Έρευνα – Ο άνδρας βλέπει μόνο ερωτικά το άλλο φύλο

Διάβασα πρόσφατα για μια νέα έρευνα που έγινε στο Λονδίνο και δίνει «νέα στοιχεία» στο θέμα σχέσεις. Ωστόσο αρχίζω να πιστεύω ότι κάτι τέτοιες έρευνες είναι κάπως άκυρες.

Λέει λοιπόν:

Νέα μελέτη αναφέρει ότι οι φιλικές σχέσεις που αναπτύσσουν οι άνδρες με τις γυναίκες καθοδηγούνται από την ερωτική έλξη που νιώθουν για εκείνες. Σύμφωνα με τους ερευνητές δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες που συνάπτουν φιλικές σχέσεις με άνδρες.

Μα αυτό πρέπει να το ρωτήσουν; Ένας άντρας γίνεται φίλος με μια γυναίκα ή επειδή ενώ ο ίδιος την γουστάρει (αλλά συνήθως διστάζει να της το πει) ή της φέρεται πολύ καλά (επειδή την γουστάρει πάλι, σιγά μην έκανε όλα τα χατίρια σε κάποια που δεν γουστάρει), αυτή τον κατηγοριοποιεί σαν φίλο (η κάργια, η κάργια, το έφαγε το παιδί 🙂 ).
Ωστόσο επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα την «απαυτώσει» και μένει φίλος της. Πράγμα που αναφέρει και η έρευνα:

Οπως διαπιστώθηκε οι άνδρες ήταν πολύ πιο πιθανό να αισθάνονται ερωτική έλξη για τη φίλη τους σε σχέση με τις γυναίκες οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων δήλωσαν ότι δεν ένιωθαν ερωτικά για τον φίλο τους. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι επίσης ότι οι άνδρες δεν διστάζουν να συνάψουν φιλικές σχέσεις με γυναίκες από τις οποίες έλκονται σεξουαλικά ακόμη και αν εκείνη την περίοδο έχουν σύντροφο. Αντίθετα οι γυναίκες αποδέχονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους άνδρες την πλατωνική φύση μιας φιλικής σχέσης ανάμεσα στα δύο φύλα.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρων, είναι το τελευταίο κομμάτι, το οποίο έρχεται να καταρίψει έναν μύθο που «παίζει» πολύ στην κοινότητα και αφορά το «Pre-Selection» (γράφω μερικά ποστ πριν για μια παρόμοια μου άποψη), ότι δηλαδή αν δείξεις σε κάποια ότι είσαι δεσμευμένος (περίπου, στην ουσία ο όρος αφορά αν της δείξεις ότι έχεις γυναίκες στην ζωή σου γενικότερα), αυτό θα δημιουργήσει έλξη προς εσένα. Τελικά αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο εν μέρη δίκιο.

Επίσης η έρευνα καταρρίπτει έναν ακόμη «μύθο», αυτόν που αναφέρει ότι οι γυναίκες έλκονται από δεσμευμένους άνδρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Social and Personal Relationships» οι δεσμευμένοι άνδρες δεν αποτελούν πόλο έλξης για τις γυναίκες.