Έλξη.gr = Wanna be Love Systems?

Μιας και στο blog θα αναφέρω και προϊόντα που ασχολούνται με το θέμα, δεν μπορώ να μην αναφέρω και μια Ελληνική προσπάθεια, η οποία υπάρχει από παλιά μπορώ να πω, το elksi.gr.
Το elksi.gr είναι ένα site που ανήκει (αν δεν απατώμαι) στον Σπύρο Κόντη, ο οποίος είναι και σκιτσογράφος.
Παρακολουθώ από καιρό την προσπάθεια του να φέρει την Seduction Scene στην Ελλάδα, με πολλά εμπόδια μπορώ να πω (αν κρίνω πολλά σχόλια που του γίνονται σε forums ή και το Youtube).

Αν και στην αρχή ξεκίνησε με ένα βιβλίο και ένα DVD (αν και πάλι δεν απατώμαι, δεν έτυχε ποτέ να δω κάποιο), πρόσφατα κυκλοφόρησε το «Το Παιχνίδι Σε Μπαρ Και Κλαμπ» από κάποιον ονόματι Canello (έτυχε βρήκα μέσο άλλου το «demo» που είχε κυκλοφορήσει και το διάβασα), ενώ από τι είδα κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο που αφορά το Online Game (το παιχνίδι σε Social Sites σαν το Facebook).

Μου πέρασε από το μυαλό μήπως προσπαθούν να γίνουν κάτι σαν το Love Systems στην Ελλάδα, δηλαδή σεμηνάρια, βιβλία που καλύπτουν πολλές κατηγορίες, διαφορετικά άτομα σαν «δασκάλους», DVDs, Videos κλπ.

Πάντως, με μια ματιά που έριξα στο βιβλίο (το «demo» όπως προανέφερα, όχι ολόκληρο) του Canello, αλλά και μερικά emails από το Online Game, παρατήρησα ότι σε πολλά σημεία αντιγράφουν απλώς (μεταφερόμενα σε καλά Ελληνικά πάντως) πολλά ξένα άρθρα και μάλιστα αναφέρονται πολύ στην Mystery Method.Δηλαδή με λίγα λόγια δεν λένε κάτι δικό τους, αλλά μεταφέρουν ότι υπάρχει στην κοινότητα.

Ένα που δεν μου άρεσε είναι το site τους, δηλαδή η έλλειψη επαγγελματισμού. Δεν νοείται εμπορικό site (και όχι προσωπικό) και να έχει σχεδίαση του ’90, να έχει forum σε δωρεάν εταιρία (!!) και σε άλλο domain (όχι δηλαδή κάτι του στυλ www.site.com/forum) αλλά και το online σύστημα αγορών σε άλλο domain.

Αν και δεν έχω δει κανέναν στο «πεδίο» και επειδή είμαι της άποψης ότι «θα πρέπει να δεις κάποιου το παιχνίδι του στο πεδίο για να βγάλεις συμπεράσματα και όχι απλά από τα γραφόμενα του», δεν μπορώ να κρίνω. Ωστόσο, με βάση τα παρακάτω videos, δεν μπορώ να πω ότι το «έχει» το παιχνίδι, μιας και δεν βλέπω κάτι το συνταρακτικό.

Ωστόσο αν κάποιος το ψάχνει και ενδιαφέρεται να συναντηθεί μαζί τους για κάποιο σεμινάριο ή να πάρει κάποιο βιβλίο τους, δεν μπορώ να τους πω να το πάρουν ή όχι, γιατί απλά δεν τους ξέρω από κοντά.