδητο και γι’αυτό αν ακούσεις κάτι απότομο πρώτα τρομάζεις και μετά σκέφτεσαι λογικά. Αλλά και πάλι είναι θεωρία και δεν μπορώ να σου εγγυηθώ το παραμικρό.
Για να καταλάβεις περισσότερα (και επειδή μιλάω πάντα με κάποια παραδείγματα), να αναφέρω ένα σχετικό πείραμα που έγινε με την Coca Cola το 1957 στο New Jersey (ΗΠΑ). Είχαν βάλει μέσα σε κάποια frames μιας ταινίας μια εικόνα όπου έλεγε «Πιες Coca Cola» και «Πεινάς; Φάε ποπκορν». Μπορεί ο νους να μην το καταλάβαινε, αφού η ταινία τρέχει σε περισσότερα frames και στην ουσία δεν το έβλεπε το μήνυμα, αλλά το υποσυνειδήτο την «έπιασε» την εικόνα αυτήν. Το αποτέλεσμα; Να αυξηθούν οι πωλήσεις του αναψυκτικού μαζί με τα ποπκορν (ναι, έγινε σε κινηματογράφο το πείραμα). Αυτό μας δείχνει να καταλάβουμε ότι το υποσυνειδήτο μας, «συλλαμβάνει» ότι είναι στο οπτικό/ακουστικό του πεδίο, άσχετα αν δεν το αντιλαμβανόμαστε εμείς, αφού ο τρόπος που γίνεται η ανάλυση των πληροφοριών είναι διαφορετικός. Αλλά και πάλι είναι θεωρία όλα αυτά, αλλά δεν θα σου κοστίσει κάτι οπότε δεν χάνεις το παραμικρό να το δοκιμάσεις.

Και ποιος μου εγγυάται ότι δεν θέλεις να με κάνεις πχ κλέφτη με τις εντολές σου;
Κανείς, μόνον εγώ. Δεν έχω όφελος να σου βάλω περίεργες ιδέες μέσα σου. Αλλά και πάλι όπως είπα παραπάνω, κανένας δεν είναι υπεύθυνος για το αρχείο αυτό παρά από τον ίδιο που το κατεβάζει και το ακούει.

Σε εσένα δούλεψε; Έχεις δοκιμάσει κάτι παρόμοιο;
Από τις αρχές του 2009 δοκιμάζω γενικά τέτοια πράγματα. Αλλά δεν μπορώ να σου πω τώρα αν δουλεύει κάτι σε εμένα. Φαντάσου έναν τοίχο, αν τον βάψεις μια-δυο φορές, φαίνονται οι αλλαγές, όταν όμως έχει γίνει ήδη η αλλαγή στο χρώμα, όσα χέρια χρώμα και αν βάλεις μετά, δεν θα παρατηρήσεις κάτι το συγκλονιστικό και καμία αλλαγή.
Έτσι και εδώ, δεν μπορώ να δω κάτι το τρομερό, αφού είμαι σε ένα κάποιο επίπεδο ας πούμε (τι ποιος το λέει αυτό; Εγώ το λέω:P).
Γι’αυτό και ζητάω την συμμετοχή όλων, ώστε να μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα και να γνωρίζουμε περισσότερα για μελλοντικά και πιο περίπλοκα/στοχευμένα παρόμοια ηχητικά αρχεία.

Δηλαδή λες ότι απλώς θα τρώω πίτσα ενώ θα παίζω το Call of Duty και θα ακούω αυτό το αρχείο και μετά θα βγω έξω έτοιμος για παιχνίδι/σεξ, χωρίς να κάνω κάτι άλλο;
Δεν γίνεται τίποτα χωρίς προσπάθεια. Έτσι και εδώ, αν δεν κοπιάσεις, δεν θα κερδίσεις το παραμικρό. Πιστεύω ότι τέτοιες ιδέες λειτουργούν ως παράθυρο στο να περάσουν και να ενσωματωθούν μέσα σου οι πεποιθήσεις, οπότε όπως και με το παράδειγμα με το αυτοκίνητο, έτσι και εδώ αν δεν πειστεί το μυαλό σου ότι το έχεις, δεν θα το έχεις ποτέ πραγματικά. Στην ουσία οι ιδέες αυτές που σου παρέχει το αρχείο, θα σε βοηθήσουν να μην δέχεσαι αυτό το «ΣΤΟΠ» όταν πας να κάνεις κάτι, με αποτέλεσμα να το κάνεις αυτό το «κάτι» και να πειστεί το μυαλό σου ότι το έχεις, ώστε στο φινάλε να εγκατασταθεί και η ανάλογη «εντολή» μέσα σου ότι πλέον αυτό το πράγμα το έχεις.

Τι να περιμένω;
Καταρχάς το αρχείο αυτό είναι φτιαγμένο να δυναμώσει την αυτοπεποίθηση σου. Οπότε να περιμένεις και ένα boost σε αυτό, δηλαδή πράγματα που παλιότερα θα θεωρούσες ότι εσύ δεν μπορείς να κάνεις, τώρα θα τα κάνεις και μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να απορεί «μα καλά, έκανα/είπα εγώ τέτοιο πράγμα;». Επίσης θα αποκτήσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, ενώ μπορεί κάποια στιγμή να νιώσεις κάποιο «σφίξιμο» ή κάποια ταχυκαρδία, που σημαίνει ότι οι «εντολές» κοντράρονται με τις υπάρχουσες ιδέες σου και αυτό είναι καλό σημάδι (όχι ότι αν δεν το παρατηρήσεις είναι άσχημο σημάδι, απλώς θα σημαίνει ότι δεν είσαι τόσο πολύ κλεισμένος στο καβούκι σου). Επίσης μπορεί να αρχίσεις να «κοντραρίζεσαι» με άλλους που μπορεί να σου την «λένε» και γενικά θα ανέβεις σαν άτομο ενώ μπορεί να παρατηρήσουν και γνωστοί σου τυχών αλλαγές στον «αέρα» σου. Να θυμάσαι ότι καλό είναι να μην λες πχ στην παρέα σου ότι κάνεις κάτι τέτοιο (εκτός αν ασχολείστε μαζί), γιατί τα αρνητικά και άσχετα σχόλια τους θα σε επηρεάσουν στο αποτέλεσμα σου.