Το φαινόμενο της άσχημης παρέας

Πολλές φορές έτυχε να βλέπουμε γυναίκες, συνήθως γυναικοπαρέες με 2-3 μαζί, από τις οποίες η μία είναι η πιο όμορφη, ενώ η άλλη μια (ή δυο, ανάλογα την παρέα), είναι άσχημες. Αυτό είναι φαινόμενο και μάλιστα με όνομα…

Στο μυαλό της γυναίκας υπάρχει μόνο η εμφάνιση της. Γι’αυτό και οι δίαιτες, τα εκατοντάδες προϊόντα ομορφιάς και φυσικά η βιομηχανία που έχει στηθεί γύρω από αυτό.
Στο μυαλό των αντρών λοιπόν υπάρχει ένας μηχανισμός, ο οποίος αναλύει τα πάντα και πάντα επιλέγει το καλύτερο. Αν και μερικές φορές θα επιλέγει και παραπάνω από δύο, ωστόσο ο κανόνας είναι ότι πάντα επιλέγει το πιο όμορφο.

Αυτό ονομάζεται και «ugly friend theory«.
Οι γυναίκες επιλέγουν πάντα μια άσχημη φίλη τους, ώστε να δείχνουν περισσότερο όμορφες οι ίδιες. Έτσι οι άντρες θα πρέπει να επιλέξουν και φυσικά θα διαλέξουν την ομορφότερη, αφήνοντας την πιο άσχημη μόνη. Έτσι τις περισσότερες φορές η λιγότερο εμφανίσιμη παραμένει μόνη και παρατηρεί της φίλη της να δέχεται όλα τα κοπλιμέντα. Πολλές το δέχονται και δεν κάνουν τίποτα, ωστόσο υπάρχουν και γυναίκες που ζηλεύουν και προκαλούν εμπόδιο στο επίδοξο καμάκι.

Οι άσχημες φίλες λοιπόν είτε θα πρέπει να μείνουν με κάποιον φίλο από τον τύπο που θα την πέσει στην φίλη τους, είτε θα πρέπει να κάνουν οι ίδιες το πρώτο βήμα, αν και τις περισσότερες φορές πολλοί τις χρησιμοποιούν για μια νύχτα ή για να… χτίσουν. Αυτό στην ουσία καταλήγει σε άσχημη κατάσταση για τις ίδιες, αφού κάποια στιγμή νευριάζει με το πόσους άντρες η φίλη της σκοράρει, ενώ η ίδια θα πρέπει να παλέψει για να κερδίσει κάποιον, ενώ μπορεί να κοιτάζει την ζωή της σε σύγκριση με την φίλη της.

Αυτό το φαινόμενο ισχύει σχεδόν παντού, όπως πχ και στο σινεμά.
Αν δεις πχ το Οι Άγγελοι του Τσάρλι, θα παρατηρήσεις πόσο όμορφη είναι η Cameron Diaz. Δεν λέω ότι η Drew Barrymore και η Lucy Liu είναι άσχημες, λέω ότι η Diaz φαίνεται καλύτερη δίπλα τους, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν πχ δίπλα της έπαιζε η Angelina Jolie, ενώ κάτι παρόμοιο συμβαίνει και όταν θέλουν να «τονίσουν» έναν ηθοποιό, βάζοντας δίπλα του κάποιον άπειρο.